• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

HEDEF BELİRLE KUMBARA YAP BANA KATIL

• Konu Sahibi Konu Sahibi gve
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
bugün alıcam inş :KK37: maaşları ben ayarlıyorum .kendiminkini önce alayım bari :KK70:

kasım ayı kumbarasından biraz bozukluk aldım geri kalanları büyük bozuk kumbarasına aktardım. 2 gündür attıklarımda gitti. bugün aralık ayına sıfırdan başladım. biraz da bozuk para attım. :KK73:artık bozuk paraları ay sonu keyfi harcamalarıma harcamayı kestim. genelde bu ay pasta alayım aman efendim bu ay şu gömleği alayım. yok pizza yiyim derken sürekli çarçur ettim. :KK67: kafama koydum önce ehliyet sonra araba. 2017ye araba ile başlamak istiyorum :KK59:

birikim yapmanın kıymetini tam da şu anda farkettim. şirketteki beyler cumaya gidince beni hep bi düşünce sarıyor. mezun oldum kpss denedim iş aradım bilmem ne derken sadece 14 aydır çalışıyorum ve şu an tam 25 yaşındayım. 14 aydır yaptıklarıma bakıyorum. birikimim var ama amacım yok ve amaç olmayınca da nasıl olsa param var diyip boş yere giden paralar da oluyor. o yüzden artık hedefim var. kumbaramı yine ay sonu açıcam sayıcam ama toplamı 2017ye :KK73:o kadar zaman nasıl geçecek tabi bekle bekleyebilirsen:KK48:

birikim yapmanın kıymetini tam da şu anda farkettim. şirketteki beyler cumaya gidince beni hep bi düşünce sarıyor. mezun oldum kpss denedim iş aradım bilmem ne derken sadece 14 aydır çalışıyorum ve şu an tam 25 yaşındayım. 14 aydır yaptıklarıma bakıyorum. birikimim var ama amacım yok ve amaç olmayınca da nasıl olsa param var diyip boş yere giden paralar da oluyor. o yüzden artık hedefim var. kumbaramı yine ay sonu açıcam sayıcam ama toplamı 2017ye :KK73:o kadar zaman nasıl geçecek tabi bekle bekleyebilirsen:KK48:

Senin tercihin elbette ama bana sorarsan kilitli bir kumbara yap. Madem ki hedefin de var. Su gibi geçer bir yıl.

Ve birikim asla hedefsiz olmaz.

Senin tercihin elbette ama bana sorarsan kilitli bir kumbara yap. Madem ki hedefin de var. Su gibi geçer bir yıl.

Ve birikim asla hedefsiz olmaz.

kilitli kumbara bi yerde denk geldim de çok küçüktü beni hiç tatmin etmedi :KK70: ama irademe hakimimdir. almıcam dediğimde almıyorum. geçen ay sadece hastane için almıştım :oops:. pzt cebimde 18 tl vardı 14üne ekmek su mercimek aldım. hala zulayı tırtıklamıyorum :KK70:maaşı bekliyorum.

pazar günü için pazara gitme planı yaptım. semt pazarı buldum. bu hafta rusyadan geri dönen meyve sebze muhabbetine ucuz olacak diyorlar bence kaçırmayın kızlar :KK58:. sebzeleri biraz ocakta çevirir buzluğa atarım hem pratik hem tasarruf oh :KK19:

Çok mutluyum coookk elektrik faturami bu ay 3 TL daha dusurdum lambaya ve dişlere bu ay pek dikkat etmediğimiz halde sadece bulaşık makinesine çok çok dikkat ettim ve sonuç faturam 40 TL geldi :KK68:

Çok mutluyum coookk elektrik faturami bu ay 3 TL daha dusurdum lambaya ve dişlere bu ay pek dikkat etmediğimiz halde sadece bulaşık makinesine çok çok dikkat ettim ve sonuç faturam 40 TL geldi :KK68:
kaç kişiniz ve faturayı düşürmek için neler yaptınız :) ben prizde laptop kettle bırakmıyorum. tvyi de arada çekerim fişten. onun dışında tüm gün yokum evde bi elektrk gitmiyor. kardeşim de tüm gün okulda. benim termosifon var işte ona sinir oluyorum. hep eko ayarında duruyor. bizim de geçen ay 40 gelmişti. bulaşık makinemiz yok bu arada:KK70: benim eller bulaşık makinesi görevi görüyor.

bizim elektrik en çok da telefon şarjlarına gidiyordur ikimizinki de bik bik susmuyor maşallah :KK70: hey gidi gözünü sevdiğim şarjı 1 hafta giden telefonlar. ah ah şimdi mümkün mü öylesi :KK70:

kaç kişiniz ve faturayı düşürmek için neler yaptınız :) ben prizde laptop kettle bırakmıyorum. tvyi de arada çekerim fişten. onun dışında tüm gün yokum evde bi elektrk gitmiyor. kardeşim de tüm gün okulda. benim termosifon var işte ona sinir oluyorum. hep eko ayarında duruyor. bizim de geçen ay 40 gelmişti. bulaşık makinemiz yok bu arada:KK70: benim eller bulaşık makinesi görevi görüyor.

bizim elektrik en çok da telefon şarjlarına gidiyordur ikimizinki de bik bik susmuyor maşallah :KK70: hey gidi gözünü sevdiğim şarjı 1 hafta giden telefonlar. ah ah şimdi mümkün mü öylesi :KK70:
İki kişiyiz bizim de hergun iki telefon bazen bir tablet şarj olur. Aradabir PC acariz. Akşamları karanlıkta oturuyoruz sadece TV ışığıyla. Gecen ay fişlere çok dikkat etmiştim ama bu ay fişleri pek cekemedim zaten bi tek TV yi cekiyorum fisten. Fırını 4 kez çalıştırdım. Fazlasına dur dedim. Borekleri tavada yaptım. Bulaşık makinesini de 3 ya da 4 günde bir calistirdim. Çamaşır makinesi bu ay daha çok çalıştırdım aslında. Su isiticisini kaldirali çok oldu :( simdilik bunlar aklıma geldi. Apartmanın otomatı bizim sayaca bağlı demekki öyle olmasa daha da düşük gelecek fatura yaa çok mutluyum :)

merhaba hanımlar..size bişey danışmak isterim...
7 ay önce hiçbir şey talep etmeden ayrıldım eşimden.ailemle yaşıyorum şimdilik..burası kırsal bir bölge bu yüzden iş imkanı yok malesef
bir akrabam 1,800 maaşla istanbulda iş önerdi.ona göre ev ve yol masrafım olmayacak,beraber kalıcaz.fakat insan eti ağırdır malum,ben çok fazla onunla kalabileceğimi sanmıyorum..iki üç ay içinde iyi kötü bir eve çıkabilmek hayalim..sizce bu maaşla istanbulda yaşanabilirmi

merhaba hanımlar..size bişey danışmak isterim...
7 ay önce hiçbir şey talep etmeden ayrıldım eşimden.ailemle yaşıyorum şimdilik..burası kırsal bir bölge bu yüzden iş imkanı yok malesef
bir akrabam 1,800 maaşla istanbulda iş önerdi.ona göre ev ve yol masrafım olmayacak,beraber kalıcaz.fakat insan eti ağırdır malum,ben çok fazla onunla kalabileceğimi sanmıyorum..iki üç ay içinde iyi kötü bir eve çıkabilmek hayalim..sizce bu maaşla istanbulda yaşanabilirmi
mrb öncelikle aramıza hoşgeldiniz. 1800 tl aslnda iyi gibi duruyor. Ama istanbulun pahalılığını düşünürsek tek bsşına yaşamak biraz zorlayabilir. Kiralar yüksek diye biliyorum. Dayım küçücük eve 1000 tl kira veriyor. Maltepede. o_O Gerçi heryer öyle midir bilemiyorum. İş hangi semtteymiş. O semte göre internetten o civarın kiralık daireleri ne kadarmış baksanız fikriniz olur. İstanbulu bilen arkadaşlar daha çok yardımcı olabilr diye düşünüyorum.

Merhabalar bnde kumbara yapmak istiyorum pek luks giyinmem falan yoktur ama ivir zivira cok gidyor nelere dikkat ediyrsunuz sizler
Hoşgeldiniz :KK51: kendim için söyleyim mutfakta kullanacağım kadar malzeme alırım. Gıda dışı ürünler indirimdeyken stoklarım. Elektrk faturası için fişleri prizden çekerim. Su faturası için duş suyu ısınırken akan soğuk suyla balkon yıkarım veya eve vileda yaparım. Doğalgazı çılgın gibi açıp evde tişörtle dolaşmam. Hırkam sırtımda olacak şekilde ılık yaparım. Market indirimlerine dikkat ederim. Geçen ay bi markanın çayı indirimdeydi şimdi 2 aylık çayım var. 8 tl kardaym gibi :) :KK66:

Merhaba bayanlar.
Maasimi aldim bugun 50 lira attim kumbarama. 2 lirada abim verdi.
Kucuk bozuk paralari 1 liradan assagisini yani baska bi kumbarada biriktirmeye basladimm. 3 aylik bi spor salonu uyeligim var. O uyeligim bitene kadar biriktiricm onu sonra uyeligimi yenileyecegim o parayla boylece maasima hic dokunmamis olucam :)

Günaydın hanımlar..Fazla açıldığım zamanlarda hemen koşup ekonomi bölümündeki konuları okuyorum zaman zaman
Artık dahil olma zamanı geldi sanırım çünkü dün internetin başına oturup,son derece gereksiz şeyler sipariş ettim yine:mad:
Hayır yani çalışmayan bir ev hanımı olarak neyime güveniyorsamo_O
Etseniz etseniz,siz beni adam edersiniz anca:KK4:
Açılmayan teneke bir kumbaram var,ayrıca bide küçük kilitli kasa kumbara...ve tabi doğal olarak boş ikiside..:110:
Şimdi ben teneke olana 1 liraları biriktireyim,diğerinede kağıtları..Bozuk paraları dolunca açarım,zaten patlatmam gerekiyo açmam için..artık ne kadar çıkarsa üzerinede ekler ehliyet alırım:KK45:
Diğerinide ayda ne kadar toplanırsa altın,dolar falan yaparım:KK59:Eşimin sözü var,araba alacak güya..Bakalım sözünü tutarsa bende sürpriz yaparım ona
bi tekeride benden olsun ama dimi yaa:KK70:

Back