kızlar dün akşam kardeşimle alışverişe gittik (daha önce söyledim mi bilmiyorum. ikimiz beraber kalıyoruz. o ünide ben çalışıyorum. ailemizden gurbetteyiz)
tuvalet kağıdı 24lü yerel market markası 12,95ti. kalitesi de güzel. iyi di mi ?
peynir 500gr. tabiki bim
seviyorum oranın peynirini. ben kahvaltıyı şirkette yapabiliriyorum. kardeşime yeter 1 hafta.
şampuan+saç kremi ; indirimde ikisi 10 tl olan paketler varya. heh o markanın paketi işte. 2 ay gider bize.
neskafe arada yapıyoruz iyi oluyor. tekli paketlerde 4 tane aldık
patates
kabak
soğan
domates
yumurta
çay ;demlik poşet kullanıyorum. 100lüsü 8,95ti. uygun bulmuşken kaçırmayım dedim. 1,5 ay gider
ve son olarak çok olmayacak şekilde abur cubur
63,5 tl ödedik.
ayrıca öğrenim kredimi yatırdım. 270 tl.
bu haftalık yemek menümüz;
pzt; menemen çay kahvaltılık bir şeyler. menemeni annecim kavanozlara hazırlamış.
salı;patates oturtma -pirinç pilavı
çrş; yine aynısı olur muhtemelen
perşembe ;kabak mücveri - makarna -yoğurt
cuma; yine aynısı olur muhtemelen. 2 kişi olunca anca bitiyor malum.
Cumartesi köfte patates kızarması makarna veya pilav. henüz karar vermedim.
pazar; şu an bi düşüncem yok ama tavuk sote yapmayı düşünüyorum ya da dışarıda balık ekmek yiyebiliriz. ev çok küçük. yaklaşık 50 m2 . amerikan mutfak var. balık yapacağımı sanmıyorum. evdeki kokuya fazla hassasım da
heh bi de dün kumbarama sonunda bozuk para koyabildim. ama saymadım. çünkü sayarsam bana ay sonu hiç sürpriz olmuyor. attığım parayı asla unutmuyorum
ama 2-4 tl arası bir şeydi.
bu hafta eve su ve ekmekten başka bir şey çok acil değilse alınmayacak. evde elmamız var istenilen başka meyveler de alınır tabi. kardeşimle beraber karar verdik. israf etmeyeceğiz.
şimdilik bende durumlar bunlar.