- 9 Kasım 2018
- 453
- 454
- 103
- 28
- Konu Sahibi Kacinkurrasii
-
Yani? Ama hepsi pozitif değil mi ya ben anlamadimhepatit b pozitif değil..
hayır...zaten aşı oluyoruz bağışıklık kazanmak içinSanırım hastalığı geçirmişim ve vücudum bağışıklık kazanmış doğru mu anladım
Benim sorunum ne o zaman ya doktor daha önce hastalık geçirdin mi neden dedi o zamanhayır...zaten aşı oluyoruz bağışıklık kazanmak için
Aynı şekilde bende nikah işlemlerim sırasında öğrendim şuan 2 doz aşı vuruldum 1 ay arayla aşım bebekken tutmamış 3.dozu 5 ay arayla vuruyorlar aile hekimiBenim sorunum ne o zaman ya doktor daha önce hastalık geçirdin mi neden dedi o zamanben aşı falan da olmadim bağışıklığı nasıl kazanmışım
hayır...zaten aşı oluyoruz bağışıklık kazanmak için
Üst paragraf tamamen yanlış hepatit b hastalığı geçirilip eğer vücut direnci bu hastalığı yenerse bağışık olursunuz.Hepatit B gecirilip, bagisiklik kazanilacak bir hastalik degil. Bir kere viruse maruz kalindiginda omur boyu virusu tasiyici olunuyor(cok nadir vakalarda virus titresi zamanla duser).
IgG asi sonrasi edinildiginiz bagisikligi, IgM aktif virusu gosterir. Siz Hepatit B tasiyicisi degilsiniz ama bagisikliginiz asi ile edinilmis bagisikliga gore dusuk gozukuyor. Belki hatirlatma dozu uygulanmasi icin uzman doktora yonlendirmistir.
Üst paragraf tamamen yanlış hepatit b hastalığı geçirilip eğer vücut direnci bu hastalığı yenerse bağışık olursunuz.
Lütfen hatalı bilgi vermeyin.
Hatalı bilgi bilgi değildir.
Bu söylediğimi internette ve aile hekimine danışarak teyit edebilirsiniz.
Teyit ederek yorum yazın rica edeceğim.
Bu konuda bilgim sallama değil.
İnternette yahut aile hekimliğinde öğrenebilirsiniz dedim ben zaten. İnternette diye gülmeye gerek yok :)Hanimefendi internete bakmaya :) ihtiyacim yok, kendim bilim insaniyim, 2 sene kadar yurtdisinda asi ve immunite ile ilgili bir enstitude calistim. Sizin bahsettiginiz akut Hepatit B hastaligi ve teshisi bunlarla konulmaz, HBcAb ve HBsAb degerlerine bakilmamis bile. Evlilik oncesi bakilan degerler kronik Hepatit B hastaligi ile ilgilidir cunku tasiyiciliga bakilir.
Kizlar ben bugün nikah işlemleri için aile hekimime gittiğimde değerlerimin böyle olduğunu öğrendim doktor daha önce sarılık geçirdin mi dedi ve dahiliyeye gitmemi söyledi bilgisi olan varsa lütfen yazabilir mi bu değerlere göre ben bağışıklık mı kazanmisim yoksa hala hasta miyim ya da taşıyıcı mıyım bir sürü şey okudum ama hala ne olduğunu bir türlü anlamadim ya
Bu hanımefendi geçirmiş..Bağışıklık da kazanmış..Hatırlatma dozuna gerek yok çünkü anti hbs değeri onun üzerinde yani yeterliHepatit B gecirilip, bagisiklik kazanilacak bir hastalik degil. Bir kere viruse maruz kalindiginda omur boyu virusu tasiyici olunuyor(cok nadir vakalarda virus titresi zamanla duser).
IgG asi sonrasi edinildiginiz bagisikligi, IgM aktif virusu gosterir. Siz Hepatit B tasiyicisi degilsiniz ama bagisikliginiz asi ile edinilmis bagisikliga gore dusuk gozukuyor. Belki hatirlatma dozu uygulanmasi icin uzman doktora yonlendirmistir.
Siz bu kafayla nobeli alırsınız. Yazinizin neresini duzeltsem bilemedim. Bastan asagı YANLIŞHepatit B gecirilip, bagisiklik kazanilacak bir hastalik degil. Bir kere viruse maruz kalindiginda omur boyu virusu tasiyici olunuyor(cok nadir vakalarda virus titresi zamanla duser).
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?