Hebatit b hakkında bilgisi olan varsa bakabilir mi?

Kacinkurrasii

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
9 Kasım 2018
453
454
103
28
Kizlar ben bugün nikah işlemleri için aile hekimime gittiğimde değerlerimin böyle olduğunu öğrendim doktor daha önce sarılık geçirdin mi dedi ve dahiliyeye gitmemi söyledi bilgisi olan varsa lütfen yazabilir mi bu değerlere göre ben bağışıklık mı kazanmisim yoksa hala hasta miyim ya da taşıyıcı mıyım bir sürü şey okudum ama hala ne olduğunu bir türlü anlamadim ya

Eklentiler

• 20200103_235251.jpg
    58 KB · Görüntüleme: 1.686
  • 20200103_235251.jpg
    58 KB · Görüntüleme: 1.154
hayır değil... bağışıklığınız var biraz.. hepatit b hastası değilsiniz..

Benim sorunum ne o zaman ya doktor daha önce hastalık geçirdin mi neden dedi o zaman ben aşı falan da olmadim bağışıklığı nasıl kazanmışım
Aynı şekilde bende nikah işlemlerim sırasında öğrendim şuan 2 doz aşı vuruldum 1 ay arayla aşım bebekken tutmamış 3.dozu 5 ay arayla vuruyorlar aile hekimi

Değerleriniz daha önce hastalığı geçirip atlattığınızı gösteriyor. Anti HBs değeri hepatit virüsüne olan bağışıklık seviyesini belirlemek için bakılan değerdir. Olması gereken 10 dan küçük bir değerken sizde 170 civarında çıkmış yani bu bağışıklık seviyeniz yüksek anlamına geliyor. bu değer ne kadar yüksek olursa o kadar iyi. Benim de test sonuclarimda 260 çıkmıştı doktorum hepatit geçirdiğimi ve atlattigimi bagisikligimin yüksek olduğunu takip edilecek bir durum olmadığını söylemişti. Ama doktorunuz takip gerektirdiğini düşünüyorsa bir dahiliye uzmanına degerlerinizi gösterebilirsiniz.

Hepatit B gecirilip, bagisiklik kazanilacak bir hastalik degil. Bir kere viruse maruz kalindiginda omur boyu virusu tasiyici olunuyor(cok nadir vakalarda virus titresi zamanla duser).

IgG asi sonrasi edinildiginiz bagisikligi, IgM aktif virusu gosterir. Siz Hepatit B tasiyicisi degilsiniz ama bagisikliginiz asi ile edinilmis bagisikliga gore dusuk gozukuyor. Belki hatirlatma dozu uygulanmasi icin uzman doktora yonlendirmistir.

Üst paragraf tamamen yanlış hepatit b hastalığı geçirilip eğer vücut direnci bu hastalığı yenerse bağışık olursunuz.
Lütfen hatalı bilgi vermeyin.
Hatalı bilgi bilgi değildir.
Bu söylediğimi internette ve aile hekimine danışarak teyit edebilirsiniz.
Teyit ederek yorum yazın rica edeceğim.
Bu konuda bilgim sallama değil.

Hanimefendi internete bakmaya :) ihtiyacim yok, kendim bilim insaniyim, 2 sene kadar yurtdisinda asi ve immunite ile ilgili bir enstitude calistim. Sizin bahsettiginiz akut Hepatit B hastaligi ve teshisi bunlarla konulmaz, HBcAb ve HBsAb degerlerine bakilmamis bile. Evlilik oncesi bakilan degerler kronik Hepatit B hastaligi ile ilgilidir cunku tasiyiciliga bakilir.

İnternette yahut aile hekimliğinde öğrenebilirsiniz dedim ben zaten. İnternette diye gülmeye gerek yok :)

Gelelim söylediğim konuya.
Antihbs kısmı bu hastalığı
--atlatmış ya da aşı --
ile bağışıklık kazanmış kısaca --bağışık-- insanlar için pozitif çıkar. Ve bu pozitif değere göre ek doz verilebilir.

Ayrıca
burada hastanın HBsAg si de pozitif çıkmış bu zaten enfekte olduğunu gösterir ama bu test kronik ya da akut olduğunu gostermediginden bir başka hekime gidp daha detayli incelenmesi gerektiğini söylemiş doktoru.
Ama siz bilim insanı olarak düşük antihbs değerine bakıp bağışık olduğuna karar vermişsiniz bile HBsAG değerine bakmadan.

Söyledikleriniz baştan aşağı hatalı bu test 1. Testtir ve akut ya da kronik diye bakılmaz.

Sadece bağışıklığı var mı ve hepatit b taşıyor mu diye bakılır. Eğer hepatit b pozitif ise daha sonraki aşamada akut yahut kronik olarak hastalık teşhisi ve tedavisi konur.
Saygılar bilim insanı

Merhaba bende hepatit b hastasiyim kronik olarak. Yani ölene kadar tasiyiciyim size söyle anlatayım hbv demek yani baş harfleri hepatit b virüsü. Hbc demek yani hepatit c virüsü. Böyle anlayabilirsnz çok geçmiş olsun sarılık değilsiniz sanırım bu arada.

Bu hanımefendi geçirmiş..Bağışıklık da kazanmış..Hatırlatma dozuna gerek yok çünkü anti hbs değeri onun üzerinde yani yeterli

Virusu bir yerden kapmissiniz ama onu vucudunuz yenmis. Su an vucudunuzda virus yok. Hepatit b ye karsi bagisiklik da olusmus. Herkeste hastalik yapmaz. Bunu yenebilenler var. Yine de dahiliyeye veya enfeksiyona gorunun. Endise etmeyin. Saglik alaninda mi calisiyorsunuz bilmiyorum da kendinize dikkat edin. Dikkatsiz davranmayin. Bu sans diger viruslerde olmayabilir

Siz bu kafayla nobeli alırsınız. Yazinizin neresini duzeltsem bilemedim. Bastan asagı YANLIŞ

Hepinize tek tek teşekkür ederim fakat bayağı kafam karıştı zaten bir dahiliye uzmanina gitmeyi düşünüyorum ama sanırım şuan hasta değilim bunu anladım çok şükür :) ama hangi ara hasta olmuşum ve atlatmışım bunu hiç anlamadım çok ilginç hicbi belirti göstermedi çünkü ve sağlık çalışanı vsde değilim hastane işimde pek olmaz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…