HDP'nin yavru partisi: Herkes elektriği kaçak kullansın

Bizim en batımız Malatya 2 hafta sonra Tunceliye 3. Şarka gidiyoruz ben bu devlet için elimden gelenin çok çok fazlasını yaptım aldığım her kurusta helaldir. Ama çıkıp da bir gün olsun kaçak kullanayım demedim Hakkari'de 6 ay lojman dışında bir evde oturdum elektrik kaçaktı 6 ay ev sahibine kayıt ettir diye baskı yaptık ama yapmadı çıkarken 6 aylık süre için bir miktar para ödedim ev sahibine şaka gibi o da aldıbenden günahı gitti rabbim sende bu günaha alet oldun demesin inşallah.

Fabrika kurulmasına iş imkanı olmasına pkk zaten izin vermiyor yüksekova havaalanı ne zorluklarla bitirildi sonra çıkıp bizim iş imkanımız yok elektrik en doğal hakkımız demek nasıl bir çelişki? Asıl biz ağlayalım devlet asıl bize bakmıyor bütün yükü cezayı bize kesiyor. Bu arada Hakkari elektriği İran'dan kullanıyor devlet ödeme yapıyor Iran'a kendi barajlarının malı değil yani

Valla öyle güzel anlatıyor ki bi an inanasım geldi.
Barajlar onlarınmış bak bak ,iş yok aş yok ama silah var çok enteresan ya.

Bu arada batıdayım, sözüm ona ülkenin rahat bölgesindeyim. Ama facebookta öğretmen olsun veli olsun paylaşımları şu şekilde, okullarında eksiklikler olduğunu kitap , defter, kalem, ayakkabı, boya vb gibi daha birsürü ihtiyaç olduğunu dile getiriyorlar ve para değil ihtiyaçları göndermemiz için paylaşımlar yapıyorlar. Hani eğitim bedava diye ağlamıyoruz, elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz.
Gerçekten sadece doğu değil mağdur, tüm bölgelerimiz bu durumda.

Allah ,,allahh yamukum senin şu yorumunu bazı insanlar beğenmemişş hayret valla halbuki ne cuk bir yorumm..

Oldu başka emrin varmıydı,söylede yapalım hemen..
Kaçak elektrik kullanın diyor,zaten yıllardır yaptığınız birşey.
Sen kullan,eşim emekli maaşıyla ödesin tabi..
Zehir zıkkım olsun sizlere..

onlar mağdur canım,lütfen kınıyorum seni

onlar mağdur canım,lütfen kınıyorum seni

Herkes mağdur valla yaa dillere pilesenk olmuş resmen. Mağdurum da mağdurum.
Ben böyle yüzsüslük görmedim. Sanki bi onlar var bu ülkede. Sanki ülkenin batısında bir eli yağda bir eli balda yaşıyor.
Ama insanlar yapıcı davranıyor. Çalışıyor, çabalıyor. Bak karedenize coğrafya olarak çok mu yaşanılası bir bölge insanlar bir dağdan bir dağa ev yapıyor, bağ, bahçe yapıyorlar. Kendi imkanlarınca köprüler yapıyorlar. Türkiyenin çay üretimi bizde diye çayı kaçak kullanmıyorlar Demem o ki bu ülkede yaşamak herkese zor zaman zaman daha bi zor. Ama bazıları kaçakçılıkla yolunu bulmuş bazıları da üreterek.

Bölgede para yok , iş yok, yatırım yok....
Neden yok?
Çünkü PKK var...
PKK neden var?
Bölge halkından destek aldığı için var...
Önce bir PKK yı lanetleyin, destek vermeyi bırakın, ihbar edin, sonra mağdur edebiyatı yapın.
Bölgedeki ihaleleri batılı müteahhitler alıyormuşlafa bak.
Ben Akdenizdeyim,bizim şehirdeki ihalelerin çoğunuda Bingöllü bir müteahhit alıyorne yapalım,bizde mi elektriği kaçak kullanalım.
Çalışmak,kazanmak zorumuza gidiyor,kolay yoldan devlet dolandırmanın ,kaçakçılık yaparak para kazanmanın derdindeyiz diyemeyip habire mağdur edebiyatı yapıyorlar.

Bizimde 2 tane köprümüz var,çatır çatır parasını verip karşıya geçiyoruz yoksa vermedenmi geçsek yoksa

-
Bizimde 2 tane köprümüz var,çatır çatır parasını verip karşıya geçiyoruz yoksa vermedenmi geçsek yoksa

valla cnm ya bak onlar uyanık. Bir gram faydaları yok memlekete bir de mağdurlar.
Bir çoğu avrupa ülkelerini tercih ediyorlar yaşamak için neden çünkü orda çocuk bakım parası var. Yapıyorlar çocukları oturuyorlar devlet onlara bakıyor oh miss. Ne ala memleket.

kuzenim var fransada yaşıyor ev hanımı,kendisi benden çok para kazanıyor.nasıl mı? geçen sene yaptı 3.çocuğu ohh çocuk başına alıyor bilmem kaç para bir de evde oturduğu çalışmadığı için de alıyor ben eşek gibi çalışıp sabah 6 da kalkıp akşam 5 te evimde oluyorum onun kadar para kazanmıyorum.devletin bizlere verdiği çocuk yardımı 35 lira

Avrupadakilerin bir çoğu öyle zaten canım.
Sistemli ekonomilerde böyle yani bizim gibi balon ekonomilerde de 35 lira şaka gibi dimi :)

Neler yapıyorlar plaka kapanıyor birde belli olmasın diye..
Bazen diyorumdum,avrupayamı gitsem diye doğururdum 3-5 çocuk alırdım parayı keyfime bakardım diye..
Gerçi ülkemi asla terk etmem,her ne kadar olumsuzluklar olsada gitmezdim yinede..

vay anasını.. o zaman batıdan gelen hiçbirşeyden yararlanmayın o zaman.
bu arada şiker orası türkiye.
sen halüsinasyıon görüyorsun tatlış.
bir doktora görün bebişim
sana haplar verecekler ve gerçeğe döneceksin. ama o hapları sakın ihmal etme tatlışım oluuuuğ mu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…