- 7 Ağustos 2011
- 4.305
- 6.725
- 198
- Konu Sahibi matmazeldepresif
-
Bizim en batımız Malatya 2 hafta sonra Tunceliye 3. Şarka gidiyoruz ben bu devlet için elimden gelenin çok çok fazlasını yaptım aldığım her kurusta helaldir. Ama çıkıp da bir gün olsun kaçak kullanayım demedim Hakkari'de 6 ay lojman dışında bir evde oturdum elektrik kaçaktı 6 ay ev sahibine kayıt ettir diye baskı yaptık ama yapmadı çıkarken 6 aylık süre için bir miktar para ödedim ev sahibine şaka gibi o da aldıDoğrudur ama gerçekten yazık, bu yaşananların sorumluları bir yana, hiç suçu günahı olmayan Doğu'lu insanlar var, maalesef onlara ödetecekler en ağır bedelleri, yine mağdur olan onlar olacak.
Şimdi Eğri oturup doğru Konuşmak lazım, devlet oralara bakmıyor değil, öyle olsa polis, öğretmen, doktor daha ilk göreve başlarken Şark görevi zorunluluğu olmazdı, eskiden insanlar Doğu Görevine giderken birşeyler yapabilecek olmanın aşkıyla gidiyordu ama bu terör denen illet insanların Doğu Görevine gitme isteğini yok etti, nice öğretmenler şehit edildi, polisimiz askerimiz az şehit vermedik hala da şehit oluyorlar.
Yine de gidilmiyor mu gidiliyor, en canlı Örneği sizsiniz, sizin gibi niceleri var bu sitede üye, eşi ya da kendisi Doğu hizmetinde.
Bizim topraklarımızda yol kesiyorlar, insanları şehit ediyorlar, yetmiyor petrol boru hatlarını bombalıyorlar, boru hatlarına vana takıyorlar vana, hastaneleri, okulları tarıyorlar bu da yetmiyor kaçak Elektirik kullanırız, kendi emniyet gücümüzü oluşturduk, kendi nüfus kağıdımızı yaptık gibi bir sürü eylemleri var, bu insanlar devlet ne yaptı size hizmetten başka?
Allah ,,allahh yamukum senin şu yorumunu bazı insanlar beğenmemişş hayret valla halbuki ne cuk bir yorumm..
madurumda madurum edebiyatı anca bu kadar yapılabilir.Sanki barajlar onlara ait,sanki hepsi aç açıkta,sanki diğer bölgelere çalışmaya gelenleri kovuyoruz,sanki doğuda hiç iş yok.Yapılan bir suç ve haksızlık bu kadar masumlaştırılıp acıtasyon yapılabilir ve normalleştirelebilir.Valla böyle saçma sapan bir açıklamaya nasıl bir yorum yapılır bilemedim de.
onlar mağdur canım,lütfen kınıyorum seniYahu arkadaslar doguda kurdistan kurulmus bizim haberimiz yok .Bu nasil bir yuzsuzluk yahu kim verdi sana bu hakki. Senin yillardir ulkeye en ufak bir katkin olmasin, katkin olmadigi gibi ayagina gelen butun hizmetleri yak yik. Ogretmenleri oldur okul bas. Sonra da kalk devlott bize bakmiiiyyr de. Devlet sana niye baksin ki. Helal etmiyorum hakkimi. sen kacir ben odim tabi yaa
kim o bazıları kakoAllah ,,allahh yamukum senin şu yorumunu bazı insanlar beğenmemişş hayret valla halbuki ne cuk bir yorumm..
onlar mağdur canım,lütfen kınıyorum seni
Herkes mağdur valla yaa dillere pilesenk olmuş resmen. Mağdurum da mağdurum.
Ben böyle yüzsüslük görmedim. Sanki bi onlar var bu ülkede. Sanki ülkenin batısında bir eli yağda bir eli balda yaşıyor.
Ama insanlar yapıcı davranıyor. Çalışıyor, çabalıyor. Bak karedenize coğrafya olarak çok mu yaşanılası bir bölge insanlar bir dağdan bir dağa ev yapıyor, bağ, bahçe yapıyorlar. Kendi imkanlarınca köprüler yapıyorlar. Türkiyenin çay üretimi bizde diye çayı kaçak kullanmıyorlarDemem o ki bu ülkede yaşamak herkese zor zaman zaman daha bi zor. Ama bazıları kaçakçılıkla yolunu bulmuş bazıları da üreterek.
Bizimde 2 tane köprümüz var,çatır çatır parasını verip karşıya geçiyoruzyoksa vermedenmi geçsek yoksa
kuzenim var fransada yaşıyor ev hanımı,kendisi benden çok para kazanıyor.nasıl mı? geçen sene yaptı 3.çocuğu ohh çocuk başına alıyor bilmem kaç para bir de evde oturduğu çalışmadığı için de alıyor ben eşek gibi çalışıp sabah 6 da kalkıp akşam 5 te evimde oluyorum onun kadar para kazanmıyorum.devletin bizlere verdiği çocuk yardımı 35 lira-
valla cnm ya bak onlar uyanık. Bir gram faydaları yok memlekete bir de mağdurlar.
Bir çoğu avrupa ülkelerini tercih ediyorlar yaşamak için neden çünkü orda çocuk bakım parası var. Yapıyorlar çocukları oturuyorlar devlet onlara bakıyor oh miss. Ne ala memleket.
ablam azıcık ağla mağdurum da mağdurum de bize yardım gitmiyor diye sızlan bak nasıl bedavaya geçiyosun o köprüdenBizimde 2 tane köprümüz var,çatır çatır parasını verip karşıya geçiyoruzyoksa vermedenmi geçsek yoksa
kuzenim var fransada yaşıyor ev hanımı,kendisi benden çok para kazanıyor.nasıl mı? geçen sene yaptı 3.çocuğu ohh çocuk başına alıyor bilmem kaç para bir de evde oturduğu çalışmadığı için de alıyor ben eşek gibi çalışıp sabah 6 da kalkıp akşam 5 te evimde oluyorum onun kadar para kazanmıyorum.devletin bizlere verdiği çocuk yardımı 35 lira
pelin lütfen ülke altın çağını yaşıyor sen hala ne diyorsun :)Avrupadakilerin bir çoğu öyle zaten canım.
Sistemli ekonomilerde böyle yani bizim gibi balon ekonomilerde de 35 lira şaka gibi dimi :)
-
valla cnm ya bak onlar uyanık. Bir gram faydaları yok memlekete bir de mağdurlar.
Bir çoğu avrupa ülkelerini tercih ediyorlar yaşamak için neden çünkü orda çocuk bakım parası var. Yapıyorlar çocukları oturuyorlar devlet onlara bakıyor oh miss. Ne ala memleket.
vay anasını.. o zaman batıdan gelen hiçbirşeyden yararlanmayın o zaman.DBP Genel Başkanı Kamuran Yüksek, "Buradan açık söylüyorum, basın da yazsın; herkes kaçak elektrik kullansın, çünkü bizimdir o enerji" dedi.
01.10.2015 - 17:33
Haberler » Gündem
Batman'da DBP tarafından organize edilen "Hep Birlikte Öz Yönetime" konulu panelde konuşan DBP Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek, "Aslında devlet bizim fikir gücümüzden korkuyor. Öz yönetim, Demokratik Özerklik fikrinden korkuyor, çekiniyor. Fikrinden korkmayanlar başka fikirleri bastırmazlar" dedi.
"HERKES ELEKTRİĞİ KAÇAK KULLANSIN"
Bölgede kaçak elektrik kullanılması konusuna da değinen Yüksek sözlerini şöyle sürdürdü:
"Şu anda Türkiye’nin yüzde 80 enerji ihtiyacını Kürdistan coğrafyası karşılıyor. Bizim nehirlerimiz, bizim sularımız üzerine koyuyor barajı, tüm ihaleleri batılı iş adamlarına ait, geliyor burada hem onu palazlandırıyor, hem de enerjimizi alıyor, Türkiye’nin geneline. Biz kaçak elektrik kullanıyoruz. Kaçak elektriğe mahkumuz. Niye? Bizim başka şansımız yok ki elektriğe, suya para ver, iş yok, aş yok çalışamıyor. Nasıl olacak kaçak olacak tabi ki, ben buradan açık söylüyorum basın da yazsın, herkes kaçak kullansın, bizimdir o enerji. Bize her gün parayla satıyor. Paramız da yok, borçla alıyoruz ne olacak, enerjimizi, toprağımızı komünleştirelim diye her tarafa asıyoruz ya pankartımızı işte budur."
http://www.ensonhaber.com/hdpnin-yavru-partisi-herkes-elektrigi-kacak-kullansin-2015-10-01.html
ablam azıcık ağla mağdurum da mağdurum de bize yardım gitmiyor diye sızlan bak nasıl bedavaya geçiyosun o köprüden
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?