- 7 Ağustos 2011
- 4.305
- 6.725
- 198
- Konu Sahibi matmazeldepresif
Bizim en batımız Malatya 2 hafta sonra Tunceliye 3. Şarka gidiyoruz ben bu devlet için elimden gelenin çok çok fazlasını yaptım aldığım her kurusta helaldir. Ama çıkıp da bir gün olsun kaçak kullanayım demedim Hakkari'de 6 ay lojman dışında bir evde oturdum elektrik kaçaktı 6 ay ev sahibine kayıt ettir diye baskı yaptık ama yapmadı çıkarken 6 aylık süre için bir miktar para ödedim ev sahibine şaka gibi o da aldıDoğrudur ama gerçekten yazık, bu yaşananların sorumluları bir yana, hiç suçu günahı olmayan Doğu'lu insanlar var, maalesef onlara ödetecekler en ağır bedelleri, yine mağdur olan onlar olacak.
Şimdi Eğri oturup doğru Konuşmak lazım, devlet oralara bakmıyor değil, öyle olsa polis, öğretmen, doktor daha ilk göreve başlarken Şark görevi zorunluluğu olmazdı, eskiden insanlar Doğu Görevine giderken birşeyler yapabilecek olmanın aşkıyla gidiyordu ama bu terör denen illet insanların Doğu Görevine gitme isteğini yok etti, nice öğretmenler şehit edildi, polisimiz askerimiz az şehit vermedik hala da şehit oluyorlar.
Yine de gidilmiyor mu gidiliyor, en canlı Örneği sizsiniz, sizin gibi niceleri var bu sitede üye, eşi ya da kendisi Doğu hizmetinde.
Bizim topraklarımızda yol kesiyorlar, insanları şehit ediyorlar, yetmiyor petrol boru hatlarını bombalıyorlar, boru hatlarına vana takıyorlar vana, hastaneleri, okulları tarıyorlar bu da yetmiyor kaçak Elektirik kullanırız, kendi emniyet gücümüzü oluşturduk, kendi nüfus kağıdımızı yaptık gibi bir sürü eylemleri var, bu insanlar devlet ne yaptı size hizmetten başka?

Fabrika kurulmasına iş imkanı olmasına pkk zaten izin vermiyor yüksekova havaalanı ne zorluklarla bitirildi sonra çıkıp bizim iş imkanımız yok elektrik en doğal hakkımız demek nasıl bir çelişki? Asıl biz ağlayalım devlet asıl bize bakmıyor bütün yükü cezayı bize kesiyor. Bu arada Hakkari elektriği İran'dan kullanıyor devlet ödeme yapıyor Iran'a kendi barajlarının malı değil yani