Saraylım,
hakikaten şu yazdığın çok garip, madem iktidar HDP'nin her istediğini yaptı, 1 Kasım'da tek başına iktidar olursa yapmaya devam edecek, o zaman neden HDP barajın altında kalacak olsa oyumu onlara veririm diyorsun? Senin söylediğin düpedüz iktidarın projesidir HDP iması ama nedense bir yerden sonra çelişip HDP'ye oy vermeye getiriyorsun mevzuyu.
E madem öyle ha ona oy verilmiş ha diğerine fark etmiyor ki senin yazdıkların baz alınırsa.
Valla hiç anlamıyorum HDP emniyet sibobuymuş falan, CHP ve MHP seçmenleri kendi partilerine güvenselerde HDP'ye oy vereceklerine kendi partilerine oy verselerdi 7 Haziran Seçimlerinde koltuk sayıları daha fazla olacaktı, hiçbiri kendi partisine güvenemedi.
HDP'yi iyice cici yaptınız. Ki senin çoğu düşünceni bilirim, AKP için neler diyordun burda çok hafife alıyorsunuz vs diye, tek başına iktidar olması hayal Dediğin o hdp yarın öbürgün iktidar olursa şaşırma, bu gidişle 1 Kasım seçimlerinde HDP 7 Haziran seçimlerinden çok daha fazla koltuk sayısına sahip olacak.
Birgün o parti %40 oy oranıyla iktidar olur, İmralı'daki devlet başkanı olursa beni hatırla olur mu?
Garip birsey yok.. Gectigimiz secimlerde ben de aralarindaki cekismeye bir mana verememistim ve buradan herkesi uyariyordum, "Seloya guvenmeyin, bunlara oy vermeyin, HDP meclise girerse sozunu unutur, Tayyiple ortak menfaatlerde anlasir, ikisi de istedigini alir" diye ama kazin ayagi oyle cikmadi. Selo sozunde durdu, Tayyip'e baskanlik icin destek vermedi. Aralarinda ne gecti bilmiyorum, ama bir anda Selo cikip iki dakikalik bir "seni baskan yaptirmayacagiz" basin aciklamasi yapti, cozum sureci bozuldu, kumdan kaleler yikildi. O gunden beri aralarindaki buzlar daha da buyudu, bundan sonra kimseden kimseye destek olmayacagi belli. AKP secimden sonra baskan filan olursa cozum surecini artik HDPyi disarda birakarak yapacak, yani direkt olarak PKK ile... O yuzden HDPnin meclise girmesi artik AKPnin isine yaramaz. Tek basina baris elcisi olacak..
HDP iktidar olamaz bu ulkede.. Once sol parti oldugu icin olamaz, sonra Kurtlerin orani hala diger etnik kokenlilerin oranindan az oldugu icin olamaz, son olarak da Amerikadan icazet almadigi icin olamaz. Bu ulkenin butun son donem basbakanlarinin yolu basbakan olmadan once Amerikanin kapisini asindirmaktan gecer.Tayyip basbakan olmadan once 6 kez gitmistir, Yahudilik lobisini ziyaret etmistir, oduller almistir, "amacim icin papaz elbisesi bile giyerim" demistir, Selo kac kez gitti? Bu ulke cok partili doneme gectiginden beri hangi sol parti tek basina iktidar olabildi? solun oyu hic bir zaman buna yeterli olmadi. AKP Merkez sagim diyerek ANAP ve DYPnin yerini doldurmaya geldi, ama asiri sag oldugu sonradan ortaya cikti, millet, aman istikrar olsun diyerek her gordugune gozlerini, her duyduguna kulaklarini kapatti. Istikrarin getirdigi yerdeyiz bugun. Genclige Hitabedeki butun sartlar yerine gelmis, ama ulkenin ustune de korkudan olu topragi serilmis.
HDPyi cici cocuk yapmadim. HDP bu ulkede etkisiz eleman. Ne AKP uzerinde, ne PKK uzerinde bir etkisi var. AKP onsuz da PKK ile gayet iyi gidiyordu, tek basina gelirse de aynen devam edecek zaten.. En cok milletvekili hala AKPde.. Hukumet elinde.. Bu ulkeyi istediginde barisa, istediginde savasa goturuyor hala.. Istedigi gun PKKnin isteklerini bir bir yerine getiriyor, bayragini suc olmaktan cikariyor, yollarda arama yapmasina goz yumuyor, Hatip Dicleyi, Ayhani, sariyildizi vb salin hapishaneden diyorlar saliyor, KCKlileri salin diyorlar saliyor, askeri polisi tut saldirmasin, bize karismasin diyorlar tutuyor, PKKliya istedikleri gibi at oynatiyor, istediginde de ucaklariyla Kandili bombaliyor. Ona kim karisir? PKK bu gune kadar bu hizmetleri HDPden mi gordu AKPden mi? Mecliste kanunlari hangisi cikartiyor? Jandarmaya orduya polise hakime savciya emirleri kim veriyor? HDP mi AKP mi? Neden HDP den herkes korkuyor da AKPden kimse korkmuyor? Teroristleri, PKKyi HDP destekliyormus, soylemleri ile...
Konusup duruyor yani.. Peki uc yildir bu konudaki AKPnin soylemlerini ne yapacagiz? Hele ki PKKyi destekleyen icratlerini ne yapacagiz?
BAsimizi kuma mi gomelim? Gormezden mi gelelim? Yutalim mi? PKKyi destekliyor diye HDP ye oy verenleri hain ilan edenler, AKPye oy verenler hakkinda ne dusunuyorlar? Sonucta HDPninki lafta, AKPninki icraat ile..
Ha bir de HDP PKKya silah yardimi yapiyormus diyorlar.. Bunlarin Turkiyede silah fabrikalari var da biz mi bilmiyoruz? Parti binalarinda AKPden ve de devletten gizli silah mi uretiyorlarmis? Yoksa Mit tirlarindan cikan silahlari mi HDP yolluyormus?
Tirlari yakaladiklari gibi yakalasalarmis..Kacmiyor ki adamlar... Bu ne bicim guclu devlet, guclu alternatifsiz hukumet?
Bak, Melih Asik yazmis, iki yil once Milliyet gazetesinde:
CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray, Başbakan’a bu yıl 23 Haziran’da yani 5 ay önce verdiği soru önergesinde soruyor:
“Yandaşlarınıza petrol arama ve taşıma karşılığında Barzani’ye Kürdistan liderliği sözü verildi mi?”
Çıray’ın soruları şöyle sıralanıyor:
“Barış süreci adını verdiğiniz; Türkiye, Irak, İran ve Suriye’yi bölecek olan bu sürecin asıl nedeniKuzey Irak Bölgesel Yönetimi ile yaptığınız gizli petrol anlaşmaları mı? Bu çerçevede Kuzey Irak Yönetimi’nin 6 önemli sahada petrol arama ve çıkarma yetkisi verdiği şirketin adı nedir, ve ortakları kimdir?” Bu sorularin cevabini ben de cok merak ediyorum, ama sorulmus yuzlerce soru gibi bunlarda coktan cevaplanmadan tozlu raflardaki yerlerini almistir kesin.
AKPnin bu ulkeye HDPden cok daha fazla zarari oldu ve daha bu ulke hicbirsey gormedi diyorum. HDP meclis disi kalirsa gorecek.. Belki o zaman ne anlatmaya calistigim daha iyi anlasilir. Ne de olsa bir musibet bin nasihatten iyidir.