• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

HDP'nin Van Mitingine Vatandaşlar İlgi Göstermedi

anap partisi yıllarca hükümet oldu onlarda yeni nefes oldu Türkiye ve şuan olduğu gibi her iktidarın bir sonu oluyor.

anap koalisyonlardan sonra yok oldu gitti.koalisyon dan korkulmaz eger gerçekten anlaşılır sorun çıkmadan yönetilirse

bundan en çok zararı akp alıcak anap kaderini bir gün yaşıyacak...

Denize düşen yılana sarılır deyip veriyorlar oyları hdp'ye. Doğrumu değil tabiki.

denize düşen yılana sarılıyor sa burda yılan hdp ona sarılmak yerine denizde boğulacaksın sonuçta yılana sarılıp kurtulsan da o yılan nasıl sa bir yerden zehrini akıtıcak seni bogucak

oysa yılanı kolay yol bilmeten se sağına soluna baksan belki tamamen kurtulacaksın

Hdp Cumhuriyeti niye korusun yahu

Hdp'ye oy verip Cumhuriyeti koruyacaklara yazıyorum ben

Vallahi yazdıgim şeyi çocuğa anlatır gibi tane tane de ben açıklamak zorunda kalıyorum senin gibi :KK66:

bana kızıcaklar ama kızsınlar her hdp ye oy vereceğiz deyip yanına ATATÜRK ekleniyor ya CUMHURİYET ekleniyor ya ne anlamsız oluyor.

hdp=ATATÜRK hdp=CUMHURİYET hdp = TÜRKİYE olamaz ...mantığıma sığmaz aklım almaz....

eger Atatürk olsaydı yaşasaydı kendi ismini HDP yle anılmasını duysa kahrından ölürdü...ATAM deyipte onun kurduğu ülkeyi bölmeye kalkanlara eminim bir çift lafı olurdu...hoş ATATÜRK olsaydı hdp de pkk da olmazdı.kurtuluş savaşı sırasında arkadan iş çevirenlere ne yapıldıysa yine o yapılırdı.

şuan kemikleri sızlıyordur ne acı ve ne yazık

dünyada koalisyonla yönetilen bir sürü ülke var.
öyle korkulacak bir şey değildir koalisyon, o çok sevilen "milli irade"nin bir tezahürüdür. esasında bu ayak diremeler olmasa, seçim barajı kaldırılsa er meydanı neymiş hep beraber görürüz
ama şu an bundan bahsetmiyoruz.
o ekonomiyi düzeltmek için getirilen "adam"ın hazırladığı plana dayandırdı AKP ilk 5 yıldaki bütün ekonomik yatırımlarını yani yıldız çağını.
o dönemdeki ekonomik kriz küresel çaptaydı, kısacası koalisyonla doğrudan bir bağı yok.
o dönemde tek parti iktidarı olsa da ekonomi sallanırdı, bu kadar keskin olur muydu, bilinmez ama sallanacağı kesin çünkü sadece iç dinamiklere bağlı bir kriz değildi.
dolayısıyla 2000-2001 krizini doğrudan koalisyona mal etmek doğru değil.
koalisyon bu kadar öcü bir şey değil.
dünyada koalisyonla yönetilen bir sürü ülke var evet korkulacak birşey de değildir koalisyon önceden bizim ülkemizde de çoğu kez yaşandı fakat bugün ülkenin durumuna geldiğinizde bu üç partiden adam akıllı bir koalisyon çıkabileceğini düşünüyor musunuz? zaten olabiliyorsa olsun koalisyon ama birinci seçimde olmadı ya ikinci seçimde de kurulamazsa hükümet kuruldu diyelim benim demek istediğim herhangi iki parti değil AKP CHP MHP den bahsediyoruz hangi ikisinin kurduğu parti bizim ülkemizi çok iyi bir yere getirebilir?
ekonomik kriz yaşadığımız dönemlerde doğrudan koalisyona krizi bağlamasak bile koalisyonun payı da büyüktü.
ben koalisyondan korkmuyorum açıkcası AKP - CHP veya AKP - MHP koliasyonundan korkuyorum iyi olacağın hiç sanmıyorum.
Hele ki CHP- MHP - HDP gibi tamamen uç noktalardaki üç partinin koalisyonunun hiç de hayırlara vesile olacağını düşünemiyorum.

Beğenmediğimiz AKP iktidarından daha iyi olabilecek birşey varsa olsun zaten.

dünyada koalisyonla yönetilen bir sürü ülke var evet korkulacak birşey de değildir koalisyon önceden bizim ülkemizde de çoğu kez yaşandı fakat bugün ülkenin durumuna geldiğinizde bu üç partiden adam akıllı bir koalisyon çıkabileceğini düşünüyor musunuz? zaten olabiliyorsa olsun koalisyon ama birinci seçimde olmadı ya ikinci seçimde de kurulamazsa hükümet kuruldu diyelim benim demek istediğim herhangi iki parti değil AKP CHP MHP den bahsediyoruz hangi ikisinin kurduğu parti bizim ülkemizi çok iyi bir yere getirebilir?
ekonomik kriz yaşadığımız dönemlerde doğrudan koalisyona krizi bağlamasak bile koalisyonun payı da büyüktü.
ben koalisyondan korkmuyorum açıkcası AKP - CHP veya AKP - MHP koliasyonundan korkuyorum iyi olacağın hiç sanmıyorum.
Hele ki CHP- MHP - HDP gibi tamamen uç noktalardaki üç partinin koalisyonunun hiç de hayırlara vesile olacağını düşünemiyorum.

Beğenmediğimiz AKP iktidarından daha iyi olabilecek birşey varsa olsun zaten.
koalisyonlar yönetilen ülkelerin çok büyük bir bölümü maddi açıdan çok refah. bu ülkelerde şu an Türkiyede yaşanan sorunun olmamasının sebebi bu kadar yüksek bir seçim barajlarının olmaması.
nispeten büyük partiler aldıkları yüksek oy oranıyla küçük partilerle koalisyona gidiyorlar, bir şekilde muhalifler kendi içlerinde anlaşıyor.
örneğin CHP gidiyor DSPyle koalisyon yapıyor, içerideki HDP ve diyelim ki MHP bu koalisyonu destekliyor ve paralel görüşlere sahip partiler koalisyon yapıyor.
ya da liberal sol partiler görece ufak Yeşiller partisine gidiyor.
Muhafazar Demokratlar, Yeşiller partilerine gidiyor.
oradaki asıl sorun, görüşleri ne olursa olsun, içselleşmiş bir demokrasi olması
ama bizde Türk tipi demokrasi olduğundan koalisyon da bu kadar oluyor.
yapacak bir şey yok.
daha iyisi bulunana kadar en iyisi elimizdeki seçenek.

Endişemiz ortak oky. ama zaten o 10 senedir tek adam zaten.
Bu stratejiyi pek mantıklı bulmuyorum ben. AKP pkk'yı güçlendirdi etti diyoruz. Onun güçlendirdiğine o gitsin diye oy veriyoruz. Hani strateji ner de o zaman?
sen merak etme oky onu başkan yaptırmayacağız. İnşallah ikiside baraj altı kalırda ülke tek yek kurtulur.
Bir kac yazini okudum bu konuda, fikirlerini az cok biliyorum, sadece bu mesajini alintilayip cevap vermek istedim. Bugun bu ulkede HDPnin baraji gecti diye tek basina iktidar olma olasiligi yok, hatta gelecekte de yok. Mucize lazim gibi birsey.. Yuzde onbes alan bir dahaki secimlerde tek basina iktidar olabilseydi ondan once CHP olurdu, MHP olurdu. Hayal kurup hayallere inanmak yerine ulkenin icinde bulundugu duruma gore gercekci dusunebilmek lazim bu zamanda. Insallahla maasallahla olacak gibi degil yani.. Yuzde 40 destegi olan bir partinin uc ay sonraki 5 ay sonraki secimde baraj disi kalacagini umit etmek sence de biraz fazla iyimserlik olmamis mi? Bence bu ortamda tek basina baskan olmasi cok daha yakin bir ihtimal. O zaman bu gune uygun, akilli, mantikli hareket etmek lazim. Ben dedim ki "eger HDPnin baraj disi kalacagini gorsem" oyumu seve seve veririm, yoksa aksi takdirde oyum CHPnin.. Benim gibi binlercesi de ayni sekilde dusunerek oy verdi gecen secimlerde HDPye.. Ulke bir adamin ihtiraslari ve hirslari pesine ne idugu belirsiz karanlik bir ucuruma gitmesin, hepten bogulup yok olmayalim, Cumhuriyeti, kazanimlarini ve ve rejimi koruyalim diye.. HDP gelsin de tek basina iktidar olsun diye degil yani.. Bu fikirde dayatma AKPnin propogandasi, tek umudu, HDP meclis disi, Tayyip baskan.. Erken secim ilan edildiginde de, daha cozum sureci bile ortadan kalkmadan bunu da yazmistim burada.. AKPnin bugun icin tek hedefi HDPyi baraj altinda birakmak, butun calismalar, icraatler bu yonde, baska caresi yok.. Durmadan yaptirdigi anketler henuz bunu isaret etmedi, ufaktan yurtdisi gardi alindi bile..:-)Esegini saglam kaziga baglayacak herkes tabi, ne yapsin..:KK53: Ne olur, ne olmaz..

HDPnin bu secimlerde tekrar meclise girebilmesi sart.. Aksi takdirde gecen sefer aldigi kadar oy ile AKP tek basina iktidar olup rejimi kokunden degistirebilecek gucu elde edecek. Ortada ne Demokratik bir anayasa, ne adalet, ne hukuk kalacak, ertelenen yargilanmalarin ise onu sonsuza kadar kapatilacak.. Tayyip ayni zamanda kendini de garantiye alacak yani, bir daha esamesi okunmayacak sekilde.. Mecliste uc parti, ayni oy oranlari ile AKPnin tek basina iktidari demek.. Ilk secimlerde, yani 2002de sadece % 34 ile 365 milletvekili cikartarak tek basina iktidar oldular, meclise sadece iki parti girebilmisti cunki.. 2007 de oyu % 46, meclise uc parti girebildi ve 341 milletvekili ile AKP gene tek basina iktidardi. Son secimlerdeki oy orani sadece 5 puan dusuk, ama milletvekili koltuklarini bu kez HDP ile de paylasmak zorunda kaldi ve bu 5 puanlik fark 341-258=83 milletvekili etti, artik tek basina iktidar degil, olamadi. HDP meclis disi kaldiginda tahmin et bakalim ne olacak?

Hayat matematikten ibaret.. Duygusallik meydanlar disinda para etmiyor. AKP iste bunu yapiyor, meydanlarda duygu somurusu, kapali kapilar ardinda matematik yapiyor, herkese tavsiye ederim, siz de yapin.

Son düzenleme:
HDP'den öyle bir beklenti yok ki. Korusun diye değil AKP yıkmasın diye. HDP tek başına hiçbir şey yapamaz o mv sayısıyla ama AKP yeterli mv'ye ulaşsa istediği hegibi şeyi yapabilir.
AKP ile HDP'yi tam tersi hayal et. HDP %40, AKP %10 bandında olsa aynı mantıkla AKP'ye oy verilirdi.
Ustune bastin kaldir ayagini..:-) Eger birgun Saraylim AKPye oy verirse ancak boyle bir sebepten olur. Gerci hemen hemen ayni sebep pek fark yok.. Meclise girip emniyet sibobu olsun diye..

Hadi inşallah bu sefer öyle olsun
Benim araştırmalarıma göre en kısa koalisyon hükümeti 2 ay uzun koalisyon hükümeti 3,5 yıl sürdü ve ülkenin ekonomisi çöktü. Hatta yurt dışından adam getirdiler ekonomiyi düzeltmek için ve Bahçeli erken seçime gidilmesini istedi sonunda AKP iktidar oldu. Eğer koalisyon olursa sürekli seçime gidilir. 2 ay 7 ay 1 yıl gibi sürelerde seçim olur. Bana AKP ve CHP koalisyonunun 3,5 yıl sürmesi ütopik geliyor.
AKP iktidar oldu da yurtdisindan getirtilen adamin yaptigi programda bir degisiklik, bir revizyon yapti mi zannediyorsun? Ustune bolca satis ilave edilerek Kemal Devis programi yillarca uygulandi, 2001 de cikarttigi yasalar hala yururlukte, AKPnin ekonomiye baska birsey kattigi da olmadi zaten.. Onunde buldugu hazir programi uyguluyor iste.

Neden AKPyi HDPden daha tehlikeli goruyorum? Aslinda daha once bir konu basliginda biraz aciklamistim, ilaveler yapayim..

AKP neden baskanlik istiyor? Nesi eksik? Ve neden bu baskanligin nasil bir sistem olacagi aciklanmiyor? ABD gibi mi, yoksa Misir gibi mi? Ikisi de baskanlik, ama aralarinda daglar var. Neden Tayyip ille de beni baskan yapin diyor? Neden o baskan olsaydi PKK bugun saldirmayacakti, bu sehitler olmayacakti, neden boyle diyor? Hic dusundunuz mu?

HDP ne istiyor? Guneydogu'da ozerk Kurdistan istiyor. Apo'nun yayinladigi bildirgede neler var? Ozerk bolgedeki her dogal kaynagin getirisinin, Dicle ve Firatin suyu ve elektriginin, basta Batman'daki Raman ragfinerisi olmak uzere siirt, Diyarbakir gibi illerde olan butun irili ufakli petrol yataklari ve rafinelerinin tum gelirinin ve isletmesinin Kurdistan Ozerk bolgesine verilmesini, kendi polis teskilatinin kurulmasini, kendi valilerinin de bu bolgeyi yonetmesini maddeler halinde yazip gonderiyor. Apo ile birlikte butun KCKli (PKKli) suclularin hapishanelerden saliverilmesini sart kosuyor. PKK, Apo icerde iken silah birakmanin mumkun olmadigini beyan ediyor. Bunlar bir bir gerceklesiyor muydu secime kadar? Yes!

"Ne mutlu Turkum" sozu yuzunden andimiz kaldirildi.
Apo posterleri ve PKK bayraklari tasimak suc olmaktan cikartildi.
PKK Dogu'da kendi polis teskilatini kurdu ve yollarda kimlik sorgulamasina basladi, Turk devletinin izniyle..
KCKli (PKKli) hukumluler hapishanelerden salinmasi icin Subat ayinda torba yasa calismalari basladi. Iste AKPnin agir toplarinin bu konudaki aciklamalari:

Bunlarin hepsi AKP tarafindan yapildi, yapiliyordu, secimlere dek.. Tek basina iktidarlik gelse idi sehitlere gerek olmadan bu is sonuclandirilacakti. HDP baska ne ister? AKP hepsini veriyor zaten.. Var mi burada HDPye bir gerek? Peki HDPnin bu duruma bir katkisi var mi? Hersey Ankara, Imrali ve PKK arasinda yapilan muzakerelerle sekilleniyor, gerekli kanunlar da Ankara tarafindan cikartiliyordu zaten.. O zaman AKP ile HDP arasindaki farki biri bana anlatsin. Fazla var, eksik yok.. Iste o fazlalik da beni rahatsiz ediyor. Sizi de etmeli. Nasil bu kadar rahatsiniz AKPye oy verirken anlamiyorum. Adamlar cozum surecini buzdolabina kaldirdirlar. Silip atmadilar. Yarin tek basina iktidar olduklarinda tekrar yeniden masaya koyacaklar. O zaman burada PKKya atip tutan fanatik AKpliler 180 derece cark edip "akan kan dursun, analar aglamasin" teranelerine yeniden baslayacaklar.. Hazirandan beri akan kanlarin, aglayan analarin hic bir onemi kalmayacak.. O zaman oyleydi, simdi boyle diyecekler.. O daha dun tekrar tekrar yakilan polisimizin katilleri tek tek hapishanelerden saliverilecek.. Tayyip de cikip, "bak biz geldik savas durdu, sakin bir daha bunlara oy filan vereyim demeyin" diyecek.. Sizler de burada alkislayacaksiniz.. Bosuna mi MHPnin sartlarini reddedip hukumet kurmadi?

Bayanlar, burada terorden daha buyuk bir tehlike var Turkiyenin basinda.. Rejim degistirilmek isteniyor. Turkiye bundan sonra demokratik, Laik bir Hukuk Devleti olmasin, tek basli adi konmamis bir padisahlik olsun isteniyor. Bu hirs, bu zorlama, bu sehitler bu yuzden. Sapkanizi bir kenara koyun ve aklinizi basiniza alin artik. Kendinizi dusunmuyorsaniz cocuklarinizin gelecegini dusunun, son pismanlik fayda etmez.. Demokrasi ve hukuk bir gun size de lazim olabilir..

Saraylım,
hakikaten şu yazdığın çok garip, madem iktidar HDP'nin her istediğini yaptı, 1 Kasım'da tek başına iktidar olursa yapmaya devam edecek, o zaman neden HDP barajın altında kalacak olsa oyumu onlara veririm diyorsun? Senin söylediğin düpedüz iktidarın projesidir HDP iması ama nedense bir yerden sonra çelişip HDP'ye oy vermeye getiriyorsun mevzuyu.
E madem öyle ha ona oy verilmiş ha diğerine fark etmiyor ki senin yazdıkların baz alınırsa.

Valla hiç anlamıyorum HDP emniyet sibobuymuş falan, CHP ve MHP seçmenleri kendi partilerine güvenselerde HDP'ye oy vereceklerine kendi partilerine oy verselerdi 7 Haziran Seçimlerinde koltuk sayıları daha fazla olacaktı, hiçbiri kendi partisine güvenemedi.

HDP'yi iyice cici yaptınız. Ki senin çoğu düşünceni bilirim, AKP için neler diyordun burda çok hafife alıyorsunuz vs diye, tek başına iktidar olması hayal Dediğin o hdp yarın öbürgün iktidar olursa şaşırma, bu gidişle 1 Kasım seçimlerinde HDP 7 Haziran seçimlerinden çok daha fazla koltuk sayısına sahip olacak.
Birgün o parti %40 oy oranıyla iktidar olur, İmralı'daki devlet başkanı olursa beni hatırla olur mu?

Saraylım,
hakikaten şu yazdığın çok garip, madem iktidar HDP'nin her istediğini yaptı, 1 Kasım'da tek başına iktidar olursa yapmaya devam edecek, o zaman neden HDP barajın altında kalacak olsa oyumu onlara veririm diyorsun? Senin söylediğin düpedüz iktidarın projesidir HDP iması ama nedense bir yerden sonra çelişip HDP'ye oy vermeye getiriyorsun mevzuyu.
E madem öyle ha ona oy verilmiş ha diğerine fark etmiyor ki senin yazdıkların baz alınırsa.

Valla hiç anlamıyorum HDP emniyet sibobuymuş falan, CHP ve MHP seçmenleri kendi partilerine güvenselerde HDP'ye oy vereceklerine kendi partilerine oy verselerdi 7 Haziran Seçimlerinde koltuk sayıları daha fazla olacaktı, hiçbiri kendi partisine güvenemedi.

HDP'yi iyice cici yaptınız. Ki senin çoğu düşünceni bilirim, AKP için neler diyordun burda çok hafife alıyorsunuz vs diye, tek başına iktidar olması hayal Dediğin o hdp yarın öbürgün iktidar olursa şaşırma, bu gidişle 1 Kasım seçimlerinde HDP 7 Haziran seçimlerinden çok daha fazla koltuk sayısına sahip olacak.
Birgün o parti %40 oy oranıyla iktidar olur, İmralı'daki devlet başkanı olursa beni hatırla olur mu?
Garip birsey yok.. Gectigimiz secimlerde ben de aralarindaki cekismeye bir mana verememistim ve buradan herkesi uyariyordum, "Seloya guvenmeyin, bunlara oy vermeyin, HDP meclise girerse sozunu unutur, Tayyiple ortak menfaatlerde anlasir, ikisi de istedigini alir" diye ama kazin ayagi oyle cikmadi. Selo sozunde durdu, Tayyip'e baskanlik icin destek vermedi. Aralarinda ne gecti bilmiyorum, ama bir anda Selo cikip iki dakikalik bir "seni baskan yaptirmayacagiz" basin aciklamasi yapti, cozum sureci bozuldu, kumdan kaleler yikildi. O gunden beri aralarindaki buzlar daha da buyudu, bundan sonra kimseden kimseye destek olmayacagi belli. AKP secimden sonra baskan filan olursa cozum surecini artik HDPyi disarda birakarak yapacak, yani direkt olarak PKK ile... O yuzden HDPnin meclise girmesi artik AKPnin isine yaramaz. Tek basina baris elcisi olacak..

HDP iktidar olamaz bu ulkede.. Once sol parti oldugu icin olamaz, sonra Kurtlerin orani hala diger etnik kokenlilerin oranindan az oldugu icin olamaz, son olarak da Amerikadan icazet almadigi icin olamaz. Bu ulkenin butun son donem basbakanlarinin yolu basbakan olmadan once Amerikanin kapisini asindirmaktan gecer.Tayyip basbakan olmadan once 6 kez gitmistir, Yahudilik lobisini ziyaret etmistir, oduller almistir, "amacim icin papaz elbisesi bile giyerim" demistir, Selo kac kez gitti? Bu ulke cok partili doneme gectiginden beri hangi sol parti tek basina iktidar olabildi? solun oyu hic bir zaman buna yeterli olmadi. AKP Merkez sagim diyerek ANAP ve DYPnin yerini doldurmaya geldi, ama asiri sag oldugu sonradan ortaya cikti, millet, aman istikrar olsun diyerek her gordugune gozlerini, her duyduguna kulaklarini kapatti. Istikrarin getirdigi yerdeyiz bugun. Genclige Hitabedeki butun sartlar yerine gelmis, ama ulkenin ustune de korkudan olu topragi serilmis.

HDPyi cici cocuk yapmadim. HDP bu ulkede etkisiz eleman. Ne AKP uzerinde, ne PKK uzerinde bir etkisi var. AKP onsuz da PKK ile gayet iyi gidiyordu, tek basina gelirse de aynen devam edecek zaten.. En cok milletvekili hala AKPde.. Hukumet elinde.. Bu ulkeyi istediginde barisa, istediginde savasa goturuyor hala.. Istedigi gun PKKnin isteklerini bir bir yerine getiriyor, bayragini suc olmaktan cikariyor, yollarda arama yapmasina goz yumuyor, Hatip Dicleyi, Ayhani, sariyildizi vb salin hapishaneden diyorlar saliyor, KCKlileri salin diyorlar saliyor, askeri polisi tut saldirmasin, bize karismasin diyorlar tutuyor, PKKliya istedikleri gibi at oynatiyor, istediginde de ucaklariyla Kandili bombaliyor. Ona kim karisir? PKK bu gune kadar bu hizmetleri HDPden mi gordu AKPden mi? Mecliste kanunlari hangisi cikartiyor? Jandarmaya orduya polise hakime savciya emirleri kim veriyor? HDP mi AKP mi? Neden HDP den herkes korkuyor da AKPden kimse korkmuyor? Teroristleri, PKKyi HDP destekliyormus, soylemleri ile...:KK57: Konusup duruyor yani.. Peki uc yildir bu konudaki AKPnin soylemlerini ne yapacagiz? Hele ki PKKyi destekleyen icratlerini ne yapacagiz?:KK57: BAsimizi kuma mi gomelim? Gormezden mi gelelim? Yutalim mi? PKKyi destekliyor diye HDP ye oy verenleri hain ilan edenler, AKPye oy verenler hakkinda ne dusunuyorlar? Sonucta HDPninki lafta, AKPninki icraat ile..:KK22:Ha bir de HDP PKKya silah yardimi yapiyormus diyorlar.. Bunlarin Turkiyede silah fabrikalari var da biz mi bilmiyoruz? Parti binalarinda AKPden ve de devletten gizli silah mi uretiyorlarmis? Yoksa Mit tirlarindan cikan silahlari mi HDP yolluyormus?:KK45:Tirlari yakaladiklari gibi yakalasalarmis..Kacmiyor ki adamlar... Bu ne bicim guclu devlet, guclu alternatifsiz hukumet?:KK14:

Bak, Melih Asik yazmis, iki yil once Milliyet gazetesinde:
CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray, Başbakan’a bu yıl 23 Haziran’da yani 5 ay önce verdiği soru önergesinde soruyor:
“Yandaşlarınıza petrol arama ve taşıma karşılığında Barzani’ye Kürdistan liderliği sözü verildi mi?”
Çıray’ın soruları şöyle sıralanıyor:
“Barış süreci adını verdiğiniz; Türkiye, Irak, İran ve Suriye’yi bölecek olan bu sürecin asıl nedeniKuzey Irak Bölgesel Yönetimi ile yaptığınız gizli petrol anlaşmaları mı? Bu çerçevede Kuzey Irak Yönetimi’nin 6 önemli sahada petrol arama ve çıkarma yetkisi verdiği şirketin adı nedir, ve ortakları kimdir?”

Bu sorularin cevabini ben de cok merak ediyorum, ama sorulmus yuzlerce soru gibi bunlarda coktan cevaplanmadan tozlu raflardaki yerlerini almistir kesin.

AKPnin bu ulkeye HDPden cok daha fazla zarari oldu ve daha bu ulke hicbirsey gormedi diyorum. HDP meclis disi kalirsa gorecek.. Belki o zaman ne anlatmaya calistigim daha iyi anlasilir. Ne de olsa bir musibet bin nasihatten iyidir.

Son düzenleme:
Saraylım,

Bu arada bir sorunu es gecmisim galiba.. HDP tekrar meclise girerse bugun oldugu gibi AKP de gene tek basina iktidar olamiyor. Bu yuzden baraj altinda kalmaya dogru meyil ederse ben bile oy veririm diyorum. AKp ancak HDP koltuklari bos kalirsa o koltuklar sayesinde tek basina iktidar.. 1 Kasimda baska yol yok, ya HDP o koltuklarda gene oturacak, ya da o koltuklari da AKP alip tek basina iktidar olacak ve Tayyip de rahat rahat baskanligini ilan edecek. Unutma ki Doguda AKP ikinci parti, simdilik HDPden sonra..:KK66:

Bu arada bir sorunu es gecmisim galiba.. HDP tekrar meclise girerse bugun oldugu gibi AKP de gene tek basina iktidar olamiyor. Bu yuzden baraj altinda kalmaya dogru meyil ederse ben bile oy veririm diyorum. AKp ancak HDP koltuklari bos kalirsa o koltuklar sayesinde tek basina iktidar.. 1 Kasimda baska yol yok, ya HDP o koltuklarda gene oturacak, ya da o koltuklari da AKP alip tek basina iktidar olacak ve Tayyip de rahat rahat baskanligini ilan edecek. Unutma ki Doguda AKP ikinci parti, simdilik HDPden sonra..:KK66:
saraylım aylarca bunu anlatıyorum. akplilere sözüm yok zaten. onların dışında aynı düşüncelerde olduğum kişillerin tepkisi ilginç. onlar böyle yaparak akpnin ekmeğine yağ hatta sadece yağ değil birde üstüne bal sürüyorlar.
şunu yazdığım ve savunduğum için denmeyen kalmadı. . vatan haini damgası yedim ummadığım insanlardan. o ve onlar kendilerini bilir.utanmışlarda benden vs vs..
aklın yolu bir..
diğer mesajındada aynını düşünmüşüz. yüzde 15 den fazla oy alamaz hdp türkiyede. dediğin gibi hem sol olmas,hemde etnik nüfusunun yetersizliği yüzünden.
kısaca yineliyorum. bu ütopya.

ama işte önyargı olunca,mantıkta kapıdan çıkıyor gidiyor maalesef
ve son bir ek.
evet doğuda chp yerlerde. 2 parti var oyları kapan. biri hdp diğeri akp. onlar orada seçimde karşı karşıya gelecekler.
eğer akp 1ci olursa 80 milletvekilini kaparsa akp tek başına iktidar.
eğer hdp alırsa akp değil.
bunlar ortada. hdp barajı geçemezse,zaten milletvekili çıkaramayacak. ve birileri artık başımızda astığım astık kestiğim kestik tarzında tek başına ülkeyi yönetecek. sonrada demokrasiye gelsin darbeler. laikliğin yok edilmesi..uzar gider örnekler...

Son düzenleme:
saraylım aylarca bunu anlatıyorum. akplilere sözüm yok zaten. onların dışında aynı düşüncelerde olduğum kişillerin tepkisi ilginç. onlar böyle yaparak akpnin ekmeğine yağ hatta sadece yağ değil birde üstüne bal sürüyorlar.
şunu yazdığım ve savunduğum için denmeyen kalmadı. . vatan haini damgası yedim ummadığım insanlardan. o ve onlar kendilerini bilir.utanmışlarda benden vs vs..
aklın yolu bir..
diğer mesajındada aynını düşünmüşüz. yüzde 15 den fazla oy alamaz hdp türkiyede. dediğin gibi hem sol olmas,ıetnik nüfusunun yetersizliği yüzünden.
kısaca yineliyorum. bu ütopya.

ama işte önyargı olunca,mantıkta kapıdan çıkıyor gidiyor maalesef
Valla ben de anlamiyorum bizimkileri.. Doguda Hdp ve AKP den baska parti oy alabiliyor mu? CHPye verin oyunuzu o gelsin diyorlar, ya da MHPye.. Istedigin kadar ver.. HDP baraji gecemediginde doguda kazandigi butun koltuklar otomatikman AKPye geciyor. Dogu halki CHP ve MHPye oy vermiyor, oralardan gelebilecek milletvekili yok bizlere zaten.. HDPnin olan 80 koltuk HDP baraji gecemedigi takdirde hemen altindaki parti olan AKPnin.. 258+80=338.. Adamlar acik ara ile iktidar ve de Tayyip aninda baskanligini ilan eder.. Kanun manun beklemez bile.. AKP bugun bu ihtimal icin erken secime gidiyor, butun gayreti de olabildigince HDP oylarini dusurup baraja taktirmak.. Tek basina iktidarin bugun baska yolu yok..

Ha ille de Tayyip baskan olursa olsun, rejim de degissin, Cumhuriyet de yikilirsa yikilsin onemli degil, yeter ki HDPnin mecliste hic koltugu olmasin diyorlarsa o baska.. Acikca yazsinlar da biz de kimlerle asik attigimizi bilelim..

Valla ben de anlamiyorum bizimkileri.. Doguda Hdp ve AKP den baska parti oy alabiliyor mu? CHPye verin oyunuzu o gelsin diyorlar, ya da MHPye.. Istedigin kadar ver.. HDP baraji gecemediginde doguda kazandigi butun koltuklar otomatikman AKPye geciyor. Dogu halki CHP ve MHPye oy vermiyor, oralardan gelebilecek milletvekili yok bizlere zaten.. HDPnin olan 80 koltuk HDP baraji gecemedigi takdirde hemen altindaki parti olan AKPnin.. 258+80=338.. Adamlar acik ara ile iktidar ve de Tayyip aninda baskanligini ilan eder.. Kanun manun beklemez bile.. AKP bugun bu ihtimal icin erken secime gidiyor, butun gayreti de olabildigince HDP oylarini dusurup baraja taktirmak.. Tek basina iktidarin bugun baska yolu yok..

Ha ille de Tayyip baskan olursa olsun, rejim de degissin, Cumhuriyet de yikilirsa yikilsin onemli degil, yeter ki HDPnin mecliste hic koltugu olmasin diyorlarsa o baska.. Acikca yazsinlar da biz de kimlerle asik attigimizi bilelim..

sanırım bunu istiyorlar. kendileri bilir o zaman..

kısaca diyorlar ki,hem hdp barajıı geçemez inşallah,hemde akp iktidar olamaz.
güzel dilekler bunlarda, işte olması imkansız.
çünkü hdp barajı geçemediği an akp tek başına iktidar

chpnin ve mhpnin oy kitlesi belli. 1 yada 2 çıkar en fazla. kısaca onlara verilecek oylar birşey ifade etmez.ve sonucu değiştirmez

Son düzenleme:
Bir kac yazini okudum bu konuda, fikirlerini az cok biliyorum, sadece bu mesajini alintilayip cevap vermek istedim. Bugun bu ulkede HDPnin baraji gecti diye tek basina iktidar olma olasiligi yok, hatta gelecekte de yok. Mucize lazim gibi birsey.. Yuzde onbes alan bir dahaki secimlerde tek basina iktidar olabilseydi ondan once CHP olurdu, MHP olurdu. Hayal kurup hayallere inanmak yerine ulkenin icinde bulundugu duruma gore gercekci dusunebilmek lazim bu zamanda. Insallahla maasallahla olacak gibi degil yani.. Yuzde 40 destegi olan bir partinin uc ay sonraki 5 ay sonraki secimde baraj disi kalacagini umit etmek sence de biraz fazla iyimserlik olmamis mi? Bence bu ortamda tek basina baskan olmasi cok daha yakin bir ihtimal. O zaman bu gune uygun, akilli, mantikli hareket etmek lazim. Ben dedim ki "eger HDPnin baraj disi kalacagini gorsem" oyumu seve seve veririm, yoksa aksi takdirde oyum CHPnin.. Benim gibi binlercesi de ayni sekilde dusunerek oy verdi gecen secimlerde HDPye.. Ulke bir adamin ihtiraslari ve hirslari pesine ne idugu belirsiz karanlik bir ucuruma gitmesin, hepten bogulup yok olmayalim, Cumhuriyeti, kazanimlarini ve ve rejimi koruyalim diye.. HDP gelsin de tek basina iktidar olsun diye degil yani.. Bu fikirde dayatma AKPnin propogandasi, tek umudu, HDP meclis disi, Tayyip baskan.. Erken secim ilan edildiginde de, daha cozum sureci bile ortadan kalkmadan bunu da yazmistim burada.. AKPnin bugun icin tek hedefi HDPyi baraj altinda birakmak, butun calismalar, icraatler bu yonde, baska caresi yok.. Durmadan yaptirdigi anketler henuz bunu isaret etmedi, ufaktan yurtdisi gardi alindi bile..:-)Esegini saglam kaziga baglayacak herkes tabi, ne yapsin..:KK53: Ne olur, ne olmaz..

HDPnin bu secimlerde tekrar meclise girebilmesi sart.. Aksi takdirde gecen sefer aldigi kadar oy ile AKP tek basina iktidar olup rejimi kokunden degistirebilecek gucu elde edecek. Ortada ne Demokratik bir anayasa, ne adalet, ne hukuk kalacak, ertelenen yargilanmalarin ise onu sonsuza kadar kapatilacak.. Tayyip ayni zamanda kendini de garantiye alacak yani, bir daha esamesi okunmayacak sekilde.. Mecliste uc parti, ayni oy oranlari ile AKPnin tek basina iktidari demek.. Ilk secimlerde, yani 2002de sadece % 34 ile 365 milletvekili cikartarak tek basina iktidar oldular, meclise sadece iki parti girebilmisti cunki.. 2007 de oyu % 46, meclise uc parti girebildi ve 341 milletvekili ile AKP gene tek basina iktidardi. Son secimlerdeki oy orani sadece 5 puan dusuk, ama milletvekili koltuklarini bu kez HDP ile de paylasmak zorunda kaldi ve bu 5 puanlik fark 341-258=83 milletvekili etti, artik tek basina iktidar degil, olamadi. HDP meclis disi kaldiginda tahmin et bakalim ne olacak?

Hayat matematikten ibaret.. Duygusallik meydanlar disinda para etmiyor. AKP iste bunu yapiyor, meydanlarda duygu somurusu, kapali kapilar ardinda matematik yapiyor, herkese tavsiye ederim, siz de yapin.

Saraylım dediğin gibi AKP'nin baraj altında kalmasını ummak fazla iyimserlik burda sana katılıyorum. Haklısın.
Aslında ben kimsenin verdiği oyu yargılamıyorum, sorgulamıyorum. Böyle bir açıklama yapman gereksiz çünkü ben senin zaten düşüncelerini bilen bir insanım.
Dünden beri anlatmaya çalıştığım aslında şu:
HDP'nin baraj altında kalması ne geçen seçimler de ne de bu seçimler için imkansız. HDP'nin barajı aşabilmesi için CHP seçmenine ihtiyacı yoktu. Hani matematik diyorsun ya son seçimlerde gördük ki AKP %10 kaybetti. Bu oylar kürt oylarıydı.
Şu anda Kürt nüfusu Türkiyede 11-15 milyon arası. Bu kadar çok destekçisi olan bir siyasi hareketin baraj altında kalacağını düşünmek ve bunun için kaygılanmak asıl gerçeklikten uzak olmak demek.
Siz bu kaygıları taşırken ve bunun matematiğini yaparken AKP ne yapıyor sanıyorsun? O zaten kürt seçmeninden vazgeçti. Kaybettiği oyların geri döneceğini düşünmüyor çünkü dönmeyeceğini biliyor. Peki ne yapıyor:
Bakın biz teröristleri vuruyoruz artık taviz yok diyor, zaten tabanları ve ideolojileri kendilerine çok yakın olan MHP'nin gençlik örgütünü baskılıyor. Bakın görüyor musununuz onlar barajı aştı dahada güçleniyorlar imajı yaratıyor.
Ben hdp'nin barajı aşamamasına ihtimal vermiyorum ama bu gidişile MHP baraj altı kalıcak. Mhp seçmeni aradığını bulamadı bahçeli hiç bir şeye evet demedi. Madem chp hdpye destek veriyor bizde mhp yerine akp'yi destekleriz. diye düşünen milyon tane mhp'li var.
Birbirine bu kadar zıt iki parti olan mhp ve hdep karşısında hdpyi tehdit olarak gören mhp'liler sence kime oy vericek bir düşün? Benim matematiğe kafam basmaz çarpım tablosunu dahi zor öğrenmiştim ama mesleğim gereği muhasebeyi iyi bilirim. Matematik tek yönlü sonuç odaklı iken, muhasebe çok yönlüdür.
Evet duygusallık meydanlar dışında para etmez çok doğru. Ama yıllardır tüm chp'liler tek bir ağızdan mecliste törörist istemiyoruz demedik mi? şimdi yıllardır bunu savunmuş chp seçmeni bu hdplileri kendi oylarıyla mecliste görmek istemeleri demek olmuyor mu? işimize gelmediğinde biz mecliste bunları istemiyoruz işimize geldiğinde hadi meclise. İşte ben bu tezatlığa bir türlü anlam veremiyorum. Yani neresinden tutarsam tutim elimde kalıyor. Yani ne mantığıma ne matematiğime ne de duygusal yanım vicdanıma hiç bir şekilde uymuyor. Hele hele çok anlamak istememe rağmen cumhuriyet için, Atatürk için, demokrasi için hdp'ye oy verdim diyenleri hiç anlamıyorum. Ayrıca hdp'yi de küçümsemiyorum belki bu gün barajı ancak aşabilen bir parti ama Türkiye'de bastırıldığını düşünen toplulukların en ufak bir gücü ellerine aldıklarında neler yapabileceklerini AKP hükümetiyle tecrübe ettik.Yani verilen stratejik oylar, emanet oylarda denilebilir onları güçlendirmekten başka hiç bir işe yaramıyor.
Dünde bu gün de mecliste terörist istemiyorum.

Aaaa niye yaaa, atatürk atatürk diyen sahte atatürkçüler bilseler orayada giderlerdi.. Yeterki AK parti gitsin diye atatürke ve atatürkçülere küfredenlerle kolkola olan sahte atatürkçülerin haberi mi yokmuş mitingden:KK53::KK53::KK53:

Back