HDP'nin Van Mitingine Vatandaşlar İlgi Göstermedi

Hdp barajı geçtiğinden beri ''cehape zihniyeti,ke-mal '' minvalinde argümanlar azalarak hatta yok olarak yerini arabesk milliyetçiliğine bıraktı farkında mısın duka ? Bu bir tesadüf olamaz bence.

Ah sorma Chelzy yaa, hedefte hep Hdp'ye oy veririm diyenler var. Ke-mal esprilerinde seviye düşüktü ama daha samimiydi bu "terörislerrrr, vatanımızzz, hainleeerr!!!" çıkışlarından.

Açık açık söylese biri, neden kaybetmek isteyeyim tek başına iktidar olmayı ben de stratejik düşünüyorum Hdp'nin geçmesini istemiyorum diye valla teşekkür edeceğim ya.

hayır bir de PKK'nın terör örgütü olduğunu seçim dönemlerinde hatırlıyorlar ya bir tek...
sanırsın Temmuz öncesinde PKK asker polis şehit etmiyordu da tarladan patates topluyordu

Hdpnin mecliste yeri olmadigini dusunuyorum.

Ama cozum surecinde birlikte is tuttuklari milletvekileri bagimsiz olarak degil de parti kurarak meclise girince mi terorist oldular? Bagimsizken sorun yok iktidardan dusurunce vuuu teröristler meclise girdi.

İkiyüzlülükten baska bi sey degil

hayır bir de PKK'nın terör örgütü olduğunu seçim dönemlerinde hatırlıyorlar ya bir tek...
sanırsın Temmuz öncesinde PKK asker polis şehit etmiyordu da tarladan patates topluyordu

Aynen. Çözüm sürecinde "Tayyip terörü bitirdi diye çekemiyorsunuz!!" diyorlardı ne zamanki büyük usta vurmaya başladı Hdp'ye arkadaşlar herkesten çok milliyetçi kesildi. Söyleyin yani açık açık, benim çıkarlarıma bu şekilde uyuyor diye tamam diyelim, salak yerine koymayın insanları.

Yanlis olan dagdan inip hicbir ceza almamalariydi. Yanlis olan doguda kendi kolluk kuvvetlerini kendi mahkemelerini kurup yol kesip kimlik sorarken bir sey yapilmamasiydi. Yanlis olan cozum sürecinde silah birakmayacagi asikar olan pkk bir de sehirleri bombalarla donatirken istihbarat zafiyeti yasanmasiydi. Aponun baris elçisi yapılması , özerklik insasina baslanan doğuya gozlerin kapatilmasiydi.

Su surec basli basina yanlislarla dolu bir surectir ve en basindan beri hatadir.

1 Fetullah Gulen kandirdi. 2 Pkk kandirdi. 3. Kim kandiracak hic merak etmiyorum.

Şu yazdıklarına katılıyorum. Çözüm sürecinde diye guvenilmemeliydi.

Şimdi HDP ye oy vereceksiniz barajı geçecek ama yine AKP birinci sırada olacak CHP veya MHP iktidar olamayacak bu iki parti yine koalisyon için şartlar sunacak yine AKP kabul etmeyecek yine hükümet kurulmayacak peki sonra ne olacak yine seçim mi?

kaos.
sence ne olmalı peki.
akp bütün bunlara rağmen yüzde 60 istemeyene karşı tek başına iktidarmı

kaos.
sence ne olmalı peki.
İşte istenilen ne ben de bunu merak ediyorum açıkcası. AKP'nin iktidar olması istenilmiyor tamam peki ne olacak? Bana kalsa artık ben de istemiyorum.
Sürekli seçim olacak ve aynı sonuçlar hükümet kurulamayacak kurulsa da koalisyon en fazla kaç ay dayanacak? AKP nin iktidar olmaması durumunda ne olabilir acaba?
Keşke AKP ve CHP ile kurulsa öyle ya da böyle kuruldu diyelim ne kadar dayanabilir iki uç parti. MHP zaten hiç birşeye yanaşmıyor.
Bahçeli de Davutoğlu da sağ parti olabilirler fakat koalisyon olursa anlaşacaklarını sanmıyorum.

koalisyon kesin olmalı artık. 3cü seçim halkın iradesiyle dalga geçmek olur..

koalisyon kesin olmalı artık. 3cü seçinm halkın iradesiyle dalga geçmek olur..
Bak şuan deseler ki CHP tek başına iktidar olacak tüm samimiyetimle CHPye veririm oyumu. Bu demek değil ki ne CHP sevdalısıyım ne de AKP ama koalisyon kuruldu diyelim AKP ile CHP ne kadar iyi olabilecek? Eğer gerçekten iki partiden iyi bir hükümet olacaksa olsun ama ben inanamıyorum.
Bu üç partiden birinden biri iktidar olmadığı sürece uzun sürmez yine seçime gidilir.
Ya tamamen yeni bir parti olacak bir anda iktidar olabilecek ki öyle birşey de yok ortada. Ama Koalisyon olsa CHP ile AKP yine çoğunlukta ve CHP ile o kadar birbirine saydırdıktan sonra başbaşa oturup da anlaşacaklarını sanmıyorum.
Tamam AKP de iktidar olmasın halkın %60ı istemiyor ama aynı sonuçlar çıkarsa eğer koalisyon kurulsa bile uzun sürmez.

koalisyondan korkmamak gerekir. bu ülkede çok güzel koalisyonlar oldu geçmişte. yürür yürür..

koalisyondan korkmamak gerekir. bu ülkede çok güzel koalisyonlar oldu geçmişte. yürür yürür..
Hadi inşallah bu sefer öyle olsun
Benim araştırmalarıma göre en kısa koalisyon hükümeti 2 ay uzun koalisyon hükümeti 3,5 yıl sürdü ve ülkenin ekonomisi çöktü. Hatta yurt dışından adam getirdiler ekonomiyi düzeltmek için ve Bahçeli erken seçime gidilmesini istedi sonunda AKP iktidar oldu. Eğer koalisyon olursa sürekli seçime gidilir. 2 ay 7 ay 1 yıl gibi sürelerde seçim olur. Bana AKP ve CHP koalisyonunun 3,5 yıl sürmesi ütopik geliyor.

umarım sürer. yoksa kaosa doğru gider bu ülke

Sen onlari emniyet sibobu diye oy veriyorsan senin gibi dusunenler yuzunden wayyy halimizzeee desenee....

dünyada koalisyonla yönetilen bir sürü ülke var.
öyle korkulacak bir şey değildir koalisyon, o çok sevilen "milli irade"nin bir tezahürüdür. esasında bu ayak diremeler olmasa, seçim barajı kaldırılsa er meydanı neymiş hep beraber görürüz
ama şu an bundan bahsetmiyoruz.
o ekonomiyi düzeltmek için getirilen "adam"ın hazırladığı plana dayandırdı AKP ilk 5 yıldaki bütün ekonomik yatırımlarını yani yıldız çağını.
o dönemdeki ekonomik kriz küresel çaptaydı, kısacası koalisyonla doğrudan bir bağı yok.
o dönemde tek parti iktidarı olsa da ekonomi sallanırdı, bu kadar keskin olur muydu, bilinmez ama sallanacağı kesin çünkü sadece iç dinamiklere bağlı bir kriz değildi.
dolayısıyla 2000-2001 krizini doğrudan koalisyona mal etmek doğru değil.
koalisyon bu kadar öcü bir şey değil.

bende bunu dedim önceki sayfalar da bu böyle dediğin gibi nereye kadar gider ve ortaklığın olduğu hükümet fazla dayanmaz yıllar önce koalisyon kuruldu evet ama o zamanki partiler ve başkanları farklıydı düşünceleri farklıydı bu zamanki gibi karışık ve birbirlerine ağza alınmayacak şeyler söylenmedi.

muhalefeti bile saygılı yaptılar arada çıkışlar olsa da ben hiç umutlu değilim ya yeni bir parti gelmeli yada partilerde bölünmeler olucakmış bu ayrılanlar başka bir yerde birleşcekmiş gibi geliyor...

mesela meral Akşener gibi kişiler birleşip yeni bir nefes getirmeli...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…