• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

HDP'nin Van Mitingine Vatandaşlar İlgi Göstermedi

SheZofren

.....
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
9 Temmuz 2011
6.112
6.885
198
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, 1 Kasım'da yapılacak olan seçimlerde 8 milletvekilinin 8'ini de alacaklarını söyledi. Öte yandan mitinge Van halkının yeteri ilgiyi göstermemesi de dikkatlerden kaçmadı.

"BU SEÇİMDE VAN'DA 8'DE 8 YAPACAĞIZ"

İtfaiye Meydanı'nda düzenlenen mitingde konuşan HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, 7 Haziran seçimlerinde çalışarak helal yoldan başarı elde ettiklerin belirtti. Seçim otobüsü üzerinde az sayıdaki partililere seslenen Yüksekdağ, 1 Kasım'da da bundan dolayı daha büyük bir başarı elde edeceklerini vurgulayarak, "Bu seçimde Van'da 8'de 8 yapacağız" dedi.

hdp-nin-van-mitingine-vatandaslar-ilgi-gostermedi-7754857_8350_m.jpg

"BU KEZ KAZANAMAYACAKSINIZ"

Vanlıların verdikleri sözü bir kez daha tutacağını belirten Yüksekdağ, direniş ve inatla büyük bir zaferle seçimden çıkacaklarını söyledi. Yüksekdağ, "1 Kasım seçim kampanyasını ölümle yapanlara karşı yaşamla, direnişle, barışla yapacağız. Onlar ilk kurşunu sıktıklarında ve çözüm süreci masasını devirdiklerinde zaten yenilmişlerdi. Bizim 7 Haziran'daki başarımızı hazmedemeyenler ülkeyi kaosa, siyasi krize soktular. Çok büyük bir savaşın fitilini ateşlediler. Biz helal yollarla kazandık. Kaybetmeyeceğiz. Ama siz haram yolla kazandınız, bu kez kazanamayacaksınız" dedi.

hdp-nin-van-mitingine-vatandaslar-ilgi-gostermedi-7754857_6890_m.jpg

Mitinge HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Van Büyükşehir Belediyesi Eş BaşkanıBekir Kaya, HDP'nin Van milletvekili adayları ve vatandaşlar katıldı.

hdp-nin-van-mitingine-vatandaslar-ilgi-gostermedi-7754857_7399_m.jpg

hdp-nin-van-mitingine-vatandaslar-ilgi-gostermedi-7754857_4701_m.jpg

kaynak:
http://www.haberler.com/hdp-nin-van-mitingine-vatandaslar-ilgi-gostermedi-7754857-haberi/

PKK yanlisi olmayanlar AKPnin bu ulkeye verecegi zarardan daha cok korkuyorlar. O yuzden HDP baraj altinda kalmasin, koltuklari AKPye yarayip Tayyip tek basina hukumdar olmasin diye HDPye oylarini gene vereceklerdir. Hic birini suclayamam. HDPnin Mecliste koltuk sahibi olmasi bu ulkenin emniyet sibobu haline geldiyse getirenler dusunsun.

"Tayyip tek başına hükümdar", "saray" gibi sözler tamamen artniyet amacı taşıyan sözler, provake edici sözler. Neden mi?
- bi kere devleti elbette tek kişi yönetecek. Çoğulcu demokrasinin olduğu her yerde böyle. o saray, Tayyibin kendi malı mülkü değil, ondan sonraki Cumhurbaşkanı oraya geçmeyecek mi sanki? geçecek. demek saray devletin mülkü, Tayybin değil.

Hdp, meclisi girdiğinde aslında iyi olabilir demiştim kendi kendime, belki kandilin sesi kısılır diye. tıpkı zamanın da IRA'da olduğu gibi. ama olmadı, Hdp bile demokrasiyi, silahların gölgesine bıraktılar ve aslında ne kadar da "cici" olduklarını ifşa ettiler.

bugün hpd yi destekleyenler tamamen seçim sistemi yüzünden, Zaman gazetesi de destekledi (köşe yazarı Şahin Alpay bile bizzat HDP ye oy verin çağırısı yaptı), Doğan medyası da destekledi. niye &10 barajını aşarsa, akp tek başına iktidar olamasın ve ileride planlanan başkanlık sistemine geçit vermeyip, Tayyibi emekli etmek.

Halbuki,
son 10 yılda bu ülkedeki değişim göz ardı edilemez.
ben siyasetçi değilim, sadece bir HALK'tan biriyim ve beni ilgilendiren aslında onların malvarlıkları vs değil.

beni ilgilendiren,
-hastaneye gidicen tedavi olabilir muyum, kuyruk vs sıkıntı ne kadar görüyorum,
-istediğimi alabiliyor muyum?
-hayatıma işime karışan engelelleyen var mı ?

bunlardan şimdilik bir şikayetim yok, daha iyi olabilir ve olmalıdır elbette ama bir insan bile 3-4 senede istediği yerlere gelemezken bir devletten bunu beklemek tabi imkansız bi şey..

Şahsen ben yine akp'nin tek başına iktidar olmasını isterim. niye,
KOALİSYONLAR HEP ekonomik sorun ve buhran getirmiştir bu ülkeye..

eğer Hdp yuda Chp, daha iyi yöneteceklerse onları da desteklerim ancak şimdiki görüntüleri buna imkan vermiyor.

PKK yanlisi olmayanlar AKPnin bu ulkeye verecegi zarardan daha cok korkuyorlar. O yuzden HDP baraj altinda kalmasin, koltuklari AKPye yarayip Tayyip tek basina hukumdar olmasin diye HDPye oylarini gene vereceklerdir. Hic birini suclayamam. HDPnin Mecliste koltuk sahibi olmasi bu ulkenin emniyet sibobu haline geldiyse getirenler dusunsun.

Buyur arkadaşım için rahat rahat ver oyunu hdpye. Ak partiden daha yararlıysa sana göre.

git mhpye ver git haydar başa ver git chpye ver hdp nedir yaaa. bir zamanlar dedimki hdpliler çoğalsın mecliste renk gelsin. kürtlerin sorunları var ise o bölgeyi ve sorunlarını iyi tanıdıklarından.. mecliste o sorunlar dile getirilsin diye savundum burada ama hdp ile pkk aynı değildir düşüncesiyle. demirtaş bitirirse bu pkk yı ve apoyu yavaş,yavaş düşüncesiylee.

Mitinge gitmeyi hiç anlamam. Saatlerce o kalabalıkta bekle bekle duyduğun yine aynı şeyler. Ben sıkılırım ya. Okulda müdürün açılış konuşmasından bile sıkılırdım ben.

git mhpye ver git haydar başa ver git chpye ver hdp nedir yaaa. bir zamanlar dedimki hdpliler çoğalsın mecliste renk gelsin. kürtlerin sorunları var ise o bölgeyi ve sorunlarını iyi tanıdıklarından.. mecliste o sorunlar dile getirilsin diye savundum burada ama hdp ile pkk aynı değildir düşüncesiyle. demirtaş bitirirse bu pkk yı ve apoyu yavaş,yavaş düşüncesiylee.

Sen inanıyormusun demirtaşın bu işi bitireceğine,rüya görüyorsun herhalde kakao..

Sen inanıyormusun demirtaşın bu işi bitireceğine,rüya görüyorsun herhalde kakao..
inanıyordum inanmak istedim yoksa bilirsin akpye verdim oyumu ah ah keleşimm kürt sorunları dile getirilir o bölgelerimize medeniyet gelir insanları kız çocukları modern olur sanayi gelir iş sahaları açılır diye düşünmüştüm.. :KK43::KK43:

inanıyordum inanmak istedim yoksa bilirsin akpye verdim oyumu ah ah keleşimm kürt sorunları dile getirilir o bölgelerimize medeniyet gelir insanları kız çocukları modern olur sanayi gelir iş sahaları açılır diye düşünmüştüm.. :KK43::KK43:

Pkk'nın kökü kazınırsa ancak o dediğin medeniyet gelir oraya..
Sen yinede inanma derim..

öğretmenlerimizi kaçırıp pkk propagandası yapan bir yerde medeniyetin m'si olamaz kakao malesefff

Neden AKPyi HDPden daha tehlikeli goruyorum? Aslinda daha once bir konu basliginda biraz aciklamistim, ilaveler yapayim..

AKP neden baskanlik istiyor? Nesi eksik? Ve neden bu baskanligin nasil bir sistem olacagi aciklanmiyor? ABD gibi mi, yoksa Misir gibi mi? Ikisi de baskanlik, ama aralarinda daglar var. Neden Tayyip ille de beni baskan yapin diyor? Neden o baskan olsaydi PKK bugun saldirmayacakti, bu sehitler olmayacakti, neden boyle diyor? Hic dusundunuz mu?

HDP ne istiyor? Guneydogu'da ozerk Kurdistan istiyor. Apo'nun yayinladigi bildirgede neler var? Ozerk bolgedeki her dogal kaynagin getirisinin, Dicle ve Firatin suyu ve elektriginin, basta Batman'daki Raman ragfinerisi olmak uzere siirt, Diyarbakir gibi illerde olan butun irili ufakli petrol yataklari ve rafinelerinin tum gelirinin ve isletmesinin Kurdistan Ozerk bolgesine verilmesini, kendi polis teskilatinin kurulmasini, kendi valilerinin de bu bolgeyi yonetmesini maddeler halinde yazip gonderiyor. Apo ile birlikte butun KCKli (PKKli) suclularin hapishanelerden saliverilmesini sart kosuyor. PKK, Apo icerde iken silah birakmanin mumkun olmadigini beyan ediyor. Bunlar bir bir gerceklesiyor muydu secime kadar? Yes!

"Ne mutlu Turkum" sozu yuzunden andimiz kaldirildi.
Apo posterleri ve PKK bayraklari tasimak suc olmaktan cikartildi.
PKK Dogu'da kendi polis teskilatini kurdu ve yollarda kimlik sorgulamasina basladi, Turk devletinin izniyle..
KCKli (PKKli) hukumluler hapishanelerden salinmasi icin Subat ayinda torba yasa calismalari basladi. Iste AKPnin agir toplarinin bu konudaki aciklamalari:

Bunlarin hepsi AKP tarafindan yapildi, yapiliyordu, secimlere dek.. Tek basina iktidarlik gelse idi sehitlere gerek olmadan bu is sonuclandirilacakti. HDP baska ne ister? AKP hepsini veriyor zaten.. Var mi burada HDPye bir gerek? Peki HDPnin bu duruma bir katkisi var mi? Hersey Ankara, Imrali ve PKK arasinda yapilan muzakerelerle sekilleniyor, gerekli kanunlar da Ankara tarafindan cikartiliyordu zaten.. O zaman AKP ile HDP arasindaki farki biri bana anlatsin. Fazla var, eksik yok.. Iste o fazlalik da beni rahatsiz ediyor. Sizi de etmeli. Nasil bu kadar rahatsiniz AKPye oy verirken anlamiyorum. Adamlar cozum surecini buzdolabina kaldirdirlar. Silip atmadilar. Yarin tek basina iktidar olduklarinda tekrar yeniden masaya koyacaklar. O zaman burada PKKya atip tutan fanatik AKpliler 180 derece cark edip "akan kan dursun, analar aglamasin" teranelerine yeniden baslayacaklar.. Hazirandan beri akan kanlarin, aglayan analarin hic bir onemi kalmayacak.. O zaman oyleydi, simdi boyle diyecekler.. O daha dun tekrar tekrar yakilan polisimizin katilleri tek tek hapishanelerden saliverilecek.. Tayyip de cikip, "bak biz geldik savas durdu, sakin bir daha bunlara oy filan vereyim demeyin" diyecek.. Sizler de burada alkislayacaksiniz.. Bosuna mi MHPnin sartlarini reddedip hukumet kurmadi?

Bayanlar, burada terorden daha buyuk bir tehlike var Turkiyenin basinda.. Rejim degistirilmek isteniyor. Turkiye bundan sonra demokratik, Laik bir Hukuk Devleti olmasin, tek basli adi konmamis bir padisahlik olsun isteniyor. Bu hirs, bu zorlama, bu sehitler bu yuzden. Sapkanizi bir kenara koyun ve aklinizi basiniza alin artik. Kendinizi dusunmuyorsaniz cocuklarinizin gelecegini dusunun, son pismanlik fayda etmez.. Demokrasi ve hukuk bir gun size de lazim olabilir..

Buyur arkadaşım için rahat rahat ver oyunu hdpye. Ak partiden daha yararlıysa sana göre.
Oyumu AKP geldiginden beri CHPye veriyorum. Gerekirse, HDP baraj disi kalacak gibi olursa HDPye de seve seve veririm, yeter ki bu ulkede Cumhuriyet ilelebet payidar kalsin.

Oyumu AKP geldiginden beri CHPye veriyorum. Gerekirse, HDP baraj disi kalacak gibi olursa HDPye de seve seve veririm, yeter ki bu ulkede Cumhuriyet ilelebet payidar kalsin.

Mecbur istemeyerekte olsa hdpye vericem demek yerine seve seve vericem diyosun ya gerisini dinlemek bile istemiyorum. Bence chpliyimde deme sen, ak parti düşmanıyım de. Çünkü chplilerde bu zihniyetteki birini kabul etmiyolardı en son.

aynen. yazdıklarına sonuna kadar katılıyorum. önemlli olan cumhuriyeti ve laikliği Atatürkün ilkelerini korumak.. yoksa gidişat eğer tek adamlığa giderse hiçbiri kalmayacak

Mecbur istemeyerekte olsa hdpye vericem demek yerine seve seve vericem diyosun ya gerisini dinlemek bile istemiyorum. Bence chpliyimde deme sen, ak parti düşmanıyım de. Çünkü chplilerde bu zihniyetteki birini kabul etmiyolardı en son.
çarpıtma.. demokrasi için, haklarımız için,stratejik oy vereceğim diyor.
çünkü hdp barajı aşamazsa akp doğudan 80 milletvekiyi alarak 400 milletvekiline erişecek. önünde tek engel şu an hdp. oonun doğuda 80 milletvekilini çıkarması.(barajı aşamaması amaç,aşamazsa milletvekili çıkaramıyor çünkü)
bunu çıkardığı an,, başkanlık sistemi olamıyor ve devlet başkanıda...

ve bunun sonucu , erdoğan devlet başkanı olacak. onun sonucunuda düşünmek bile istemiyorum.
elveda cumhuriyet. elveda laiklik ve elveda kadın hakları

Son düzenleme:
Back