- 19 Haziran 2012
- 30.176
- 38.362
- 598
- 34
- Konu Sahibi themis1990
-
aminAllah kabul etsin
Kaçıncı açlık greviniz Allah aşkına ya..
Baydınız.
Sizin kim olduğunu öğretecek baba yiğit ne zaman çıkacak acaba bu ülkede?
Yeminle Çiller'i arar olduk.
Bunu taraflı yapmaları itici.Ama İpek bu adamların eylem sebebi sivil vatandaş. Baksana 3 sivil ölmüş. Yani bunlar eylem yapsın, ölsün, gitsin noktası mı önemli olan adamların dikkat çektiği nokta mı?
Tamam operasyon sürsün PKKlılar öldürülsün ama sokağa çıkma yasağı yaparken vatandaş için önlem almak gerek. Eğer dedikleri gibi çocukların olduğu yerlerde bombalar patlıyorsa devletin önlemsizliğidir bu. Oradaki vatandaşı toplayıp geçici bir yere yerleştirebilirlerdi. Orası savaş yeri sonuçta. Herşeyden habersiz bebeğe, çocuğa, yaşlıya, kadına yazıktır.
Bir de kimi arkadaşlar sadece başlığa bakıp yorum yapıyor sanki. İçeriğe yorum yapanı görmedim.
Bunu taraflı yapmaları itici.
Aynı şeyleri batıdaki bir il için yapar mıydı?
Ben amacın kendi vatandaşını düşünmesi olduğunu sanmıyorum. Öyle olsa binlerce kişiyi elleriyle öldürmezler.
Amaç belli, hep tersine gitmek, dikine gitmek, kin güttüğünü göstermek, yüzünden bile belli nefreti.
Hani devam etsin o zaman greve.
Bu aynen Zimbamve başkanın karısı gibi. Halkla empati kurmak için tek öğün yemek yiyormuş sözüm ona.Ama kendisine alış veriş çılgını derler.
Ben HDPli vekillerin açlık grevini sallamadım bile haberde, hatta içeriği okumasam beter ol derdim.
Yani umrumda olan onların ne halt ettiği değil, ya da haberdeki detay onlar değil bana göre orada gerçekten böyle bir tablo varsa çok acı. Yani o tabloyu HDPli vekiller açlık grevi yaptı şeklinde değilde Sokağa çıkma yasağı halkı perişan etti şeklinde verseler yine aynı yorumlar mı yapılırdı?
Çocuklar ve hastalar ve ölüm bence haberin detayı.
Canım onlar getirdi bu hale orayı da pek çok yeri de.
Ne ekersen onu biçersin artık.
Kaç can yanacak artık, kaç ocak babasız kalacak. En güvenlisi sokağa çıkma yasağı demek ki.
Güvenlik istiyorlar, hastane istiyorlar. Kimden? Devletten. Ama devletin askerini, polisini göz kırpmadan öldürüyorlar.
Artık askerin de polisin de psikolojisi bozuldu demek. Sen eşinin, kardeşinin şu sokaklarda görevli olmasını ister misin gerçekten????
Diyaliz hastasının öldüğü falan yok ambulans hizmete devam ediyor ama malesef ambulansları da hedef alıyorlar ..Ama burada sıkıntı yaşayan asker olsa ona da karşı gelirsin ama sokağa çıokma yasağı bir diyaliz hastasını ölüme terk ediyorsa bu da kötü.
Bilmiyorum ben yine de bir hasta öldüyse, çocuklar savaşın ortasındaysa oh olsun demiyorum. Hakettiler diyemiyorum. Orada yaşamayan bilemez, kendi evladımı düşünüyorum oradaki bir anneyi düşünüyorum yapamıyorum yani duyarsız olmayı. Vatandaşı tahliye etmek operasyona engel değil. Üstelik hendeğe yardım eden vatandaşıa da engel olmuş olur, masum vatandaşında canını korur.
Bu tablonun Suriye'den farkı nedir ki?
Canim diyaliz hastasını hastaneye götüren ambulansa kurşun sıkan da PKK'lılar. Dolayısı ile devletin pkk yı ordan temizlemesi gerekiyor. Sağlık hizmeti aksiyorsa sebebi pkk.Kadının haklı olduğu noktalar var, gerçekten insanlar zor durumdaysa, diyaliz hastası diyalize gidemediği için öldüyse bu devletin ayıbıdır.
Önlem alırken vatandaşın canını hiçe saymak ne demek anlaşılır gibi değil. Önce vatandaşın can ve mal güvenliğini sağlamak zorunda değil mi bu devlet? Oradaki sivil vatandaşın hepsi PKKlı da değil hele çocuklar herşeyden habersiz. Kaş yaparken göz çıkarmak bu.
Ama bu süreci atlatmanın çözümü Öcalan olamaz, ne alaka şimdi???
Seni temin ederim; sivilleri öldüren de pkk...Ama İpek bu adamların eylem sebebi sivil vatandaş. Baksana 3 sivil ölmüş. Yani bunlar eylem yapsın, ölsün, gitsin noktası mı önemli olan adamların dikkat çektiği nokta mı?
Tamam operasyon sürsün PKKlılar öldürülsün ama sokağa çıkma yasağı yaparken vatandaş için önlem almak gerek. Eğer dedikleri gibi çocukların olduğu yerlerde bombalar patlıyorsa devletin önlemsizliğidir bu. Oradaki vatandaşı toplayıp geçici bir yere yerleştirebilirlerdi. Orası savaş yeri sonuçta. Herşeyden habersiz bebeğe, çocuğa, yaşlıya, kadına yazıktır.
Bir de kimi arkadaşlar sadece başlığa bakıp yorum yapıyor sanki. İçeriğe yorum yapanı görmedim.
Olayları saptiriyorlar. Ben o ilçenin ambulanscisini tanıyorum, doktorunu da... Sokağa çıkma yasağı var diye diyaliz hastalarına diyaliz yapmaktan vazgecmiyorlar. Yine ellerinden geldiği kadar gidip bu hastaları alıp hastaneye getiriyorlar. Ama çok çatışmalı bazı sokaklara ambulans giremiyor. Ambulansin giremediği yerdeki hastalara da, şuraya kadar gelin sizi ordan alalım diyorlar.Ama burada sıkıntı yaşayan asker olsa ona da karşı gelirsin ama sokağa çıokma yasağı bir diyaliz hastasını ölüme terk ediyorsa bu da kötü.
Bilmiyorum ben yine de bir hasta öldüyse, çocuklar savaşın ortasındaysa oh olsun demiyorum. Hakettiler diyemiyorum. Orada yaşamayan bilemez, kendi evladımı düşünüyorum oradaki bir anneyi düşünüyorum yapamıyorum yani duyarsız olmayı. Vatandaşı tahliye etmek operasyona engel değil. Üstelik hendeğe yardım eden vatandaşıa da engel olmuş olur, masum vatandaşında canını korur.
Bu tablonun Suriye'den farkı nedir ki?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?