HazIRLIKLaR nasIL gidio? MinikLere neler aLDINIZ?

bıdışım bende yardımlaşırız diye yeni bir başlık almıştım alınacaklar listesi diye
oradada konuşup hangi marka iyi hangi ürün gerekli diye tarışabilirdik ama yazan olmadı..
neyse olmazsa burdan da yazarıs:içelim:

cnm aslinda ben sana yazacaktim bu konu basliginda paylasiriz ayni konu die ama alinirsin die bisee demedim..

bu arada ben iki gün sonra eve dönüyorum(annemdeydim 2 hafta) aldiklarimin fotosunu cekip koyucam.. bidisim yanlis hatirlamiosam ana kucagi almistin demi cnm sen bir resmini koyarmisin? ben bebek arabasi almistim ama icime sinmedi geri verdim daha civil civil bisii istiom donuktu renkleri.. birde kanguru mu diyolar türkiyede bilmiorum .. cocugu böle önünde tasiyosun canta gibi :1rolleyes: ondan aldim ben ..

cnm aslinda ben sana yazacaktim bu konu basliginda paylasiriz ayni konu die ama alinirsin die bisee demedim..

bu arada ben iki gün sonra eve dönüyorum(annemdeydim 2 hafta) aldiklarimin fotosunu cekip koyucam.. bidisim yanlis hatirlamiosam ana kucagi almistin demi cnm sen bir resmini koyarmisin? ben bebek arabasi almistim ama icime sinmedi geri verdim daha civil civil bisii istiom donuktu renkleri.. birde kanguru mu diyolar türkiyede bilmiorum .. cocugu böle önünde tasiyosun canta gibi :1rolleyes: ondan aldim ben ..

Canım bi ara ana kucağının resmini koyarım. Türkiyede o önünde taşıdığın şeye languru deniyo. Ben aldım ondan çok güzel bişey ya ....

ben hamile olduğumu ilk öğrendiğimden beri alışverişteyim:)o zamanlar cinsiyetini bilmediğim için sarı ve yeşil alıyodum kıyafetlerini (tulum,zıbın,patik,çorap v.b)ama oğlum olacağını öğrendim ve bu hafta sonu alış-verişe çıkıcam:)kayramın odasını beyaz üzerine toz mavi düşünüyorum..hiç bişey gözünü yormasın diye...sade yapıcam yani..odası bittiğinde resmini çekip sizlerle de paylaşırım...

bebeklerimiz sağlıkla gelsin inşallah:)

alınma olmaz temmuz annelerinde :)))
buradan devam ederiz o zaman
ben size birsey danısmak istiyorum
biz esimle sabit degiliz kaldigimiz sehirde o yuzden oda yapmayalim diyoruz
park yatak isimizi gorurmu sizce??
birde hangi markayı tavsiye edersiniz???:dance:

alınma olmaz temmuz annelerinde :)))

buradan devam ederiz o zaman
ben size birsey danısmak istiyorum
biz esimle sabit degiliz kaldigimiz sehirde o yuzden oda yapmayalim diyoruz
park yatak isimizi gorurmu sizce??
birde hangi markayı tavsiye edersiniz???:dance:

canım ben park yatak aldım bide oda takımı alacam. park yatak gerçekten çok kullanışlı. Çocuk içinde oyun oynuyo, uyuyor, alt açma yeri var,gece lambalı,titreşimli,müzikli istersen sallanıyo. Ben maxtoystan aldım. 268 YTL ydi sanırsam. tavsiye ederim. Çanta gibi oluyo sırtına koyup götürüyorsun istediğin yere.

burda öyle güzel park yataklar yok yaa.. türkiyede olmak var di .. ama türkiyede olanlar icinde parali olmak lazimki güzelinden alabilesin.. sanslisiniz kizlar..ben bi cok seyi türkiyeden getirttim .. kiyafet battaniye falan.. keske odasinida ordan alabilseydim .. burdakiler cok banel hic begenmiyorum.. tabi tr den oda da getirtebiliosun ve türk magazalari da var ama akil almaz fiyatlarda satiyolar.. ISYANTUS cnm ya bende beyaz ve mavi yapacaktim arastirdim bebege cok fazla beyaz önermiolar..pastel tonlarinda (sari,yesil,mavi vb) renkler öneriolar..kirmizi agresif yaparmis beyaz da SIKARmis cocugu .. yha aslinda tam olarak hatirlamiyorum cok oldu bunu okuyali .. ama okuduktan sonra vazgectim.. mavi krem ve renkli bordür kullanicam ben .. eger bu konuya takilan olursa arastiririm .

ben de kızımın odasını açık sarı pembe düşünüyorum.. duvarlar fildişi zaten yarıdan altı 2 renkli bordür ve pembeli duvar kağıdı olacak kısmetse.. çok renkli olmayan açık renk mobilya bol canlı renkli bol çeşitli aksesuarlar olmasını planlıyorum.. bir kere oluyor dimi :)

ben bugün bebek odası baktım kızıma inş. onu alıcam ben büyüyebilen karyolalalı büyüdügü zamanda tek kişilik yatak olarak kulanmak cok mantıklı geldi bana.

ben bugün bebek odası baktım kızıma inş. onu alıcam ben büyüyebilen karyolalalı büyüdügü zamanda tek kişilik yatak olarak kulanmak cok mantıklı geldi bana.

évet sonradan büyüyen yataklar güzel ama ben ogluma 5 yil falan sonra kismetse araba gibi yataklar oluyo ya ondan almayi düsünüyorum bu yüzden büyüyen yataktan almadim

burda öyle güzel park yataklar yok yaa.. türkiyede olmak var di .. ama türkiyede olanlar icinde parali olmak lazimki güzelinden alabilesin.. sanslisiniz kizlar..ben bi cok seyi türkiyeden getirttim .. kiyafet battaniye falan.. keske odasinida ordan alabilseydim .. burdakiler cok banel hic begenmiyorum.. tabi tr den oda da getirtebiliosun ve türk magazalari da var ama akil almaz fiyatlarda satiyolar.. ISYANTUS cnm ya bende beyaz ve mavi yapacaktim arastirdim bebege cok fazla beyaz önermiolar..pastel tonlarinda (sari,yesil,mavi vb) renkler öneriolar..kirmizi agresif yaparmis beyaz da SIKARmis cocugu .. yha aslinda tam olarak hatirlamiyorum cok oldu bunu okuyali .. ama okuduktan sonra vazgectim.. mavi krem ve renkli bordür kullanicam ben .. eger bu konuya takilan olursa arastiririm .

askito bizimde yurt dısına tasınma olasılıgımız var(belçika)
bana almanyada bazı sezonlar cok buyuk indirim olduğunu söylediler..
oradan alırsın b uradan alma dediler:sm_confused:
kafam karıstı sen oyle yazınca..
yasayan biri olarak sen daha iyi bilirsin ama ..

askito bizimde yurt dısına tasınma olasılıgımız var(belçika)
bana almanyada bazı sezonlar cok buyuk indirim olduğunu söylediler..
oradan alırsın b uradan alma dediler:sm_confused:
kafam karıstı sen oyle yazınca..
yasayan biri olarak sen daha iyi bilirsin ama ..

canim dogru cok ucuzluk oluyo ama türkiyedekiler daha bi güzel.. burda kaliteye daha cok önem veriyolar .. standart esyalar öyle satafatli güzel mobilyalar vs yok

ah ah nerde tabiki de turkiye
odalar super takimlar super nerden burda o gavurun memleketinde ole guzel esyalar be hic sevmiyorum vallaha

Kızlar şimdiye kadar bebişime aldıklarımı sayayım.

Oyun parkı
taşıma çantası
eşya taşıma çantası
ana kucağı
alt açma yeri
languru
küvet ve 2 tane filesi
sayısını bilmediğim pantalon badi
hastane çıkışı
9 tane havlu ve bornoz
6 tane battaniye
mevlüt için kıyafet (sünnet kıyafetinin küçüğü çok şirin)
3 tane biberon
2 tane emzik
tırnak bakım seti
burun için aspiratör
birsürü oyuncak
eşortman
çoraplar
patikler
yelekler
mama kaşığı tabağı
ayakkabı
emekleme dizliği
önlükler
ağız medili
zıbın
bebek bezi 2 büyük paket yeni doğan ve 3 numara
ateş için termometre
banyo süngeri
diş kaşıma çıngıraklı
kumbara
Odası için termometre
Küvetteki suyun sıcaklığını ölçmek için termometre
Saç tarağı ve fırçası

Kendim için alıklarım
2 tane emzirme südyeni
doğum yaparken giyeceğim gecelik
göğüs pedi
emzirme yastığı

şimdilik aklıma gelenler bunlar. aldıkça bu listeme ekliyorum

İlk bebeğimden deneyimliyim bebek için alışverişe:)
Pek çok şeyi de o kadar abartılı almışım ki ilk bebek diye,çoğu şeyler yepyeni hatta kullanılmamış:)

Dünden beri kızıma bişeyler almaya başladım..Body,pijama takımı,banyo seti,vücüt bakım çantası vs. vs.
Araba koltuğu,oyun parkını hemen almak istiyorum..
Çocuk arabası,mama masası için daha çok erken..Daha çok kıyafetlere yöneldim..
Halı ve perdesini zaten almıştım..Bakalım maaş aldıkça alırız eksiklerini..
Yeter ki sağlıklı olsun..

BIDIŞIM SEN NE YAPTIN?

9 TANE HAVLU, BORNOZ.
6 TANE BATTANİYE NE DEMEK YAHUUUU :))

BİZ KIZIMA BOLCA KIYAFET ALDIK.
HAVLU, ALT AÇMA MİNDERİ, BATTANİYE, BİBERON EV AYAKKABILARI ÇORAPLAR ALDIK.
ODASI İÇİNDE UFAK UFAK FİKİRLERİMİZİ OLUŞURDUK KAFAMIZDA....
BEBEĞiM SAĞLIKLA GELSİN, HERŞEYİ SIRASIYLA OLUR..
.

:nazar: :nazar: :nazar: :nazar: :nazar: :nazar: :nazar: :nazar: :nazar: :nazar:

bizde daha
bebek-genç odası
halı
perde(sipariş verdim,dikiliyor)
uyku seti
sterlizör
biberon ısıtıcı

aldık...başkada bişi almadık...nisan mayıs gibide kıyafet alımına başlarım...zaten bebek arabası,mama sandalyesi gibi şeyleri şimdi almayacağım...doğumdan sonra gerekli oldukça alacağım...
şimdi tullu bambulu beşiklere bakıyorum...buyuk ihtimalle 1 yasına kadar yatak odamda yatacağı için onlardan alıcam...
bizden bukadar

ben kızıma cok cici rengarenk mothercareden yenidogan corapları aldım bir paket icinde rengarenk ama cok şeker kızıma bir cok kıyafetler aldım ama iki gündür tedirginligimden doktora şeker yüklemesi icin gittimde tekrar bakmasını istedim kızım kocaman olmuş acmış bacaklarını annesine gösterdi canım kızım doktor %100 kız merak etme degişmez dedi cok sevindim mobilyalarına baktım hayırlısıyla o baktıgım mobilyayı alıcam inşallah.

BIDIŞIM SEN NE YAPTIN?

9 TANE HAVLU, BORNOZ.
6 TANE BATTANİYE NE DEMEK YAHUUUU :))

BİZ KIZIMA BOLCA KIYAFET ALDIK.
HAVLU, ALT AÇMA MİNDERİ, BATTANİYE, BİBERON EV AYAKKABILARI ÇORAPLAR ALDIK.
ODASI İÇİNDE UFAK UFAK FİKİRLERİMİZİ OLUŞURDUK KAFAMIZDA....
BEBEĞiM SAĞLIKLA GELSİN, HERŞEYİ SIRASIYLA OLUR..
.

:nazar: :nazar: :nazar: :nazar: :nazar: :nazar: :nazar: :nazar: :nazar: :nazar:

Canım ben havlu bornoz almadım hiç. Eşimlen ben yeminli mali müşavirlikte çalışıyoruz beraber.Tekstil firmaları var mükelleflerimizden. Onlar duyunca yolladı. Daha evlendiğimde yollamışlardı.Biz bebek tekstiline falan para vermiyoz mükellefler sağolsun

Kızlar şimdiye kadar bebişime aldıklarımı sayayım.

Oyun parkı
taşıma çantası
eşya taşıma çantası
ana kucağı
alt açma yeri
languru
küvet ve 2 tane filesi
sayısını bilmediğim pantalon badi
hastane çıkışı
9 tane havlu ve bornoz
6 tane battaniye
mevlüt için kıyafet (sünnet kıyafetinin küçüğü çok şirin)
3 tane biberon
2 tane emzik
tırnak bakım seti
burun için aspiratör
birsürü oyuncak
eşortman
çoraplar
patikler
yelekler
mama kaşığı tabağı
ayakkabı
emekleme dizliği