hazır bulmuşum bu konuyu hayatta kaçırmam yazarım... hepsi tarafımdan yaşanmış gerçek olaylardır..
görev yaptığım özel okulda bi müdürüm vardı. herifte boy 1.90 falan ben 1.60 sürekli boyumla ilgili espriler yapıyor ve her seferinde susuyorum.. bir gün müfettişler geldi okula beni de çağırdı müdür.. gittim gene aynı boy esprilerini havalarda uçurmaya çalışıyor..
döndüm müdüre "insanların doğuştan getirdiği özellikleriyle dalga geçmeyin ben sizin zekanızla dalga geçiyormuyum?"
ikincisi bayram alışverişi için marketteyiz.. annemle hazır baklava yufkalarından yapılan baklavayı beğenmemişiz onu konuşuyoruz, ya beceremedik yada iyi değil diye..araya giren firma elemanı "aaa valla çok güzel oluyor, biz sürekli yapıp yiyoruz,siz becerememişsiniz" diyor.. adama dönüp en relax halde "yaaa beceriksizliğimize verin, bilseydik bayıla bayıla yediğinizi çöpe atmaz size verirdik"
ablam doğum yaptığı zaman alt komşusu sürekli evine geliyordu.. ablam da bende ve hatta ablamın kayınvalidesi de kadını çok sevemedik.. sürekli sütü varmı sütü varmı diye soruyor.. en sonunda dayanamadım "otunu yeni yedi akşama gelip sağarsın" kadın bir daha ablama gelmedi..
üniversitede okurken hakemlik yapıyordum. birgün hakem paramı almışım arkadaşlarla yemeğe gidecez. ben paramı aldım hadi gidelim dedim. parayı da masanın üzerine bıraktım. arkasından arkadaşım hapşırdı benden gelen cevap "ne o paraya alerjin mi var"
birde para üstü yerine sakız verirdi kantincimiz okulda..(genelde 50 kuruş için) çiğnemeden biriktirdim 5 tane sakız gittim kantinciye önüne bıraktım sakızları 1 tane çay dedim. sakızla çay alındığı nerde görülmüş dedi. "sizin verdiklerinizin para üstü diye geçtiği yerlerde,verin çayımı" diyip çay almışlığım bile var..
yine çalıştığım okulda çocuklara maç kazandıkları için tatile götürdük antalyaya. benimle gelen görevli arkadaşı gece barda turist ablamızın birinin omuzunu yalarken gördüm.. ertesi gün tamamlanması gereken belgeleri olduğundan bahsediyordu.. "hiç acele etme dedim yalayarak tamamlarsın"
ay gece gece anca bu kadarı geldi aklıma..
aklıma geldikçe yazarım