Haziran ve Temmuz 2016 da tüp bebeğe başlayacaklar

Cok canim sıkıldı ya sözde eltimin kizi gelip bende kalicakti o gelicek diye kimseyi cagirmadim hanfendi gorumceme gitmis eve geldim acim biseyler hazirladim az daginikligi topladim yeni uzanicam ins bisey olmaz bebislerime :KK43:
canım bunları kafana takma. zaten yatarak geçirmen iyi değil. ben transferden çıktım eve gitmedim arkadaşımla avm gittim yemek yedim. biraz dolaştım ve eve gittim. benim yanımda eşim bile yoktu. 1 gün evde oturup tv izleyerek geçirdim sonra normal hayataıma döndüm. evimi süpürdüm sildim. gezdim tozdum.sadece ağır kaldırmadım ve şuan hamileyim. yatman yada ayakta olman sonucu değiştirmez.

Kızlar benım pazartesı sabah yumurtaları toplayacaklar cok heycanlıyım bu gece 11,30 çatlatma iğnesını vurucam pazartesı sabaha kadar sizce uzun mesafe değilmi sizin nasıldı
canım doktorlar onu hesaplayıp veriyor. sıkma canını

Yumurtalar toplandi cok sukur ama 12den beri az kan geliyor normalmidir
normal canım. hatta az bir miktar yarında gelebilir.

emily07 emily07 canim bel agrilari karin ve bacak agrisi normalmi ?
canım bel ağrısı kasık ağrısı normal.ben hala yaşıyorum bu sıkıntıları

canım bunları kafana takma. zaten yatarak geçirmen iyi değil. ben transferden çıktım eve gitmedim arkadaşımla avm gittim yemek yedim. biraz dolaştım ve eve gittim. benim yanımda eşim bile yoktu. 1 gün evde oturup tv izleyerek geçirdim sonra normal hayataıma döndüm. evimi süpürdüm sildim. gezdim tozdum.sadece ağır kaldırmadım ve şuan hamileyim. yatman yada ayakta olman sonucu değiştirmez.

canım doktorlar onu hesaplayıp veriyor. sıkma canını

normal canım. hatta az bir miktar yarında gelebilir.

canım bel ağrısı kasık ağrısı normal.ben hala yaşıyorum bu sıkıntıları
Cok sa canim icimi nasil rahatlattin Allah gönlüne gore versin :KK68:

Cok sa canim icimi nasil rahatlattin Allah gönlüne gore versin :KK68:
rica ederim. ilk denemede senin gibi çok titiz davrandım negatifle sonuçlandı. diğer ikisinede umursamaz davrandım. dikkat ettim ama aşırı değil. ağır kaldımadım sadece. benim doktorum denize bile girebilirsin dedi düşün. yanında birinin kalmasına gerek yok. ha kızın için istiyorsan ona birşey diyemem. dediğim gibi ben tek başıma eşim olmadan kaldım 4 gün. sonra evime gitti. ne kadar rahat olursan o zaman bebeğin daha rahat tutunur

kizlar cok sükür hamile haberlerimizi aldik , bize bi grup acin da artik hamilelikle ilgili bilgilerimizi paylasalim, o kadar acemiyimki ne yiyip ne yicegimi bilmiyorum.. masada peynir var yiyemiyorum, hergün yasak bisey duyorum kimi maydonoz kimi sarimsak kimi kimyon diyor, ne yiycem bilmiyorum ama artik et ve salata yemekten ögürcem artik

kizlar cok sükür hamile haberlerimizi aldik , bize bi grup acin da artik hamilelikle ilgili bilgilerimizi paylasalim, o kadar acemiyimki ne yiyip ne yicegimi bilmiyorum.. masada peynir var yiyemiyorum, hergün yasak bisey duyorum kimi maydonoz kimi sarimsak kimi kimyon diyor, ne yiycem bilmiyorum ama artik et ve salata yemekten ögürcem artik
o nerden çıktı yahu. peynir süt süt ürünleri çok önemli. maydonoz düşük sebebi bitki çayı içme kola içme sigara içki içme onun dışında ne yersen ye yemen gerek zaten

arkadaşlar sakınan göze çöp batar. bu kadar incelemeyin bence. sağlıklı beslenin, dinlenin ağır kaldırmayın yeter.

Hamilelikte Tüketilmesi Gereken Besinler Bu dönemde öğünler tam ve düzenli bir şekilde alınmalıdır. Hiçbir ana öğün atlanmadan, ara öğünler de düzenli bir şekilde tüketildiğinde günlük besin ihtiyaçları karşılanmış olacaktır. Anne adayında herhangi bir rahatsızlık olmadığı sürece, günlük tüketmesi gereken besinler şunlardır; 4 porsiyon süt ya da yoğurt 4-5 köfte büyüklüğünde et, tavuk y a da balık 3-4 porsiyon sebze 4-5 porsiyon meyve 1-2 kibrit kutusu büyüklüğünde peynir ve 1 adet yumurta 7-8 dilim ekmek Bebeğin beyin gelişimi için, anne adayı haftada iki kez taze balık tüketmelidir. Ancak, seçilecek balıklar ağır metal içeren dip balıkları (mezgit, berlam, kefal, levrek, lüfer, barbun, kalkan) olmamalı, bunun yerine yüzey balıkları (hamsi, istavrit, uskumru, palamut) tercih edilmelidir. Ceviz, badem ve fındık da bebeğin beyin gelişimi için gerekli olduğundan, anne adayı her gün mutlaka tüketmelidir. Peynir, yoğurt ve süt az yağlı tercih edilmeli ve en hijyenik kaynaklardan tedarik edilmelidir. Ekmek tercihi, vitamin ve mineraller açısından dengeli olması adına tam buğday ya da çavdar ekmeğinden yana yapılmalıdır. Bitki Çayları Düşük Yapmaya Yol Açabilir Bu süreçte anne adayının rahatlamak için tükettiği bitki çayları düşük yapmaya yol açabildiğinden, daha dikkatli tüketilmelidir. Rezene, civanperçemi, mine çiçeği, ada çayı, barut ağacı kabuğu, sinameki ve yeşil çay tüketmek bu dönemde sakıncalı olabilir. Mayıs papatyası ise güvenilir bir kaynaktan tedarik edilmelidir ve bu bitkiyi kanarya otu ile karıştırmamaya dikkat etmek gerekir. Kanarya otu, karaciğerde zararlı etkisi olan bir bitkidir. Bunların yanı sıra, zerdeçal hamilelikte rahim hareketlerini artırarak, ada çayı kadınsal hormonları artırarak ve yeşil çay tansiyonu yükselterek düşük yapmaya sebep olabilir.

ya herkes bisey diyo bu sefer aklimda kaliyor.. ya yaparsam bisey olursa diye yiyemiyorum , küflü peynirleri yeme diyorlar ev yapimi peynir yeme, maydonioz karin kaslarini agri yapiyormus düsük yapabilirmis kafam karisik

1. trimester'da beslenme

Sağlıklı bir hamilelik geçirmeniz ve bebeğinize sağlıklı bir başlangıç yaptırabilmenizin en iyi yolu kendinize ideal bir hamilelik programı belirlemekten geçiyor. Hiçbir zaman sağlıklı beslenmek için geç kalmış sayılmazsınız..

Gebeliğin ilk döneminde kendinizi hamileliğe ve içinde bulunduğunuz bu mucizevi duruma hazırlamalısınız. Öncelikle; beslenmenizi gözden geçirin. Çünkü siz nasıl beslenirseniz bebeğiniz de öyle olur. Bebek bütün ihtiyacını plasenta aracılığı ile annesinden karşılar. Mutlaka doktorunuzun bilgisi ve önerisiyle Folik Asit kullanmaya başlayın ya da devam edin. Bebeğinizin büyüme ve gelişiminin temelinin atıldığı bu günlerde abur-cubur tüketimi, sigara ve alkol gibi kötü alışkanlıklarınızdan uzaklaşmaya çalışın.

Aslında siz henüz hamile olduğunuzu anlamakla uğraşırken bebeğinizin gelişiminin en önemli tuğlaları konulmaya başlıyor. İlk 3 aylık dönem bebek gelişimi için çok önemlidir. O nedenle hamile olduğunuzu öğrendğiniz andan itibaren beslenmenizi tamamen sağlıklı ve yeterli olacak şekilde planlamalısınız. Bu dönemde öne çıkan besin gruplarını şöyle sıralayabiliriz;

• Karbonhidratlar vücudun temel enerji kaynağıdır. Özellikle kompleks karbonhidratlara yer verilmeli. ( Tam buğday ekmeği, sebze - meyve, kurubaklagiller, tahıllar gibi ) Kilo alırım endişesi ile karbonhidratları hayatınızdan çıkarmak kesinlikle yanlıştır. Bu nedenle sağlıklı karbonhidrat kaynakları yeterli milktarda tüketmelisiniz. İlk aylarda günde 6-8 porsiyon yeterlidir. 1 porsiyon=1dilim tam buğday ekmeği = 1 kase çorba=3 çorba kaşığı bulgur/ makarna gibi düşünülebilir..

• Kaliteli protein kaynakları tüketilmeli. Hergün 1 yumurta yemeye başlamış olmalısınız. Günde en az 1 öğün kırmızı et, tavuk, balık veya kurubaklagil yemeği tüketilmeli, 3 su bardağı kadar süt, yoğurt veya ayran içmelisiniz.

• Bebeğin ve annenin sağlığı açısından son derece önemli olan kalsiyum, demir, folik asit, iyot, D vitamini, C vitamini, B12 vitamini gibi vitamin ve mineraller yeterli düzeyde alınmalı, eksiklik söz konusu ise doktorunuzun kontrolünde dışarıdan ek olarak verilmeli.

• Bebeğin kemik minerilizasyonu anneden yeterli kalsiyum ve fosfor geçişi ile olmaktadır. Bu nedenle bu dönemde anne adayının kalsiyumdan zengin yiyecekleri beslenmesine eklemesi önemlidir. Süt, yoğurt, peynir, pekmez, koyu yeşil yapraklı sebzeler, kurubaklagiller kalsiyumun iyi kaynaklarıdır. ( 1 su bardağı süt: 240mg, 1dilim (30g) beyaz peynir: 70mg, 1dilim(30g)kaşar peyniri: 230mg, 1 kase yoğurt: 180mg kalsiyum içerir.)

• Annenin aşırı kafein tüketimi fetüsün kemik yoğunluğu ve kalsiyum içeriği üzerinde zararlı olabileceği gibi birçok mineralin emilimini engellemekte ve kansızlık riskini arttırmaktadır. Bu nedenle kafein içeren besinlerden uzak durulmalıdır. Kafein denildiğinde aklımıza ilk kahve geliyor olsa da aslında kakao, çikolata, gazlı iecekler, siyah ve yeşil çayda da kafein bulunmaktadır. Bu nedenle günde maksimum 3-4 bardak açık çay ile kafein alımınızı sınırlamaya çalışmalısınız. Haftada 1-2 kez 1 fincan sütlü kahve içebilirsiniz.

• Düşününki bebeğiniz içi su dolu bir yerde yaşıyor. O nedenle gün içerisinde yaklaşık 2 lt su içmeye özen göstermelisiniz. Sıvı ihtiyacınızın bir kısmını ayran, şekersiz komposto, çorba gibi içeceklerle karşılayabilirsiniz.

Cnm günaydın açıldı cnm 2017 nisan tüpbebek anneleri diye Tupbebek özel bölüm de yani bu topigin bulunduğu bölüm de cnm

kızlar pazartesı yumurtaları toplayacaklar ama ben cok korkuyorum sabaha kadar uyumadım:KK43::KK43: sizin nasıldı benı bayıtlayı unutmazlar dımı acı oluyormu

kızlar pazartesı yumurtaları toplayacaklar ama ben cok korkuyorum sabaha kadar uyumadım:KK43::KK43: sizin nasıldı benı bayıtlayı unutmazlar dımı acı oluyormu
yok daha neler. zaten 10dk uyuyorsun. zor bir işlem değil korkma birşey hissetmiyorsun. 8 saat ameliyat masasında yatanlar var arkadaşım. bizim operasyon bir sıkıntı olmaz

X