- Konu Sahibi Tuanatuna01
Hadi inşallah her şey yolunda giderKızlar merhaba;
Sayfayı okudum baya faydalı bilgiler verilmiş herkesin emeğine sağlık.Ben de 1 yıllık evliyim.Baştan beri bebiş istiyoruz ama olmadı.Yaklaşık 10 aydır doktora gidiyorum 3 hoca değiştirdim, sonunda doktorumu buldum( inş yani).Başlarda yumurtam çatlamıyordu kist yapıyordu,aşılama yapılacaktı ama önce kist gitmeli dendi çünkü ilaçlar kisti tetiklermiş.Sonra o kisti yok etmek için ilaçlar içtim.Ve kist gitti ama; progesteron testim hep 0 çıktı.Yani yumurtlama oluyor ama çatlamıyordu. .3 ay da progesteron ilacı kullandım(duphaston) ve çok şükür kendi kendine çatlayabildi.
Geçen ay rahim filmi çektirdim maalesef sağ tüpüm kapalı çıktı.Ama doktorum gebe kalmana engel değil, sadece azıcık zorlaştıracak ama aşılama için tedaviye başlamamız şart acele etmemiz lazım dedi. Bu ay aşılama yapılacak olmazsa tüp bebek tedavisine başlıycam çünkü yaşım 34.Yarın adet olmam lazım .Sonrasında aşılama(tabi rahim temizse inş kist falan yoktur)
Benim yaşımda 37 benim doktorda aynı şeyi söyledi hemen aşılama denemeniz lazım çok zamanınız yok dedi
Önümüzde ki 1 yılı çok iyi değerlendirmelisiniz dedi ve bizde apar topar başladık tedaviye
İlk aşılamada tutar mı rabbim bilir amma hala şansımız varken deneyeceğim işte.
Rabbim hepimize hayırlı evlatlar sağlıklı evlatlar nasip etsin
Bu arada sigara kullanımın var mı?