• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Haziran ayında hamile kalmak isteyenler.......

Bu arada daha öncede yazdığım gibi adet olmama 1 gün yada 2 gün kalana kadar gebelik belirtisi dediğimiz;
göğüslerde hassasiyet, acıma, dokunamama
kasık batması,
mide bulantısı,
halsizlik,
uykusuzluk, v.s.
hepsi bende vardı. Ama ben zaten bunların tümünü hatta fazlasını her ay adet öncesi yaşıyorum. (Sadece bu ay biraz daha fazla yaşadığım için umutlanmıştım ama) Bunların asıl sebebi vücudun gebeliğe hazırlanması. Adet olduğunuz an hepsi bir anda yok olup gidiyor. O yüzden lütfen belirtilere çok takılmayın. Sadece gebelik ihtimalinin adet olana kadar hep var olduğunu düşünerek; ilaç içmeyin, ağır işler yapmayın ve bol bol dinlenin en önemlisi de stres yapmayın.
İtiraf ediyorum ben tüm bunları bilmeme rağmen bu ay boşu boşuna fazladan heveslendirdim kendimi. Siz lütfen benim yapamadığımı yapın ve tüm bu gerçekleri unutmayın.
Seviyorum hepinizi :enbuyukkk:

aynen canım bende her ay bu belırtıler oluyordu..yada pıskolojıkmen oluyor dıye hıssedıyordum heveslenıyordum test alıp bı heycanla sonucumu beklerken her zaman kı gıbı husranla bıtıyodu.sonrada oturup hungur hungur aglıyodum oyuzden her ne olursa olsun dıkkatlı olun bencedee sana katılıyorum canımkaydirigubbakcemile5

Kızlar ben geldim
işyerinde yoğunum bugün
ya ağır iş vs. Yapmayalım da ev temizliğini kım yapcak mecbur yapıyoruz valla ağır kaldırmamaya dikkat etsemde yoruyorum kendimi temizlik mayağı olduğumdan e işte de yoruluyorum

mevlananın sözü çok güzel cnm doğru allahda umudunuzu yitirmeyin diyor umudunu yitiren benden gitmiştir diyor bi umut dunyasındayız zaten ya tutarsa :) ya tutarsa diye

http://www.jinekoloji.net/siklus.html

Arkadaşlar bakın okuyun burayı.Bunu paylaşmamın sebebi,hastalandığımız zaman aslında kendimizi harab etmek yerine kendimize daha dikkat etmemiz gerektiğini anlamamızı sağlamak,çünkü her adet başlangıcı o ay hamile kalmamız için gereken hormonların salgılanmaya başladığı zaman.Ve biz stres ve sıkıntı yapınca bunun düzgün işlemesini engelliyoruz..

Var olan sosyal hakkımı kullanamamak zoruma gidiyor. Çalışıyoruz bu devlete hizmet ediyoruz vergi veriyoruz her birimiz. En insani haklarımızı taciz ediyorlar. Ben gerekli yerlere gerekli şikayetlerde bulunuyorum, arkasından da dua ediyorum Allah içlerine vicdan merhamet versin diye. Umarım hiç birimiz bir daha bu tarz muamelelere maruz kalmayız. olumunekankayizsmile

inş canım ALLAHA havale etmek en güzeliii...

http://www.jinekoloji.net/siklus.html

Arkadaşlar bakın okuyun burayı.Bunu paylaşmamın sebebi,hastalandığımız zaman aslında kendimizi harab etmek yerine kendimize daha dikkat etmemiz gerektiğini anlamamızı sağlamak,çünkü her adet başlangıcı o ay hamile kalmamız için gereken hormonların salgılanmaya başladığı zaman.Ve biz stres ve sıkıntı yapınca bunun düzgün işlemesini engelliyoruz..

Adet kanamasının amacı her adet döngüsünde oluşabilecek muhtemel bir gebeliğin yerleşebilmesi ve uygun şartlarda gelişebilmesi için rahim iç tabakasının "tazelenmesi" olarak değerlendirilebilir.

Bu ay eğer yine hamiş değilsek,yeni bir strateji uygulama kampanyası başlatıyorum..Adet olunca üzülmek yok!! Niye olmadı diye kafaya takmak yok!! Bilakis hep pozitif olup,inançlı olalım ki sistem düzgün olması gerektiği gibi işlesin..

Görüldüğü gibi yumurtlama ve adet kanaması temel olarak beyin tarafından yönetilen işlevlerdir. Bu işlevin merkezi olan hipotalamus beyin dokusunun duygulanımlarla ilgili olan bölümleriyle çok yakın komşuluktadır. Bu yakın komşuluk nedeniyle ruhsal kaynaklı stres kadında yumurtlama işlevinin olumsuz etkilenmesine ve bu da adet kanamasının zamansal özeliklerinin değişmesine neden olabilir (adet kanamasının gecikmesi veya erken gerçekleşmesi gibi).

aynen canım bende her ay bu belırtıler oluyordu..yada pıskolojıkmen oluyor dıye hıssedıyordum heveslenıyordum test alıp bı heycanla sonucumu beklerken her zaman kı gıbı husranla bıtıyodu.sonrada oturup hungur hungur aglıyodum oyuzden her ne olursa olsun dıkkatlı olun bencedee sana katılıyorum canımkaydirigubbakcemile5

Dün eşime durumumu belli etmemek için saatlerce iş yaptım, O'da çaktırmadan benden uzak duruyordu. Çünkü belli etmese de bu ay O'da çok heveslenmişti. En son yemek yapmaya başlamıştım ki baktım birden geldi gülümsedi ve sarıldı. Bende ipler koptu o anda, abartmıyorum belki 20 dakika sarılıp ağlamışımdır.
Sonunda eşim sildi gözyaşlarımı "biz 2 kişilik kocaman bir aileyiz" dedi. Bi 10 dakikada ona ağladım kaydirigubbakcemile3
Allah eşlerimizi başımızdan eksik etmesin. Allah sağlık, huzur versin. Veletlerimizde ne zaman isterse o zaman gelsin opuyorumnanaktan

Dün eşime durumumu belli etmemek için saatlerce iş yaptım, O'da çaktırmadan benden uzak duruyordu. Çünkü belli etmese de bu ay O'da çok heveslenmişti. En son yemek yapmaya başlamıştım ki baktım birden geldi gülümsedi ve sarıldı. Bende ipler koptu o anda, abartmıyorum belki 20 dakika sarılıp ağlamışımdır.
Sonunda eşim sildi gözyaşlarımı "biz 2 kişilik kocaman bir aileyiz" dedi. Bi 10 dakikada ona ağladım kaydirigubbakcemile3
Allah eşlerimizi başımızdan eksik etmesin. Allah sağlık, huzur versin. Veletlerimizde ne zaman isterse o zaman gelsin opuyorumnanaktan

amin canım ewt bize destek oluyorlar aslında üzülüyorlar ama belli etmiyorlar

'' biz 2 kişilik kocaman bir aileyiz ''ay canım ya okurken bende duygulandım şimdi evet allah eşlerimizi başımızdan eksik etmesin

"Adet kanamasının amacı her adet döngüsünde oluşabilecek muhtemel bir gebeliğin yerleşebilmesi ve uygun şartlarda gelişebilmesi için rahim iç tabakasının "tazelenmesi" olarak değerlendirilebilir."
Bu "tazelenme" kelimesi hoşuma gitti. Sağol arkadaşım paylaştığın için. vereliniortak

amin ..canım ailemize 3 kişinn katılmasını çook istiyoruz ama 2 kişide olarak çok mutluyuz demi bunu bulamayanlarda buna şükredelim..üzülerek de bebek olmayacağına göre mutlu olalım ki geçen günlerimiz heva olmasın elbet birgün bebeğimiz olcak bu ay olmassa bi daha ki aya .....:yeterki mutluluğumuza nazar değmesin nazar:

amin canım ewt bize destek oluyorlar aslında üzülüyorlar ama belli etmiyorlar

yahu benimki pek üzülüyor gibi değil niyeyse,olmazsa olmaz herkesin çocuğu olmak zorundamı diyor,biz böyle mutluyuz diyor.Zaten bu dünyada çocuk büyütmek çok zor diyip,2 dakika sonra birşey görüp ayy bizim bebişede bundan alırız diyo dengesiz :roflol: ayrıca benim bu konuya bu kadar takık olmama sinir oluyor,biraz düşünme diyor.Ama kararlıyım yapıcam bu adet dönemine yepyeni biri olarak gireceğim inşallah.

Ayy off ya okurken bende ağladımm :) Eşini tebrik ediyorum canım.. gerçekten siz "2 kişilik kocaman bir aile"siniz bak a.s

Back