Gebeliğe Hazırlık Haziran Ayı Hamilelik Planlayanlar 🤰🏼🤱🏼

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Eklentiler

• 0C9B5BC9-0918-4949-9082-28F182AB0BBC.jpeg
    0C9B5BC9-0918-4949-9082-28F182AB0BBC.jpeg
    99 KB · Görüntüleme: 27
Kızlar ben sizin yazınız üzerine şimdi bir gebenin günlüğündeki olayı okudum. Çakşır suyundan ne kadar çok hastanelik olan varmış 10 günde yükseliyomuş enzimler. Ben bugüne kadar burda hiç kimseye hiçbir ilaç takviye veya yiyecek önermedim önerilen hiçbir şeyi de almadım,okuduktan sonra hayrete düştüm ve buraya kayıt olduğum günden beri herkes birbirine çakşır suları ilaçlar takviyeler bir şeyler aldırdı hep. Herkes bi umutla kim ne söylerse inanıyo. Ama incir yiyin bol bol dediğiniz kişinin Bile belki de insülini yüksek veya prolaktini yüksek test yaptırmadan kendi de bilemez yiyecek bile önerilse doktora söylemeden ölçüsüz yenmemesi gerektiğini düşünüyorum. Belki biz alıp içmeyiz ama burda yazdıklarımızı okuyup alıp içecek yiyecek çok insan Var. Daha hassas olmalıyız diye düşünüyorum. Folik asiti bile burda okuduklarına göre bırakan kişiler gördüm neymiş çocuk otizm olurmuş fazla kullanınca böyle şeylere inanmayın ve doktorunuz önermediği bi yiyecek dahi olsa sürekli fazla fazla yEmeyin. Karaciğer enzimi çok önemli bi mevzu. Gidip okuyabilirsiniz storyleri.
Kuzum karaciğer sorunu biri olarak ben de kürler den çok korkuyorum Bi aylık soğan suyu ve testere dişli aslan pençesi kullandım onda bile içim rahat değildi Bi daha da kullanmam Bi kür karaciğerim risk de çünkü çakşır ı da almıştım ama kullanmak dan vazgeçtim öğrenip. Folik asit olayında çok alınması bebeğin otizm olmasına sebep oluyor yazdılar o kadar korktum ki ama hala kullanıyorum

Amin inşallah 🙏🏻 Yani elinde doktorun verdiği folik asit varken başka bi ‘kaynım da kullanıyormuş’ ‘Eltim de almış’ ‘arkadaşım da kullanmış’ önerisiyle folik asit değiştirenler var bu maddi olarak da gereksiz evde biri varken başka bir şeyi doktora sormadan almak.
Kuzum ben de folik asiti değiştirip inofolic olan pahalı olanı aldım ama benimki zaten pko dan dolayı doktor önermişti o zaman gerek yok demiştim ama yumurtlamam sağlıksız olunca şimdi almaya karar verdim. Katılıyorum benim gibi karaciğer sorunu olan biri için kürler çok sakıncalı şifa bile olsa bana zararı olur

Kızlar hepinize çok teşekkür ederim inanın hala inanmıyorum yarın yapınca inanıcam sanırım 😂 Bat normalde 10 Hazirandı ama çok erken yumurtladım bu ay bugün olmam gerekiyordu daha gelen giden yok :) Belirtilerin de adet yaklaşınca hiç olmayan şeylerin olmasıydı bende, düpedüz ağrı bile çekmeden adet olurum normalde. Yumurtlama gününden beri ciddi anlamda rahatsız edecek kadar göğüs sızlamam oldu bata doğru azaldı gerçi ama hala var. Sol kasığımda batmalar fazlaydı sabah gerinmek aksam yatmak işkence gibiydi anlıkta olsa:) Şu iki gündür de belim ve adet olacakmış gibi ağrım oldu. Normalde hiç üşümem önceki mesajlarda da yazmıştım kısın bile çorap giymeyen ben corapla yatmaya basladım özellikle aksam saatleri çok üşüyorum hala. En sonda kirpik karışmasına bunda şahit oldum kirpiklerim hep karısık 🙈 Rimel sürsem bile düzelmiyor. Belirtilerim bu kadardı hatta dün negatif çıktı diye üzülmüştüm bugün doktordan gelirken şeytan dürttü resmen alda yap bir tane daha diye, geldim idrar bile tutmadım eve geldiğim gibi yaptım sonuç bu 🙈 Allah isteyen herkese nasip etsin inşallah bu ay, inşallah benim testimde yanılmamıstır ve yarında gösterir bana pozitifi tekrar 😍
İnş canım bebişin seninledir dualarımız seninle mutlaka haber ver bizede 🙏🙏

Kızlar ben sizin yazınız üzerine şimdi bir gebenin günlüğündeki olayı okudum. Çakşır suyundan ne kadar çok hastanelik olan varmış 10 günde yükseliyomuş enzimler. Ben bugüne kadar burda hiç kimseye hiçbir ilaç takviye veya yiyecek önermedim önerilen hiçbir şeyi de almadım,okuduktan sonra hayrete düştüm ve buraya kayıt olduğum günden beri herkes birbirine çakşır suları ilaçlar takviyeler bir şeyler aldırdı hep. Herkes bi umutla kim ne söylerse inanıyo. Ama incir yiyin bol bol dediğiniz kişinin Bile belki de insülini yüksek veya prolaktini yüksek test yaptırmadan kendi de bilemez yiyecek bile önerilse doktora söylemeden ölçüsüz yenmemesi gerektiğini düşünüyorum. Belki biz alıp içmeyiz ama burda yazdıklarımızı okuyup alıp içecek yiyecek çok insan Var. Daha hassas olmalıyız diye düşünüyorum. Folik asiti bile burda okuduklarına göre bırakan kişiler gördüm neymiş çocuk otizm olurmuş fazla kullanınca böyle şeylere inanmayın ve doktorunuz önermediği bi yiyecek dahi olsa sürekli fazla fazla yEmeyin. Karaciğer enzimi çok önemli bi mevzu. Gidip okuyabilirsiniz storyleri.
Amin inşallah 🙏🏻 Yani elinde doktorun verdiği folik asit varken başka bi ‘kaynım da kullanıyormuş’ ‘Eltim de almış’ ‘arkadaşım da kullanmış’ önerisiyle folik asit değiştirenler var bu maddi olarak da gereksiz evde biri varken başka bir şeyi doktora sormadan almak.
Canım söylediklerinin hepsi doğru fakat folik asit takviyelerinde şöyle bir durum var. Eskiden folik asit miktarı çok fazla olan folbiol yazılıyordu. Fakat yapılan bilimsel araştırmalara göre hamilelik için sadece 400mcg kullanılması gerektiği ortaya çıktı.
folbiolde 5000mcg var 10 katından daha fazla.
araştırmalara göre de bu kadar yüksek folik asit miktarı otizmle ilişkilendirilmiş. Ben eczanede çalışıyordum oradan biliyorum

Yani gündemi ve yeni çalışmaları takip edeb doktorlar artık folbiol önermiyor, zaten hamilelik için kullanılan folik asitlere bakınca 400mcg olduğu görülüyor.

Canım söylediklerinin hepsi doğru fakat folik asit takviyelerinde şöyle bir durum var. Eskiden folik asit miktarı çok fazla olan folbiol yazılıyordu. Fakat yapılan bilimsel araştırmalara göre hamilelik için sadece 400mcg kullanılması gerektiği ortaya çıktı.
folbiolde 5000mcg var 10 katından daha fazla.
araştırmalara göre de bu kadar yüksek folik asit miktarı otizmle ilişkilendirilmiş. Ben eczanede çalışıyordum oradan biliyorum
Bende hamilelik düşündüğüm için folidoce ye başladım 2.kutudayım herhangi bir zararı yok kendimde sağlıkçı olduğum için kullanıyorum olası bi gebelikte bebegin omurga gelişimi için

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X