- 25 Haziran 2022
- 273
- 299
arkadaşlar merhabalar, daha önce çatlatma iğnesi olanlar beni anlayacaktır. 5 yıllık evliyim ve 2 yıldır bebiş istiyoruz. Pcosluyum. 3 defa klomen kullandım ilkinde kendiliğinden çatladı ama gebe kalamadım. ikinci ve üçüncü tedavilerimde yumurta gelişimi olmadı. Ben de aşırı kilom olmamasına rağmen aynı gün o üzüntüyle diyetisyene gitmeye karar verdim. Pcosla insülün direnci paralel gidiyor demişti çoğu doktor arkadaşım. Homoır testim normaldi ama ben yine kararlıydım bu hormonlar kendiliğinden düzene girecek diye. boyum 168 kilom 65 idi. nitekim 1,5 ay sonra 58 kiloya düştüm. bu sırada hiç bi tedavi uygulamaya kadın doğumcuma gitmemiştim. sadece kilo verip diyetime uydum ve besin takviyeleri aldım araştırarak. adetin 12. günü gittiğimde 15mm bir tane yumoşum vardı doktor da şaşırdı. sonra 14. günümde yani haziran 14ünde çatlatma iğnesi vurdu. bugun adetimin 25. günü ve iğnemin de 11. günü. Pcos olduğum için ne adet günümü biliyorum ne de şuan pozitif mi negatif mi bilemiyorum. günler geçmiyor sanki. buradan okuduklarıma göre 14. gün kan testiyle öğreniliyormuş. Umarım hamişimdir. ve allah herkesin hastalıklarına şifa, isteyenlerin de kucaklarına hayırlı evlatlar versin inşallah.Amin