kizlar bu testlerin yapilmasi sartmi acaba yurt disinda yasayan arkdas varmi aramizda burdada yapiyorlarmi bunlari bak icime dert olacak sirf bu testler icin beni turkiyeye getireceksiniz ?
hic fikrim yok kac gundur okuyorum testlerle yazilanlari icime kurt dustu yani doktorlarinizdan bilgi alinca yazin buraya benim zalim doktor taaaaaaaaa agustosun 30 na verdi randevuyu gelde catlama kalbi attimi buyudu hersey yolundami hicbir bilgim yok allaha emanet ediyorum kendimi yoksa buralarda hicccccccc is yok turkiyemi degismem hicbiryere
canım benimki ikiz gebelik şayet çift yumurta ikizi ise iki kese görünür fakat tek yumurta ikizi ise tek kesenin içinde iki embriyo oluşur onuda ancak bildiğim kadarıyla kalp atışlarında falan ortaya çıkar.. yinede dr. sormakta fayda var inş. ikizdir seninkide
doktorun yönlendirmesine göre hareket ediyoruz tabi biraz da..
bakalım ne diyecek bizimki de..
11. haftada rutin muayene için randevulaştık ama ikiliden hiç bahsetmedi bana henüz
4 lü de de aynı risk yokmuymuş peki canım?
canım sen nerde yaşıyosun?? türkiye'de tıp alanında birçok ülkenin önündeyiz aslında.. daha titiz doktorlarımız..
ama sen tedirgin olma, doktorun riskli bir durum görseydi daha önceye randevu verirdi muhakkak herşey yolunda ki o kadar ileri tarih vermiş..
testleri orda yapmıyolar mı???
ben isvicredeyim canim hamile oldugumuda kendim ogrendim idrar testinden telefonla esimle konustu bir tahlil vardi hamile olunca gitmedim kan testi yapilcakmis bu cumada konusmasi vardi hanimefendi kizdi herhalde bana verdigi tarih bu iste daha hic kontrol etmedi nerden bilcek iyimiyim kotumuyum
kapris budalalari iste bugun esim baska bir doktoru aricak bakalim yada tekrar israr etcek erkene almasi icin ben zaten gecen hamielikte yasadigim olaydan korkuyorum geldi bunu yapti bana yani kalp atisi gelmemisti bebismin bu sekilde bir gecmisin olan bir hastaya bu yapilmaz asla turkiyede bunu yapmazlar bunlar iste rahat insanlar ya rahatliktan bu yani canim iyi yada kotu oldugumdan degil dua edin bana lutfen
ben de öyle istiyorum nedense:) aslında daha zor bir şey ama ne bileyim. sağlıklı olsun da hayırlısı ile olsun..
ewet canım dr un yönlendirmesi gerekiyor tabi ama özellerin çoğu para yemek için hep kesin yapılmalı diyormuş .....
4lü test sanırım daha iyiymiş en azından bebek dha büyümüş oluyormuş ki zaten eğer bebekte bi sorun warsa bu gelişiminden anlaşılıyor o zamana kadar demiş o dr yani ne yapacağımı bilemiyorum şuan .......:44:
canım bildiğim kadarıyla o testlerin hiçbirini devlet karşılamıyomuş yani sgk..
devlet hastanelerinde bile 100 tl mi ne para alınıyomuş daha yeni arkadaşım yaptırdı ikilisini ordan biliyorum
hadi yaaaa
hakkaten gaddarca davranmış dr böyle şey mi olur daha kalp atışını görmeden 1 ay sonraya gün mü verilir
bence direk değiştirme şansın varsa başka dr bul...
dualarımız seninle canım sen endişe etme bebişin de etkilenir bak
kizlar ben ne kadarlik hamileyim hesaplamayi bilen varsa haziranin 25 de son adetim
4 hafta 4 gün oluyor sanırım
bakicaz bugun canim sorun olan hastanede bir tane kadin doktor var
baska alternatifim yok benim bir tanede merkezde varmis ama muaynanesinde ultrason yok gittim sok oldum dersin avrupa bunlar sozde doga olayi deyip oluruna birakiyorlar yani test yok derlerse sasirmam yani gecenki hamieligimde diyorumki siz niye kan testi yapmiyorsunuz biz isvicre hamileligi hep idrarla yapariz diyor baktilar bebek gelismiyor kalp atimi gelmedi 2 bucuk aylikken kan testi yaptilar ne bir ilac ne bir vitamin vermedi dedimki siz niye vitamin vermiyorsunuz siz istiyorsaniz vereyim diyor sasirdim ben istedim de folic asidi vermisti yani burdaki doktorlarin hepsini sen yonlendiriyorsun ve istemek zorundasin yoksa bos gelip gidiyorsun hangi bolum olursa olsun tip imkanlari sonsuz kullanacak uzman doktor yok canim koca hastanede sadece bir prof var jinekoleji bolumunde sasirdim yani cok zorladiklari icin basarmak cok zormustu basaranindada bir maharet gormuyorsun onceden turkiyeyi beyenmezdim simdi opup basima koyuyorum dedigim gibi ya allaha sukur imkan var baktim rahat davraniyor her ay kontrole ekstra gelirim turkiyeye hicte sorun etmem bebegim icin deger hersey
ya kızlar belkide normali odur ne dersiniz, belkide doğal akışına bırakıyolardır süreci annelerimizin yaşadığı hamilelikler gibi. mesela ultrasdan bebeğe ne kadar zararlı, biz ayda iki kere ultrasona girmeye can atıyoruz. yada o vitamminleri doğal besinlerden almaya çalışsak daha doğru olmaz mı? mesela en çok özendiğim yurt dışında normal doğuma olan rağbet, bizde öyle mi hemen sezeryan
merhaba arkadaslar bende aranıza bugun katıldım 7 haftalık gebeyim :) herkesin bebisi hayırlı olsun :) Allah saglıkla kucagınıza almayı nasip etsin :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?