Haziran 2011'de Hamile Kalanlar, Mart 2012'de Anne Olacaklar, Beraber Paylaşalım..

ben doktora sordum eğer ağrı olursa yapmayın dedi.ağrı yoksa normal devam edebilirmişiz.tabii düşük tehliken yoksa

Ya kızlar bişey sorcam.
kabızlıktan ölecem ben
Var mı öneriniz?
Bu arada folicplus yapar mı acaba kabızlık?

Ya kızlar bişey sorcam.
kabızlıktan ölecem ben
Var mı öneriniz?

banada doktorum erik kurusu ve kayısı önerdi. sorma nedenimde kabız olmamak içindi kabız olmama lazım çünkü kayısıyı şidetle tavsiye ederim geçmiş olsun..

canım bede pazartesi günü sordum bize maç yasağı koymuştu doktoru her ihtimale karşı.. eşimin ısrarları üstüne yüzümü kızartıp soru verdim eğer ağrın yok ise çok sık olmamak kaydıyla yapabilirsiniz dedi ama ağrı varsa ve ağrılı oluyorsa zorlamayın dedi doktorum.. hamişlerin genelinde böylebir sıkıntı var kime sorduysam çevremde eşim anlamıyor diye serzenişte bulunuyor ilk 3 ay da kadınlarda cinsel soğukluk çok rastlanan bi durum bana kalsa şu sıralar hiç olmasa aklıma bile gelecek bişi değil o derece soğumuş durumdayım ama beyler fitili ateşlenmeye hazır barut maşanlah

Ya kayısı yiyorum zaten ama etki etmedi.
Doktorumada sordum kayısı ye diğer besinlerle hallet şuan ilaç veremem dedi.
Bakalım nolacak

Ya kayısı yiyorum zaten ama etki etmedi.
Doktorumada sordum kayısı ye diğer besinlerle hallet şuan ilaç veremem dedi.
Bakalım nolacak

erik kurusu ve inciri bi dene canım bide wc ye giderken yanında pomat götür ıkınmadan çıkara bilmen için anüse bi miktar sür hem çatlakta olumuyor benim o konuda başım 1 yıl evvel baya derde girdi ve halada öyleyim gabız olmak en büyük kabusum oyüsden. kayısıyı kuru olarak al ve sıcak suda beklet yumuşayınca kaşıkla ez ve öyle tüketmeyide bi dene istersen rabim şifa versin inşanlah...

Canım çok teşekkür ederim.
Ya bu pomat dediğin nedir peki canım? Bilmiyorum ben :44:

Dr. bana kabızlık için hergün bir bardak yeşil çay içmemi önerdi.deneyebilirsin sende.

ben yeşil çay zararlı diye biliyorum.ben hergün içen biri olarak bırakmak zorunda kaldım.çocuğun kalp kapakçığını tamamen kapalı yapabiliyormuş.normalde açık olması gerekiyor ya...internette araştırın isterseniz.ben şahsen içmemeyi doğru buldum.çay, kahve, yeşil çay,çiğ gıdalar( çiğ köfte, sucuk,salam,sosis)tüketmiyorum.bir de ton balığı haftada 2 kutuyu geçmeyecek 80 gr olarak....

ben de bilgilerimi yazayım, yaş 29
istanbul
ilk hamilelik
sat: 15 haziran
henüz doktora gitmedim.
cinsiyet: Rabbim ne nasib ederse ama bir kız bir erkek ikiz olsa ne güzel olur:)
isim: düşünmedim:)

Canım çok teşekkür ederim.
Ya bu pomat dediğin nedir peki canım? Bilmiyorum ben :44:

pomat merhemdir canım eczaneden pomat iste verir sana benim için pomat wc kurtarıcısıydı geçensene bu sene daha henüz baş vurmadım inşanlahta beşvurmam.
aklıma başka yöntemler gelirsede yazarım sana. rabim şifa versin sıvı şeyler tüker canım yeşil lik ye bak bana kavunda çok iyi gelirdi yaz aylarında ama karpuzu tavsiye etmem o tıkıyo şeftalide gabızlık yapıyormuş onuda ben yeni öğrendim :)

Yeşil çayı bende pek iyi duymadım onu tekrar bi araştırın isterseniz.

Kabızlık için kuru erik, hazır mevsimiyken taze kayısı yada kuru kayısıdan yapılmış şekersiz yada çok az şekerli kompostu bu sıcaklarda soğuk soğuk çok güzel gidiyor. Hamilelik ilk neden ama sanırım kullandığımız multivitaminlerde biraz kabız yapıyor.

Yarın 8 hafta olcaz inşallah... Bizde mide boşken hiç bi sıkıntı yok ne zaman yemeye başlıyorum bulantı başlıyor. Çok şükür bir kere kustum ama zaten çok kusabilen bir insan diilim tutabilmenin bi yolunu buluyorum. Mevsin konusunda çok şanslıyız bol bol meyve yiyorum çantamda bile taşıyorum taze erik,kayısı ve nektarin çok iyi geliyor. Ama özellikle dışarda yemek yediğimiz zaman eşim hesabı ödeyemeden ben kaçmış oluyorum arkamdan gülüyor :) Ama diyorum karnım doyduktan sonra diğer yemeklerin kokularını almaya başlıyorum midemdekileri orda tutmanın tekyolu dikkati dağıtmak.

Kızlar doktor 4 hafta sonra gel dedi bir haftası geçti ama 3 hafta daha nasıl geçicek bilmiyorum. Yani çok şükür hiç bi sıkıntım yok aşırı sancı yok terslik olma ihtimali varmı? Sonuçta kalp atışları başlamış olumsuz bişey olsa haber verir değilmi içerdeki düşünmemeye çalışıyorum ama hala inanamıyorum.

Allahım hepimizin kucağına almamızıda nasip etsin inşallah...
Allah rahatlık versin iyi uykular hepinize ve bebişlerinize.

biz de yarın 6 haftalık oluyoruz... henüz doktora gitmedim, haftaya perşembe yani tam 7 haftalık olunca gitmeyi düşünüyorum, gittiğimde pıt pıtları kesin duyabileceğim büyüklüğe gelsin istiyorum ama gitmeye de çok korkuyorum çünkü ilk hamileliğim pıt pıtları duyamadan sonlanmak zorunda kaldı, gelişemediğini söyledi doktor ve kürtajla aldı ( inşallah bunda öyle bişey olmaz...
bulantılara gelirsek de bende de bu hafta başladı malesef ufaktan ufaktan keşke hiç başlamasaydı, şuan bile midem kabarıp kabarıp duruyo, hele yemek yemeye başlayınca çok kötü oluyorum bikaç gündür yedikten sonra hemen uzanınca geçiyo allahtan... Allah sonumuzu hayretsin ne diyim inşallah herkes rahat bi hamilelik geçirip bebeğini sağ salim alır kucağına...

canım ben dr sordum dikkatli bi şekilde yapabilrsiniz dedi ama herhangi bi ağrı sızı hissedersen devam etmeyin dedi...gerçi psikolojik olarak kocişten kaçıyorum bi gün yakalarsa çok fena olacak bakalım daha ne kadar erteleyecem

Ya kızlar bişey sorcam.
kabızlıktan ölecem ben
Var mı öneriniz?

canım kabızlığı folic plus yapıyor bunun yerine elevit diye bi vitamin varmış onu öneriyordu eski hamişler...ben yarın dr gidince söyleyecem onu yazsın bana zaten kabızla başım dertte idi hamişlikle iyice tavan yaptı hep kabızım o kadar su içiyom nasıl kabız oluyom anlamıyom....ben 1 tatlı kaşığı zeytin yağı içiyorum aç karınla o yumuşatıyo kolay oluyor çünkü kayısıdan artık midem bulanıyo zorlasamda yiyemiyorum...bu arada pomat kullanılmadığını duymuştum hamilelikte...zararı olabilir lütfen dr danışmadan her hangi bi ilaç kullanmayın...gerekli hallerde o en uygun ilacı yazacaktır....çünkü bi ilaç bana iyi geliyor diye sizede iyi gelecek anlamına gelmez herkesin bünyesi farklı....

Kızlar, bir sorum olacak sizlere. Ağlama krizleri yaşayan var mı? Çok rahatsızım bu konudan çünkü hiç bir uyarı olmadan aniden geliyorlar. Ve çok saçma sebeplere. Sonradan edepsizlik yapmış gibi hissediyorum kendimi. Geçen gün Sünger Bob'a ağladım mesela, çünkü Patrick'le kavga ediyorlardı. Hormonal olduğunu ben de biliyorum. Ama kendimi hamileden çok ağır bir PMS geçiriyormuş gibi hissediyorum çoğu zaman. Zaten bulantı falan da pek olmuyor. Sizce ne yapmalıyım? Ya da siz ne yapıyorsunuz bu gibi durumlarda?

GÜNAYDINNNN
kaçıncı haftandasın canım bende 6. haftalarda aynen senin anlattığın durumdaydım şimdi biraz duruldu ama hala ana haber bültenlerini isleyemiyorum dizilerde bile gözlerim yaşarıyor onun yerine balkonda oturuyorum yoğurdumu yiyip kafayı vurup yatıyorum. en zorlayan kısmı iş yeri oluyor burda müşterilerle bire bir muhatap ben olduğum için yetkili olarak bağzen anlayışsız insanlar durduk yere azarlıyo eee müşteri herzama haklı prensibi olduğu için wc ye kaçıp ağlıyorum patronda bana bakıp gülüyo nolu sen böyle şeylere mahal vermezdin sulu gözlü oldun diyip makara yapıyordu benle allaha şükür şimdi durudum eşskisi kadar alıngan değilim :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…