Haziran 2011'de Hamile Kalanlar, Mart 2012'de Anne Olacaklar, Beraber Paylaşalım..

merhabalar gamziyane bende senin gibi bekleyişteyim bu gün tam 40+6yım beklemek cok zor dün bizde doktordaydık nstd sancı cıkmadı ama açıklığa baktılar ve hiç açılma yok rahim hala sivriymiş, bizim oğlanda pek rahatmış gelmeye niyeti yok yani doktor cumaya kadar süre verdi yine açılma yoksa sezeryanolucak hakkımızda hayırlısı senin ne kadar geçti canım günün?

İşte canım benimde bugün 40+6.Dün dr çarşamba hazır gelin dedi.Sancı çıkmadı nst'de,açılmaya bakmadı dr.Yarın gidince bakılacak.Eğer açılma varsa suni sancı ile normal denenecek.Yoksa sezeryan.Hayırlısı artık,inat edemiecem normal olsun diye,sıkıldım artık beklemekten,biraz sabırsızım.Benim için hayırlısı ne ise o olsun diyorum artık:>

ya kızlar niye böyle oluyor ki günümüz geliyor ama sancı yok açılma yok. doğumu başlatmak için bişeyler deneyeniniz var mı? yürümek, hurma yemek, sıcak su banyosu falan..ben de normal istiyorum hayırlısıyla bi sancılansam diye dua ediyorum..

aynen canım bende cok sıkıldım beklemekten normalden korkuyorum ama yine öyle olsun istiyordum pekte normal olucakmış gibi gelmiyor açıkcası ne ağrı ne sancı var

ben yürüşüde hurmayıda denedim banamısın demiyo yanii hala bişii yok hurmayı cok fazla yiyiyorum yürüyüşüde abartıyorum resmen 1 ,2saatten az yürümüyorum mesela ayaklarımın altı acıyor artık hepimizin hakkında hayırlısı olsun günü dolana kadar beklemekten başka caremiz yok malesef

ben beklemye razıyım da dr.um bir iki gün bekleriz suni sancı veririz falan dedi geçen hafta, suni sancı da istemiyorum, risk alıp bekliycem diye ısrar edicem, senin 6 gün olmuş geçeli günün, nst ye ne sıklıkta giriyorsun?

Benim de 6 gün geçti sudesu gibi nstye haftada 2 kere giriyorum.birşey çıkmıyor.Ya zaten sancım falan olsa anlarım.Ama yok.Ben senin gibi sonuna kadar bekleyemicem.Dr'um 1 hafta bekledi. 2 gün daha verdi ben normal istiyorum diye.Bakalım yarın da suni sancı denicez,tabi birazcık açılma falan varsa.Amaaaan saldım kendimi zaten ne olursa olsun artık.bebeğimi istiyorum ben:<

cnm bn açılmam olmadan önce 3 gün temizlik yaptım kndimi fazla yormadım yavaş yavaş yaptm ama tabi illaki yoruluyosun..sonra ölesiye yürüyüş yaptm..neyse temzlik btti ertesi gün gttm 3 cm açıklık vardı..dr.bekleyelm dedi suni sancı vermk istemedi sonra bn gelmeye niyeti yok derken salı kontrole gttm cumart. doğum yaptm..eşinle brz çalışma yap :)) sonra kalk sıcak suyla banyo yap.. bnde işe yaradı belki sndede yarar :26:

4 Mart Pazar günü doktorda çatı kontrolüm vardı. Önce nstye, sonra ultrasona en son da çatı muayenesinde bulunduktan sonra perşembe hastaneye gel, nst, ultrason ve bazı kan tahlilleri istiycem. Ondan sonra da her an tetikte ol. Suyun gelirse ya da sancın başlarsa hemen beni arayıp acile geliyorsun dedi. Doğumunun olacağı gün büyük bir enerjiyle uyanırsın. O gün pek çok şey yapmak istersin. Temizlik, alışveriş... Böyle dinamik uyanırsan tetikte ol. Doğumun o gün olabilir dedi. Perşembe sabah(8Mart) hastanede işlerimizi hallettik. Cuma günü biraz dolaştık falan akşam üstü eve geldiğimde kendimi üşümüş ve yorgun hissettim. Uzandım biraz uyumuşum. Sonra biraz suyumun gelmesiyle uyandım, kıpırdanınca biraz daha geldi. Ayağa kalktım biraz daha. Tuvalete gittiğimde tahminen yarım çay bardağı kadar toplamda suyum gelmişti. Ama tam da emin olamadım su olduğundan. Biraz beklemek istedim ama bu arada çantama son dakika atmam gereken eşyalarımı ortadan toplamaya ve giyinmeye başladım. Annem ve kayınvalideme söyledim durumu. Eşim geldi, acele etmek istemedim. Ama suyum geldiyse hemen acile gitmem gerektiğini de biliyordum. Suyum 17:30 gibi gelmişti. Ard arda pek çok kez tuvalete gittim. 20:00de doktorumu aradım. Hemen acile gitmem gerektiğini acili arayacağını söyledi. Turnusol kağıdıyla suyumun gelip gelmediği kontrol edilecekmiş. Acildeki kontrolde turnusol kağıdına gerek kalmadan suyumun geldiğini, açıklığımın 1 cm olduğunu yatışımın yapılacağını söyledi. Yatışım yapıldı. Hemen antibiyotik iğne vuruldu. Benimle ilgilenen doktorlar suyum geldiği için doğumu başlatmak zorunda olduklarını söyledi. Suni sancı verdiler. 21:15'ten 04:00'e kadar suni sancıyla açıklığım 4 cme ulaştı. 4 cmden sonra epidural takıldı ancak dozu çok az verdiler. Sancılarımın ve kasılmalarımın çok da azalmasını istemediler. Yoksa doğum süresi çok uzarmış. Bu nedenle ben aynı sancıları çekmeye devam ettim. Belki epidural olmasa sancılarımın şiddeti artacaktı bilmiyorum. Epiduralin bi etkisini hissetmedim desem yeridir. Doğum sancısı denilen şey benim için müthiş bir bel ağrısıydı. Hiç böyle düşünmemiştim. 4den sonra bi 10 dk yürümeme izin verdiler. Suyum geldiği ve suni sancı verildiği için ne yazık ki yatağa bağlı haldeydim. Zaten doğum sancısı bel ağrısı şeklindeydi bi de sürekli yatınca daha da belim ağrımıştı. Biraz yürümek iyi geldi. Ardından gene yatırdılar. 8'e kadar ciddi sancı çektim. Kendimi sezaryan istememek için zor tuttum diyebilirim. Ama tüm gece eşim ayaklarımı, annem belimi ovuyor, kayınvalidem elimden tutup bana destek oluyorlardı. Sabah 8'de açıklığım 10 cme ulaştı. Kendi doktorum gece boyunca nöbetçi doktorlarla iletişim halindeydi ve sürekli eşimi arayıp gelişmelerden onu da bilgilendiriyordu. 8:30da kendi doktorum geldi. Gece nöbetçi olan tüm doktorlarla birlikte 10dk içinde 3-4 ıkınmayla doğumumu gerçekleştirdiler. Bebeğim doğduğunda hemen yanımdaki küvette onu sildiler ve giydirdiler. 2880 gr ve 48 cm boyunca minyon bir kızım olmuştu. Doğduğunda gözleri açık ve dil çıkartıyordu. Hemen hemşire daha plasenta çıkartılırken bebeğimi bana yaklaştırıp emzirtti. Ardından biraz dikiş atıldı. Doğum öncesi bacağımdan bi iğne yapmışlardı. Dikişleri hiç duymadım. Ardından odayı temizlediler. Bebeğime kavuşmuş oldum. 10 Mart Cumartesi sabahı saat 08:40'da doğdu. (39+2 günlükken suyum geldi, 39+3 günlükken doğdu.) Geceyi düşündüğümde gerçekten suni sancı zordu ama doğumdan sonra kendim giyindim. Kucağıma bebeğimi alıp emzirdim. Birisinin bana bakmasına ihtiyacım yoktu ve gayet iyiydim. Sonrasını düşününce normal doğumun avantajları gerçekten çok fazla. Umarım suni sancı almaya gerek kalmadan önce sancılarınız başlar da gerçekten normal bi normal doğum yaşarsınız. Bebeğim şu an 10 günlük. Umarım en kısa zamanda sizler de bebeklerinizi kucaklarına alırsınız.

snn adına sevindim cnm..bnde normal doğum yaptm snn gbi suyum gelmşti ama baya bi gelmişti hmn hastaneye gittik 4 cm açıklık vardı..bna düşük doz suni sancı verdiler kndi sancılarımın yanında bide onu çektm bnm için dayanılmaz kasık ağrılarıydı..bilmiyorm çatala aldıklarında 7 cm açıklık vardı ve ıkınma hissi fln gelmeden bni zorla ıkındırdılar o yüzden çok zor bi doğum yaşadm..3-4 ıkınma değil belki 20 sfr ıkındım son andada ebe yüklendi bikaç kere üstüme çıksın diye..korkunçtu yani..hep suyum gelmeden sancım gelsin iyice sıklaşınca hastaneye gidiim istedim ama öyle olmadı malesef..bn 2 de girdim 5 te doğurdum 10 mart günü..o kdr uzun sürmedi ama çok zorlandıım için içerden baya bi yırtılma var galiba..neyse dikiş attılar umarım düzelir..ama dediğin gibi doğumdan sonra dikişlere zarar gelmesin diye dik oturamamın dışında herşeyi yapıyodum..yani hiç bi zorluu olmadı doğum sonrası..o açıdan güzel..keşke bnde kolay bi doğum yaşasaydım da gözüm korkmasaydı..2. çocuğa brz mesafeli bakıyorum şimdi :))

Canım Allah bağışlasın...Sağlıcakla almışsın ya kucağına hayırlısı olsun bundan sonra...

Ben de yarın gidiyorum doğuma arkadaşlar.Daha önce de yazdığım gibi önce suni sancı denenecek,olmadı sezeryan olacak.Benim ve bebeğim için hayırlı olan doğum ne olacaksa o olsun diye dua ediyorum.Sizler de dualarınızı esirgemezseniz seviniriz oğluşumla...Herkese iyigeceler...Zaman bulunca tekrardan girip haberdar ederim hepinizi....Doğanlar bebeklere,doğmayanlar göbeklere dikkat

şimdiye doğurmuşsundur, inş. kolay bi doğum olmuştur hayırlı haberlerini bekliyoruz..

doğum yapmamış herkese allah kolay doğumlar verir işallah..beklemek çok zordur ya..ben 38+1 i zor ettim tebrik ediyorum sizi..aman yolunda olsunda herşey gerisi sorun değil..herkesin gönlüne göre olur işallahh...bu arada doğum yapanlar,bi sonraki konumuz muhtemelen kilolar olacakne alemsiniz??
tofi de doğurdu herhalde,görünmediğine göre,işallah almıştır masalını kucağına sağlıkla..

yaa kızlar ösledim burayı :)) hem yoğunluk hemde üstüne üstlük bilgisayarın ekranı gidip geliyo her ikiside birleşince sizlerle görüşmem baya zorlaştı... geçmişi henüz okuyamadım ekran gidecek yine korkusuna önce mesajımı yazim de sonra okurum dedim:.. oğluşla herşey güzel gidiyo... çok şükür sağlığımızda yerinde tek sıkıntımız gaz :)) bu arda oğluşu emziremiyorum.. sütüm var ama küvezdeyken alışmış biberona napsamda meme almıyo sıpa bende mecburen sağıyorum ... arada vermeye çalışıyorum ama sınır yapıo daha 20 günlük bebe :) bu arada gelen gidende çok memleketimize 5 6 saatlik mesafede yaşıyoruz o yüzden demiri görmek isteyen çıkıp 1 gün de olsa görmeye geliyo sağolsunlar.. 40 ımız çıkıp mevlütü yapana kadar yoğunluk devam edicek... neyse kızlar geçmişi bi okim ben ekran gitmeden.. belki bugün şanslı günümdeysem tekrar yazzarım geçmişteki yazılarla ilgili... bu arada zehracım en son kilo işini sormuşsun..

67 ile hamile kaldım
83le doğuma girdim
eve döndüğümde 78 idim
şimdi 75 im.... ne zaman gidecek kilolaaaaar ((((((((((

evet kilo öenemli mevzuu:))59 la doğuma girdim..ama ne yazıkki eve geldiğimde 57.5 tum..bişey gitmemiş neredeyse sinir oldum..bu sabah itibari ile de 53.5 olmuşum..gidiyor gitmesinede şu öndeki kütlede daha hızlı azalsa çok mutlu olacağım:))

merhaba arkadaşlar 37+3 te kızım Besayı normal doğum ile kucağıma aldım Şükürler olsun biraz erken oldu ama olsun şuan bi skıntımız yok..

aman cnm sendeki kilomu :))))))))) bebişinde sende iyi ol da kim takar kiloyu..ben 20 kiloyu aştım bilee :)))))))))))))))))) neyseki allahın izniyle perşembe kızıma kavuşuyorum...

Herkese merhabaaa!Sonunda doğum yaptım,hatta Göktürk'üm 5 günlük oldu bile:>Sezeryan ile doğum yaptım 41. haftadaydık zaten,sancım da 1 cm açılmam bile yoktu.Biz de sezeryana karak verdik.Allaha şükür çoooktan ayağa kalktım bile.Oğlum da nasıl tatlı kızlar anlatamam.Tabi mutlak sizinkiler de öyledir:>
Neyse dün akşam sarılık nedeniyle acilen sivasa gittik,ama çok korkulacak bişey yokmuş anlaşılan 10.47 çıktı değerimiz.Emzirmeyle geçecekmiş bakalım.
Kilo durumuna gelince 71 ile doğuma gittim eve geldim şşok oldum 66'ydım ben daha çok gider sanıyordum.Ama bugün tartıldım 64 olmuşum.Hadi bakalım yavaş yavaş gidecek demek ki....
Bu arada oğlum 3810 gr 52 cm doğdu.Allah'tan sezeryan olmuş oğlum normal ile baya zorlayacak tı koca kafam benim...
Burası baya durgunlaşmış,Herkes bebişiyle birlikte anlaşılan.Herkese sağlık diliyorum....

merhaba arkadaşlar 37+3 te kızım Besayı normal doğum ile kucağıma aldım Şükürler olsun biraz erken oldu ama olsun şuan bi skıntımız yok..
gözün aydın..allah analı babalı büyütsün inşallah..
aman cnm sendeki kilomu :))))))))) bebişinde sende iyi ol da kim takar kiloyu..ben 20 kiloyu aştım bilee :)))))))))))))))))) neyseki allahın izniyle perşembe kızıma kavuşuyorum...
allah yardımcın olsun,dediğim gibi sakın sıkıntı yapma,herşey güzel olacak..

oy maşallah..tosuncuk walla..bnm kız minyatür kaldı:))kurtuldun yaa cnm..bizi bile zorladı senin oğluş.ha geldi ha gelecek ne zaman gelecek,yoldu kardı derken ben bile stres olmuştum geçti çok şükür:))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…