• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Haziran 2011'de Hamile Kalanlar, Mart 2012'de Anne Olacaklar, Beraber Paylaşalım..

Hadi bakalım kızlar hazırlıklar ,çoğumuzun da 60'tan geriye sayım başladı.Benim de çoğu şeyim hazır ama işte yıkanıp ütülenmesi falan bi onlar kaldı.Artık boşum tatildeyim halleidcem.Çook güzel hazırlamak ve hazırlanmak ya.Çok heyecanlıyım.Eksiklerimi falan hiç bilemiyorum.Buradan konuşa konuşa halleidcez artık.
Bizim de daha eksiklerimiz var göğüs pedi bebek bakım ürünleri...falan

Yaa göğüs pedi ne alacaksınız.? Çok araştıramadım.Aranızda araştıran varsa söylese ne ii olur:>Kimileri aktıyormuş falan ii olmuyormuş,karasız kaldım.

göğüs pedini bende bebedor aldım 40lı olan paketten bi tane aldım bakalım güzelse devam ederim değilse değiştiririm inşallah bol sütümüz olurda kullanırız.

nasılsınız bugün bakalaım... yaa ben sabahları ayılamıyorum yaaaa böle ruh gb geziyorum halbuki gecede uyuyorum ama neden böle oluyorum yaaawww ???

bu arada yarın bi aksilik olmazssa doktora gidiyoruz.. 1 ay üstüne oğluşumu görcem :))))))))))) aceba birdaha ne kadar zaman sonra çağıracak??? artık ayda 1 olmaz herhalde??

bende kızıımııı özledim ama daha çok varr kontrole.hadi bakalım hayırlı haberlerini beklioruzzz:)

Hadi bakalım kızlar hazırlıklar ,çoğumuzun da 60'tan geriye sayım başladı.Benim de çoğu şeyim hazır ama işte yıkanıp ütülenmesi falan bi onlar kaldı.Artık boşum tatildeyim halleidcem.Çook güzel hazırlamak ve hazırlanmak ya.Çok heyecanlıyım.Eksiklerimi falan hiç bilemiyorum.Buradan konuşa konuşa halleidcez artık.

Yaa göğüs pedi ne alacaksınız.? Çok araştıramadım.Aranızda araştıran varsa söylese ne ii olur:>Kimileri aktıyormuş falan ii olmuyormuş,karasız kaldım.

cnm ben bebedor kullanmıştım ilk gebeliğimde gayet memnundum zaten çok sütün akarsa çok sık değiştirirsin ben her emzirmede değiştiriyordum akıtma problemi yoktu

canım son 3 ayda normal bir durummuş bu,hat safhada olmadığı sürecede korkmana gerek yok..merak etme herşey iyi olacak..olsa dahi sürekli nts kontrolüyle problemsiz geçiriliyormuş hamilelik..hiç korkma bebişede maşallah:nazar:

sağol canım inşallah dediğin gibi sorunsuz olur coğu gitti azı kaldı.umarım hepimizin bebekleri sağlıklı sıhhatli doğar.

göğüs pedi için ortak fiki heralde bebedor.Yalnız havlu olayı da çok mantıklı geldi bana sağlık açısından da maddi olarak da mantıklı bir fikir:>

kasılma dediğin nasıl birşey bende de oluyor ama çok sorun etmemiştim.bebek içimde dönüyor falan diye düşünmüştüm.Önemli midir ki?

göğüs pedini bende bebedor aldım 40lı olan paketten bi tane aldım bakalım güzelse devam ederim değilse değiştiririm inşallah bol sütümüz olurda kullanırız.

bende bebedorunkini aldım, kampanyalı 40 lı 2 paket ve bir pakette yenidoğan ıslak pamuk mendil hediyeli... bakım ürünleri olarakta çantalı paketlerden falan almadım,, tekli aldım hem daha uyguna geldi hem de ml olarakta daha fazla içerikler.. sebamedin şampuanı, pişik önleyici kremini aldım,, bebe yağı almadım onun yerine zeytinyağı kullanmayı düşünüyorum...

kızlaarr... hastane çantamı yavaş yavaş tamamlıyorum...

pijama ve sabahlık takımım alınmıştı zaten..
geceliğim uzun ve krem rengiydi içime sinmemişti... bugün gittim değiştirdim.. diz ortası diz üstü gb boyu... önden çıtçıtlı... aldım gitti valla... beden olarak şu anki vucuduma göre aldım yani şöyle düşündüm karnım en fazla şu an ki kadar olur herhalde...

onun dışında emzirme atleti aldım 2 farklı marka aldım biri anıl diğeri doremi... anıl markayı şiddetle tavsi ederim... beden olarak ise şimdide oluyo az daha büyürsede olur şeklinde...

iç çamaşırı aldım 3 tane... 2 si düşük bel lastiksiz feci rahat bişey... biride göğüs altına kadar geliyo... hangisi daha rahat olur sezaryanda belkş yüksek bel olan daha rahat olur diye düşündüm..

diş fırçası aldım öle ucuz bişey aldım valize koycam direk

el kremi aldım küçük boy

deodorant kokusuz olsun diye okudum bebek kokudan rahatsız olup emmiyormuş o yüzden en hafif olan krem sabun gb olanlardan aldım...

lohusa tacım da hazır...

havlu çorap evden ayarlicam

terlik kaldı bitek alacağım

bide bulabilirsem nazar boncuklu yastık kılıfı alim diyorum :)))

kaldı ıslak mendil havlu peçete pamuk orkid gece hasta bezi diş macunu...

varmı başka eksiğim???

bu arada fotolarıda yükledim.. bakalım beğenecekmisiniz... ben biraz cinsimdir öle dantelli kurdelalı saten giymem.. spor olsun diye bunları seçtim....

çok güzeller,, sağlıkla giyinirsin inşallah, güle güle kullan ;)

Ya benim doğum yapacağım hastanede epidurali yalnızca sezeryanda kullanıyorlarmış.Bense illaki normal doğum istiyorum.Ne acısı umurumda ne de zorluğu,normal istiyorum ben.Ama epidural olmayınca üzülmüştüm baştan açıkçası.Hayırlısı artık

Buarada kızlar ben yorgan ve yastık konusunda tıkandım kaldım.Uyku setlerinin yorganları elyaf ya da silikon oluyor,onlar dabebeklere zararlı ve terletiyorlar.E yün ya da pamuk yaptırsam onu da yıkaması dert.Yastığa gelince de pofidik yastık asla olmaz boğlma tehlikesinden dolayı,boğulma önleyici yastık kullanan da hiç görmedim.Siz ne yaptının bu konuları?Ne düşünüyorsunuz?

elyafın fala terleteceğini sanmıyorum, ki ilk etapta zaten battaniye kullanmıcazmı? yastık ise zaten hiç kullanmıcakmış ilk olarak,, o boğulma önleyici yastıkta visco yastıklardan sert düz bir yastık...

cnm tecrübelerime dayanarak söylüyorum elyaf gerçekten çok terletiyor yorgan ağır gelir diye tercih etmedim ben ilk başlarda ve evet yastık kullanmıyoruz ilk 1-2 ay

Sağol canım.Yastık kullanılmadığını bilmiyordum.Yorganda da haklısın elyaf asla olmaz.İçeriği azaltılmış olarak hafif yün yorgan yaptırmayı düşünüyorum.Geceleri soğuk oluyor burası.Sağolasın:>

günaydın kızlar... nasılsınız bakalım?? eveeet dün doktor maceramızı aktarim hemen... öncelikle oğluş 1487gr olmuş :)):nazar::nazar::nazar::nazar::nazar:
boyumuzu söylemedi ama çok uzun boylu bi bebek olcak dedi.. ortalamanın üstünde boyu olcak dedi...:))))

usg de herhangi olumsuz bişey yok.. herşey güzel çıktı.. doğum kanalına girmiş.. dönmüş oğlum...
sonra kasılmalarımı anlattım... çok erken bunlar için dedi.. hemen nstye gönderdi... tabi nstdeyken kasılma olmasdığından temiz çıktıu.. eğer kasılmalar devam ederse tekrar gel bi nst çekelim yine dedi... yoksada 1 ay sonra gel dedi... bide büyük boy serum verdi.. 1 saat kadarda o sürdü..

inşallah erken gelmez dedi daha çok küçük dedi.. kasılmalar devam ederse nidilat diye bi ilaç başlatacakmış..

bizden bu kadar.. tutuştum ben tabi sabah kalktım lohusa pijamalarımı attım makinaya.. allah korusun ama yineede hazır olsun herşeyim...

biraz da kiloma kızdı dikkat et dedi.. 11 kilo aldım topamda :((

işte böyle kızlar... pazartesi diğer doktoruma gidicem.. bu ay son kes böle yapıp artık bi tanesine karar vericem...

maşallah bebişine, inş. vakti zamanında gelir, kasılma dediğiniz şey nasıl oluyor?

maşallah bebişine, inş. vakti zamanında gelir, kasılma dediğiniz şey nasıl oluyor?

Evet bence de biri kasılmaları anlatsın nasıl birşey olduğunu.Ben de bebeiş hareket ettikçe bazen alt tarafta acımalar hissediyorum.Ama hareket ettiği için normal demiştim kendi kendime:<Bunlar yoksa kasılma mı?

böle karnın bi an semset oluyo sanki böle bebek yumruk gb toplanmış biyere gb mi dim.. evdeyken ağrısız oluyo öle semsert olup bikaç saniyede geçiyo ama sokakta yürürken olunca ağrı yapıyo yürürken zorluyo beni..

bu arada boy hesaplarken neyi neyle çarpıyoduk ???

böle karnın bi an semset oluyo sanki böle bebek yumruk gb toplanmış biyere gb mi dim.. evdeyken ağrısız oluyo öle semsert olup bikaç saniyede geçiyo ama sokakta yürürken olunca ağrı yapıyo yürürken zorluyo beni..

bu arada boy hesaplarken neyi neyle çarpıyoduk ???

Hadi ya...Benim de çook sık oluyor bu sertleşme.Yani günde 3-5 kez olur hatta daha fazla.Ben onları poposunu havaya dikti ya da dizini kaldırdı falan sanıyordum.Dr'uma söylemem lazım demekki:<

boy için FL uzunluğunu 7 ile çarpıyorduk canım:>

günaydın kızlar... nasılsınız bakalım?? eveeet dün doktor maceramızı aktarim hemen... öncelikle oğluş 1487gr olmuş :)):nazar::nazar::nazar::nazar::nazar:
boyumuzu söylemedi ama çok uzun boylu bi bebek olcak dedi.. ortalamanın üstünde boyu olcak dedi...:))))

usg de herhangi olumsuz bişey yok.. herşey güzel çıktı.. doğum kanalına girmiş.. dönmüş oğlum...
sonra kasılmalarımı anlattım... çok erken bunlar için dedi.. hemen nstye gönderdi... tabi nstdeyken kasılma olmasdığından temiz çıktıu.. eğer kasılmalar devam ederse tekrar gel bi nst çekelim yine dedi... yoksada 1 ay sonra gel dedi... bide büyük boy serum verdi.. 1 saat kadarda o sürdü..

inşallah erken gelmez dedi daha çok küçük dedi.. kasılmalar devam ederse nidilat diye bi ilaç başlatacakmış..

bizden bu kadar.. tutuştum ben tabi sabah kalktım lohusa pijamalarımı attım makinaya.. allah korusun ama yineede hazır olsun herşeyim...

biraz da kiloma kızdı dikkat et dedi.. 11 kilo aldım topamda :((

işte böyle kızlar... pazartesi diğer doktoruma gidicem.. bu ay son kes böle yapıp artık bi tanesine karar vericem...

tebrik ederim cnm 30 olduk nihayet :)) bu arada snn dr. bnm toplamda aldığım kiloyu duysa sanırım mesleği bırakır :52:

tebrik ederim cnm 30 olduk nihayet :)) bu arada snn dr. bnm toplamda aldığım kiloyu duysa sanırım mesleği bırakır :52:

:nazar::nazar::nazar::nazar:
:52::52::52::52::52::52:
:49::49::49::49::49::49:
:64::64::64::64::64::64::64:
:119::119::119::119::119::119::119::119: kutlu olsun arkadaşım.. sattadım :))) koskoca 30 haftayı tamamladık... kalan 10 nedirki dimi ama :)))

şakamaka az kaldı :))

Hadi ya...Benim de çook sık oluyor bu sertleşme.Yani günde 3-5 kez olur hatta daha fazla.Ben onları poposunu havaya dikti ya da dizini kaldırdı falan sanıyordum.Dr'uma söylemem lazım demekki:<

boy için FL uzunluğunu 7 ile çarpıyorduk canım:>

teşekkür ettim canım...

kızlar gögüs pedini jelli olanlardan alın bence çünkü sütünüz akarsa içine hapsediyo...ama jelli değilse üstünüz ıslanabiliyo...ben ebebekten kraftın aldım 7.90 jelli....

Back