• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Haziran 2011'de Hamile Kalanlar, Mart 2012'de Anne Olacaklar, Beraber Paylaşalım..

kaç haftaya kadar yapılıyormuş bu aşı, hemşire aradı, aşı gelince arıycaz seni dedi, kendin al falan demedi, günü geçmez mi acaba?

merhabalar.. yazmasamda takipteyim. sizinle paylaşmak istediğim bi konu var benim gibi olan varsa lütfen yardımcı olsun:43:kızlar yaklaşık bir haftadır sağ kaburgamda bir ağrı var geçmek bilmiyor nefes aldırmıyor resmen bebek o tarafa yattığı için yazıyor nette ama ara sıra olması lazım benim ise hiç geçmiyor sanki kaburgam kırılmış her nefes alışımda batıyor gibi.:59:
ya birde bir arkadaş vardı amniosentez yaptırmıştı bebeği için ondan ses çıkmadı inşallah hayırlı haberlerle gelir.. şimdiden cevaplarınız için teşekkürler muckkk
:119:

kaç haftaya kadar yapılıyormuş bu aşı, hemşire aradı, aşı gelince arıycaz seni dedi, kendin al falan demedi, günü geçmez mi acaba?

valla ilk doz için gitmen lazım sanırm ama hemşire arıcaz dediyse arar heral yakında bni geçn hafta aradılar işte bu hafta için..çünkü bidahaki dozda 1 ay sonra..sn istersen aile hekimine git bi konuş..genelde duyumlarım aşı olmadığı yönünde ama yok diye bişi demediyse vardır o zmn onlar sni yönlendirirler cnm ztn olmasa bile hmn sağlık ocağının ordaki eczaneler satıyo..diğer eczanelerde bulamadım ama sağlık ocağı yakınındakiler bildikleri için aşı olmadığını tedarik etmişler..

merhabalar.. yazmasamda takipteyim. sizinle paylaşmak istediğim bi konu var benim gibi olan varsa lütfen yardımcı olsun:43:kızlar yaklaşık bir haftadır sağ kaburgamda bir ağrı var geçmek bilmiyor nefes aldırmıyor resmen bebek o tarafa yattığı için yazıyor nette ama ara sıra olması lazım benim ise hiç geçmiyor sanki kaburgam kırılmış her nefes alışımda batıyor gibi.:59:
ya birde bir arkadaş vardı amniosentez yaptırmıştı bebeği için ondan ses çıkmadı inşallah hayırlı haberlerle gelir.. şimdiden cevaplarınız için teşekkürler muckkk

merhaba ben de fazla yazmayıp takip edenlerdenim :) aynısıkıntı arada bana da oluo ama sebebini ben de bilmiorum hem kaburgamda hemde kürek kemiğimin altında oluo o batma dediğin gibi nefes alırken, hatta bugün de oldu ama çok uzun sürmedi Allahtan gerçekten çok rahatsız ediyor

Bende de kaburga değil ama böbrek ağrısı yapıyor.Doktor bebek o tarafta olduğu için böbreğine dayanıyor o yüzden de ağrı yapıyor dedi ki çoook mantıklı da geldi.Ama bazen o kadar acıyor ki yürüyemiyorum bile:<Sağıma hiç yatamıyorum eşşek hemen de tekmeliyor zaten:>Bu arada bu günlerde benim nefesim daralıyor ve nefes yetmiyor sanki bana.Çok yemek yiyince mafoluyoryum o yüzden az ve sık yiyorum zaten öyle yiyordum şimdi dahada az ve sık:>
Geçecek bu günler de inşş

evet kızlar acı verici gercekten arada bir olsa razıyım ama hiç geçmiyor doğuma kadar sbredeceğiz kuzucuklar için ama bi çaresini bulan varsa yazsın lütfennnnn:14:

günaydn kızlarr,

ağrılardan bahsedilmiş, sanırım hepimiz ağrılarla yaşamaya alışır hale geliyoruz yavaş yavaş.. belim ağrımasa başım ağrır, o ağrımaza sırtım ağrır.. bazen böbrek.. bazen vajina ağrısı..
en kötüsü de ağrı kesici içememek..
ama az kaldı dayanıcaz bebişlerimiz için :49:

bu arada vajina ağrısı yaşayan var mı?

günaydn kızlarr,

ağrılardan bahsedilmiş, sanırım hepimiz ağrılarla yaşamaya alışır hale geliyoruz yavaş yavaş.. belim ağrımasa başım ağrır, o ağrımaza sırtım ağrır.. bazen böbrek.. bazen vajina ağrısı..

evet canım ya, vajina ağrısı oluyo arada ben de.iki gündür bel ağrısı da başladı akşamları.bir aydır ne rahattım, bulantılar da geçtiya, oh hiö,ç bişeyim yok diyodum.bu aydan sonra ağrılar başlıyo demekki.neyse napalım, sabredicez

kızlaar tetanoz aşımı oldum hemşire dedi bikaç gün kolunu kaldıramayabilirsin..bnde bekliyom ağrıcak diye ama henüz bişi yok inşallah ucuz atlatırım..bu arada devlet aşı göndermediği için kendim almak zorunda kaldım 7 tl eczanelerde merak edenlere duyurulur..

ağrısız sızısız atlatırsın inşallah canım.bugün yarın ben de gidip olucam inşallah

kızlar hepinize gunaydın cok acıl sormam gereken bır sey var

demır eksıklıgı ıcın olan su haplardan vermıstı doktorum kırmızı yuvarlak bıtelı yaklasık 10 gun falan oldu ve ben gıdıp bır daha yazdırmadım bır kutuyu bıtırdım siz kac kutu kullandınız o ılaclardan ya da kullandınız mı

kızlar bu arada bebişlere cicilir almaya başladınız mı?ben tek bi çorap dahi almamıştım, 9. aya kadar da almayı düşünmüyodum ama kız kardeşlerim ve görümcelerim bir sürü şey almışlar, bayramda verdiler.koca bi bavul sırf bebek kıyafeti doldu.sanırım bi kaç yıl hiçbişey almama gerek kalmadı

uzun zamandır ne yazabildim ne okuyabildim forumu, şimdi şöyle bir baktım herkesten güzel haberler var çok şükür:)

benim bir süredir bel ağrılarım aşladı, belim de zaten ameliyatlı acaba tekrarladı mı fıtıgım diye endişelenip duruyorum. Saahları uykumdan bel ağrısıyla uyanıyorum. Bir de yüzü koyun yatardım hep, şimdi yatamadığım için iyice uykusuz geceler başlayacak gibi.
Ama geçenlerde buldugum bir çozüm uyku poblemimi biraz azalttı. sizinle de paylaşmak istedim. hani şu bahçelerde kullanılan armut koltukların içinde top top bir strafor malzeme var ya. onu fermuarlı bir yastık kılıfına doldurdum. Gece boyu onunla boğuşup duruyorum:))))))))) bacagımın altına sırtıma karnımın yanına nereye destek lazımsa oraya koyuyorum. özelliklede yan yatınca üstteki bacağımın altına koyuyorum. normal yastıktan çok daha rahat oluyor. uyku probleminiz var sa siz de deneyebilirsiniz.
herkesi çok öpüyorum:)

bende de kasık ağrısı başladı yürürken özellikle. onun dışında bir sıkıntı yok.ama son 3aylık dönem ağrılıı geçecek mecburen. Allah hepimizin yardımcısı olsun... Bu kadarcık ağrı rahatsız ederken normal doğumu düşünemiyorum bileeeee:19:

günaydn kızlarr,

Selam Quitercim. Evet vajina ve bas agrısı arada bende de olan seyler. Sabahları bacak ve bel agrısı da olabiliyor bende, yataktan kalkmak zorlasmaya basladı bile.

kızlar hepinize gunaydın cok acıl sormam gereken bır sey var

demır eksıklıgı ıcın olan su haplardan vermıstı doktorum kırmızı yuvarlak bıtelı yaklasık 10 gun falan oldu ve ben gıdıp bır daha yazdırmadım bır kutuyu bıtırdım siz kac kutu kullandınız o ılaclardan ya da kullandınız mı

Yasemincim o hapı kullanmaya devam etmen lazım sakın bırakma onu. Son aylarda kan ve demir ihtiyacın artacak. Fiyatı 7 TL gibi birsey cok pahalı degil yazdırmayı filan bekleme bence al basla hemen.

Selam Quitercim. Evet vajina ve bas agrısı arada bende de olan seyler. Sabahları bacak ve bel agrısı da olabiliyor bende, yataktan kalkmak zorlasmaya basladı bile.

Yasemincim o hapı kullanmaya devam etmen lazım sakın bırakma onu. Son aylarda kan ve demir ihtiyacın artacak. Fiyatı 7 TL gibi birsey cok pahalı degil yazdırmayı filan bekleme bence al basla hemen.

yaaaa o zaman aksam cıkınca dogru eczaneye

bıde benım bu tadı fanta gıbı olan ılacımıda içmiyorum sadece sarı renklıyı ıcıyorum offff kızlar duzenlı kullanılcak bu haplar öylemı :14: ayyy bır sey olmusmudur acaba kan hapını kullanmıyınca 10 gun bıraktım gıbı :30::50: ben onu bır kutu içilcek sandım hep

bıde benım bu tadı fanta gıbı olan ılacımıda içmiyorum sadece sarı renklıyı ıcıyorum offff kızlar duzenlı kullanılcak bu haplar öylemı :14: ayyy bır sey olmusmudur acaba kan hapını kullanmıyınca 10 gun bıraktım gıbı :30::50: ben onu bır kutu içilcek sandım hep

yok cnm demir hapını bırakmamalısın gebelik boyunca en önemli hap..çünkü her geçen gün kana daha çok ihtiyacımız oluyo..bebek büyüdükçe bu sefer kullanmazsak bizde kansızlık başlar buda Allah korusun bitakım osrunlar yaşatabilir bize.. en son doktor vitamin hapını gün aşırı içebilirsin artık ama demir hapı hergün devam dedi yani..

off valla kızlar bu ağrılar yok muu..herkeste biyerlerinde var :)) bnmde kuyruk sokumum anlayamadığım şekilde ağrıyo ya böle yatiim oturiim ne yaparsam kalktığım zmn acayip ağrıyo..gece uykusu ztn artık işkence gibi hırıltılı hırıltılı nefes alıyom..ya bnm burun tıkanıklığım hala geçmedi yani grip gibi değil nefes almakta zorlanıyom.. keratada sağa yatsam tepik atıyo sırt üstü yatsam tepik atıyo artık onun rahatınıda düşünmek zorundayım yani :)) kendi rahatımı geçtim beyefendiyi düşünüyos artık :)) yastık olayıda valla hiç bişi yetmiyo direk yamyassı yatamıyom illa biraz göbeimin bi kısmı yatağa değmeli yoksa uyuyamıyom bu seferde tekme yiyom o yüzden çok yüksek bi yastık bulmalıyım ama yok.. bazen uykuda sırt üstü uyuyakalıyom sonra uyandığımda bi bakıorm ses seda yok bu sefer korkuyorum hiç tepki vermiyo diye bn onu kızdırmaya çalışıyom sevmediği pozisyonlarda yatıyom tepki versin diye :1: çok zor yaa

bu arada kolum ağrıyo ama düşündüğüm kdr bi ağrı olmadı çok şükür..baya korkulu senaryolar kurmuştum kafamda ama oynatabiliyom kaldırabiliyom..

off valla kızlar bu ağrılar yok muu..herkeste biyerlerinde var :)) bnmde kuyruk sokumum anlayamadığım şekilde ağrıyo ya böle yatiim oturiim ne yaparsam kalktığım zmn acayip ağrıyo..gece uykusu ztn artık işkence gibi hırıltılı hırıltılı nefes alıyom..ya bnm burun tıkanıklığım hala geçmedi yani grip gibi değil nefes almakta zorlanıyom.. keratada sağa yatsam tepik atıyo sırt üstü yatsam tepik atıyo artık onun rahatınıda düşünmek zorundayım yani :)) kendi rahatımı geçtim beyefendiyi düşünüyos artık :)) yastık olayıda valla hiç bişi yetmiyo direk yamyassı yatamıyom illa biraz göbeimin bi kısmı yatağa değmeli yoksa uyuyamıyom bu seferde tekme yiyom o yüzden çok yüksek bi yastık bulmalıyım ama yok.. bazen uykuda sırt üstü uyuyakalıyom sonra uyandığımda bi bakıorm ses seda yok bu sefer korkuyorum hiç tepki vermiyo diye bn onu kızdırmaya çalışıyom sevmediği pozisyonlarda yatıyom tepki versin diye :1: çok zor yaa

bu arada kolum ağrıyo ama düşündüğüm kdr bi ağrı olmadı çok şükür..baya korkulu senaryolar kurmuştum kafamda ama oynatabiliyom kaldırabiliyom..

kızlar nasılsınız uzun süredir yazamadım ama takip ettim sizi :16:biliyosunuz işten çıkarıldım baya sorunlu oldu benim için psikolojim bozulduu sonra hatalarını anlayıp çıkışımı iptal ettiler doğum sonrasınaa ve ben üzüldüğüm ağladığımla kaldım yanii bebeğimde etkilenmiştir çokk bu duruma düşürdükleri için ahım kalmasın istiorumm:43::43:bide ev almıştık oda bitmek üzere taşınma teleşım başlıycakk yani oğluşum baya hareketli günler geçirioo :1::1:
yaa benimde sırtım ve belim deli gibi ağrıoo erkek bebişler beli çekermiş sanırım o yüzdenn ama hiç uyku yok geceleri daha çok erken uykusuzluk içinn son zamanlarımızda napıcaz bilmiorum valla:44::44:

Yok meraklanma canım o kadar panikleyecek birsey yok. En fazla biraz kan degerlerin dusmustur, bebege degil sana daha cok zararı cunku bebek senden cekiyor hepsini. Simdi sen git al hemen ilacını bir de bu hafta pekmez gibi kan yapıcı seyler ye bence. Tadı fanta gibi dedigin ilac nedir? Kalsiyum filan mı? Suda eriyen? Diger sarı ilac dediginde Elevit sanırım. Elevit te onemli ic onuda bence, vitamin gun boyu alamadıgın yada eksik aldıgın vitaminleri tamalıyor. Hatta dogumdan sonra bile bazı doktorlar birkac ay daha devam ettiriyorlar Elevit'e.

Arkadaslar bir de doktor bana gecen seferki kontrolumde nasıl yatmam gerektigini gosterdi, tam yan yatarsanız kotu bel ve bacak agrılarınız olabilir. Biraz karnınızın ustune dogru yatmada bir sakınca yok. Evet karnımın ustune dogru yatınca benimkide baslıyo tekmelemeye ama dogru yatıs sekli buymus bizim icin. Yani yan yatın hafif karınınızın ustune dogru, ustteki bacagınızı kırın alttaki duz olsun kırdıgınız bacagınızın altına da bir yastık koyun bir de boyle deneyin uyumayı. Bu bana doktorumun gosterdigi yatıs sekli. Birde kafanın altına iki yastık koy dedi. Benimde burnum surekli tıkalı adam gibi nefes alamıyorum cok sinir bozucu aksamları horluyomusum esim soyledi, kafanı sevince susuyosun filan dedi acayip dalga konusu oldum :)) Ama napiyim.. Siz en guzeli nasıl yatmalıyım diye kendi doktorunuza da danısın.

bıde benım bu tadı fanta gıbı olan ılacımıda içmiyorum sadece sarı renklıyı ıcıyorum offff kızlar duzenlı kullanılcak bu haplar öylemı :14: ayyy bır sey olmusmudur acaba kan hapını kullanmıyınca 10 gun bıraktım gıbı :30::50: ben onu bır kutu içilcek sandım hep[/QUO

merhaba, siz kaçıncı haftada başladınız kan ve demir haplarına. ben 25. haftayı doldurdum ama ama doktor bana hala vermedi... en son elevit kullanıyodum(gerçi onda da demir var sanıyorum ama miktarı yeterli olmayabilir), onu da düzensiz kullanmaktan dolayı daha bi kutuyu bile bitiremedim... sürekli unutuyorum içmeyi...

Back