evet bende öyle yapıcam, habersiz böyle bi kalleşlik yapan insan çıkışımıda verebilir bilemem, postaneden e-pin gibi bişey alıp netten kontrol edebiliyormuşuz, ama hemen kaydediyorlar mı ödenen primleri yoksa bir iki ay sonra mı görünüyor onu bilemiyorum.
Böyle birşey yapmasının vicdani ya da yasal bi karşılığı yok.. Ismi yok ben kalleşlik diyorum o yüzden.. Yüzüme söylediği gerekçe ise işlerin kötüye gitmesi ve mali olarak sıkıntıya girmesi imiş.. Ama işlerin kötüye gitmesi herhalde bir günde belli olmaz, bana daha önce söyleseydi ben de tedbir alsaydım bu kadar kızmayacaktım..
Merhaba kızlar, bi süredir giremiyordum foruma moral bozukluğundan.. Sağlığımız yerinde çok şükür ama saygıdeğer patronum gebeliğimin 4. ayında ücretsiz izne çıkarmak adı altında ortada bırakıverdi beni habersiz filan bir günde.. E tabii bu göbekle başka iş aramam da imkansız, kimse üç gün sonra doğum yapacak birini işe almaz haliyle.. Hepimizin de kendince malum yaşam koşulları var. Bir haftadır depresyonla boğuşuyorum evin içinde.. Allah bir çıkar yol gösterecek diyorum umutla ama hiç hesaplamadığım büyük bir şok oldu benim için.. Allah sonumuzu hayretsin..
Pazartesi günü randevum var, inş. bebeğim bu üzüntüden çok etkilenmemiştir, belki cinsiyetini bile söyler doktorumuz bu sefer, tek tesellim ve neşe kaynağımda son günlerde sık sık hissetmeye başladğım hareketleri artık çok güçlü şekilde hisseder oldum, gaz hareketiyle karıştırılmayacak kadar net hareketler karnımın sağ tarafında sürekli aynı yerde kıpır kıpır.. hatta göbeğimi açıp baktığımda gözle bile görebiliyorum tekmelerini! inanılmaz güzel bir duygu bu.. Rabbim hepimizin yardımcısı olsun.. bebeklerimizi huzurla kucaklarımıza almayı nasip etsin.. Geçmişi henüz okumadım umarım başka sıkıntıda üzüntüde olan yoktur.
gençler hamile kaldı kalalı hiç kilo almayan var mı aranızda
canım eylül pirimin ekim 30 da ödemek zorunda ama bu e-devlet kapısına hemen düşmeye biliyor ptt den e devlet şifreni al 1 tl karşılığında ama her girişinde şifreni değişip yenile çünkü 1 yada 2 ay kulanmazsan siliniyor yenisi içinde bağzı ptt ler bekletiyor ben öyle buldum yöntemi 15 gün üzerinden de pirim yatıra bilir sana onada dikkat et ok..
cnm çok üzüldüm bu duruma ama Allah yardımcın olsun merak etme bi şekilde altından kalkarsınız Allah öyle bi yardım ediyoki..keşke bnmde sna söyleyebilceğim bişiler olsaydı ama hiçbi bilgim yok ssk olaylarıyla ilgili..bnm eşimde makine mühendisi ama aldığı maaşı bilsen gülersin yani bnde çalışmıyorum ve kiradan faturalardan elimize o kdr az para kalıyoki ay sonunu nası zar zor getiriyoruz bn bile şaşıyorum..ama Allah yardımcı oluyo işte bi şekilde..o yüzden sıkma canını bebeğide üzme herşeyde bi hayır vardır..bebekde rızkıyla gelir derler ztn..
Amin cnm evet tahminler tutmuyo gerçektende sağlıklı olsunda ben diyorum futbol fln oynarsınız düşünsene hoşuna gidiyor o zaman
Kızlar ben hep ekşi tuzlu şeyler yiyorum herkes erkek diyo kociş kız istiyor ama az önce bi kek buketi göndermiş bide not yazmış ekşi aşerme tatlı aşer kız olsun diye
slm kızlaar benim de PRENSESİM olucakmış çok mutluyum inş.sağlıklı bi şekilde alırım kucağıma bebeğimi darısı cinsiyeti belli olmayanlara
aslında işten çıkarttı, adı ücretsiz izin çünkü sigorta çıkışımı yapmayacakmış, öyle söyledi en azından.. bu yüzden de yasal olarak şikayetçi olamıyorum bi yere ssk devam ettiği müddetçe işten çıkartılmış sayılmıyorum ki yasal olarak.. ama sonuç itibariyle evdeyim ve önümüzdeki ay maaş alamıycam.. hani tarifi yok bu yapılanın.. çok öfkeli ve üzgünüm..
güzel sözlerin, tesellin için teşekkürler canım.. insan böyle anlarda ufacık bi umut sözcüğünden bile güç topluyor.. Birikim yapmaktan ziyade, şu anki geçimimiz için çalışıyordum ben.. Önümüz kış doğalgaz faturaları bi kira gibi gelecek eşim tek başına altından kalkamayacak.. sıkılmamak üzülmemek düşünmemek elde olmuyor haliyle.. Ne yapalım kısmet diyorum.. Allah çok büyük kuşkusuz.. ben de ona sığındım inşallah söylediğin gibi hayırlı bir kapı açar..
ya kızlar geçenlerde 2 kere kramp girdi diye korkmuştum şimdide hiçbişi olmuyo..yani hani kramplar bebeğin büyüdüğünü fln belli edyomuş yaa bn hiç bişi hissetmiom.şimdide o yüzden korkmaya başladım..ama deli gibi mide yanmam oluyo sanki pul biberi gırtlağımdan aşa boşaltmışlar gibi..sizde ne gibi şeyler oluyo?
kızlar yarın doktor kontrolüm var,bana dua edin.gebişlerin duası kabul olur derler.rahim ağzı uzunluğuna bakacak doktor ve serklaj olup olmayacağıma karar verecek.ama konizasyon sonrası olmayan neredeyse yok.umarım 2 cm in üstünde çıkar ve umarım bir daha o masaya yatmak zorunda kalmam.narkozda cabası tabii(
bu arada ne güzel ya herkes az kilo almış.ben maşallah günde 8 öğün yiyorum,gece oğlanla yaptığımız yatak öncesi ziyafetleride var tabii..beraber kilo alıyoruz.3 kilo aldım ben.49 oldum şimdiden.oğlanda 31..anne oğul şişiyoruz ya bakalım hadi hayırlısı..
kızlar yarın doktor kontrolüm var,bana dua edin.gebişlerin duası kabul olur derler.rahim ağzı uzunluğuna bakacak doktor ve serklaj olup olmayacağıma karar verecek.ama konizasyon sonrası olmayan neredeyse yok.umarım 2 cm in üstünde çıkar ve umarım bir daha o masaya yatmak zorunda kalmam.narkozda cabası tabii(
bu arada ne güzel ya herkes az kilo almış.ben maşallah günde 8 öğün yiyorum,gece oğlanla yaptığımız yatak öncesi ziyafetleride var tabii..beraber kilo alıyoruz.3 kilo aldım ben.49 oldum şimdiden.oğlanda 31..anne oğul şişiyoruz ya bakalım hadi hayırlısı..
ahh kızlar bugün bi korktumki sormayın valla...bi arkadaşıma gittim oturmaya dolmuş mesafesi yaklaşık 40 dakika sürüyo... neyse dolmuş beklerken epey bekledikten sınra desem daha doğru olur bitane geldi sonunda ama full içi,, oturmaya yer yok... neyse o an düşüncesşzlşk edip bindim.. önce tek ben vardım ayakta.. derken zaten karnım çıktı ama ben hırkamın önünü açık tutuyorumki belki biri görür göbüşü de kalkar nerdeeeeeeeeeeeee... herneyse dolmuş daha da doldu.. olduk balık islifi ... derken birden bende ter boşaldı.. midemde bulanıyo.. bacaklarım titiriyo.. bi an algılayamıyorum ya kusucam ya bayılcam acaip bi histi. hiç böle olmamıştım.. duramıyorum ayakta resmen.. allaaaah dedim şimdi bayılsam ne yapcam burda dolmuşta tut kızım kendini sık sakın salma kendini diye gazlıyorum.. sonra baktım ayakta duramıyorum çömdüm yere... gözümü yumdum.. derken hemencecik yanımda ıturan yaşlı amca kızım kendini kötü hissediyosun herhalde gel sen otur dedi ama adama da kıyamaıyorum adam var belki 70 80 yaşında.. yok amca iyim dedim.. o sırada dolmuş yavaş yavaş boşalmaya başladı ben biraz iyi oldum derken oturaacacak yer buldum ve arkadaşıma vardım ama 30 dakika neredeyse ayakta kaldım...
neden anlattım... burdan alınacak önemli bir ders var... bir daha asla ama asla 10 dakkalık kısa mesafe hariç ayakta dolmuşa binmem... sokakta dolmuş beklemek daha güvenli en azında dışardasın hava alıyorsun... ya bayılsaydım yolda izde... aman allah korudu valla bayılıp düşmek var allah korusun bana bebişe bişey olsaydı.. hem sonra kim toplicak seni yerlerden... ay ne bilim tırstım valla... sizlerede örnek olsun diye anlattım... bana sağlam ders oldu.. aman dikkat edin tansyonlarımız en ufak havasız kalmalara çok dayanıksız.....
kuzum geçmiş olsun, senin herhalde tansiyonun düşmüş.. Valla ben dolmuşa falan binmiyorum kızlar, cesaret edemiyorum yani, arbayla gidiyorum her yere ya da en kötü taksiye biniyorum.. önemli şu anda çünkü dediğin gibi bi düşsen başını çarpsan ya da bebişe bişey olsa sonra vicdan azabı öldürür insanı, allah korusun..
Ay ne güzel cinsiyetleri öğrenilmeye başlamış.Cinsiyeti önemli değil ama merak ediyorum işte.16.haftadayım kontrolde doktorun demesini bekliyorum.öğrenenler kaçıncı haftada öğrendiler acaba.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?