• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Haziran 2011'de Hamile Kalanlar, Mart 2012'de Anne Olacaklar, Beraber Paylaşalım..

hiç sorma kocişe anlattım o da şaşırdı üstüne sen rahat bi 10 kilo daha koy anca olur diye dalga geçti benimle :1:[/QUOTE]

doğru sölemiş boşver güzelim yaa ebru şallı o kaprisleri yüzünden rejimler yaptıgı halde 9 kilo aldı fındık yutmus yılan gibiydi nasıl kızdı butun doktorlar sen o doktora de ki: "kolaysa sen doğur yemeden içmeden o mide bulantılarıyla taqnsiyon düşmeleri cıkmalarıyala yemek yemediğin zamak kafa catlatan bas agrılarıyla uğras bide kilo almadan doğur tamammı" de benden de slm söle:)))

Ay ben baştan beri burdayım ama adım yooook listedeee benide eklermisin kuzuum:59::59: Bu arada bende karnımda gıdıklanma hissediyorum kaşıyorum hemen galiba artık güçleniyo oğlluşumm..

az önce netten okuduğum yazıyı paylaşıyorum :

Hamileliğin 13. Haftasında Tavsiyeler
Hamileliğin 13. Haftasından sonra daha rahat etmek istiyorsanız hamilelik elbiseleri almaya başlayabilirsiniz. Bu alışverişi eşinizle beraber yapmanız hem stres atmanıza hem de birlikte güzel vakit geçirmenizi sağlayacaktır.
Bu haftadan sonra yanınızda mendil taşımaya başlayın bunun sebebi soğuk algınlığı değil nazal konjestiyon olabilir. Kulak tıkanıklığı ve burun kanamaları görülebilir. Bunların sebebi mukozaları besleyen kan damarlarındaki kanın artmasıdır. Bu hamile bayanlarda olabilecek muhtemel durumlardandır.

yan, b,z üşütmedik... yani biz bebişlerimize kötü bakmadık :))) meğerim normalmiş :))

bende 12 haftalıgım persmbe 2lı teste gırcem bazılrı 2lı testte yuksek tahmınler soyleyebılıo drlr dıolr hüü:( yanı sen bı 3 4 hafta daha bekle dıosun kısaca anladım :))) bana dun arkadasım makas bıck yaptı bıck cıktı:)))

Doktorum uğraştı ama göremedi Belki seninki erken gösterebilir

az önce netten okuduğum yazıyı paylaşıyorum :

Hamileliğin 13. Haftasında Tavsiyeler
Hamileliğin 13. Haftasından sonra daha rahat etmek istiyorsanız hamilelik elbiseleri almaya başlayabilirsiniz. Bu alışverişi eşinizle beraber yapmanız hem stres atmanıza hem de birlikte güzel vakit geçirmenizi sağlayacaktır.
Bu haftadan sonra yanınızda mendil taşımaya başlayın bunun sebebi soğuk algınlığı değil nazal konjestiyon olabilir. Kulak tıkanıklığı ve burun kanamaları görülebilir. Bunların sebebi mukozaları besleyen kan damarlarındaki kanın artmasıdır. Bu hamile bayanlarda olabilecek muhtemel durumlardandır.

yan, b,z üşütmedik... yani biz bebişlerimize kötü bakmadık :))) meğerim normalmiş :))

ayy canım var ya hakkaten süpersin..bu arada ne sorcam..geçen doktora sitem ettim herkes öğreniyor cinsiyeti ben neden öğrenemiyorum diye.oda bana %80 kız gibi dedi ama inanayım mı bilmiyorum.sizce doğrumudur???

kızlar ikili tarama testimin sonuçları çıkmış aranızda anlayan varsa lütfen yorum yapsınnnn

Serbest HCG 70.5
HCG Düzeltilmiş MoM 2.01
PAPP-A 3.09
PAPP-A Düzeltilmiş MoM 0.86
CRL 66
NT 1.5
Kombine risk 1/4949
İkili test 1/962
Yaş riski 1/1132
Trisomy 18 +NT 1/10000
NT mom 0.89

kızlar ikili tarama testimin sonuçları çıkmış aranızda anlayan varsa lütfen yorum yapsınnnn

Serbest HCG 70.5
HCG Düzeltilmiş MoM 2.01
PAPP-A 3.09
CRL 66
NT 1.5
Kombine risk 1/4949
İkili test 1/962
Yaş riski 1/1132
Trisomy 18 +NT 1/10000
NT mom 0.89

doktorun ne yorum yaptı canım??

Serbest HCG 70.5
HCG Düzeltilmiş MoM 2.01
PAPP-A 3.09
CRL 66
NT 1.5
Kombine risk 1/4949
İkili test 1/962
Yaş riski 1/1132
Trisomy 18 +NT 1/10000
NT mom 0.89

ama şunu biliyorum.eğer değerler 1/200 ün altında çıkarsa amniosentez yapılırmış yani risk varmış.senin gayet iyi gözüküyor bence.

Serbest HCG 70.5
HCG Düzeltilmiş MoM 2.01
PAPP-A 3.09
CRL 66
NT 1.5
Kombine risk 1/4949
İkili test 1/962
Yaş riski 1/1132
Trisomy 18 +NT 1/10000
NT mom 0.89

canım için rahat olsun sonuçların teeertemizzz bebişin de gayet sağlıklı ben cok arastırdım bu degerleri merak etme bi sıkıntınız yok tatlım bide bu hcg değeri 50 nin üstünde olursa bebek kız olurmuş genelde ama ne derece doğrudur bilmem senin bebiş gösterdi mi cinsiyeti benim deger de 86 cıktı ama öğrenemedik hala:)

canım için rahat olsun sonuçların teeertemizzz bebişin de gayet sağlıklı ben cok arastırdım bu degerleri merak etme bi sıkıntınız yok tatlım bide bu hcg değeri 50 nin üstünde olursa bebek kız olurmuş genelde ama ne derece doğrudur bilmem senin bebiş gösterdi mi cinsiyeti benim deger de 86 cıktı ama öğrenemedik hala:)

takılmayın böle şeylere bence.benim 72 idi ama erkekti.sağlıklı sıhhatli olsun gerisi boşşş

kizlar sizlere simdiden hayirli dogumlar, hayirli evlatlar...bebislerinizle beraber omur boyu mutluluklar..ben gruptan ayriliyorum, sizlere daha oncede soyledigim gibi cevap alamiyorum hicbir yazdigima,silerseniz sevinirim... hoscakalin..

sağol canım...3 hafta sonra gideceğim doktora o zamana kadar iltihap için verilen antibiyotiği kullanmalımıyım acaba ?
dr anlattım şikayetlerimi geçicek yavaş yavaş merak etme hamileliğin balayı zamanındasın şimdi en rahat geçireceğin aylar dedi...allaha şükür bulantım eskisi gibi değil iştahımda açıldı sanki şu lekelenme olayındanda bi kurtulsam çok mutlu olacam sabah yürüdüm ondan oldu heralde....şiştim biraz ama popom hiç yok annemde diyoki sende benimde popom yoktu sonradan oldu diyo bakalım nasıl olacak hee benim belim kalınlaştı yaw dümdüz oldum sanırsam :54:

canım ben 6. haftadan beri idrar yolu enfeksiyonu ile uğraşıyorum, 16. haftamdayım ve kontrol edilemez bir hal aldı, doktor hangi ilaçları verdi ve lökosit miktarın ne ?

sen ilaçlarını çok düzenli kullan ve ilaçların biter bitmez 3 gün ara ile 1 hafta boyunca tahlil yaptır, lökosit hala var ise hemen doktoruna git, bebeğe iltihap geçme ve erken doğum riski taşıyorsun.

kızlar ben bugün doktora gittim, küçük küçük idrar kaçırmam oluyordu, hamilelikte doğal olan birşey olmakla beraber, idrar yolu enfeksiyonu varsada olabiliyormuş.

yukarıdada yazdığım gibi 6. haftadan bu haftama kadar (16. hafta) idrar yolu enfeksiyonu ile uğraşıyorum. sadece 1 tane antiseptik ile tedaviye başladık, baktıkki geçmedi ve tehlike sınırlarına ulaşıldı antibiyotik ve antiseptik kullandım ve geçti artık dedim. ağrı sızı yok tuvalete rahat çıkıyorum vs.

dediğim gibi idrar kaçırmadan dolayı gittim doktara dün sabah önce idrar tahlili ve lökosit almış başını gidiyoru, hemen böbrek ultrasonu böbrekler temiz kum taş yok, doktor penisilin türevi bir iğne verdi bu sefer 7 gün boyunca iğne olucam ve eğer yine geçmez ise hastaneye yatış :(

günde 4,5 litre su içiyorum, toplamda 5-6 litre sıvı alıyorum ona rağmen bu hale geldim, üşüyüp üşememe ilede pek ilgisi yok bu işin, terliksiz dolaşmam ve havalar nasıl sıcaktı hepimiz biliyoruz, hamileliğin doğal sorunlarından biri bu.

kızlar dikke edin, en ufacık şikayeti doktorla paylaşın ve başlangıç aşamasındaki sorunlar için ilaç kullanmamazlık yapmayın bebeğe zararlı diye, bana bakın kullanmadığım ilaç kalmadı maalesef.

çok çok tşk ederim canım bi bilsen nasıl rahatladım gece uyuyamadım bi türlü saol:46::46:

kizlar sizlere simdiden hayirli dogumlar, hayirli evlatlar...bebislerinizle beraber omur boyu mutluluklar..ben gruptan ayriliyorum, sizlere daha oncede soyledigim gibi cevap alamiyorum hicbir yazdigima,silerseniz sevinirim... hoscakalin..

diars ne bu trip valla anlamadım..
tamam sildim, yolun düşerse bekleriz..
güle güleeeee...

günaydın şeker anneler gününüz aydın işleriniz hayılırlı bebeklerimiz ve biz sağlıklı olsun inşallah :125: bugün biraz mide bulantım var karnım aç ama birşey yemek istemiyorum ve aşırı bel ağrım var kızlar akşam yattığım yerden kalkamadım eşim diyor 70 lik nineler gibi oldun dedim gel sen hamile ol görürsün 70 i 80 i gülüyor bana çok kolay onlar için canım ay kızdım ona da :84:

Back