Haziran 2011'de Hamile Kalanlar, Mart 2012'de Anne Olacaklar, Beraber Paylaşalım..

multivitamin ve demir hapları yapıyor canım, benimki de simsiyah :90::90::90:
normal yani panik yapma

baaaaak demiştim sana geçti geçiyor diye :) hadi gözün aydın canım
hamileliğin ennnnnn güzel dönemine hoşgeldin

ben bıraktım canım folik asidi. 2 gündür kan hapını içiyorum
benim bulantım da geçse keşkeee (

arkadaşlar başı ağrıyan, burnu tıkanan (özellikle gece yatarken) var m?benim ara ara oluyor...burun tıkanıklığı ise sürekli oluyor...doktora söylemeyide unuttum geçen sefer bebişi görünce insan kendini unutuyor!! başımmmm ağrıyorrrrrr yaaaaaaaa...........................keyfim yok bugünnnn

canım benim başımda ara ara çok ağrır geçen arefe günü öldüm baş ağrısından duramadım gitti eşim eczaneye hamileler için minoset ve parol öneriyorlarmış minosetten yarım içtim geçti çok şükür.içmende bir sakınca yok bende sordum sağa sola doktorlar öneriyormuş. sende iç istersen.

bu haftalarda sanırım normal cnm..bnde de oluyo bazen geçen hftadan beri..normalde hiç başım ağrımaz ama oluyo işte..bi sitede okudum hafta hafta gebelik yazmışlar kendi haftama baktım baş ağrıları fln yazıodu

baaaaak demiştim sana geçti geçiyor diye :) hadi gözün aydın canım
hamileliğin ennnnnn güzel dönemine hoşgeldin

hoşbuldummm :130::122: inşallah bundan sonrası da güzel geçer bulantı dışında bi sorunum olmadı çok şükür.allah herkese sağlık sıhhat versin.

Slm :)) bende 29 marttan sonra anne olacağım inş. Artık mart mı olur nisan mı :))

Bu arada 12 haftalık gebeyim 1 hafta sonra 2 li test için gideceğiz. Hiç baş ağrım mide bulantım olmadı. Sadece arada mide yanmalarım oldu. Ve 4 kilo zayıfladım :))) en güzeli de bu .

cnm geçmiş olsun 1ay'a kalmaz hepimizin şikayetleri azalacak inşallah

belki de bu sefer bel ağrılarından şikayet edeceğiz

ikimizde 11+5teyiz bakalım cinsiyetleri de aynı mı olacak :103:

kizlar bugun doktorda terminimiz var bebisimi gormeye gidicem
14 haftalik oldu civcivim cinsiyetini artik ogrenebiliriz tabiki gösterirse

Bu arada 12 haftalık gebeyim 1 hafta sonra 2 li test için gideceğiz. Hiç baş ağrım mide bulantım olmadı. Sadece arada mide yanmalarım oldu. Ve 4 kilo zayıfladım :))) en güzeli de bu .

HG CANIM ARAMIZA..
şanslı gebişsin o zaman :))

baş ağrısı bende de var, doktorum fazla kan dolaşımı olduğu için normal dedi

ya ben cok salam yiyorum cok seviyorum,
zarari varmidir?
aranizda varmi yiyen?

zarari varmidir?
aranizda varmi yiyen?

naptın canım sen ya salam çiğ olduğu için zararlı...yeme artık....ben bırak salamı pişmiş sucuğu bile yemiyorum...bebeğe zararlı çiğ şeyler....yumurtada dahil...

zarari varmidir?
aranizda varmi yiyen?

cnm çiğ et toksoplazma yapacağından ben yemiyorum doktorum çiğ et yememelisin diye uyarmıştı

çok sevmeme rağmen sucuktu sosisti azıma bile sürmüyorum ama çok zor tabi hergün reçel yumurta peynir bıktım ama katlanıyorum

naptın canım sen ya salam çiğ olduğu için zararlı...yeme artık....ben bırak salamı pişmiş sucuğu bile yemiyorum...bebeğe zararlı çiğ şeyler....yumurtada dahil...

nasil yani?
salam haslanilmiyomu iyyyyyy ben haslaniliyo diye biliyorum,
daha bugun oturdum yedim:-(
bugun terminim var doktorda en iyisi bir danismak

toksoplazma nedir?
hastalikmi?
ben ne yaptim:-(

bizim kızlarımız daha da bir değerli olacak demek ki :)

dün babası bir arkadaşıyla konuşuyordu, erkek babası o ve dediki bizimki beşik kertmesi yapalım diye, dedim ki ne kadar meraklısın daha şimdiden kızını vermeye, üstğne kız verme alma üstüne bir iki şakada ben yaptım ohoooo bizimki meğersem daha kızın adı ve ultrason görüntüleri varken bu konuda çok hassas bir aba olmuş, allah kızımın yardımcısı olsun :) yüzü değişti oldukça ciddi ve sert bir ifadede bana bu konuda şaka yapma dedi vs :)

kızlar bu arada özellikle sağlık ocaklarının yönlendirdiği tetanoz aşısı için doktorum şöyle bir bilgi verdi, bende internette daha önce neden tetanoz aşısı diye araştırınca okuduklarımla doktorun söyledikleri benzer noktoya gelince ben ikna oldum , size sadece bilgi olarak vermek isterim doktorlarınızada aşı olmadan önce sorun ve ne derse onu yapın derim.

tetanoz aşısı biliyorsunuz ki pasın vücuda teması sonucu ortaya çıkabilecek hastalığı önlemek için yapılıyor.

gebelikte bu aşının yapılıyor olması ise, tek canlı olmayan aşı olduğundan tercih ediliyor, kızamık vs bu sebeple yapılmıyor. En önemliside özellikle hastane dışı doğumlarda bebeğin kordonu makas veya bıçakla kesilirken bebeğin hastalık kapmaması için yapılması önerilen bir aşı.
doktorum dediki hastane şartlarında yapılan doğumlarda böyle bir risk olmadığından boşuboşuna üstelikte bu kadar hassas döneminde vücudunun savaşmak zorunda kalacağı bir maddeyi vücuduna sokmana karşıyım dedi. Sağlık ocakları sağlık bakanlığı ne derse onu yaptığından ve onlarda haklı olarak sadece şehire bakarak değilde en yakın hastaneye 50 km mesafede olan en ücra yerleri düşünerek yönetmelikleri hazırladıklarından, sağlık ocaklarından aranıp ısrarla çağırılmamızın nedeni bu.

işinn özü ben aşıyı yaptırmıcam, sizlerde doktorlarınıza danışın derim.

toksoplazma nedir?
hastalikmi?
ben ne yaptim:-(

toksoplazma çiğ etten ya da kedi dışkısından geçen bi enfeksiyon hamilelikte tehlikeli diye biliyorum. çiğ et yemeyin sebzeleri meyveleri bol yıkayın öyle yiyin demeleri bu yüzden.

hemen panik yapma canım doktoruna söyle gerekeni yapar bi kontrol eder.

ama artık yeme salam sosis sucuk gibi gıdalardan birazcık sabredicez kaldı 6ayımız

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…