bende catlaklarım olacak diye cok korkuyorum deneyen arkadaşlarımdan tecrübeyle sabit çay özlü bir krem var onu ısmarladım cok işe yaradığını söyledi kullananlar üstelikte bitkisel daha sonrada bebişin pişiklerinde kullanılabiliyor bana gelince ismini yazarım canım ayrıcada banyolardan sonra susam yağı kokao ve kayısı yağını karıştırıp sür vücuduna oda cok işe yarıyor ben ikisinide kullanıcam bakalım ne olacakk göbüşümün halii
canım,
benim nisan ayında doğum yapmış bir arkadaşım var, vücudunda eskiden kilo değişimlerinden dolayı diz kapağı, bel bölgesi, üst bacak iç kısımlarında çatlakları olan birisi bu arkadaşım.
onada kakao yağı önermişler, birgün pazarda dolanırken bir tezgahta kakao yağı görmüş tam onu alacakken, satıcı ona zeytinyağı içeren başka bir kremi önermiş ve demiş ki, bunu al içersine 1 şişe saf zeytinyağı ve 5 adet e vitamini ampülünü kırıp karıştır demiş, çatlama falan yaşamazsın demiş. Zaten ucuz şeyler bir deneyeyim diyerek 2. aydan itibaren kullanmaya başlamış, akşamları yatmadan önce göğüslerden başlayıp,diz kapağına kadar sürüyormuş. Birde bebe yağını banyodan çıkmadan ıslak vücuduna sürüyormuş ve sonuç sıfır çatlak, hala inanamıyor :)
bende ilk başta pazarda alınan krem sürülür mü vs diye itiraz ettim ama denemekten ne çıkar diye bugün başladım umarım benzer sonucu bende alırım.
ya tatlım ben e vitamini yasak die biliorum yanlış hatırlamıosam kakao yağı ve ben nivea bebek yağı kullanıorum üstünde hamilelikte kullanılır die yazıo
neden e vitamini yasak ben hiç duymadım ?
pardon pardon kıslar alfabeyi karıştırmışım a vitamini o e vitaminli kullanılcak özürrrr dilerr gözlerinizden öperimmm
Dün kan ve idrar tahlili vermiştim. (6 tüp kan aldılar) Bugün sonuçları aldım, doktoruma fax çektim. Doktorum da aradı ve sonuçlar hakkında bilgi verdi. Şöyle ki ben önceden kızamıkçık(kan tahlilinde CMV olarak geçiyor) ve ismini hatırlayamadığım bi virüs hastalığı (kan tahlilinde rubella olarak geçiyor) geçirmişim bu nedenle bu virüslere karşı vücudumda antikorlarım mevcutmuş yani gebelikte bu virüslere maruz kalsam da vücudum savaşırmış. Yalnız bi virüslü hastalık daha var kan tahlilinde TOXO diye bakılıyor. Onu geçirmemişim. Bu nedenle gebelikte çiğ köfte, salam, sosis, sucuk yememem ve yeşil yapraklı sebzeleri çiğ tüketirken mutlaka sirkeli suda bekletip güzelce yıkadıktan sonra yemem gerekiyormuş. Demir eksikliği çıkmış biraz fakat değerler çok düşük olmadığı için ilaç vermek istemedi. Sabahları aç karnına 1 kaşık keçiboynuzu pekmezinin üzerinde limon sıkıp ye dedi. Limon C vitamini olduğundan demir emilimini arttırıyormuş ayrıca kesinlikle pekmeze metal kaşık değdirme dedi. Aklınızda bulunsun. Bir de benim kan grubum B Rh + di. Ancak tahlilde 0 Rh + çıktı. Doktor dedi ki gebelikte sık karşılaştığımız bir durum. Bazı gebelerin kan grubu değişebiliyor dedi. Bu bilgiye çok şaşırdım doğrusu :)) Buraya ayrıntılı yazmaya çalışıyorum ki belki birinize faydam dokunur diye. Şimdilik bu kadar. Bu arada gebelikte kabızlıktan şikayet edenler var. Ben de tam tersi bi durum söz konusu. Ben sürekli kabız olan biriyken gebelikle birlikte düzene girdim :))
arkadaslar merhaba, ben yeni uyeyim, sizleri surekli takip ediyordum, simdide yazmaya karar verdim.. ben 7+2 haftalik hamileyim. hatta 5 saat sonra bebegimi gormeye gidicem, cok heyecanliyim. Sizlerden cok sey ogreniyorum, cunku ben Amerikada yasiyorum ve doktoruma istedigim gibi sorularimi soramiyorum, o kadar ingilizcem yok henuz..mart ayinda dusuk yaptim, sanirm 2 haftalikti, dusunun kac haftaik oldugunu bile soylemediler, cok kotu saglik sistemi.. gittigim yerden memnunum ama tek yapilan her hafta kan testi hormonlarim icin, oda dusuk cikiyo,15 olmasi lazimmis, benim 9.8e dustu. birde hr hafta bebegimi goruyorum olcumler yapiliyo iyi diyolar sorun yok, o kadar. sunu yemelisin, bunu yapmalisin diyen yok.. he birde vitamin verdiler ve hormonlar icin cubuk verdiler asagidan salmam icin bebege zararsizmis, o kadar..kan degerlerimin kac oldugunu bilmiyorum mesela sizler gibi, sonuc vermiyolar elimize... ayy sinir oldum simdi bunlari yazarken bilee...
neyse ben sizden ve internetten ogrendiklerimle tatli bir hamilelik geciriyorum... cok sukur kusma bulanti yok, sadece uyku ve halsizlik.. insallah hepimiz saglikli dogumlar gecirir, bebeklerimizi saglikla kucagimiza alirizzz...
gorusmek uzere :))
:)) aslına bakarsan bende normalden tırmıyorum sezeryan dan da tırsıyorum nasıl olacak benide aldı şimdiden düşünce. ama sezeryanla doğumun nekaver süresi çok uzun olduğu için normal istiyorum. normalde de uygulanan epizyotemi den de tırsıyorum sancısını ağrısını çekerim evelallah ta dikiş işi beni tırstırıyor sadece. geçen kontrole gittiğimde bir kızla tanıştım hastanede oda normal istemiş ama tansiyon sorunu yaşamış son ayında sezeryan olmuş rahattı dedi ama süt geç ve az geldiği için ek besin kullanıyormuş işte normalin bi avantajı daha ıkınma olduğu için hemen süt üretimi başlıyor sezeryanda vucut kendini hala hamile sanıyor ıkınma olmadığı için. 6 ay vardaha bakalım neler olacak rabim hakımda, hakımızda hayırlı olanı nasıp eylesin hepimize inşallah bu mübarek günlerin hüretine..
arkadaslar merhaba, ben yeni uyeyim, sizleri surekli takip ediyordum, simdide yazmaya karar verdim.. Ben 7+2 haftalik hamileyim. Hatta 5 saat sonra bebegimi gormeye gidicem, cok heyecanliyim. Sizlerden cok sey ogreniyorum, cunku ben amerikada yasiyorum ve doktoruma istedigim gibi sorularimi soramiyorum, o kadar ingilizcem yok henuz..mart ayinda dusuk yaptim, sanirm 2 haftalikti, dusunun kac haftaik oldugunu bile soylemediler, cok kotu saglik sistemi.. Gittigim yerden memnunum ama tek yapilan her hafta kan testi hormonlarim icin, oda dusuk cikiyo,15 olmasi lazimmis, benim 9.8e dustu. Birde hr hafta bebegimi goruyorum olcumler yapiliyo iyi diyolar sorun yok, o kadar. Sunu yemelisin, bunu yapmalisin diyen yok.. He birde vitamin verdiler ve hormonlar icin cubuk verdiler asagidan salmam icin bebege zararsizmis, o kadar..kan degerlerimin kac oldugunu bilmiyorum mesela sizler gibi, sonuc vermiyolar elimize... Ayy sinir oldum simdi bunlari yazarken bilee...
Neyse ben sizden ve internetten ogrendiklerimle tatli bir hamilelik geciriyorum... Cok sukur kusma bulanti yok, sadece uyku ve halsizlik.. Insallah hepimiz saglikli dogumlar gecirir, bebeklerimizi saglikla kucagimiza alirizzz...
Gorusmek uzere :))
arkadaslar merhaba, ben yeni uyeyim, sizleri surekli takip ediyordum, simdide yazmaya karar verdim.. ben 7+2 haftalik hamileyim. hatta 5 saat sonra bebegimi gormeye gidicem, cok heyecanliyim. Sizlerden cok sey ogreniyorum, cunku ben Amerikada yasiyorum ve doktoruma istedigim gibi sorularimi soramiyorum, o kadar ingilizcem yok henuz..mart ayinda dusuk yaptim, sanirm 2 haftalikti, dusunun kac haftaik oldugunu bile soylemediler, cok kotu saglik sistemi.. gittigim yerden memnunum ama tek yapilan her hafta kan testi hormonlarim icin, oda dusuk cikiyo,15 olmasi lazimmis, benim 9.8e dustu. birde hr hafta bebegimi goruyorum olcumler yapiliyo iyi diyolar sorun yok, o kadar. sunu yemelisin, bunu yapmalisin diyen yok.. he birde vitamin verdiler ve hormonlar icin cubuk verdiler asagidan salmam icin bebege zararsizmis, o kadar..kan degerlerimin kac oldugunu bilmiyorum mesela sizler gibi, sonuc vermiyolar elimize... ayy sinir oldum simdi bunlari yazarken bilee...
neyse ben sizden ve internetten ogrendiklerimle tatli bir hamilelik geciriyorum... cok sukur kusma bulanti yok, sadece uyku ve halsizlik.. insallah hepimiz saglikli dogumlar gecirir, bebeklerimizi saglikla kucagimiza alirizzz...
gorusmek uzere :))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?