Bebek Beslenmesi Hazır yoğurt

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

Hayalahsen

Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
15 Eylül 2020
47
19
8
33
Hayırlı geceler bayanlar. Size sorum 6 aylık bebeğe hazır yoğurt yedirmem olur mu. İlla mayalamak mı gerekiyor. Çok önemli mi kendimizin yapması

Elbette çok önemli. Firmalar patent gizliliği gereği tüm içeriklerini paket üzerine yazmak zorunda değiller. Üzerinde sadece süt, yoğurt kültürü yazan hazır yoğurt aslında daha fazlasını içerir. Öncelikle bakteri yelpazesi ev yogurdu kadar geniş değildir, bunu hazir yogurtla sut mayalamayi denerseniz görürsünüz. Ya ayran gibi olur, ya çok uzun süre mayalanması gerekir. Kıvamının katı olması için kivam artırıcı icerirler. Koruyucular ve bakteri azlığı sebebiyle ekşimeden küflenirler. Bir bebeğe hazır gıda vermek kusura bakmayın korkunç bir fikir. Mahallenizde yoğurtçu varsa ondan bari alın, kendileri mayaliyorlar en azından. Onların riski de alüminyum ve plastik kaplar, çok miktardaki sütün bozulmasını onlemek için kullanma ihtimalleri olan koruyucular.

Bir kac kez evde yoğurt yapsanız cabucak alışırsınız, hayatınızın rutini haline gelir. Bebeğinizin sağlığı için değer.

Ben nişasta tadı aliyorum hazır yoğurt ve ayranlardan.sut bulma imkaniniz varsa ev yoğurdu yapın

Bırak yoğurt mayalamayı ben bebe bisküvisini bile evde kendim yapıyorum çocuğuma. 7 aylık oldu market ürünü hiçbirşey vermedim hala.. evde sizin mayalamanız hem sağlık hem de doğallık açısından en iyisidir..

Hayırlı geceler bayanlar. Size sorum 6 aylık bebeğe hazır yoğurt yedirmem olur mu. İlla mayalamak mı gerekiyor. Çok önemli mi kendimizin yapması
Bence hazır yoğurt yedirmeyin.. Yoğurt mayalamak çok zor değimiş.. Bende hamile olduktan sonra başladım hazır yoğurt yemiyorum mayalamayı bilmiyordum ama bilecek çok da birşey yokmuş aslında cahillik bendeki 🙈 şimdi hep kendim mayalıyorum bebeğim doğduğunda da hiç hazır yoğurt yedirmeyeceğim sizde yedirmeyin.. Uzmanlar diyor ki haftalarca bozulmayan sütler ve yoğurtlar sağlıklı değildir.. İçerisinde birsürü katkı maddesi var o yüzden bozulmuyor veya ekşimiyor yoğurtlar...Ama günlük süt bulamazsanız falan ille de hazır kullanacaksanız torku markasını tercih edin.. Gerçekten onun ürünleri diğerleri gibi değil.. Hemen bozuluyor mesela bende şaşırmıştım başka bilindik markanın firmasında çalışan biri demişti ki katkı maddesi koymuyorlar doğal ürünler o yüzden hemen bozuluyor uzun ömürlü dolmuyor demişti.. Ne kadar doğrudur bilemem ama ben mesela hep o marka ürünler kullanıyorum..

Back