• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hazır yiyeceklerle misafir ağırlayanlar fikir lazım

ymnmhmtbsr

Üye
Kayıtlı Üye
27 Mayıs 2015
156
46
13
32
Öncelikle konuyu nereye açacağımı bilmediğim için buraya açmak zorunda kaldım bunun için özür diliyorum. Pratik hanımların fikirlerine ihtiyacım var. Akşama çaya misafirim gelecek ama hiç hazırlığım yok temizlik de yapacağım işim çok ama oğlumun uyumasını bekliyorum bişey yapamıyorum bi de dişim ağrıyor günlerdir bu da herşeyi kötü etkiliyor. Misafirim için bim veya 101 den bişeyler mi alsam hazırlasam diyorum ama ordaki ürünleri de hiç kullanmadım hep kendim yaptığım için o yüzden pek bilgim yok. Oradaki ürünlerle misafir ağırlayan varsa bilgi verebilir mi teşekkür ederim

kimler geliyor, kaç kişi, gün vs ise olmaz da, çaya geliyorlarsa her şey olur bence.
bim de falan tatlı türü şeyler de var, ben bisküvi bile olur diyorum da, herkese uymaz tabi.

a101de mi satılıyordu bim demi şuan hatırlamıyorum ama çok güzel kurabiyeler vardı çayın yanında ikram edebilirsiniz. Veya bi pastaneden hazır börek alın biz böyle durumlarda su böreği alıyoruz gayette güzel tadı oluyor. Bebekte varsa hiç uğraşmayın birinden birini tercih edin alın

a101 de ki dondurucuda börek var tepsisiyle beraber (kağıt tabii) üstünü yırtıp hiç çözülmeden direk alttaki tepsisiyle fırına atıyorsun 2-3 kez yaptım gayette güzel ayrıca kavala kurabiyesi var ay şeklinde bademli olan gayet güzel birde kısır yapar çayla ikram edersin

İki kişi gelecekler eşi ve kendisi gün falan değil öyle bi akşam oturması bi de eşim ve ben dört kişiyiz toplamda

süper fresin börekleri var yada oktay ustanın ıslak keki kuru pasta olabiilir yada pisküvi olabilir kısır bile yapabilirsin akşama çok var

al pastaneden bir kilo karışık tatlı, tuzlu kurabiye...
hazır milföyden de börek yaparsın..
a 101 in çerezleri de güzel oluyor. Al bir paket çekirdek..
Çay sonrasın da da türk kahvesi yaparsın. yanına da kuş lokumu al güzel oluyor.
Bence yeterli..

Eger kucukte olsa haziirlik yapabilirseniz yalanci doyuran pasta tarifine bakabilirsiniz. Yok hic vaktim yok derseniz bimdeki borek cok guzel, Birde kurabiyeler vardi tarcinli ve tuzlu ev yapimi tarzinda onlarda cok guzel tuzlusu tereyagi tadinda tarcinlisi guzel. Birde sutlu tatlilar var kisi sayisi azsa oda olabilir tek kisilik paketlerde.

BİM'in peynirli ıspanaklı böreği var. Fırına atıp pişiriyorsun sadece. Tadı çok güzel. Diğer markaları tavsiye etmem çok yağlı geldi bana.

Yanına hemen bir garnitür ve boncuk makarna alıp karıştırırsın yoğurt ve mayonezle al sana salata. Bir de pastaneden tiramisu tarzı bir pasta alırsan oldu da bitti.

Afiyet olsun :)

Şimdi başlarlar kek yap kolay olur hazır yufkadan börek yap dışarıdan alma bıdı bıdı bıdı....
Esasen bende hazırı tercih etmiyorum ama bebekten sonra zor durumda kalmak nasıl olurmuş anladım. İnsan bazen çaresiz kalıyor.
Güvendiğiniz pastane varsa börek alın yaş pasta olabilir yanına. Hiç içinize sinmezsede en kolayı milföy içine peyniri koy at fırına tatlıyı hazır alırsınız sadece

az önce dediğim börek ve kurabiyenin yanına kücük boncuk makarnadan yoğurtlu mayonezli salata yap yeşilliklerini şimdiden yıka dolaba at hazır olsun

ya konuya yorum yazanlar börek falan demişler de, akşam yemeğinden sonra çaya gelen çifte börek ağır kaçmaz mı?

Benim acil durum menüm;
1-Sebzeli krep
080615_0001.jpg

2-Patates köftesi
42E310o98b43r521.jpg

3-rus salatası
rus_salatasi.jpg

4- pratik tatlı;kedi dili sutle islatip borcama dizip uzerine hemen hazir puding pisirip ve hazir cikolata sosunuda pisirip once pudingi sonrada cikolatali sosu dokup dolapta 15 dk kadar bekletip cay demlenene kadar tatlin hazir olur :)…
tatli.jpg

Hazır almana gerek yok hepi bir saatini almaz canım kolay gelsin:KK50:

Herkes memnun galiba o hazır böreklerden ni arkadaşım da misafirine yapmıştı ben de beğenmiştim ama sizlere sormak istedim yardımlar için çok teşekkürler :)

Bimdeki dondurulmus borek kavala kurabiyesi yanina da bir pastaneden alabileceginiz yas pasta isinizi görür gibi geldi

Öncelikle konuyu nereye açacağımı bilmediğim için buraya açmak zorunda kaldım bunun için özür diliyorum. Pratik hanımların fikirlerine ihtiyacım var. Akşama çaya misafirim gelecek ama hiç hazırlığım yok temizlik de yapacağım işim çok ama oğlumun uyumasını bekliyorum bişey yapamıyorum bi de dişim ağrıyor günlerdir bu da herşeyi kötü etkiliyor. Misafirim için bim veya 101 den bişeyler mi alsam hazırlasam diyorum ama ordaki ürünleri de hiç kullanmadım hep kendim yaptığım için o yüzden pek bilgim yok. Oradaki ürünlerle misafir ağırlayan varsa bilgi verebilir mi teşekkür ederim
nefistanın ıspanaklı beyaz peynirli böregi harika mesela alabilirsin mısırlı makarna yap mayonezli yogurylu bide kuru pasta al pastaneden tamam

Back
X