- 17 Temmuz 2020
- 2
- 3
- 28
- Konu Sahibi Birbeceriksiz
Patates kızartması zaten yeterince sağlıklı değilken bir de hazır patates kızartması tüketmek yeterince tehlikeli olabilir. Dışarıdaki hazır patates kızartmaları zaten bir den çok kez kullanılan yağda kızartılıyor.Nişastalı gıdaların içinde bulunan akrilamıd maddesi ne kadar çok pişerse o kar açığa çıkıyor ve bu da insan sağlığı maalesef bir çok olumsuz sonuçlara sürüklüyor.Patates kızartmaları zararlı evet ama hayatımızdan da çıkaramadığımız bir lezzet.Patates kızartmasını kızgın yağda yapmak yerine fırında yaparak çok daha iyi sonuçlar da alabilir üstelik.
İşte ev için hazır patates kızartması tarifi nalzemeleri
PATATESİ HAŞLAMAK İÇİN :
Sonra haşlama suyu kaynayınca tuz ve sirke atıp bu suya yaklaşık 5 dakika patatesleri haşlıyoruz.
Patatesler haşlanırken siz patatesleri çıkaracağınız soğuk bir su hazırlamalısıız.
Bu suya patatesleri çıkaralım ki patatesin pişme aşaması anında dursun.
Sonra temiz bir mutfak havlusuna patatesleri çıkarıyoruz ve ön pişirme işlemi için iyice kurumasını bekliyoruz.Patatesler kuruyunca kızgın yağda 3 dakika kızartıp geniş bir tabağa ya da tepsiye çıkarıyoruz.
Ön pişirme sürecinden geçen patatesleri biraz unlayıp buzluğa koyuyoruz.Patatesler donunca artık istediğimiz zaman çıkarıp normal bir şekilde kızartabiliriz.
Biliyorum çok uzun ve karışık bir işlem gibi duruyor.
Tek yapışımızda fazlaca yaparsanız uzun süre kullanabilirsiniz bu patatesi.
AYRINTILI VE RESİMLİ ANLATIM BURADA;
Hazır patates kızartması TÜKETMEYİN. -
İşte ev için hazır patates kızartması tarifi nalzemeleri
PATATESİ HAŞLAMAK İÇİN :
- 1 çay bardağı sirke
- 3 tatlı kaşığı tuz
- Soğuk su
- Sıvıyağ
Sonra haşlama suyu kaynayınca tuz ve sirke atıp bu suya yaklaşık 5 dakika patatesleri haşlıyoruz.
Patatesler haşlanırken siz patatesleri çıkaracağınız soğuk bir su hazırlamalısıız.
Bu suya patatesleri çıkaralım ki patatesin pişme aşaması anında dursun.
Sonra temiz bir mutfak havlusuna patatesleri çıkarıyoruz ve ön pişirme işlemi için iyice kurumasını bekliyoruz.Patatesler kuruyunca kızgın yağda 3 dakika kızartıp geniş bir tabağa ya da tepsiye çıkarıyoruz.
Ön pişirme sürecinden geçen patatesleri biraz unlayıp buzluğa koyuyoruz.Patatesler donunca artık istediğimiz zaman çıkarıp normal bir şekilde kızartabiliriz.
Biliyorum çok uzun ve karışık bir işlem gibi duruyor.
Tek yapışımızda fazlaca yaparsanız uzun süre kullanabilirsiniz bu patatesi.
AYRINTILI VE RESİMLİ ANLATIM BURADA;
Hazır patates kızartması TÜKETMEYİN. -
Son düzenleyen: Moderatör: