Hayvanlara İşkence Yapıldığını Görünce Ne Yapmalıyım?

haru1

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
25 Temmuz 2017
106
63
18
35
Merhaba arkadaşlar, okuyanlar bilir, geçenlerde bu formda hayvan haklarına dair iki konu açıldı. Biri hayvanlara işkence diğeri ( dilim yazmaya varmıyor) hayvanlara tecavüzü özendiren bir kitapla ilgiliydi. Konuları başlatan arkadaşlarımız konuya dikkat çekmek istemiş ve yardım istemişlerdi, sağ olsunlar. Benim de baya dikkatimi çekti ve umarım çabaları sonuç verir.

Fakat insanların gerçek hayatta ya da internette bu tür durumlarla karşılaşınca ne yapacaklarını pek bilmiyor. "Ay yazık, günah" deyip geçmekten başka bir şey yapamıyor. Açıkçası ben de bununla ilgili bilgi vermek yasal süreçte ne yapabileceğimizi anlatmak istiyorum. Ben de farklı bir kaynaktan okudum. Kaynağı doğrudan paylaşmak daha iyi olurdu fakat izin almak gerek, onun yerine kısaca yazayım.

Öncelikle lütfen bu tür durumlara karşı tepkisiz kalmayın. Yani yazık deyip geçmeyin. Yasal olarak hepimizin yapabileceği şeyler var.

1. Gerçek hayatta hayvanlara eziyet eden birilerini görünce bunu kayıt altına alın. Fotoğraf ya da video olarak şahsın yüzünü de alacak şekilde fotoğrafını çekin. Tepkisinden çekiniyorsanız fark ettirmeden resmini çekebilirsiniz.

2. Bu tür bir durumu internette gördüyseniz ekran görüntüsü alın, (windows tuşuyla birlikte prt sc basarak alabilirsiniz) ardından adresi kopyalayın.

3. İster sokakta ister internette gördüklerinizi birkaç kelime ile yazın.

4.www.bimer.gov.tr

hayvanhaklari@ormansu.gov.tr

hayvanhaklarimerkezi@gmail.com

adreslerine şikayet maile atın. Ya da bu sitelere girip şikayetlerinizi oluşturabilirsiniz. Çektiğiniz fotoğrafı, videoyu ya da site adresini eklemeyi unutmayın.

Lütfen sadece yazık deyip geçmeyelim, imza kampanyaları çok güzel çalışmalar, bununla birlikte yasal yollarla da şikayet edebileceğimizi bilelim. Hatta bu konuda ısrarcı olup şikayetlerimizi takip edelim.
İlgi gösteren herkese teşekkürler, umarım açıklayıcı olmuştur.

Not: Bazı arkadaşlar bu tür suçlara karşı çok hafif cezalar olduğundan dem vurmuş. Hapsine tek tek cevap yazamıyorum. Sonuna kadar haklılar. Fakat Türkiye'de her şey böyle. Hırsızlık yapanda para cezasına çevirip çıkıyor, adam yaralayan da. Burası İsveç değil, bir ağaç kesilmesin diye referanduma gitmiyoruz. (Orada gittiler) Biz tepkisiz kalacağımıza şikayetimizi yapalım yine. Teşekkür ederim.

Son düzenleme:
Bugün hayvanlar yarın çocuklar.
Bu sıra hiç değişmez.
Duyarsızlaşmayın, tepki gösterin mücadele edin.
Doğaya, sanata ve hayvanlara yeterince özen göstermeyen milletler asla gelişemezler.
Gelişmenin betonlaşmakla, yolla, binayla alakası olmadığını önce bir anlayın.
İnsanlar ancak doğaya, sanata, hayvanlara verdiği değer ile büyür, gelişir ve refah düzeyleri artar.
Hayvanları sevmeseniz bile yaşam haklarına saygı duyun.

Bir hayvansever olarak bu konuyu açtığınız için sizi takdir ettim...

Bilgilendirmeliyiz herkesi.
Ve çocuklarımızı hayvansever yapmalıyız.

Ben insanlardan çok hayvanları severim. Tek bir böcek bile öldürmem.

Hayvanlara bir kap su verdiğimizde onlar bizlere minnet ediyorlar, onlar bizi koşulsuz seviyorlar. Bu dünya da tek nankör varlık İnsan'dır.

Amaçları sadece bebeklerini korumak ... ne para ne pul.

Ve şunu da unutmayalım bu dünya sadece insanlara ait değil, hayvanlara ve böcek lere de ait dir.
Onların doğal yaşam alanlarını yeterince mahf ettik zaten... mahfederek kendimizin de belasını verdik gerçi...

1 ağustos itibari ile 2017 nin tüm enerjisini tükettik ve şu an 2018 e ayıran enerji yi tükettiyoruz...

Yavaş yavaş tüketecek enerji de kalmayacak...

Küresel ısınma, susuzluk... her gün binlerce hayvan ölüyor bizim yüzümüzden...

Oysa doğamızı korusaydık... bu kadar teknoloji gelişmeseydi... para para diye öldürmeseydik birbirimizi... kim bilir dünya ne kadar güzel bir yer olurdu...

25 yıl sonra şu an Afrika da yaşanan susuzluk bizim zengin ülkelerimizde de problem olacak...

Siz eminmisiniz hala çocuk yapmaya ?....

Çocuklarım müthiş hayvanseverdirler. Ben genelde hayvanlardan korkardım ama onlar sayesinde ev neredeyse hayvanat bahçesine döndü ve bende çoğundan korkmuyorum.
Hayvanlara eziyet edenleri gördüğümde resim falan çekmem çünkü direkt atlarım adamın üstüne. Öyle şikayetle uğraşamam. Ben sözlerimle ve cazgırlığımla ortalığı ayağa kaldırırım. Ah vah etmem.
Aslında hayvanlara eziyet eden, öldüren veya tecavüz edenlerin de insanlara yapılmış gibi ceza almaları gerekir.
Allah hepsinin cezasını versin.

şikayet edelim de yaptırımı yok ki. kediyi öldüren adam 3 ay yatıyor o da para cezasına çevriliyor. önce yasaların çok ağır şekilde düzenlenmesi lazım. sokaklardaki köpekleri belediyeler kendi eli ile zehirliyor. çok kötü durumdayız ülkece bu konuda çok...

Şikayette çözüm değilki yasaların değişip ciddi yaptırımlar olması lazım yakalanıp cüzi bir para cezasıyla elini kolunu sallaya sallaya çıkıyo bu durum beni kahrediyo maalesef insana da hayvanlarımızada değer yok

Bütün canlılar bu dünyada eşit hakka sahiptir. Bir karıncadan bile fazla hakka sahip olduğumu düşünmüyorum. Bu dünya sadece biz insanlar için değil tüm canlılar için var ve biliyorumki bugün konuşmuyorlar ama her şeye şahitlik ediyorlar.
Bir kedinin ölen minik yavrusunu kurtarmak için Nasıl çabaladığını gördüğümde insanlığımdan utanıp günlerce ağladım !
Bugün Hayvanlara eziyet edenler yarın masum çocuklara , yaşlılara kadınlara eziyet edecektir. Bu konuda yasalar değişmeli sadist ruhlu insanların yeteri kadar ceza alması ve tedavi edilmesi sağlanmalı!
Konu için canı gönülden teşekkür ederim

Allah razi olsun..
Allah'in insanlara emanetidir hayvanlar, ne demek eziyet, ne demek siddet.. Cok uzucu.. Rabbim merhametsizlerden korusun insanlari da hayvanlari da..

Hayvana eziyet kabahatlar kanunundan çıkarılmalı Ve insana yapılmış gibi düşünülüp hapis cezası verilmeli. Sadece para cezasıyla olmaz bu iş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…