Hayvan severler bir bakar mısınız ? Bir imza sadece

Daha önce imzalamıştım bunu
Şu mübarek günler , o zavallı canları bu hale koyanları Allah bildiği gibi yapsın ....

Olamaz ya yardımcı olmuyorlar bir de mama şu kaplarını mı alıp atıyorlar. Ne hadsiz ne vicdansız ne alçak insanlar var. Ben yurtdisindayim benim de köpeğim var yemin ediyorum ki burada hayvan olmak bile ayrıcalık ne de güzel değer veriliyor hakları hukukları da var ayrıca. Şimdi bu hayvanlarla türkiyedeki hayvanlar arasında ne fark var? Şans derler ya bi şans farkı var.onlar trde bunlar almanyada. Çok üzülüyorum biz toplum olarak bu konuda bilinclenmeliyiz. Hayvan sevgisini taaa bebekken öğretmeliyiz çocuklarımıza. Onlardan korkmamamizi onları sevip onlara karşı yiyecek barınma sorumluluğumuzun olduğunu kısacası her şeyi hem de. Ben aslında buradaki hayvan kuruluşlarına ulaşıp türkiyedeki hayvanlarin ne acılar çektiğini göstermek ve yardım edilmesini istiyorum. Dünyaya gösterip el uzatılmasını istiyorum. Ama biz hala siyaset din mezhep soy kültür düşmanlığı edinip sadece bunun kavgasını ediyoruz ki bu çok yazık. İnsan olmayı öğrenmemiz lazım önce kendimize sonra da hayvanlara yumuşak kalpli olmayı öğrenmemiz lazım.
evet malesef öyle
o köğekler biliyorlar benım işyerımden su verdiğimi kendilerine
kap orada olmayınca kağıt bardaklarla içiriyorum hayvanlara
ama çevredeki işyerlerınden çok tepki alıyorum

annem de sitesindeki 5-6 kedıye bakıyor sokakta
ama kedileri sürekli alıp araç ile baska yere atıyorlar

sokakta beslediğim kimi hayvanın gözü yok
kimin kulagını keserler
kiminin kuyrugunu
o kedilere mama verırken ben o kadar ürkekler ki, sakına sakına yiyıyorlar
mamalarını bıtırene kadar baslarında duruyorum ki insanlar kovalamasın rahat rahat yesinler diye.

malesef türkiyede böyle özellikle marmara bölgesi bu konuda çok hain

evet malesef öyle ama ülkemizde hayvanların sokakta da barınakta da durumları bundan farklı değil:KK43:
kışın elimde mama posetlerı heryere mama bırakıyorum
düzenli beslediğim sokakta 20 ye ait kedım var
işyerımızın onune evden yoğurt kabu getirip su koymaktan fenalık geldı bu yaz sıcaklarında
çnk her sabah geldıgımde o kap birileri tarafından atılmıs oluyor

insanlar dünyada sadece kendılerı yasayacak sanıyor
hayvanlar onlara gore gereksız , pis, sacma birsey :KK43:

Evet hava ısındı, su kabı kavgaları başladı
Her işi bitirip o su kaplarına sarmıyorlar mı deli oluyorum, bu yüzden bir gün üçüncü sayfa haberi olacağım
Barınak ortamına karşıyım, hiç olmamalılar aslında
Rehabilitasyon merkezleri olmalı, kısırlaşma ve aşılama sonrası salınmalı hayvanlar, bakmıyorlar çünkü. Bakmaya gayret eden, barınağı için çalışan çok iyi memurlar da var ama güçleri yetmiyor. Bir barınağa 2000 köpeği kapatıp sonra da nasıl sağlıklı bakılabilir ki ? Dünya var olduğundan beri işkence çekiyor bu garipler insanoğlunun elinden, edecek bedduam bile kalmadı artık.

evet malesef öyle ama ülkemizde hayvanların sokakta da barınakta da durumları bundan farklı değil:KK43:
kışın elimde mama posetlerı heryere mama bırakıyorum
düzenli beslediğim sokakta 20 ye ait kedım var
işyerımızın onune evden yoğurt kabu getirip su koymaktan fenalık geldı bu yaz sıcaklarında
çnk her sabah geldıgımde o kap birileri tarafından atılmıs oluyor

insanlar dünyada sadece kendılerı yasayacak sanıyor
hayvanlar onlara gore gereksız , pis, sacma birsey :KK43:

Ben bir proje sunumu yaptım Çankaya belediyesine. Cimentodan yapılmış ufak su kapları ağaç diplerine, az dibe gömülmüş şekilde.
Ankaradan taşındım ancak hala gerçekleşmedi.

Hiç bela okumayı geri çekmeyeceğim Allah bin belaları bunların üzerine yağdırsın!!! Ulan nasıl bir vicdan yoksunluğudur ya!!! Böyle insanları toplayıp ibret için aynı durumda sokacaksin!!! Hirsimi alamiyorum artık sinirden !!! Hayvanlar sokakta olsa daha iyi şartlarda yaşarlar, çöp karıştırır, hayvan avlar bi şekilde yaşar , barınakta olup da sağlıklı mutlu huzurlu olan bir tane hayvan görmedim maalesef! Kaç barınak gezdim kaç sikayet dilekçesi ile hak aramaya gidildi haddi hesabı yok. Rabbim su hayvanlara yapılan işkenceyi yanlarına bırakmasın tez zamanda odesinler bedelini! Bu dünyayı sadece kendileri için yaratıldığına inananların da Allah bin belasını versin .... Su görüntüleri görmekten artık ne şuur kaldı ne psikoloji:KK61:

Hiç bela okumayı geri çekmeyeceğim Allah bin belaları bunların üzerine yağdırsın!!! Ulan nasıl bir vicdan yoksunluğudur ya!!! Böyle insanları toplayıp ibret için aynı durumda sokacaksin!!! Hirsimi alamiyorum artık sinirden !!! Hayvanlar sokakta olsa daha iyi şartlarda yaşarlar, çöp karıştırır, hayvan avlar bi şekilde yaşar , barınakta olup da sağlıklı mutlu huzurlu olan bir tane hayvan görmedim maalesef! Kaç barınak gezdim kaç sikayet dilekçesi ile hak aramaya gidildi haddi hesabı yok. Rabbim su hayvanlara yapılan işkenceyi yanlarına bırakmasın tez zamanda odesinler bedelini! Bu dünyayı sadece kendileri için yaratıldığına inananların da Allah bin belasını versin .... Su görüntüleri görmekten artık ne şuur kaldı ne psikoloji:KK61:

Barınaklar hiç olmamalı
Böyle bir yaşam şekli yok
Bu tamamen insanoğlunun vahşiliği

Ben bir proje sunumu yaptım Çankaya belediyesine. Cimentodan yapılmış ufak su kapları ağaç diplerine, az dibe gömülmüş şekilde.
Ankaradan taşındım ancak hala gerçekleşmedi.
benım yasadıgım yerde de var ama insanlar sağolsunlar kalıcılıgı olmuyor
zarar verıyorlar

amin inşallah bu imzalar yeterli olur ve çaresine de bakılır

Barınaklar hiç olmamalı
evet doğru dıyorsunuz
sokakta yeterince rahat yasamaları gerekır
ama insanlara dahi değer yok bu ilkede
hayvanlar ise çok gereksız cogu zihniyet bu şekilde

sokakta cocuklara aileleri uyarı yapıyor süreklı dikkat edıyorum
gel o köpek ısırır, ya da pis kedi, ıyyy çekil vs
çocuklar da bu zihniyette büyüyorlar malesef
onların da dost oldugunu ve zararsız oldugunu bence okullarda dahi öğretmeliler ders kapsamında resmi olarak

evet doğru dıyorsunuz
sokakta yeterince rahat yasamaları gerekır
ama insanlara dahi değer yok bu ilkede
hayvanlar ise çok gereksız cogu zihniyet bu şekilde

sokakta cocuklara aileleri uyarı yapıyor süreklı dikkat edıyorum
gel o köpek ısırır, ya da pis kedi, ıyyy çekil vs
çocuklar da bu zihniyette büyüyorlar malesef
onların da dost oldugunu ve zararsız oldugunu bence okullarda dahi öğretmeliler ders kapsamında resmi olarak

Kim öğretecek, kedi gördüğü zaman çığlığı basan yetişkinler mi ya da yemeden içmeden barınakları taciz edip, bu köpekleri alın diye yırtınan komşu teyzeler mi ?

Barınaklar hiç olmamalı
Bende aynı fikirdeyim ama ben bu fikri soyleyince , sanki onları Allah yaratmamış yaşam şeklini ona gore tayin etmemiş gibi bana vicdansiz diyorlar. Barınaklarda kapalı kafeslerde ac yaşayacağına gitsin çöp karıştırsn daha iyi. Ya da barınaklar aynı kalacak kapıları açık olacak ve yemeği suyu önlerinde olacak başka bir çaresi yok bu işin!

İmzaladım. Bir sonuca varilir mi acaba? ne ilk ne tek nede son barinak bu haldeki..
haberlerde bazen denk geliyorum ve sonuç alındıgı zaman bana da mail ile bilgi geliyor
umarım yeterli imza toplanır
sizler de kendi sosyal medya sayfalarınızda paylaşırsanız belki daha cok kişiye ulasılır

Bu vahşete dur demek için ...
Bu savunmasız canlıların yaşama tutunmasında küçük te olsa katkı sağlamak için imzalıyorum !

Bende aynı fikirdeyim ama ben bu fikri soyleyince , sanki onları Allah yaratmamış yaşam şeklini ona gore tayin etmemiş gibi bana vicdansiz diyorlar. Barınaklarda kapalı kafeslerde ac yaşayacağına gitsin çöp karıştırsn daha iyi. Ya da barınaklar aynı kalacak kapıları açık olacak ve yemeği suyu önlerinde olacak başka bir çaresi yok bu işin!

Maalesef
Barınak yaşamı hiç bir canlı için uygun değil
Toplu halde, kafes içinde yaşamak hiç bir doğaya uymaz
Ama anlatamıyoruz kimseye 1500-2000 köpekli barınaklar biliyorum
Gönüllüler gidiyor, görevliler çalışıyor, şartları iyi sayılan barınaklardan bunlar ama yetişilmiyor
Hayvanlar hasta, viral hastalıklar anında yayılıyor, verilen mamalar yetmiyor, hayvanlara yemek sırası gelmiyor, temizlik hiç yapılamıyor zaten oysa sadece rehabilitasyon merkezleri olsa , kısırlaşma ve aşı sonrası salınsa hayvancıklar, çok yaşlı ya da sakat olanlar bu merkezlerde kalsa, öyle içim acıyor ki bu konuya çok çaresiz kalıyorum çok

X