Mavikuş güzel bilgiler için teşekkürler. Bahsedilen metotlar çok pahalı sanırım, biraz da yeni gibi. Bu durumda hayvanları kullanmaya devam edeceklerdir Tabi ki test edilmesi gerekli. Test metodu farklı olur ama mutlaka test edilmeli, kontrolü yapılmalı. Siz kontrolü yapılmamış, ambalajı bozuk, üretim yeti-tarihi belli olmayan gıdaları kullanıyor musunuz? Kozmetikler direk vücuda, tene değen şeyler. İçeriğindeki ürünlerin vücuda etkileri belli olmayan bir ürünü nasıl kullanırım?
Açıkçası bu soruyu ne amaçla sorduğunuzu anlayamadım
Merhaba.
Sizin deyiminizle kontrolü yapılmamış'a bir cevap vermek çok sağlıklı olmaz diye düşünüyorum, çünkü bir ürünün kontrolü çok fazla başlık içereceği için bu anlamda hangilerinden bahsettiğimizin karşılıklı olarak net olması daha uygun olur diye düşünüyorum. Daha doğrusu, muhtemel ki siz de, ben de veya pek çok insan da kontrolü yapılmış derken, bir insan için uygunluğu sağlanmış ürünler anlamında algılıyor ve kullanıyoruzdur diye düşünüyorum ve sanırım hepimiz bu konuda her bakımdan tamamen sağlıklı olanlarını kullanmak isteriz.
Sorunuz üzerinden ilerliyorum yine; kontrolü yapılmamış, ambalajı bozuk, üretim yeri tarihi belli olmayan gıdaları kullanıp kullanmadığımı soruyorsanız tabii ki hayır... Dikkat etmeye çalışırım mutlaka.
Kozmetiklerin ve hatta daha geliştireyim kozmetik dışında da kullandığımız her türlü kişisel bakım ürünlerinin ve temizlik ürünleri de dahil olmak üzere, içlerinde bulunan maddelerin, difüzyon yoluyla tenimizden, gerek içten, gerek cilt yapımıza ve hücrelerimize gerekse solunum yolundan ve yiyip içmişcesine bizlere zararları olduğu hususunda da sonuna kadar size katılıyorum ve fazlasıyla aynı düşüncedeyim ve bu anlamda içimin rahat edebileceği ve içinde hiç bir zararlı madde veya maddeler bulunmayanlarını kullanıyorum zaten.
Fakat, bu hususları test veya deney yapılması kapsamına girmeyen şeyler, çünkü içindeki zararlı maddelere ait sonuçları değerlendirmek için, en gelişmiş teknolojiyle ve hiç bir canlıya zarar vermeden bir takım testler yapıldığını varsayalım.
Bu, o ürün veya ürünlerin ambalajı bozuk olmayacağı, üretim yeri ve tarihi belli olacağı anlamına gelmez öyle değil mi? Yani bunlar birbirinden biraz farklı şeyler, ayrı değerlendirilmesi gereken konular diye düşünüyorum ben.
Soruma gelince; bunu kendime de sürekli sorduğum için ve her ne olursa olsun tercihlerimizde öncelikle sormamız gereken sorunun bu olduğunu düşündüğüm için paylaştım.
Neden? İçlerine hiç bir zararlı madde koymamak dururken, zararlarının (öyle veya böyle farketmiyor) test edilmesi gereken maddeler konuluyor? demek istiyorum.
Ve ben kendi adıma, test etmeyi gerektirmeyen maddeleri barındıran ürünleri kullanıyorum. İşte bu yüzen, doğru soru bu olmalı diye düşünüyorum. Zarar verme riski olmayan birşeyin test edilmesi gereksizdir, eminim siz de katılacaksınızdır bu hususta bana.
Bu konu başlığına daha önceki sayfalarda üstelik oldukça uzun uzadıya naçisane fikir ve görüşlerimi paylaşmıştım.
Sorduğum soru belki de tek başına ele alındığında anlaşılmıyor gibi gelmiş olabilir. Vaktiniz olursa ve isterseniz eğer okuyabilirsiniz.
Sonrasında yine soru size gereksizmiş gibi gelir veya hangi amaçla soruyorum gibi düşünceye yine kapılır iseniz, nedenlerini bir kez daha olabildiğince ve dilimin döndüğünce izah etmeye çalışırım.
Cevapsız bırakmak istemedim.
Bu vesileyle sağlıklı ve güzel günler diliyorum. Sevgimle.