Kızlar, öncelile söyleyeyim hamile olduğumu kısa bir süre önce öğrendim. Benda ilk soğan kürüne, sonrasında ise eşimin ısrarıyla hayıt kürüne başlamıştım. Hikayemi forumda "Hayıt Otu /Tohumu... Hamile kalma paylaşım alanı?" konusu altında anlattım. Allah herkese nasip etsin.
Ben hayıtı nasıl kullandığımdan bahsetmek istedim. İnşallah sizlere faydalı olur.
1 çay kaşığı kadar hayıt tohumunu ezip, bir bardak suya kaynadıktan sonra ekleyip 5 dak kadar kaynatıyordum. Sonrasında ılımasını bekleyip içiyordum.
Birde şunları söylemek istiyorum. Hayıtı ezmeden kullanmayın. Ben de en başta bulduğum az bilgi ve aktarın önerisiyle ezmeden kullanıyordum, fakat 1 çay kaşığı değil bir tatlı kaşığı atmam gerekiyordu aynı demi alması için. Posasını da yoğurtla karıştırıp yemem gerekiyordu.
Yaptığımız araştırmalara göre bu tohumun etkisi içindeki maddelerden kaynaklanıyor. Bu nedenle ezip demlemek daha önemli. İçinde uçucu yağlar olduğundan, içeceğiniz zaman ezip demlemek daha iyi olabilir. Yada ezdiğiniz tohumu ağzı kapalı bir kapta tutmanız gerekebilir. Biz öyle yaptık.