- 19 Ağustos 2008
- 86
- 3
- 56
Merhaba arkadaşlar benim prolaktin hormonu yüksek çıktı. ama öyle çok yüksek değil normal değerin üst sınırı 24, benim 31 çıktı. doktor dostinex adlı ilaç verdi. haftada iki kez yarım tablet şeklinde. forumu gezinirken baktım kullanan hemen herkesin tedavi sonrası durumu eskiye dönüyor. bu yüzden hemen ilaç kullanmak istemiyorum, hamile kalmayı da düşünmüyorum. en iyisi bitkisel birşeyler deneyeyim dedim. hayıt otu ve tohumu ile ilgili yorumlara baktım. hormonları düzenlediği ve adeti kolaylaştırdığı kesin ama hamile bayanlarda sütü arttırır diyor. eğer sütü artırıyorsa, prolaktin hormonunu artırıyor demektir. bu durum riskli olabilir mi? prolaktin nedeniyle hayıt otu veya tohumunu kullanan arkadaşlar ne dersiniz? denemekte fayda var mı?
slm yedekruh,
şubat ayında bir günlük süren adet nedeni ile yapılan tahlil sonuçlarımda prolaktinimin 89 çıktı. diğerleri normaldi. dr ilaç vermek istedi. ben istemedim.zira ilaçlar yüzüden olmuştu. kk yı takip ettiğim için hayıtı denemeye karar verdim. mart ayında adetimin ilk günü kullanmaya başladım. günde iki kere bir çay bardağı kadar içtim. bu ay nisan ayındaki adetimin 3 günü yaptığım tahlillerde prolaktinim 14 dü. ben hayıtın düşürdüğünü düşünüyorum.hormon ilaçlarına göre hiç bir yan etkisi de yok. sevgiyle kal.