• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hayırlı eş için 4444 Salatı Tefriciye

ay ne dangoz insanlar ya sende kalkmış üzülüyorsun topluca saçlarını başlarını yolup ellerine veresim var (edepsizliğe bağladım kan şekerimmi düştü ne :27::27::27:)
öküz belli hayır birde dindarlar vs hangi dinde kalp kırma insan incitme var altı üstü belli bir ciddiyetle yok hatırlamıyor veya yenıden ıste sifre falan denır
onların kendi içlerinde sorunları var fındık cocuk ıyı olabılır ama tuhaf bır aile farkına varmadınmı hala bence sorunlu bir aile allah kurtardı hakkında kim hayırlıysa onu çıkarsın karşına rabbim
böyle 3.5 ay ağlarsın öteki türlüsü ömür boyu ızdırap zaten nasibindeyse kimseler duramaz karşısında rabbim ne yazdıysa o :16::16: sen bol bol la havle çek böle üzüldüğünde

Canım diyorum ya görüşmek için bahane aradığımı falan sandı sanırım ondan böyle tersledi. Zaten durup durup aklıma geliyor abisinin ayrılırken söyledikleri falan. Çocuğa da bir sürü şeyi yalan yanlış anlatmışlar. Sen şöyle demişsin, böyle yapmışsın diye bir sürü şey saydı da hangi birinde kendimi savunacağımı şaşırmıştım.
En son aklıma gelip de sinirimi zıplatan örnek; ayrılmadan önce bir gün buluştuğumuzda tartışmıştık. Sebebi de bana dondurma alıyordu, ben de tatlı yemek istiyorum nerden alsak ki dedi. Ben de şurada Mado var ama pahalı mıdır ki dedim... Beyefendi buna çok bozulmuş. Oturunca beni uyardı öyle dedin ben çok utandım, benim işim gücüm param var ama sanki cimri bir insanmışım gibi anlaşıldı, kasadaki kızdan utandım dedi. Ben de karşımda çocuk azarlar gibi konuşunca kendimi tutamadım ağlamaya başladım ve kavga ettik. Normalde ailelere yansıtmayı sevmez hatta ben anlattığımda tembihlerim ki sakın bildiğinizi belli etmeyin diye. Ama o gün o kadar sinirlendi ki annesini aramış. Kadın da neye uğradığını şaşırmış beni arayıp sordu ne oldu diye. Görümce de yanındaydı ikisine anlattım telefonda. Ve bana hak vermişlerdi. Ki ben olayı abarttığım için özür dilemiştim kendisinden. Kendin bile kendinde hata bulmuş özür dilemişsin büyüklük etmişsin, ne var bunda abartacak diye kızmışlardı nişanlıma. Olay bir şekilde tatlıya bağlandı falan.. Daha doğrusu ben konu kapandı sanıyorum.

Bizim bu olaylar olurken abisiyle konuşmuştum. Tuttu bana dedi ki bir değil bir sürü şey yapmışsın, hepsi birikti. Mesela geçen gün de çocuğa herkesin içinde senin paran benim istediğim şeye yetmez, cimrisin almazsın demişsin onun da gururuna dokunmuş. :53: Şok oldum onun kulağına bu şekilde gitmesine. İnan kendimi savunamadım, ifade edemedim bile çünkü etsem bile inanmıyordu zaten.

Tüm bunlar aklıma gelince diyorum bizim aramızdaki sorunlar hallolsa bile bu konular çok derin iz bıraktı, hangi birini düzelteyim...

Ama işte bir yandan da özlüyorum ne yapacağımı da bilmiyorum ki. :43:

canım ben burdayım olanları da okudum, bence bu olay senin gerçekleri bir kere daha görmen için oldu, hani sen diyorsun ya bir kere konuşmak için bahane vermiştir belki Rabbim diye, belki de senin artık gerçekten vazgeçmen işarettir bu :34:

bak kuzum bu adam gerçekten hak etmiyor seni, ilk aşklar unutulmaz biliyorum, aynı şeyleri yaşadık seninledaha önce de anlatmıştım, ben de nişanlımdan ayrıldım, seneler oldu unuttum, o evlenecek ağustosta mutluluklar dileyebiliyorum onun için, senin de öyle olacak ama zamana ihtiyacın var :34:

o fırsatı ver kendine, unutma fırsatını ver lütfen, unutamam ben onu diye aklından geçirme, inan herşeyin güzel olacagına :34:

:43::43::43: Aslında bu konuyu bilen birisi aydınlatsa bizi yahu. Evlilik kader midir, yani ben ne yaparsam ne kadar kaçarsam kaçayım eğer Allah yazmışsa muhakkak karşıma çıkar diye bir şey var mıdır... Onu bilsem biraz daha netleşecek her şey kafamda.

Canım inan aldığım cevaptan çok gördüğüm muamele canımı acıttı. Sanki ben onlarla konuşmak için bahane arıyormuşum da bana yüz vermiyorlarmış gibi... Hayır ben seni neden, ne sebeple arayayım mübarek gün yalan mı söyleyeceğim bahane mi arıyorum... İnsanda biraz merhamet olur hiç mi düşünmezler acaba bu kız ne hissediyor diye. :50:

Aminn canım amin... Çünkü bu şekilde insan önüne bakamıyor ki... Daha şimdiden başıma üşüştüler, görücü falan çıktı. Hatta bundan yıllar önce hoşlandığım bir çocuk vardı. O zaman yüzüme bakmıyordu resmen. O bile döndü, hatta evlenmek istediğini ima etti. Ama deli gibi kaçıyorum. Hele çocuk o lafı edince o kadar kötü hissettim ki kendimi. Sanki bitmiş ilişkiye ihanet ediyormuşum gibi oldum... Utandım, kendimden tiksindim. Tarifsiz bir his... E böyleyken ben nasıl onu unutayım da başka birinin yaralarımı sarmasına izin vereyim ki...[/QUOTE]

hayatına alacagın kısı gerçekten bunu hak edecek bırısı olsun

ama kafanı bıraz daha toparla cunku ben de unutmadan yaramı sarsın dıye konustum hıc bı etkılenme olmadan, onu daha cok ozledım :19:

hakkında hayırlı olan ınsan en kısa zaman da karsına cıksın uzme kendını kendıne ıyı bak :16:

Canım diyorum ya görüşmek için bahane aradığımı falan sandı sanırım ondan böyle tersledi. Zaten durup durup aklıma geliyor abisinin ayrılırken söyledikleri falan. Çocuğa da bir sürü şeyi yalan yanlış anlatmışlar. Sen şöyle demişsin, böyle yapmışsın diye bir sürü şey saydı da hangi birinde kendimi savunacağımı şaşırmıştım.
En son aklıma gelip de sinirimi zıplatan örnek; ayrılmadan önce bir gün buluştuğumuzda tartışmıştık. Sebebi de bana dondurma alıyordu, ben de tatlı yemek istiyorum nerden alsak ki dedi. Ben de şurada Mado var ama pahalı mıdır ki dedim... Beyefendi buna çok bozulmuş. Oturunca beni uyardı öyle dedin ben çok utandım, benim işim gücüm param var ama sanki cimri bir insanmışım gibi anlaşıldı, kasadaki kızdan utandım dedi. Ben de karşımda çocuk azarlar gibi konuşunca kendimi tutamadım ağlamaya başladım ve kavga ettik. Normalde ailelere yansıtmayı sevmez hatta ben anlattığımda tembihlerim ki sakın bildiğinizi belli etmeyin diye. Ama o gün o kadar sinirlendi ki annesini aramış. Kadın da neye uğradığını şaşırmış beni arayıp sordu ne oldu diye. Görümce de yanındaydı ikisine anlattım telefonda. Ve bana hak vermişlerdi. Ki ben olayı abarttığım için özür dilemiştim kendisinden. Kendin bile kendinde hata bulmuş özür dilemişsin büyüklük etmişsin, ne var bunda abartacak diye kızmışlardı nişanlıma. Olay bir şekilde tatlıya bağlandı falan.. Daha doğrusu ben konu kapandı sanıyorum.

Bizim bu olaylar olurken abisiyle konuşmuştum. Tuttu bana dedi ki bir değil bir sürü şey yapmışsın, hepsi birikti. Mesela geçen gün de çocuğa herkesin içinde senin paran benim istediğim şeye yetmez, cimrisin almazsın demişsin onun da gururuna dokunmuş. :53: Şok oldum onun kulağına bu şekilde gitmesine. İnan kendimi savunamadım, ifade edemedim bile çünkü etsem bile inanmıyordu zaten.

Tüm bunlar aklıma gelince diyorum bizim aramızdaki sorunlar hallolsa bile bu konular çok derin iz bıraktı, hangi birini düzelteyim...

Ama işte bir yandan da özlüyorum ne yapacağımı da bilmiyorum ki. :43:

Ben sana tek birşey söyleyeyim canım sen Allahın sevgili kulusun şükret hatta tüm bu olanları bir deftere yaz ve aklına çok geldiğinde özlediğini sandığında bunları oku o mınıcık seylerın nasıl abartıldığı ılerde evlensen neler yasayacagın vs etkılı olacagını dusunuyorum
2.de yarına kalır ama kimsenin yanına kalmaz o abide görümcede bunları yaşarlar sen ferah tut içini sen boşver turkıyenın adalet sistemını yradanın terazisinde hafifletici sebep ceza indirimi olmuyor hem gencecık ınsanların arasına nıfak hem üz hem ıncıt kım ne yaptıysa hepsinden tek tek çıkr seninde kulağına gelir üzülme dediğim gibi bir defter hazırla ve başla en saçma sebeplerden cıkan kavgalar senı uzdugu anlar aılelerın gereksız uzucu davranısları cokmu dusunmeye basladın hop aç oku daha çok yenı unutamıycam panıgıde yasıyorsun ama ınan gecer Allah ölüm acısı vermesin :38:

Aminn canım amin... Çünkü bu şekilde insan önüne bakamıyor ki... Daha şimdiden başıma üşüştüler, görücü falan çıktı. Hatta bundan yıllar önce hoşlandığım bir çocuk vardı. O zaman yüzüme bakmıyordu resmen. O bile döndü, hatta evlenmek istediğini ima etti. Ama deli gibi kaçıyorum. Hele çocuk o lafı edince o kadar kötü hissettim ki kendimi. Sanki bitmiş ilişkiye ihanet ediyormuşum gibi oldum... Utandım, kendimden tiksindim. Tarifsiz bir his... E böyleyken ben nasıl onu unutayım da başka birinin yaralarımı sarmasına izin vereyim ki...

hayatına alacagın kısı gerçekten bunu hak edecek bırısı olsun

ama kafanı bıraz daha toparla cunku ben de unutmadan yaramı sarsın dıye konustum hıc bı etkılenme olmadan, onu daha cok ozledım :19:

hakkında hayırlı olan ınsan en kısa zaman da karsına cıksın uzme kendını kendıne ıyı bak :16:[/QUOTE]

Teşekkür ederim canım çok sağol desteğin için. Dua beklerim.

Ben sana tek birşey söyleyeyim canım sen Allahın sevgili kulusun şükret hatta tüm bu olanları bir deftere yaz ve aklına çok geldiğinde özlediğini sandığında bunları oku o mınıcık seylerın nasıl abartıldığı ılerde evlensen neler yasayacagın vs etkılı olacagını dusunuyorum
2.de yarına kalır ama kimsenin yanına kalmaz o abide görümcede bunları yaşarlar sen ferah tut içini sen boşver turkıyenın adalet sistemını yradanın terazisinde hafifletici sebep ceza indirimi olmuyor hem gencecık ınsanların arasına nıfak hem üz hem ıncıt kım ne yaptıysa hepsinden tek tek çıkr seninde kulağına gelir üzülme dediğim gibi bir defter hazırla ve başla en saçma sebeplerden cıkan kavgalar senı uzdugu anlar aılelerın gereksız uzucu davranısları cokmu dusunmeye basladın hop aç oku daha çok yenı unutamıycam panıgıde yasıyorsun ama ınan gecer Allah ölüm acısı vermesin :38:

Ama abisinin karısı çok iyi bir insan, yazık onla arası bozulur falan kıza ucu dokunur onu da istemem. :50:

Sadece beni çok iyi anlamalarını, aslında kötü bir insan değilmiş bir suçu yokmuş demelerini çok istiyorum.

Defter de iyi fikir aslında. Ben açıp açıp bana yazdığı şiirleri okuyana kadar tüm bu yapılanları hatırlasam daha iyi olacak sanırım.

hep dua edıcem canım :16: hatta orucumu acmadan sofra basında edıcem hıc gerı cevrılmezmiş

Kızlar özür dilerim biraz dertleştik arkadaşlarla ama sanırım sayfayı yok yere işgal ettim. :50:

Oy fındığım olur mu öyle şey estağfurullah , burda sayıca kalabalığız bazen hızlı ilerliyor sayfalar ben de gözden kaçırıyom yoksa sana istinaden demediydim :26:

Gerekçe de hep "o kız senin için çok iyilik yapmıştı." oldu bu süreçte. Halbuki ben de ona bir kötülük etmemiştim. Sınav işleriyle falan hep ben ilgilenir, başvurularını dahi ben yapardım. Hep angarya işleriyle uğraştım yani. Ama bugüne kadar ben de senin tüm işlerini yaptım diye başına kakmak gelmedi hiç aklıma...

Beni çok iyi anlamış ve tanımışsın sen. Yorumunun her kelimesine katıldım inan. Evet aklıma hep onunla olan iyi şeyler geliyor. İnkar edemem ki tamam arkamda durmadı ama birçok özelliği dört dörtlüktü.

Ailemle hiç anlaşamıyorum. Kapanmam konusunda, girdiğim sınavlar konusunda çok bunaltıyorlar beni. Asla istemiyorum dediğim yerlere sırf kendileri istiyor diye işe sokmaya çalışıyorlar. O varken de böyleydi, her canım sıkıldığında ona koşardım. Hiçbir şey yapamasa da sinirimi ondan çıkarırdım bir şey demezdi.

İçimde bir şeyler hala bitmedi diyor ama görünen köy de kılavuz istemez ki... Abisi laf arasında mesaj veriyor bana o iş bitti dönüşü yok diye. :43:

ilk başta numarasını değiştirmiş olması, sonra da abisinin tavrı inanılmaz acıttı canımı. Diyorum ya mübarek gün çocuk gibi zırıl zırıl ağladım ya. Muhtemelen bahane aradığımı, yalan söylediğimi düşündüler ama Allah görüyor biliyor.

Allah razı olsun canım benim esirgemeyin dualarınızı benden. Bazen şükrediyorum iyi ki inançlıyım diye. Başka türlü nasıl atlatırdım hiç bilmiyorum ...
Geçecek fnk hepsi geçecek, allah yardımcın olsun bu süreçte.
Bana kızma ama bildiğim kadarıyla abin de yakın dönemde nişanlısından ayrılmıştı ve benim aklıma acaba birileri ailenize (allah korusun) büyü falan yapmış oabilir mi diye geldi.

:43::43::43: Aslında bu konuyu bilen birisi aydınlatsa bizi yahu. Evlilik kader midir, yani ben ne yaparsam ne kadar kaçarsam kaçayım eğer Allah yazmışsa muhakkak karşıma çıkar diye bir şey var mıdır... Onu bilsem biraz daha netleşecek her şey kafamda.

Canım inan aldığım cevaptan çok gördüğüm muamele canımı acıttı. Sanki ben onlarla konuşmak için bahane arıyormuşum da bana yüz vermiyorlarmış gibi... Hayır ben seni neden, ne sebeple arayayım mübarek gün yalan mı söyleyeceğim bahane mi arıyorum... İnsanda biraz merhamet olur hiç mi düşünmezler acaba bu kız ne hissediyor diye. :50:

kuzum çevremde gördüğüm örneklere bakıyorum da ( annem, yakın bı komşumuz vs. ) ben gerçekten kader olduguna inanıyorum. annem mesela babamı ilk gördüğünde hiç begenmemiş ( babam sarışın ve renkli gözlüdür ), dik dik bakıyordu bana hiç hoşlanmadım ondan diyor, sonra tamamen bu olaydan bagımsız bir zamanda, babamla annemin ortak arkadaşları bi çift var, onlar düşünüyorlar aa bunlar yakışır bak diye, bir araya bi getiriyorlar ki annem de babam da şok :53: ki annem daha lise 1 de, babam onu 4 sene bekliyor vs :34:

komşumuzun olayında da, birileri tanıştırıyor onları, komşumuz diyor ki adam kel, ben de hiç sevmem bi süre gezeyim ayrılırım, sonra zaman geçirdikçe adam hoşuna gitmeye başlıyor bu komşunun, adamda aynı şekilde derken haftaya ayrılırım diyen kız, 1 yılları dolmadan evleniyor bu adamla :34:

bunun gibi bir sürü örnek vardır eminim. ben yasinle nişanlıyken kayınvalidem bazen derdi, eger birbirinizin kaderinde yoksanız düğünden 1 gün önce de olsa ayrılırsınız diye, ben çok bozulurdum. bizim tanışma hikayemizde ilginçtir mesela yasinle, hayır biz birbirimizin kaderiyiz derdim, eğer öyle olmasa o kadar tesaduf bir araya gelip de bizi karşılaştırmazdı, mumkun degil ayrılmayacaz biz, ama bak ne oldu, şimdi her gun şükür ediyorum ayrılmamıza, ki o sayede okulumu bitirdim, önümde bir sürü farklı kapılar açıldı, en azından huzurluyum, beni mi kıskanacak, annesi mi sıkıntı çıkaracak, komşu mu dert olacak derdim yok en azından, kafam rahat :34: öyle düşün sende :34:

onların merhametsizliği de onların günahı ayrıca, elbet bunun hesabını verecekler sen gönlünü ferah tut, içine karartı düşürme hiç :34:

hep dua edıcem canım :16: hatta orucumu acmadan sofra basında edıcem hıc gerı cevrılmezmiş

Ayy Allah kabul etsin inşallah çok sağol canımm...

Oy fındığım olur mu öyle şey estağfurullah , burda sayıca kalabalığız bazen hızlı ilerliyor sayfalar ben de gözden kaçırıyom yoksa sana istinaden demediydim :26:

Anladım canım sorun yok o zaman.

Geçecek fnk hepsi geçecek, allah yardımcın olsun bu süreçte.
Bana kızma ama bildiğim kadarıyla abin de yakın dönemde nişanlısından ayrılmıştı ve benim aklıma acaba birileri ailenize (allah korusun) büyü falan yapmış oabilir mi diye geldi.

Yok canım neden kızayım doğru diyorsun. Başka söyleyenler de olmuştu, benim kafamı da kurcalıyor ara ara... Bazen de diyorum acaba bizim ailemizde mi bir sorun var...

kuzum çevremde gördüğüm örneklere bakıyorum da ( annem, yakın bı komşumuz vs. ) ben gerçekten kader olduguna inanıyorum. annem mesela babamı ilk gördüğünde hiç begenmemiş ( babam sarışın ve renkli gözlüdür ), dik dik bakıyordu bana hiç hoşlanmadım ondan diyor, sonra tamamen bu olaydan bagımsız bir zamanda, babamla annemin ortak arkadaşları bi çift var, onlar düşünüyorlar aa bunlar yakışır bak diye, bir araya bi getiriyorlar ki annem de babam da şok :53: ki annem daha lise 1 de, babam onu 4 sene bekliyor vs :34:

komşumuzun olayında da, birileri tanıştırıyor onları, komşumuz diyor ki adam kel, ben de hiç sevmem bi süre gezeyim ayrılırım, sonra zaman geçirdikçe adam hoşuna gitmeye başlıyor bu komşunun, adamda aynı şekilde derken haftaya ayrılırım diyen kız, 1 yılları dolmadan evleniyor bu adamla :34:

bunun gibi bir sürü örnek vardır eminim. ben yasinle nişanlıyken kayınvalidem bazen derdi, eger birbirinizin kaderinde yoksanız düğünden 1 gün önce de olsa ayrılırsınız diye, ben çok bozulurdum. bizim tanışma hikayemizde ilginçtir mesela yasinle, hayır biz birbirimizin kaderiyiz derdim, eğer öyle olmasa o kadar tesaduf bir araya gelip de bizi karşılaştırmazdı, mumkun degil ayrılmayacaz biz, ama bak ne oldu, şimdi her gun şükür ediyorum ayrılmamıza, ki o sayede okulumu bitirdim, önümde bir sürü farklı kapılar açıldı, en azından huzurluyum, beni mi kıskanacak, annesi mi sıkıntı çıkaracak, komşu mu dert olacak derdim yok en azından, kafam rahat :34: öyle düşün sende :34:

onların merhametsizliği de onların günahı ayrıca, elbet bunun hesabını verecekler sen gönlünü ferah tut, içine karartı düşürme hiç :34:

Yazdıkların baya ferahlattı canım beni sağolasın...

Bugün çok kötü bir gün sanıyorum. Gelince her şey üst üste gelir zaten...

Öğlenki olayı anlatmıştım zaten. Bankada çalışmak, başımı açmak asla istemiyorum. Bunun için elimde tek şans kalmıştı. Adalet bakanlığı sınav açıyor Eylül'de. 2012 kpss puanım çok düşük ama sıralamaya girer de sınava girersem sınavı kesinlikle kazanırım. Bu sıralama olayını da son iki sınavdır çıkardılar. Normalde herkes sınava giriyordu, mülakat öncesi sıralama yapılıyordu. Hesaplarımıza göre bana sıra gelir diyorduk ama biri az önce internete yazmış, aramış sormuş adliyeyi, şimdilik taban puan bu diye söyledikleri puan bile benimkinden fazla. Yıklıdım resmen onu okuyunca...

Duşa gireyim hem ferahlarım, hem ağlar rahatlarım dedim girdim az evvel. Çok severim duşta ağlamayı.. :)

Neyse çıktım odama girdim bornozla. Babam seslendi, kapının önüne geldi. Ben de dedim baba üzerimi giyineceğim müsait değilim girme içeri.

Bana öyle bir bağırdı ki şok oldum :50: Giyinip çıktım. Rehberde bir numara varmış, yakın gözlüğünü takmadan okuyamamış (niye takmıyorsa) onu okumam için odama gelmiş. Düşünsene bağırma gerekçesi bu.

Etmiycem yani isyan etmiycem ama gelince hepsi arka arkaya mı gelir... O kadar okuyoruz burada, ağzımdan dua hiç düşmüyor. Ben anlamadım ki nerede yanlış yapıyorum...

O bağırmasını duyunca aklımdan türlü şeyler geçti. Sinir krizi geçiriyorum sandım dişlerimi sıkıp ağladım sesim duyulmasın diye. İnançlı olmasam yemin ederim açık olan camdan bırakıvermiştim kendimi.

Yazdıkların baya ferahlattı canım beni sağolasın...

Bugün çok kötü bir gün sanıyorum. Gelince her şey üst üste gelir zaten...

Öğlenki olayı anlatmıştım zaten. Bankada çalışmak, başımı açmak asla istemiyorum. Bunun için elimde tek şans kalmıştı. Adalet bakanlığı sınav açıyor Eylül'de. 2012 kpss puanım çok düşük ama sıralamaya girer de sınava girersem sınavı kesinlikle kazanırım. Bu sıralama olayını da son iki sınavdır çıkardılar. Normalde herkes sınava giriyordu, mülakat öncesi sıralama yapılıyordu. Hesaplarımıza göre bana sıra gelir diyorduk ama biri az önce internete yazmış, aramış sormuş adliyeyi, şimdilik taban puan bu diye söyledikleri puan bile benimkinden fazla. Yıklıdım resmen onu okuyunca...

Duşa gireyim hem ferahlarım, hem ağlar rahatlarım dedim girdim az evvel. Çok severim duşta ağlamayı.. :)

Neyse çıktım odama girdim bornozla. Babam seslendi, kapının önüne geldi. Ben de dedim baba üzerimi giyineceğim müsait değilim girme içeri.

Bana öyle bir bağırdı ki şok oldum :50: Giyinip çıktım. Rehberde bir numara varmış, yakın gözlüğünü takmadan okuyamamış (niye takmıyorsa) onu okumam için odama gelmiş. Düşünsene bağırma gerekçesi bu.

Etmiycem yani isyan etmiycem ama gelince hepsi arka arkaya mı gelir... O kadar okuyoruz burada, ağzımdan dua hiç düşmüyor. Ben anlamadım ki nerede yanlış yapıyorum...

O bağırmasını duyunca aklımdan türlü şeyler geçti. Sinir krizi geçiriyorum sandım dişlerimi sıkıp ağladım sesim duyulmasın diye. İnançlı olmasam yemin ederim açık olan camdan bırakıvermiştim kendimi.

kuzum demek ki senin imtihanında bu, ayrıca babalar genel olarak böyle sanırım, benimki de istedigi şey anında yapılmayınca saçmalayabiliyor bazen :50:

fundacım yanlış anlamazsan eger bişey diyecem sana, yani babanın bi bagırmasından bile hemen titremeye sinir krizi belirtileri göstermeye başlıyorsun ya, bunlar çok nromal şeyler degil sen de biliyorsundur, doktora gitmeyi düşündün mü hiç :26: lütfen yanlış anlama beni 3 sene tedavi gördüm ben buna benzer şeylerden kötü bişey olsun diye yazmıyorum yani, sadece dişimiz ağrıdıgında doktora gittigimiz gibi kendimizi iyi hissetmedigimiz zamanlarda da doktora gitmemiz gerektigini düşünen bir insanım da sana da belki yardımı olur diye söylemek istedim :17:

Yok canım neden kızayım doğru diyorsun. Başka söyleyenler de olmuştu, benim kafamı da kurcalıyor ara ara... Bazen de diyorum acaba bizim ailemizde mi bir sorun var.

Ailenizde sorun olduğunu düşünmüyorum, baksana sen çıkmışsın o aileden :) büyü ya da nazar ikisinden biri olduğunu düşündüm ben. Bol bol okumak lazım felak, nas.
Baban meselesine de bu kadar takılma benimki de çoğu zaman kükreyen sel gibi :) klasik türk babası.

kuzum demek ki senin imtihanında bu, ayrıca babalar genel olarak böyle sanırım, benimki de istedigi şey anında yapılmayınca saçmalayabiliyor bazen :50:

fundacım yanlış anlamazsan eger bişey diyecem sana, yani babanın bi bagırmasından bile hemen titremeye sinir krizi belirtileri göstermeye başlıyorsun ya, bunlar çok nromal şeyler degil sen de biliyorsundur, doktora gitmeyi düşündün mü hiç :26: lütfen yanlış anlama beni 3 sene tedavi gördüm ben buna benzer şeylerden kötü bişey olsun diye yazmıyorum yani, sadece dişimiz ağrıdıgında doktora gittigimiz gibi kendimizi iyi hissetmedigimiz zamanlarda da doktora gitmemiz gerektigini düşünen bir insanım da sana da belki yardımı olur diye söylemek istedim :17:

Yok canım neden yanlış anlayayım doğru söylüyorsun. Ben kendimi uzun zamandır hiç iyi hissetmiyorum zaten. Öfke kontrolü yapamıyorum, normalde çok korkak biri olmama rağmen ölen insanlara imreniyorum falan. Hiç normal şeyler mi bunlar...

Ama sebep onun bağırması değil, çocukluğumdan beri gelen bir birikim. Üniversiteyi ilk yılımda kazanamadım diye etmediğini bırakmadı, istisnasız her sofra başında ağzına geleni sayardı.
Üniversitede tek dersim kalsa yine aynıları. Ama hep elalemin yanında hakaret etme, rencide etme şeklinde. Susarsın susarsın, ağlarsın ona da kızar.

Geçen yıl bu zaman yine ramazandı hiç unutmuyorum beni teyzemin eniştemin yanında azarladı. Ama sebep o kadar komikti ki (daha evvel yine sana bahsettim diye hatırlıyorum, baba tv ekranı biraz sola mı kaymış dedim diye.) Utandım, gözlerim doldu. Bu defa da ağla da mahvedeyim hadi seni dedi. Kendimi tutunca da patladım ve sinir krizi geçirdim en sonunda. Ama öyle bir haldi ki, çoğu anını teyzem falan anlatıyor, hatırlamıyorum bile. Ve babamın korkusundan hiçbir dediğine karşı gelemeyen insan olan ben, ona ağzıma geleni söylemişim ağlayarak. İnsan bir düşünür değil mi, bu kız bana asla böyle şeyler söylemezdi. Acaba çok mu üzerine gittim, sinirleri mi yıprandı der... Ama o bırakın bir temiz döveyim, zaten bunu bugüne kadar yapmadığım için şımardı diyordu.

Tahmin edebildin mi şimdi gelecek tepkiyi :)

Babama göre psikolojik rahatsızlık, depresyon vs yoktur. Halam panik atak hastası. Anksiyete problemi falan var kadıncağızın ki kaç kez şahit olduk aklı başında olan insan öyle kendini yerden yere mi atar... Ama babamın bu konudaki yorumu, kocası müsamaha gösterdiği için halam şımarıklık ediyor. Sert bir kocası olsa panik atak falan kalmaz. Zaten öyle bir hastalık yoktur, uydurmadır.

Ben şimdi ola ki doktora gitsem bana bir ilaç verse bu defa da bunun saçma tepkileriyle yorumlarıyla uğraşmak durumunda kalırım. Adım gibi eminim şimdi gidip depresyondayım desem, hatta bunu bir doktor söylese der ki rahat batıyor ondan böyle, babası olarak hiç mi laf söylemeyeceğim ne var bu kadar kızacak...

Ailenizde sorun olduğunu düşünmüyorum, baksana sen çıkmışsın o aileden :) büyü ya da nazar ikisinden biri olduğunu düşündüm ben. Bol bol okumak lazım felak, nas.
Baban meselesine de bu kadar takılma benimki de çoğu zaman kükreyen sel gibi :) klasik türk babası.

Ben çıkmışım ama hiçbiriyle anlaşamıyorum ki canım.

Benim çocukluğumdan beri hassas olduğum noktalar vardır. Kimse bana öğretmediği halde çocukluktan beri namaza, kapanmaya falan ilgim çoktu. Günah işlemekten inanılmaz korkarım. Yalana da hiç tahammülüm yoktur. Ama annem babam basit şeyler için o kadar çok yalan söylüyor ki. :50:
Sonra çoğu şeyle dalga geçiyorlar, çok dedikodu yapıyorlar. İnanılmaz rahatsız oluyorum. Mesela öldü dedeciğim geçen yıl, annem hala yeni gelin olduğunda dedemin babannemi azarlamasını falan anlatıyor çirkin sözlerle. Ölmüş adamın arkasından konuşma dediğimde de ha sen kapandın ya fetva makamı oldun başımıza deniyor. Bu verdiklerim sadece örnek. (Farkındayım kendi öz ailemi aşağılar gibi her şeyi apaçık yazdım ama napayım kimseye anlatamıyorum ki.)

E şimdi kendi şahit olduğum bir konuda abarttıklarını yahut yalan söylediklerini görünce acaba abimin nişan sırasında da abime abarttı da annem ayırmaya mı çalıştı diye bile aklıma geliyor.

O yüzden onlara kabahat buluyorum, acaba diyorum...

Yok canım neden yanlış anlayayım doğru söylüyorsun. Ben kendimi uzun zamandır hiç iyi hissetmiyorum zaten. Öfke kontrolü yapamıyorum, normalde çok korkak biri olmama rağmen ölen insanlara imreniyorum falan. Hiç normal şeyler mi bunlar...

Ama sebep onun bağırması değil, çocukluğumdan beri gelen bir birikim. Üniversiteyi ilk yılımda kazanamadım diye etmediğini bırakmadı, istisnasız her sofra başında ağzına geleni sayardı.
Üniversitede tek dersim kalsa yine aynıları. Ama hep elalemin yanında hakaret etme, rencide etme şeklinde. Susarsın susarsın, ağlarsın ona da kızar.

Geçen yıl bu zaman yine ramazandı hiç unutmuyorum beni teyzemin eniştemin yanında azarladı. Ama sebep o kadar komikti ki (daha evvel yine sana bahsettim diye hatırlıyorum, baba tv ekranı biraz sola mı kaymış dedim diye.) Utandım, gözlerim doldu. Bu defa da ağla da mahvedeyim hadi seni dedi. Kendimi tutunca da patladım ve sinir krizi geçirdim en sonunda. Ama öyle bir haldi ki, çoğu anını teyzem falan anlatıyor, hatırlamıyorum bile. Ve babamın korkusundan hiçbir dediğine karşı gelemeyen insan olan ben, ona ağzıma geleni söylemişim ağlayarak. İnsan bir düşünür değil mi, bu kız bana asla böyle şeyler söylemezdi. Acaba çok mu üzerine gittim, sinirleri mi yıprandı der... Ama o bırakın bir temiz döveyim, zaten bunu bugüne kadar yapmadığım için şımardı diyordu.

Tahmin edebildin mi şimdi gelecek tepkiyi :)

Babama göre psikolojik rahatsızlık, depresyon vs yoktur. Halam panik atak hastası. Anksiyete problemi falan var kadıncağızın ki kaç kez şahit olduk aklı başında olan insan öyle kendini yerden yere mi atar... Ama babamın bu konudaki yorumu, kocası müsamaha gösterdiği için halam şımarıklık ediyor. Sert bir kocası olsa panik atak falan kalmaz. Zaten öyle bir hastalık yoktur, uydurmadır.

Ben şimdi ola ki doktora gitsem bana bir ilaç verse bu defa da bunun saçma tepkileriyle yorumlarıyla uğraşmak durumunda kalırım. Adım gibi eminim şimdi gidip depresyondayım desem, hatta bunu bir doktor söylese der ki rahat batıyor ondan böyle, babası olarak hiç mi laf söylemeyeceğim ne var bu kadar kızacak...

kuzum babana söylemek zorunda mısın peki doktora gittigini :26: ona sormadan gitme imkanın varsa git mutlaka anlattıgın kadarıyla verdigin tepkiler pek normal degil çünkü :50: inan bana ilaçlarla ve doktorun telkiniyle çok daha iyi hissedeceksin kendini, aynı yollardan bende geçtim çünkü ve ben 3 senede atlattım, ki hala normal degilim bazı konularda, babama aşırı tepki veriyorum mesela ışığı kapat dediginde bile :53:

dedigim gibi lütfen beni yanlış anlama, ama yaşadıgımız şeyler çok benzer ve bir an önce senin kendini toparlamanı istiyorum ondan böyle şeyler söylüyorum canımcım :26:

Ben çıkmışım ama hiçbiriyle anlaşamıyorum ki canım.

Benim çocukluğumdan beri hassas olduğum noktalar vardır. Kimse bana öğretmediği halde çocukluktan beri namaza, kapanmaya falan ilgim çoktu. Günah işlemekten inanılmaz korkarım. Yalana da hiç tahammülüm yoktur. Ama annem babam basit şeyler için o kadar çok yalan söylüyor ki. :50:
Sonra çoğu şeyle dalga geçiyorlar, çok dedikodu yapıyorlar. İnanılmaz rahatsız oluyorum. Mesela öldü dedeciğim geçen yıl, annem hala yeni gelin olduğunda dedemin babannemi azarlamasını falan anlatıyor çirkin sözlerle. Ölmüş adamın arkasından konuşma dediğimde de ha sen kapandın ya fetva makamı oldun başımıza deniyor. Bu verdiklerim sadece örnek. (Farkındayım kendi öz ailemi aşağılar gibi her şeyi apaçık yazdım ama napayım kimseye anlatamıyorum ki.)

E şimdi kendi şahit olduğum bir konuda abarttıklarını yahut yalan söylediklerini görünce acaba abimin nişan sırasında da abime abarttı da annem ayırmaya mı çalıştı diye bile aklıma geliyor.

O yüzden onlara kabahat buluyorum, acaba diyorum...
Sen de anlatmıştın ama yengenin yaptıklarını, senin nişanında sen ağlarken içerde kahkalar attıklarını falan. Annenin etkisi olmuş olsa bile o kız kendi sonunu kendi yaptı birazda sanki. Allah yaşatmasın zor dönemler, o kızcağız da birinin gazıyla davranmışsa öyle ona da yazık olmuş.
Ailen böyleyse de yapacak bir şey yok kabullenmekten başka. Değiştirmeye, anlatmaya çalışma derim, daha fazla yıpranırsın. Yav he he diyceksin içinden ve geçiceksin.
Duamdasın fnk...

kuzum babana söylemek zorunda mısın peki doktora gittigini :26: ona sormadan gitme imkanın varsa git mutlaka anlattıgın kadarıyla verdigin tepkiler pek normal degil çünkü :50: inan bana ilaçlarla ve doktorun telkiniyle çok daha iyi hissedeceksin kendini, aynı yollardan bende geçtim çünkü ve ben 3 senede atlattım, ki hala normal degilim bazı konularda, babama aşırı tepki veriyorum mesela ışığı kapat dediginde bile :53:

dedigim gibi lütfen beni yanlış anlama, ama yaşadıgımız şeyler çok benzer ve bir an önce senin kendini toparlamanı istiyorum ondan böyle şeyler söylüyorum canımcım :26:

Hayır kuzum neden yanlış anlayayım çok doğru söylüyorsun. Abim doktor aslında onun hastanesine gidebilirim. Zaten dikkat dağınıklığım için gitmeyi düşünüyordum ama devlet hastanesi ilgilenir mi bu konuyla? Bir de verecekleri ilaç sersemletir, bağımlılık falan yapar mı ondan çekiniyorum. Sen ne kullanmıştın? Geçen yıl bu tepkileri verdiğimde abimin eski nişanlısı lustral vermişti. (Doktora gitmedik, kafasına göre al iç bir şey olmaz dedi. Ne kadar cahilim değil mi? :) ) Ve hiçbir etki göstermedi bende. Bir kutudan iki film çıkıyor ya, birini kullanmıştım. Sürekli aklımda intihar düşüncesi falan vardı. İntihar etmekten korkuyordum ama acaba kaç gün yemek yemesem ölürüm falan diye hesaplıyordum. :17:

Düzgün bir ilaç tavsiye ederler umarım. Bir de memur olmama falan engel ciddi bir sorunum çıkar diye de korkuyorum. Takıntılarım falan da var çünkü. Ben hakime olmak istiyorum, hayalim bu. Olur da bir gün kazanırsam bu yüzden kaybetmek istemiyorum.

Sen de anlatmıştın ama yengenin yaptıklarını, senin nişanında sen ağlarken içerde kahkalar attıklarını falan. Annenin etkisi olmuş olsa bile o kız kendi sonunu kendi yaptı birazda sanki. Allah yaşatmasın zor dönemler, o kızcağız da birinin gazıyla davranmışsa öyle ona da yazık olmuş.
Ailen böyleyse de yapacak bir şey yok kabullenmekten başka. Değiştirmeye, anlatmaya çalışma derim, daha fazla yıpranırsın. Yav he he diyceksin içinden ve geçiceksin.
Duamdasın fnk...

Evet orası da öyle ama bu gerginliği başlatan kendisiydi aslında. Yani annem adeta peşinden koşuyordu kızın, aşırı seviyordu. Hatta abartılı tepkilerine sinirlendiğim olurdu. Eline ayağına kurban olurum kızım falan diyordu, çok kızmışlığım var yalaka mısın diye. :47:

Ama kendisi taktı bir kere kafaya. Aileden bir tek benimle iyi anlaşıyordu çünkü yüzde yüz hatalı olsa bile ben yine de abime kızardım üzme ablamı diye. Yalnızca bir kez eleştiride bulundum, onda da düşman oldu zaten bana. Kısacası evet açıkçası masum değildi ama bazen annemin bir şeyi anlatışındaki abartıyı, laf çarpıtmayı falan görünce de acaba dediğim oluyor.

Allah razı olsun canım eksik etme dualarını. :16:

cnm üzülme ben ara ara alıntılarım sayfaları tek tek okuyamayan arkadaşlar görürler şekil bir a :27::27::27:

1)mavigece07 ---185 adet okunacak
2)Lilruba ---------185 adet okunacak
3)MissCherryBloosom (3 hafta yok!!)-
4)Ceylinimdeceylinim---------185 adet okunacak
5)fndkfndk------185 adet okunacak
6)rapisa---------------185 adet okunacak
7)tolin---------185 adet okunacak
8)Sottile----185 adet okunacak
9)capoeira-----185 adet okunacak
10)özgem81-------189 adet okunacak
11)Nehirsu85------185 adet okunacak --- 50 adet okundu
12)buujuu----------185 adet okunacak
13)perican55------185 adet okunacak
14)Nara87 ---------185 adet okunacak
15)deryadeniz28--------185 adet okunacak
16)Kelebekcim--------185 adet okunacak
17)berirem-----185 adet okunacak
18) cesmi_naz---------185 adet okunacak
19) vazgecilmez------185 adet okunacak
20)cerenkar---------
21)Limonlu_Cheescake-------185 adet okunacak
22)_tiramisu_--------185 adet okunacak
23)mariposa22(3 hafta yok!!)---------
24)ysmn ----------185 adet okunacak
25)gizem89------------185 adet okunacak
26)ArcLizzie.....185 adet okunacak

Kızlar duam biraz uzun ama gönül herkese etmek isteyince uzadı biraz

Bismillahirrahmannirrahim… Estağfirullah, estağfirullah, estağfirullah, elhamdülillah elhamdülillah elhamdülillah, Allahümme sali ala seyyidina Muhammedin ve ala ali seyyidina Muhammed…
Ya rab Hamd sana şükür sana. İman ettik buyruklarına. Ancak sana kulluk eder, yalnız senden yardım dileriz. Ulaştır bizi mutlu yoluna, ulaştır bizi nimet verdiklerinin yoluna. Felekleri nura, melekleri sürura, âlemleri huzura kavuşturan Muhammed aşkına, dergâh-ı izzetine uzanan günahkâr ellerimizi boş çevirme ya Rabbi! Sen affedicisin, affı seversin bizi de affeyle! Âmin diyen dillerimizi sana açılan ellerimizi boş çevirme ya rab
Kabul olmayan duadan, faydası olmayan ilimden, Müslümana hiç yakışmayan tavır ve hareketlerden, ürpermeyen kalpten, doymayan nefisten, sana sığınıyoruz, muhafaza eyle ya Rabbi!
Allah’ım!
Bizleri kendisini bilen, habibini seven, rızana eren kullarından eyle.
Seni zikretmeyi, sana şükretmeyi, sana güzelce ibadet etmeyi cümlemize nasip eyle!
İmanımızı zengin, işimizi düzgün eyle. Korktuklarımızdan emin, umduklarımıza nail eyle ya Rabbi!
Allah’ım!
İmanımıza güç ve kuvvet, vücudumuza sağlık ve afiyet, gönlümüze sevgi ve şefkat, kazançlarımıza bol bereket anamıza babamıza sevdiklerimize sağlık afiyet nasip eyle!
Geçmişlerimize rahmet eyle, hayatta olanlarımıza huzur ve mutluluk bahş eyle ya Rabbi!
Günahlarımızı affeyle, seyyiatımızı mahfeyle, bizleri razı ve hoşnut olduğun kullarından eyle ya Rabbi
Beni ve burada el açmış dua eden bir cümle kardeşlerimin de dua ve dileklerini haklarında hayırlısıyla avuçlarına kondur ya rabbi
Okunan 4444 salatı tefriciyeyi Muhammed Mustafa (sav) efendimizin, mübarek, ruh-u Tayyibelerine hediye eyledik, vasıl eyle ya Rabbi!, Diğer peygamberlerin, sahabelerin, Salihlerin, ölmüşlerimizin de ruhunu şad eyle Allahım…
Duanın sırrına ermemizi nasip eyle yarabbi
Niyet edip okuduğumuz Esra kulun için Babasına abisine şafi isminle şifa nasip eyle ya rabbi burada el açıp dua eden tüm kardeşlerimin ailelerine sevdiklerine sağlık sıhhat afiyet ver bizleri sevdiklerimize onlarıda bizlere bağışla ya rabbi…
Onun hakkında dini , dünyası ve ahreti için kim hayırlıysa ya evvel isminin tecellisiyle bir an önce karşılaşmasını hayırlı bir evlilik ve evliliğinin devamını nasip eyle ya rabbi
Huyu güzel ,kendi güzel sana inanan kul hakkından korkan dürüst,cömert ,sevgi dolu merhametli ailesi ailesiyle uyumlu her haliyle her tavrıyla her davranışıyla uyum içinde olacağı çok seveceği çok sevileceği ,saygılı maddi manevi gönlüne göre olan kişiyle karşılaştır ya rabbi kapalı kapılarını aç dua pınarlarından geçir ya rabbi sen ki karıncanın sesini duyansın her birimizin gönlünden geçenleri bizden daha iyi bilensin ya rab bir istediğimizi binlerle nasip ettiğin kullarından eyle bizleri,
Bu forumda ve her nerede varsa şu mubarek aylarda el açan dua eden tüm din kardeşlerimizin de dualarını kabul eyle ya rabbi Ya Mucib isminle ettiğimiz dualarımıza ol de oluversin ya rab amin amin amin
Düzenleyen: özgem81 Düzenleme Tarihi : Bugün Düzenleme Saati :13:43
Bu arada ben 100 tane okudum, senin listeyi de güncelleyim diye bidirim yapayım dedim.:14:

Back