Konu sahibi arkadaşım Allah razı olsun çok güzel bir şeye vesile oluyorsun. Allah kıldığımız namazları kabul etsin. Hepimizi ve hepimizin kıyamete kadar sürecek neslini namaz kilanlardan eylesin :)
Ben çok şükür ergenliğe girdiğimden beri namazlarımı devamlı kiliyorum. Küçük yasta bu alışkanlık edinilirse ilerde daha kolay oluyor o yüzden küçüklükte alismayanlarin zorlanacağını düşünüyorum. Bir ibadeti yapmak ne kadar zorsa sevabı da o denli çok olacaktır Allahın izniyle...
Bana ilkokulda öğretmenim bir hikaye anlatmıştı o hikayeyi paylaşmak istiyorum. Bir inşaat işçisinin 365 çarpı 5 yani 1825 tuğla taşıması geremiyormuş. İşçinin amiri 1 yıl boyunca her gün günde sadece 5 tuğla taşı ya da dilersen hepsini bir günde taşıyabilirsin demiş. Adam 364 gün yan gelip yatmış son gün bütün tuğlaları sırtına yükleyip taşıyacakken tuğlaların altında kalmış. Öğretmenim bu hikayeyi anlatıp işte günde 5 vakit namaz da böyledir ne kadar ertelerseniz yükünüz o kadar ağırlaşır demişti ben de o günden sonra namazı hiç bırakmadım çok şükür...