ben de 25 yaşındayım 23,5 yaşında evlendim. 5-6 aydır bebek istiyoruz ama olmuyor. bence bebek fikrini çok erteleme nacizane fikrim.
bak biz 1 buçuk yıllık evliyiz nerdeyse ev parasının yarısını biriktirdik. evlat da önemli 3 yılda değil de 5 yılda oluversin evin ama o eve bir de süs lazım değil mi?
sonra paranız var ama sizinde bebeğiniz yok gibi dengesiz laflar edenler çok oluyor(tabi çekemeyenler) onlar umrumda değil sadece Allaha havale ediyorum. sanki parayı da veren Allah çocuğu da hepsi onun, istediğine istediğini istediği kadar veriyor. bak şurdaki insanlara Allah herkese farklı farklı rızıklar vermiş. eğer çocuk istiyorsan evliliğe alışınca çocuk fikrini de düşün. maddiyat yüzünden erteleme
canımm evet çok ya 10 yıldır bir çözüm bulamadık bu saatten sonra da bulamayız çünkü elektirkle paso çalışan cihazlar şunlar ama hergün
bulaşık makinası ( hergün en az 1 kere bazen 2 kez)
çamaşır makinası hemen hemen hergün ( haftada 6-7 kez çalışıyor)
ütü ( haftada en az 3 gün bir çalışmada en az 1 saat )
önceden şofbenimiz elektrikliydi bu yaz güneş enerjisi taktırdık da kurtulduk bakalım ( eşim sabah akşam duş alır yılların alışkanlığı)
telefon ve laptop şarjları
saç kurutma makinası
televizyonlar ( çocukların odasında ,salonda, mutfakta)
bilgisayarlar ( çocukların ve de benim )
buzdolabı( sürekli )
derin dondurucu( sürekli)
evin malum akşam yakılan elektrikleri
fırınım elektrikli ( haftada birkaç kez çalışırsa)
küçük mutfak aletleri rondo ,mikser gibi,elektirkli ızgara gibi
ve de haftada 2-3 kez çalışan elektrikli süpürge
hmm anladım sen temiz ve çalışkan hanımsın ondan çok geliyor bende süpürge ve ütü kısmı baya baya az
ben de 25 yaşındayım 23,5 yaşında evlendim. 5-6 aydır bebek istiyoruz ama olmuyor. bence bebek fikrini çok erteleme nacizane fikrim.
bak biz 1 buçuk yıllık evliyiz nerdeyse ev parasının yarısını biriktirdik. evlat da önemli 3 yılda değil de 5 yılda oluversin evin ama o eve bir de süs lazım değil mi?
sonra paranız var ama sizinde bebeğiniz yok gibi dengesiz laflar edenler çok oluyor(tabi çekemeyenler) onlar umrumda değil sadece Allaha havale ediyorum. sanki parayı da veren Allah çocuğu da hepsi onun, istediğine istediğini istediği kadar veriyor. bak şurdaki insanlara Allah herkese farklı farklı rızıklar vermiş. eğer çocuk istiyorsan evliliğe alışınca çocuk fikrini de düşün. maddiyat yüzünden erteleme
benide ekleyin kumbirikte 40 tl var
kızlar ben gecen ay ceyrek aldım 152den.bu ay 50-100 arası bişi ayırabiliyorum dolarmı karlı euromu
bebekle ilgili tespitlerine katılıyorum bitanem çok doğru demişsin.canım sana katılıyorum bende 2 yıllık evliyim istemedm basta sonra baktım zaman geciyor yaş gidiyor borclar bitmiyor evmiş falanmış olacagı varsa olur yani cok takmıyorum elimden geleni yapıyorum ama şart değil aç açıkta değiliz işimz gücümüz var şükür allah evlat aratmasın kimseye ben istemiyorum 3-5 yıl diyenlere kızıyorum sen bi iste bakalım rabbim verecekmi kolaymı o iş o kadar kaç tane arkadsm var bebeği erteleyp şimdi tüp bebek merkezlerinde gezen ben tesadüfen hamile kaldım inan bi sürüde borcum var eve 3000 maaş giriyodün cektik bugün 400 lira kaldı bir ay bozdur bozdur harca :)) hastanesi marketi pazarı eşim sigara içiyor yol parası arada bi de bayram var hepsi bu para yetirmeye calışcaz allah yardım ediyo bu ay ilk kez bi çeyrek aldm bebeğim için nasıl oldu bilmiyorum bereketiyle geliyor dedikleri bu olsa gerek her ay ufaktan bişeyler yapcam onun için seneyede borcumz bitiyo inşallah :))
Günaydın hanımlar,
Ben bu ay daha henüz bişey biriktiremedim.Zaten ayın 23.ne kadarda pek birikim yapamam.150 Tl param kaldı bakalım ayın 23.ne kadar idare edebiliecekmiyim.Bu ayda en azından bir 100 EUR yaptırsam ne iyi olacak.Bakalım hayırlısı birikim yapınca sizlerle paylaşırım.Bu aralar sizlere pek yazamıyorum malum başımda öğrencilerim var; ama sizleri takip ediyorum.
kızlar ben gecen ay ceyrek aldım 152den.bu ay 50-100 arası bişi ayırabiliyorum dolarmı karlı euromu
altın alcak durum yok artık ben alamam yani tl kalırsada harcarım
altın alcak durum yok artık ben alamam yani tl kalırsada harcarım
merhaba canım iyi düşünmüşsün tl de kalmayıp da döviz alma konusunu
fakat bir de bu soruyu döviz alacağınız kişiye sorsanız da bizi de aydınlatsanız olur mu ?
bak bunu ben de merak ettim şimdi ? sana bereketli birikimler şimdiden
ben hiç dolar euro almadım geçen kış altına çalıştımzümremin de dediği gibi ama yaz gelince Allah da bereket verdi. maşallah diyelim.
tl kalınca niye harcıyorsun ki harcama
benim de 1800 tl hala bekliyo hesap da yaz başından beri ne zaman altın alayım desem vazgeçtim. maaştan da bu ay 1000 atayım diyordum ama babacığım araba alcak 1000 tl sini ona vercem. bu ay Ramazan ee altınlara da zekat düşüyor. yazın altın hiç alamadım ama yazın aldığım maaş boşa gitmedi. tatil, babam ve zekat.
işten cıkıp servisten iniyorum sadece kuyumcu var canım dövizi soramıyorum burdakiler kesin biliyodur diye düşündüm:44::44::44:
ben hiç dolar euro almadım geçen kış altına çalıştımzümremin de dediği gibi ama yaz gelince Allah da bereket verdi. maşallah diyelim.
tl kalınca niye harcıyorsun ki harcama
benim de 1800 tl hala bekliyo hesap da yaz başından beri ne zaman altın alayım desem vazgeçtim. maaştan da bu ay 1000 atayım diyordum ama babacığım araba alcak 1000 tl sini ona vercem. bu ay Ramazan ee altınlara da zekat düşüyor. yazın altın hiç alamadım ama yazın aldığım maaş boşa gitmedi. tatil, babam ve zekat.
benim dövizim yok canım yanlış yönlendirmek istemem
karanfilce zümren kim ?
yazdıklarına katılıyorum , ben de tl olsa bile harcamayanlardanım
Bugünki altın fiyatlarından ne haber bayanlar?? Çıkıştamıyız?,Düşüştemiyiz?..
kur.döviz'den takip ediyorum ben altını..
Dün gidip 163 ten 3 adet eski tarihli çeyrek aldım, gramlık paramda var ama onu almak için altının gidişatını takip etmeyi seçtim dün düşüşteydi bugün çıkışta gözüküyor..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?