• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Haydi hanımlar ayda 1 çeyrek alıyoruz nasıl mı?

kızlar hepinize günaydın:71: yeni başlayan arkadaşlara ve herkese hayırlı birikimler olsun inşallah. ben de dün 3 tane çeyrek aldım:64: 159 dan aldım eski tarihli olanı:62: allahım bereket versin inşallah.

kızlar hepinize günaydın:71: yeni başlayan arkadaşlara ve herkese hayırlı birikimler olsun inşallah. ben de dün 3 tane çeyrek aldım:64: 159 dan aldım eski tarihli olanı:62: allahım bereket versin inşallah.

bereketli olsun canım :nazar:

günaydınlarr

ay kızlar hala aynı yerimde sayıyrm ben
3 çeyrek 175 tl param var
ama ay sonunu bekliyrm
bu ay çok para harcamadık
market alışverişini şirket karşıladı o çok iyi oldu
böylelikle masraf tutan en önemli kalemi sildik geriye aylık bikaç taksidimiz kaldı
kira ve faturala tabi
fazla dışarıda çıkmadık. iyi gidiyrz şimdilik
ama ne yapsam ne etsem elektrik faturası hep 30 geliyor
alt tarafı 2 kişiyiz akşamları tv izliyrz o da 8 den 11 e kadar
makinalar bu kadar çokmu yakıyor
ya da doğal gazdan mı kaynaklanıyor anlamadım
su paramızda sabit 18 tl
geçen ayda böle gelmişti
o iyi gidio nasıl ayarlıosak :D:1:
bakalım ay sonu cüzdanda kalan paralar kumbiriğe gidicek

Son düzenleme:
günaydınlarr

ama ay sonunu bekliyrm
böylelikle masraf tutan en önemli kalemi sildik geriye aylık bikaç taksidimiz kaldı
kira ve faturala tabi
su paramızda sabit 18 tl
geçen ayda böle gelmişti

haydi hayırlısı canım inşallah bereketli birikimler yaparsın :38:
elektrik faturası biz de çok gelir ama çok şey elektrikle çalışıyor ne yapalım:34: güneş enerjisi taktırdık bu yaz da biraz düştü genelde 120-130 tl geliyor şimdi 80-90 tl ye düştü :34:

Kızlar bende sizin gibi altın almak istiyorum.Fakat çok borcum var. Sizin gibi altın alırsam faiz öderim. Almayıp borcları ödeyeyim dediğimde yine faiz ödüyorum. Fark eden birşey olmuyor. Kararsız kaldım size bir danışayım dedi:44:m.

kızlar dün hava çok sıcak bir de maaş günü banka önünde kuyruk vardır beklemesi çocuklarla zor olur diye gece çıktık maaşımın bir kısmını çektim. içerisinden de 300 tl yi bugün 2700 tl den kalan son borcumu kapatmak için ayırdım .Allah'a sonsuz şükürler olsun bitti artık devremülkün para ödeme işlemi bitti :66::66:
artık aylık devremülk için ödediğim 350 tl yi eylül ayından itibaren bir kenara koymam lazım ,aynı ödeme sorumluluğunu taşımalıyım yoksa birikim olmaz :1:
bu ay birikim yapmam mümkün olmaz bunu daha önce de yazmıştım.
ama hayırlısıyla eylül ayı ile birlikte ya Allah bismillah deme vakti inşallah ,Rabbim hepimize bol bereketli ,hayırlı şeylere vesile olarak harcayacağımız ,yatırım yapacağımız birikimler nasip etsin inşallah :16::16:

Son düzenleme:
günaydınlarr

ama ay sonunu bekliyrm
kira ve faturala tabi
su paramızda sabit 18 tl
geçen ayda böle gelmişti

ne güzel ramazan bereketi derler buna işte...:61:bende çalışıyorum evde 2 bucuk kişiyiz banada elektrik hep yüksek gelir...bu ayda 31.30 gelmiş doğalgaz desen...8 lira suyu saymıyorum o bizden ...:90:yazın pek masraf olmuyor dicem ama tatil olayı falan cıkınca epey oluyor...kızlar bebekler cook masraflı buyudukce artıyor masrafları....yenı evlıler yenı anne adayları..once bırıkım sonra bebek...ama yok yok yapın hemen her bebek rızkıyla gelırmıs....:emir_bebek::nazar::49:

Kızlar bende sizin gibi altın almak istiyorum.Fakat çok borcum var. Sizin gibi altın alırsam faiz öderim. Almayıp borcları ödeyeyim dediğimde yine faiz ödüyorum. Fark eden birşey olmuyor. Kararsız kaldım size bir danışayım dedi:44:m.

Allah kurtarsın canım bence öncelikli olarak borçlarından tamamen arınmaya bak canım yoksa kısırdöngü içerisinde kalırsın.
ne borcu ve ne faizi bu ?

Allah kurtarsın canım bence öncelikli olarak borçlarından tamamen arınmaya bak canım yoksa kısırdöngü içerisinde kalırsın.
ne borcu ve ne faizi bu ?

teşekkürler canım.
annemin bağkurdan emekli olması için ona kullandığım kredi kartı ve maaş arkası vardı. toplam 6 bin ve birde 10 bin kredi çekmiştim. Şimdi önceliğim maaş arkasını sıfırlamak. Borç verdiğim insanlardan toplaya bilseydim sıkıntım yoktu ama...

ay bilmiyrm ben elektriğe takmış durumdayım
ama bundan da aşağı düşmez herhalde :D
duru inş. cnm ya Rabbim isteyen herkese nasip etsin bebiş
bende önce birikim yapmayı düşünenlerdenim
ev almak istiyrz aslında ama o zamana kadar alabilirmiyiz bilemiyrm
Türkiye şartlarında genç yaşta 2 kişi çalışarak desteksiz ev almak çok zor
sonra düşünüyrm yaşım daha 25 acele etmeyelim ev için
birikim yapıp güzel bişiy alalım
o arada da artık çocuk olur herhalde ama bi 3 yıl istemiyrm
bakalım ksımet yinede kulun hesapladığı gibi olmuyr bazen hiçbişey

Günün Fırsatı: SÜRPRİZ, EVLİLİK ve ÖZEL GÜN hediyeleriniz GÜLAYLAR'dan! Aşkınızın sonsuza dek sürmesi dileği ile GÜLAYLAR'dan yapacağınız alışverişlerde 100 TL'lik Alışveriş Çeki %95 grupfoni fırsatıyla 5 TL, 300 TL'lik Alışveriş Çeki %98 .... fırsatıyla 7 TL!

Kızlar işinize yarar mı bilmem ama konu altın olunca belki iyi bir fırsat gibi gelebilir size

haydi hayırlısı canım inşallah bereketli birikimler yaparsın :38:
elektrik faturası biz de çok gelir ama çok şey elektrikle çalışıyor ne yapalım:34: güneş enerjisi taktırdık bu yaz da biraz düştü genelde 120-130 tl geliyor şimdi 80-90 tl ye düştü :34:

uf ne kadar da çok geliyormuş. benim 24 filan gelir elektrik doğalgaz 8 su da 12 filan tembelliğim de ortaya çıktı:9:
ama evde en çok elektriği buzdolabı tüketiyor A+ almak için en çok ona özen gösterin.

teşekkürler canım.
annemin bağkurdan emekli olması için ona kullandığım kredi kartı ve maaş arkası vardı. toplam 6 bin ve birde 10 bin kredi çekmiştim. Şimdi önceliğim maaş arkasını sıfırlamak. Borç verdiğim insanlardan toplaya bilseydim sıkıntım yoktu ama...

maaş arkası ne demek kusura bakma çok soru soruyorum ama sormadan da öğrenilmez ki :34:
borcun çokmuş peki ne zamana kadar sürecek
teyzemin emekli aylığının bir kısmıyla ödenmiyor mu 6000 tl

günaydınlarr

ama ay sonunu bekliyrm
kira ve faturala tabi
su paramızda sabit 18 tl
geçen ayda böle gelmişti

canım neden bi çeyrek daha almıyosun düşmüşken alabilrsn bence :) ayrıca 30 lira elektrik için cok iyi az bile bizimde dikkat etmeme ragmen 38-42 arası gelir iki kişiyiz ve ikimizde calışıyoruz yani klima falanda yok anlamıyorum ama su az benim bulaşığı camasırı hep makinaya atıyorum çalıştıgımdan sadece haftasnu temizlik yapıyorum 10-12 falan gelir su faturam bi ev için normal bence bunlar

Son düzenleme:
maaş arkası ne demek kusura bakma çok soru soruyorum ama sormadan da öğrenilmez ki :34:
borcun çokmuş peki ne zamana kadar sürecek
teyzemin emekli aylığının bir kısmıyla ödenmiyor mu 6000 tl

Eğer hiçbir harcama yapmadan borçları ödemeye devam edersem 8/9 ayda bitiririm. Ya da borç verip ümidi kestiğim paraları toplarsam 3 ayda biter. Maaş arkası maaş çektiğimiz karttan bankanın acil ihtiyaç anında kullanabilmeniz için maaşın kadar bir tutarı kredili olarak bırakması. Kartından istediğin zaman çekebiliyorsun.

ay bilmiyrm ben elektriğe takmış durumdayım
ama bundan da aşağı düşmez herhalde :D
duru inş. cnm ya Rabbim isteyen herkese nasip etsin bebiş
bende önce birikim yapmayı düşünenlerdenim
ev almak istiyrz aslında ama o zamana kadar alabilirmiyiz bilemiyrm
Türkiye şartlarında genç yaşta 2 kişi çalışarak desteksiz ev almak çok zor
sonra düşünüyrm yaşım daha 25 acele etmeyelim ev için
birikim yapıp güzel bişiy alalım
o arada da artık çocuk olur herhalde ama bi 3 yıl istemiyrm
bakalım ksımet yinede kulun hesapladığı gibi olmuyr bazen hiçbişey

ben de 25 yaşındayım 23,5 yaşında evlendim. 5-6 aydır bebek istiyoruz ama olmuyor. bence bebek fikrini çok erteleme nacizane fikrim.
bak biz 1 buçuk yıllık evliyiz nerdeyse ev parasının yarısını biriktirdik. evlat da önemli 3 yılda değil de 5 yılda oluversin evin ama o eve bir de süs lazım değil mi?
sonra paranız var ama sizinde bebeğiniz yok gibi dengesiz laflar edenler çok oluyor(tabi çekemeyenler) onlar umrumda değil sadece Allaha havale ediyorum. sanki parayı da veren Allah çocuğu da hepsi onun, istediğine istediğini istediği kadar veriyor. bak şurdaki insanlara Allah herkese farklı farklı rızıklar vermiş. eğer çocuk istiyorsan evliliğe alışınca çocuk fikrini de düşün. maddiyat yüzünden erteleme

uf ne kadar da çok geliyormuş. benim 24 filan gelir elektrik doğalgaz 8 su da 12 filan tembelliğim de ortaya çıktı:9:
ama evde en çok elektriği buzdolabı tüketiyor A+ almak için en çok ona özen gösterin.

canımm evet çok ya 10 yıldır bir çözüm bulamadık bu saatten sonra da bulamayız çünkü elektirkle paso çalışan cihazlar şunlar ama hergün
bulaşık makinası ( hergün en az 1 kere bazen 2 kez)
çamaşır makinası hemen hemen hergün ( haftada 6-7 kez çalışıyor)
ütü ( haftada en az 3 gün bir çalışmada en az 1 saat )
önceden şofbenimiz elektrikliydi bu yaz güneş enerjisi taktırdık da kurtulduk bakalım ( eşim sabah akşam duş alır yılların alışkanlığı)
telefon ve laptop şarjları
saç kurutma makinası
televizyonlar ( çocukların odasında ,salonda, mutfakta)
bilgisayarlar ( çocukların ve de benim )
buzdolabı( sürekli )
derin dondurucu( sürekli)
evin malum akşam yakılan elektrikleri
fırınım elektrikli ( haftada birkaç kez çalışırsa)
küçük mutfak aletleri rondo ,mikser gibi,elektirkli ızgara gibi
ve de haftada 2-3 kez çalışan elektrikli süpürge

Back