Haydi hanımlar ayda 1 çeyrek alıyoruz nasıl mı?


Valla ben bu yazıyı beğendim.Belki eşlerimiz açısından böyle olmasakta para biriktimek konusunda bu kadını örnek alabiliriz.Hem kadın sadece el işleriyle böyle kazanıyorsa.Bizler hakikatten har vurup harman savuruyoruz.
 
aslında evde iş yaparak okadar ev geçindiren bayan varki..bir tanıdık bayan var el işi yaparak inanın ev geçindiriyor ve işleri battı en az 10 bin liralıkta borç ödedi.gece gündüz yapıyor helal olsun diyorum bende.
 
merhaba kızlar güzel bir öğleden sonra diliyorum ,çarşıda işlerimi hallettim geldim. geçmişi okuyayım bakalım neler var
 

canım benim seni öyle iyi anlıyorum ki bende önceleri öyleydm cok üzüldüm borcumuz cok diye eşim delriyodu cıkardım 7 tane burma bileziği daha 6 aylık evliyken al dedim benm eşim savurgandır ama duygusaldır bilezikleri bozdurunca oturup aglamıştık birlikte onlar benmdi cünkü am olsun dedim iki yılda belki 10 bin lira zarar ettm keşke elimde olsaydı şimdi neye yarar gitti bi kere zaten düğündeki altın ve paralar ilk aydan kartlara gitmişti o zaman 10 bin lira götürdü krediye nakit yatırdı borcumuz cabuk biter diye sigara falan içiyor benmkide cok masraflı söyleynce napıyorum evimdeym bara pavyona gitmiyorum balkonumda oturuyorum cok sıkıyosun diyor kaç kez bıraktı 3 gün sonra tekrar başladı napcamı bilmiyorum ama artık ondan cok bebeğimi düşünüyorum napayım sıkışsakta zorlansakta atcam kenara azcık azcık 50-100 ne olursa yoksa bişey olacagı yok gelen gidiyor gelen gidiyor.. sonu yok yani
 
Kızlar 7000 TL'lik borcumdan bu sabah hesapladım 5700 TL kalmış.ALLAH'ım ne olur doğum iznine kadar bitireyim şu borcumu hem iş yerinde daralmaya başladım hemde bu borç beni sıkmaya başladı.
amin bitanem inşallah doğumdan önce hayırlısıyla bitirirsin
aman Allah'ım
innuk canım çok zor ve iç acıtan bir tablo önemli olan da gençliğinde bunu yaşayıp önündeki yıllarda tekrarını yaşamamak için tedbir alman
Allah kolaylık ve de sabır versin canım.

çok yerinde bir tespit
Aman Allah'ım kızlar bu yaşadıklarınız hiç kolay şeyler değil Rabbim sabır ve de kolaylıklar versin.
ben otuduğum yerde şok oldum

inşallah canımmmmmmmmmmmm
aman ha ortakçılık çok zor iş kim memnun kalmışki bu zamana kadar :26:
işin çok zorrrrrrrrrrrrrrrrr innukcim Allah yardım etsin sana.
eşin sigara biraya verdiği paranın yıllık yaklaşık 4000 tl olduğun farkında mı acaba:26:
içki kumar kadın kız bunlar girdiği hiçbir eve hayır getirmez evin bereketini alır götürür. Allah eşine hidayet versin canım.

inşallah bitirirsin canım
aminnnnnnnnnnnn canımm
en iyisi eşinin harçlığından kıs
Merhaba,bende şimdiye kadar biriktirmeye kalktım ama lazım olunca elim hemen gitti kumbaraya
Çocuk da olunca biraz zor oldu eksikleri bitmiyo çünkü
Bundan sonra artık yok sayacağım o parayı,ya allah bismillah
hoşgeldin canım bereketli birikimler

bu teyze aynı benim kafadanmış helal olsun ona
 

aynen canım bend ehıc sevmem ortak ısı ve tehlıkelı gercekten yanı rıske grımek ıcın baya bı zengın olmak lazım sanırım ama zaten zengınler dah akıllı davranıyor bence.eşim memur ve sürekli emekli olayım tıacret yapayım ıstegı var cenesı ınsanlarla dıyalogu gercekten ıyı ama saf yanı ıyı nıyetlı mantıklı düşünemez ve bence tıacrette basarılı olamaz anlatamıyorum su an hep düşüncede kalıyor ama benı genede korkutuyor hep dua edıyorum yanlıs ısler yapmasın dıye yoksa bırıkımı felan sevıyor normalde üstüne basına bıle pek almaz ama kafası cin işlerde işte
 

ben de ticarete bayılırım
2 sene önce evimde battaniye sattım güzel de kazanmıştım
 
selam...
beni ramazan ve snırım başka bir kaç bişiy çarptı...
ama sizleri takipteyim sadece yazmaya güzüm kudretim yok:)
 
Merhaba kızlar:80: Nasılsınız bakalım,ne var ne yok kirli çıkıların mekanında Size birşey danışacağım.Telefon almayı düşünüyorum ama sanırım bu topil sağolsun,bu konuda da pintilik ediyorum:44: Şu an elimde iki tane telefonum var; biri kameralı,kibar bir telefon fakat 3-4 yıl önce aldığım için şarjı hiç dayanmıyor ve ayrıca sim kartımı okumuyor,sürekli hata veriyor.Bu sebeple sadece elimin altında duruyor,kullanamıyorum Diğeri de kamerasız,renksiz ekran,kısacası takoz bir telefon ama şarjı uzun süre gittiği için işime geliyor ve onu kullanıyorum.Ama bu alet de artık dayanamayıp ikide bir kendiliğinden kapanmaya başladı Bir de çift hatlı bir telefonum var,iç ekranı çatladı.Normal telefoncularda tamir edilmiyor,sirkeci tarafında sormak lazımmış ama kaça yaparlar bilmiyorum:44: 240-250 lira civarında samsungun bir telefonunu beğendim ama bu marka nasıldır,model kullanışlı mıdır,verdiğim paraya değer mi bilmiyorum:26: Açıkçası bir süre öncesine kadar blackberrynin pahalı bir telefonunu almak üzereydim ama okul bitince öyle lüks oyuncaklara olan hevesim kaçtı Şimdi çok pahalı olmayan,işimi görecek ama aynı zamanda da şık duran bi telefon istiyorum.Bir yandan da kıyma parana diyorum,ileride üstüne az daha para koyup daha iyi birşey alırsın diyorum.Mesela e72 gibi ayyy işte böyle kafam çok karışık ve düşüncelerim çok uzun kızlar bana bi akıl verin yaa,elimdekilerle idare mi edeyim,250 lira olanı mı alayım,yoksa bulup buluşturup şimdi daha iyi birşey mi alayım?:87:
 

canım mesela ben dayanıklı ve işimi görecek kadar bir telefon olsun istedim 2 yıl önce nokia 1203 almıştım o derece yani lüks takıntım yok artık telefonda özellikle ....
şimdi 2 yıldır kullanıyordum bunu hala da kullanırdım sorun değildi sırf bluetooth özelliği olmadığı ve başımı kulağımı ağrıttığı için uzun konuşmalar sonrasında bu geçmiş olduğumuz hafta sonu nokia c 1 ve bluetooth'a birlikte 240 tl verdim 4 taksite .
devir ekonomi devri ama e 72 senin birçok ihtiyacına cevap verecekse onu al sadece 2 katı masraf etmiş olacaksın ama telefon bozulana kadar da kullanırsın
sadece konuşmak için telefon alacaksan kimseye havaya poyraza gerek yok her bir kuruşumuzun kıymetini bilmekten yanayım şahsen
 
Son düzenleme:

Canım tabiki biz tutuMlu hanımlar elimizden para çıkarmak istemeyiz ama senin ihtiyacın olan bişey bence 250 TL normal bir fiyat.İhtiyacın olduğu için almalısın ama fazla lükse kaçma derim.Ayrıca o elindeki hurdalarıda 5 -10 çıkar elinden derim eve fazlalık eşya oluyor başka birşey değil.
 
Son düzenleme:
ben de şimdi telefon bakıyordum netten. benimki de bozuldu da. sana tavsiyem samsung alma çok çabuk bozuluyor. en iyisi nokia telefon konusunda çok uzun ömürlü.
 

e72 için de epey para koymam gerekiyor üstüne,en az 400 lira fark var.çok kararsızım


Zaten yeni telefon alırsam eskileri hemen satarım ikinci el alan bi yere
 
merhaba kızlarr


bereketli olsun gbgz..


kredi kartının nasıl bir canavar olduğunu anlatan çok güzel bir paylaşım yapmışsın canım..

ben de evlendiğimizde bekarken çalışmanın verdiği alışkanlıkla kendime göre beni aşan harcamalar yaptım kred kartı ile..

ama sonradan eşimden kred kartı kullanmamayı ,param varsa almayı öğrendim..o hep bu yolu kullanır asla kart kullanmaz..

ve böylece para biriktirmeye başladım..

kartlar gerçekten sömüyor bizleri
 

canım samsung bi telefon var o fiyata dokunmatik müzik falan calıyo iyi gibi duruyo ama değil benm 3-4 arkadsm aldı dokunmatiği bozuldu hemen 6 ay ancak kullandılar garantiye gittimi uzun süre gemiyor kendileri yaptırdılar 50-60 lira para tuttu bende gecen ay almayı düşündm vazgectm benden tavsiye ben nokia almanı tavsiye ederm azcık fazla olur ama yıllarca kullanırsn dediğin telefon ondan mı bilmiyorum samsung müzik telefonu aynının tv olanı da var duydugum kadarıyla cabuk bozulyor sarjı 2 gün bile gitmiyor her gün takıyolar sen bilrsn şık bi telefon ucuz ama ben almadım nokianın düşük modelini al gerekirse ama onu alma ben bi teli en az 5 yıl kullanırım almışken ii bişey al bence :)
 
ben de şimdi telefon bakıyordum netten. benimki de bozuldu da. sana tavsiyem samsung alma çok çabuk bozuluyor. en iyisi nokia telefon konusunda çok uzun ömürlü.

İşte ben de bu yüzden emin olamıyorum bir türlü,ama qwerty klavye istediğim için o modele baktım:44:


benim baktığım dokunmatik değil,dokunmatikler sadece samsungda değil her modelde çabuk bozuluyor zaten
 
Para tasarrufu, yapmasından ziyade söylenmesi kolay olan işlerden biridir. Daha az para harcamak, para tasarrufu denildiğinde akla gelen ilk şey olsa da bu kadar basit değildir. Ne kadar tasarruf edeceksiniz, birikiminizi nerede saklayacaksınız ve orada durduğundan nasıl emin olacaksınız? Gerçekçi hedefler, harcamalarınız kontrol etmeniz ve ilk önce kendinize yatırım yapmanız hakkında sizlere bazı ipuçları vermeye çalışacağız.

1. Tasarruf Hedeflerinizi Belirleyin. Kısa vadeli hedefler için kolaydır. Eğer bir video oyunu satın almak istiyorsanız, ne kadara mâl olduğunu araştırırsınız. Eğer bir ev almak istiyorsanız, ne kadar peşinata ihtiyaç duyduğunuzu hesaplamanız gerekir. Uzun vadeli hedefler içinse, misal emeklilik gibi, daha fazla ve daha detaylı bir planlamaya gereksinim duyarsınız (çalışmayı bıraktıktan sonraki, 20 veya 30 yıl için, rahat bir şekilde yaşamannız sağlamak amacıyla ne kadar paraya ihtiyacınız olduğu gibi). Ayrıca, bu hedeflere ulaşmak için nasıl yatırımlarda bulunmaz gerektiğini de planlamanız gerekebilir.

* Öncelikle borçlarınızı temizleyin. Her ay borçlara ne kadar para ayırıp geri kalan paranızı planlamak yerine, borçlarınızdan kurtulup elinizdeki parayı rahat bir şekilde planlamanız tabi ki daha kolaydır.

2. Kendinize Zamanı Verin. Örneğin, "Önümüzdeki iki yıl içinde, bir ev satın alabilecek halde olmak istiyorum" Kısa vadeli hedeflerinize ulaşmak için uygun bir zaman dilimi belirleyin. Belirlediğiniz zamanın, hedeflerinize ulaşmak için yeterli bir süre olduğundan emin olmalısınız. Aksi takdirde, hevesinizin kırılması söz konusudur.

3. Haftalık, aylık veya belirlediğiniz zaman dilimi içinde ne kadar para biriktirebileceğiniz hesaplayın. Herbir şey için ne kdar biriktireceğinizi hesaplarken, şimdiden biriktirmeniz gereken miktarı da hesaplamaya çalışın. Çoğu tasarruf planında, belirlenen zaman dilimleri içerisinde biriktirilmesi planlanan para miktarı aynıdır. Örneğin; üç yıl sonra bir ev almak için 20,000 TL peşinat gerekiyorsa, her ay 550 TL biriktirmeniz gerekir. Ama aylık 1000 TL biriktirmeye kalkarsanız, zaman planınız aksayacak ve sizi mali yönden de zor duruma düşürecektir.

4. Harcamalarınız İçin Kayıt Tutun. Harcamalarınız arasındaki farkları hesaplayın: Ne kadar kazandınız ve ne kadar harcadınız? Ne kadar harcadığınızı kontrol edebilirseniz, harcamalarınız üzerinde o kadar etkin bir şekilde inceleme imkanınız olur. Bir kaç hafta veya bir ay içerisinde yaptığınız bütün harcamaları kayıt altına alarak not tutun. Mümkün olduğunca detaylı olsun ve küçük harcamaları da mutlaka yazın. Her bir harcamayı farklı kategorilerde turun. Örneğin; kiralama, araç sigortası, telefon faturası, kablolu tv faturası, yiyecek, eğlence vs.

* Elinizin altında her zaman küçük bir not defteri olsun. Harcamalarınızı ve faturlarınızı buraya kaydetmeyi alışkanlık haline getirin.
* Haftada bir kez, not defterinizi ve faturalarınızı kontrol edin. Bu hesapları daha büyük bir deftere veya programa (excel gibi) kaydedin.

5. Harcamalarınızı Kısın. Bir veya iki ay geçtikten sonra harcama kayıtlarınıza sıkı bir şekilde göz gezdirin. Muhtemelen bazı yüksek harcamalardan dolayı şaşıracaksınız: Dondurma için 100 TL, park ücreti olarak 300 TL gibi. Ve bazı harcamalarınızda ciddi kesintiler yapmanız gerektiğini göreceksiniz. Ancak, ne kadar biriktirmeniz gerektiğine bağlı olarak, bazı zor kararlar vermek zorunda kalabilirsiniz. Önceliklerinizi düşünün ve kesinti yaptığınız zaman size zarar vermeyecek olan şeyler üzerinden kesinti yapın. Bu kesintilerin size bir yıl içerisinde ne kadar birikim sağlayacağını hesaplayın. Bu sizi daha fazla motive edecektir.

* Daha ucuz bir eve veya daireye taşınabilir misiniz? Ev kredilerinizi yeniden finanse edebilir misiniz?
* Daha fazla faiz ödememek için borçlarınızı birleştirebilir misiniz?
* Benzin harcamalarını azaltabilir misiniz? Veya hiç araba kullanmasanız olur mu? Ailenizde bir den çok araba kullanan varsa, tek bir arabaya düşürebilir misiniz?
* Sigorta için daha iyi bir fiyat alabilir misiniz? Daha uygun bir fiyat için mutlaka piyasa araştırması yapın.
* Sadece kablolu telefon hattınızı veya cep telefonunuzu kullansanız olur mu? Veya skype gibi ücretsiz hizmet veren internet servislerini kullanabilir misiniz?
* Kablolu tv ve uydu kanalları olmadan yaşayabilir misiniz?
* Zorunlu faturalardaki (elektrik, su, yakıt vs.) harcamalarınızı azaltabilir misiniz?
* Abur cubur gıdaları daha az tüketebilir misiniz? (Bazı) Gıdaları toptan satın alabilir misiniz? Dışardan söylemek yerine evde yemek yapabilir misiniz? Gıda üzerinde iyi bir politika uygularak ciddi tasarruflar yapabilirsiniz.

6. Birikim Hedeflerinizi Gözden Geçirin. Gelirlerinizden, yapmanız şart olan harcamalarınızı çıkartın. Fark ne kadar? Birikim hedeflerinizi karşılıyor mu? Örneğin ayda 1500 TL biriktirmeyi hedeflediniz ve yaptığınız hesaplarda ise 800tl kalıyor. Bu haldeyken, belirlediğiniz birikime ulaşmanız mümkün değil. Bütçenizi tekrar gözden geçirin ve önemsiz olan harcamaları silin veya zamanı tekrar ayarlayın. Örneğin, araba almayı düşünüyorsanız, bir sene sonra alabilirsniz veya daha büyük bir televizyona şimdilik ihtiyacınız olmayabilir.

7. Bütçe yapın. Birikim hedeflerinizi ve harcamalarınızı belirledikten sonra, bütçenizi oluşturun. Bu sayede, her ay belirlediğiniz kategorilerde ne kadar harcama yapabileceğinizi hesaplayabilirsiniz. Bu, özelikle fiyat dalgalanmaları içeren harcamalar için oldukça verimli bir yöntem olacaktır.

8. Kredi Kartı Kullanmayı Bırakın. Herşeyi nakit para veya havale ile ödeyin. Çek kullanmayın. Kredi kartı veya çek kullandığınz zaman, hesabınızda ne kadar olduğundan emin olamayacağınız için fazla harcama yapmanız mümkündür. Eğer nakit para kullanırsanız, harcama yaptığınız zaman elinizdeki paranın nasıl azaldığını görürsünüz. Ayrıca, her bir harcamanız için ayırmanız gereken miktarı da daha kolay hesaplamış olursunuz. Birşey için ödeyeceğiniz paranın, satın almak istediğiniz diğer şeyi etkilediğine karar verip bazı harcamaları kısmayı seçebilirsiniz. Bu sayede kendinizi ve dolayısıyla bütçenizi daha iyi kontrol etmiş olursunuz.

* Eğer kredi karutınız hiç olmadıysa ve almayı çok istiyorsanız, kendinizi motive ederek bu kararınızdan vazgeçebilirsiniz. Bunun için hedeflerinizi ve hedeflere ulaşmak için yapmanız gereken fedakarlıkları gözünüzün önüne getirin.
* Kredi kartları bir şeytan veya yuva yıkan bir lanet değildir. Sadece sizin kendi kontrolünüzde olan bir şeydir. Eğer kredi kartını sorumlu bir şekilde kullanırsanız, bazı özelliklerinden dolayı (taksit gibi) sizin menfaatinize de olur. Ama şunu da unutmayın: Kredi kartı şirketleri, insanlar sahip olmadıkları paraları harcadıkları için zengin olurlar. Siz her ne kadar kontrollü olsanızda, harcama yapmanız için sizi sürekli teşvik edecek cazip teklifler gönderirler. Örneğin; belli bir miktar için indirimler, bonuslar, çekilişe katılmalar, uçuş milleri vs. Bunlara aldanmayacağınızı nasıl garanti edebilirsiniz ki? Ve sonucunda da aslında ihtiyacınız olmayan şeyleri satın alabilirsiniz.

9. Paranızın Nerde Olduğunu Bilin. Ve ne kadar olduğunu da. Eğer hesabınızda veya paranızın olduğu yerden yanlışlıkla para çekmeye kalkarsanız, size bunun için kesinti yapacaklardır. Ve bu yanlışlıkla çektiğiniz parayı tekrar hesabınıza yatırmak istediğinizde, bunun için de sizden kesinti yapıp bir miktar komisyon alacaklardır. Ancak, bu hatayı bir kaç sefer yaptığınız olursa, bu kesintilerin ciddi bir meblağ tutacağını görebilirsiniz. Bundan sakınmak için, hesabınızda ne kadar paranız olduğundan her zaman emin olun. Böylelikle, istemediğiniz halde para çekme ve/veya yatırma işlemi yapmamış olursunuz.

10. Önce Kendinize Yatırım Yapın. Birikim sizin önceliğiniz olabilir. Ay sonunda ne kalırsa o kadar para biriktireceğim demeyin. Gelirinizi (veya maaşınızı) aldıktan sonra bir miktarını birikiminiz olarak hemen ayırın. Kolay bir yol istiyorsanız, örneğin, aldığınız gelirin %10’luk bir kısmını birikim olarak hemen tutabilirsiniz. Veya paranız küsüratlı ise, örneğin 770tl, küsürat kısmını direkt olarak birikiminize ayırabilirsiniz. Bunlar kolay yöntemlerdir ve uzun vadede size bu birikimler fazlasıyla dönecektir.

* Birikim hesabınıza yatırılmak üzere, hesabınızdan belli bir miktar paranın çekilmesi için otomatik çekim talebi verebilirsiniz.
* İşvereninizin verdiği avans, prim gibi ücretlerin direkt olarak birikim hesabınıza yatmasıını isteyebilirsiniz. Bu sayede, gelirinizin bir kısmının sürekli birikim olarak kalmasını sağlayabilirsiniz.
* Gelirinizin bir kısmının direkt olarak çekilmesi için bir emeklilik sigortası satın alabilirsiniz. Böylece hem geleceğe yatırım yapmış, hem de birikimlerinizi garanti altına almış olursunuz.
 
arkadaşlar merhaba. çok güzel bir topik. bende çoğu zaman okuyorum ama yazmıyordum ve size baktıkça gaza geliyorum. altın hesabı yaptım .

size sormak istediğim birşey var. bankaların bireysel emeklilik sistemleri hakkında ne düşünüyorsunuz? sizce karlı mı, yaptıran varmı bilgi verirseniz sevinirim.
 

teşekkürler canım..

bu yazıda da ilk dikkatimi çeken kredi kartı kullanmayın başlığı oldu

demek ki doğru bir karra..
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…