Haydi hanımlar ayda 1 çeyrek alıyoruz nasıl mı?

canım kusura bakma ama eksik konuştun bence 10 evi bilmem kaç tirilyonu olan bi adam eger bunların zekatını vermiyorsa ayıp yani eskiden insanlar artan paralarını altın yaparmış o zamanlar arabalar villalar yokmuş ki napsınlar altın alınırmış zenginlik altınla ölçüldüğü için onun üzerinden zekat verilirmiş ama şuan öyle değil ilahiyatcılar der ki ihtiyacınız dışında kalan birikiminizn 40 da biri verilmeli o zaman zekat vermemek için altın almayıp ev alırlar öylemi adaletsiz bişey ve islamiyet buna asla müsade etmez benm bildiğim ve inandıgım şudur ki eğer bi evin yoksa hastalıgın bişeye ihtiyacın varsa durumun iyi değilse vermesende olabilr ama bunların dışında para paylaştıkça coğalır ve eger kıyıda köşede varsa bişeylerin sende onun zekatını vermek zorundasın bi hocam vardı bilginin bile zekatı vardır biliyorsan birilerine öğretmen zorundasın derdi sureyi kuranı vs herşeyi işte...umarım basınızı agrıtmamışımdır

bende ihl mezuyuum benim bildiğim mal mülkünde kira getirisi varsa onun yıllık kira getirisi oranından zekatı hesaplanıp verilir..zekat düşmez diye birşey yoktur..yada sadece altın olana düşer diye.

bereketli olsun taydin

yazdıklarınıza sadece gülüyorum:)

yatım katım atım olacak zekat yok ama altınım oluca iş başka?

yahu siz önce zekatın anlamını öğrenin..sevap işlemenin ne olduğunu nasıl bir manevi huzuru olduğunu öğrenin...mercedesi villası olan adam zengindir ve İÇİNDEN GELİRSE zekatını zaten verir..

benim dünya kadar borcum var arkadaşlar gerçi bunlar hayırlı borçlar..başımızı sokacak bir ev derdindeyiz..
ama yinede tasarruf yapıyorum Allah yardım ediyor ve çeyrek atıyorum kenara....
ama dünya borcumuz var diyede ölmedik
internet şubesi kullanıyorum, maaşım yattığında da ve her fırsatta,darulacize olsun,lösev olsun fazla değil ama 5-10 lira bağışlıyorum..bağıştan sonra bir yazı çıkıyor..

"gösterdiğiniz hassasiyet için teşekkür ederiz" diye..nasıl huzur doluyorum anlatamam..

çünkü biliyorum benim için ufak bir meblağ ama birikince onlar için bir umut olacak...

bunları zekat olarak değilde ,başka insanlarıda düşündüğüm için yapıyorum..

çünkü borç içindekiler zekat veremesede olur diye biliyorum..

ve hatta ün.de bu sene mezun olan kuzenimede arasıra harçlık gönderdim..inanın pazar paramdan kısarak...
bunlarıda belki sizi teşfik eder diye yazıyorum,yanlış anlaşılmasın..

ben paramı paylaştıkça daha da çoğalıyor...Allah hepimize sağlıklı bereketli günler versin:)

.................

Son düzenleme:

Canım şöyle söyliyeyim eskiden ben hiç kasmıyordum öle elimde kalanı atıyordum bikaç ay öncesine kadar vademde 3200 tl vardı fakat ben bunun 2200 ünü afiyetle çar çur ettim telefona verdiğim 1500 tl dışında kısacası ben haybeden birde yaklaşık 4000 tl yedim sonra dank etti toparlanmalıyım dedim 1.5 senede birikmişti eski tutarlarım canım max

canım darısı bize inş sen hedefi tutturursn benm daha hiç param yok inşallah bende bu kararlılığımı korurum senin hedef iyimş benmki ufacık bişey kaldı senn yanında bende 2014 de ev almak istiyorum hesaplarıma göre ancak o zaman alabilirim bebiş bi doğsun sonra ev için çalışmalara başlıcam borçlarımda bitiryor o zamana kadar krediler olmasa hiç sorun değilde borç olunca birikmiyor para allah saglık versn bakalım yapıcaz ufaktan bişeyler[/QUOTE]

İnşallah canım Allah herşeyi gönlüne göre verir sağlık olsunda canım para herzaman gelir hayırlısıylada bir evlat sahibi olursanda zaten o bıcırıkta bereketiyle gelir

hayırlı cumalar bayanlar
bende sizden heveslendim kumbiş yaptım kendime.
bugün ilk 5 tl ile başladım mübarek cuma günü ilk açılışı yaptım.
kasıma kadar biriktiricem ,altın düşmüş olur inşlh,ata lira alcam nasip olursa.

kızlar şimdiden hepinize hayırlı ramaznlar diliyorum,,,,

allah ibadetlerimizi kabul etsin inşallah,,, =))

Yanlız bugün nasıl bereketli bir gündür herkesin mesajları 2 şer ikişer geliyor benimkide dahil kumbiriklerimizi dolduralım cumanın bereketiyle belki onlarda 2 ye katlanır

Çok açıklayıcı bir bilgiymiş canım sağol bu konuya el attığın için anladığım kadarı ile bana düşmüyor ama olsun ben genede her seneki gibi içimden geleni veririm

İnşallah canım Allah herşeyi gönlüne göre verir sağlık olsunda canım para herzaman gelir hayırlısıylada bir evlat sahibi olursanda zaten o bıcırıkta bereketiyle gelir [/QUOTE]

sağol canım inşallah bakalım :))

Slm kızlar hepinize hayırlı cumalar ve bol bereketli günler Bu gram altın nasıl bir şeydir kızçeler bende bu ay 1 gr altın alayım diyorum satarken zarar edermiyiz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…