• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Haydi hanımlar ayda 1 çeyrek alıyoruz nasıl mı?

süpersinnnnnnnnnnnnnnnnnn cosmo

Son düzenleme:
valla eşim borçları ödüyor bende kalan maaşımla evin giderlerini karşılıyorum..

heray altın çeyrekte alıyorum,eşiminde haberi var..
hatta bazen parasız kaldığımızda yeter bıktım senin şu çeyreklerden diyor:)

al diyorum sat aşkım senden kıymetlimi...bide diyorum altın gittikçe yükseliyor..

satmayalım diyor bende bikaç kuruş var:)

ee ekonomi yapıcaksak oyunu kurallarına göre oynucaz:)

Valla hanımlar sizden korkulur.Yazık eşlerimize :1::1::1::1:

teşekkür ederim canım...
inşallah sizinde bol bol birikmiştir yada birikir..

bazen öyle şıkışıyoruzki hani 20 tl olsa işimiz görülecek

ne gerek var 140-150 tllik emeği bozdurmaya dimi ama?

şimdiden 5 tane oldular,doğalgaz faturasıda hazır az geliyoken

gelecek ay çeyrekte patlama yapmayı düşünüyorum:)

teşekkür ederim canım...
inşallah sizinde bol bol birikmiştir yada birikir..

bazen öyle şıkışıyoruzki hani 20 tl olsa işimiz görülecek

ne gerek var 140-150 tllik emeği bozdurmaya dimi ama?

şimdiden 5 tane oldular,doğalgaz faturasıda hazır az geliyoken

gelecek ay çeyrekte patlama yapmayı düşünüyorum:)

çok haklısın canım bende bozdurmadım eşimin kenara koyduğu paradan 20 lira almam lazım ama:59:benimde 4 çeyrek 1 gr oldu 3 ayda sanırım çalışsam hepsine altın alıcam ama:1:bereketli olsun canım

altın fiyatları biraz daha yükselişe geçmiş hanımlar :16:

canım 6 ay içinde bozduracaksan bılemıyorum yanlıs yönlendirmeyim seni ben bu ay basladım birikime ve 2 ceyrek 1 tam altın aldım sansıma grafıklere baktıgımda altın en cok bu ay artmıs ve su an düşüşe gectı yanı şimdiden zarardayım ama ben uzun süreli düşündüğüm için takmıyorum cok acıl bısey olmadıkcada bozdurmayı düşünmüyorum al-sat bana göre deil yani:19:ama sen madem bebegın ıcın bırıktırıyorsun sımdıden onun eksıklerını alabılırısn o parayla hatta taksıde gırebılırsın o sekılde bırıkım yapabılırsın:34:
canım doğum için falan düşünüyorum hem daha cok küçük 3 aylık cinsiyetide kesn değil almıyım diyoru zaten anneler alalım biz eşyaları diyolar bilmiyorum bakalım onlara paslarsam elimde kalsn lazım olcak diyorum şimdiden
almk mantıklı gelmiyor son aylara doğru alırım

yıl sonunda altının gramı 100 tlyi görür diyorlar.. ve ben hiç çok yüksek meblada düştüğünü görmedim canım.. senin yatırım 6 ay gibi çok uzun bir vade değil o yüzden bilemiycem..

bende altın alcam galiba bugün gidip bi çeyrek alayım ikinciden emin değilm ama alsam diyorum alınmış alınmıştır ama ay sonu sıkışcam bu sefer kartlara yüklencem bilmiyorum 2 tane alsam cok mutlu olurum bakalım akşam karar veririm yazarım size hevese geldm sayenizde cok mutluyum sağolun bebekimin teyzeleri :)) yanımızda oldugunuz için şanslıyız bundan sonra hep size danışcam :) tecrübe farklı bişey

o zaman kuşum sen vadeli hesap aç; ama 250 TL'yede vadeli hesap açmazlar diye biliyorum.

öyle yapayım en iyisi hem elimde altınlarım alırsa onlara bakıp daha da heveslenirim bankadaki bana şevk vermez değilmi ama :)

bence eşlerimiz çok şanslılar bulmuşlar böyle kirli çıkı hanımları daha ne istiyorlar:63:dün eşime dedim bbeni tırtıkladın anten parası diye aşkım sen benden zenginsin diyor:1:

kadınlar hep öyle ince düşünüyoruz benm annemde öyle babamdan gizli 20 cumhuriyet altını biriktirmişti onları peşinat sayıp ev almıştık yılllar önce babam şok olmuştu :)) benm eşim sigara içiyor nefret ediyorum her gün 5-6 tl üstünede bana çikolata alır ekmek alır 10 lira kesn gideyor yazık günah ya ramazanda bıraktırmayı düşünüyorum bebiş bahanesine umarım başarırım yeni kararlar yeni başlangıclar hayali bile güzel :))

2148.png
Biraz motive olalım :16:

ya niye yazık olsunki adamlara:)

üstelik bende çalışıyorum,kuaföre desen gitmem,saçımı kendim keserim,ağdamı kaşımı bıyığımı kendim alırım,

manikürümü kendim yaprım,kıyafet desen 5 iş günü kıyafetim var;)tamam biraz daha fazla olabilir;P

makyaj malz.desen az makyaj yaparım (özel günler dışında)belki yılda bir masrafı olur..

ve tüm bunlara rağmen hala yüzüne bakılacak bir eş olmayıda başarıyosam daha Allahtan daha ne istesinler:)

Valla hanımlar sizden korkulur.Yazık eşlerimize :1::1::1::1:

Yastık Altı Yatırımcısı Zengin Oldu

Avrupa’da borç krizinin Yunanistan’dan sonra İtalya’ya sıçraması ve Euro Bölgesi’nin dağılabileceğine yönelik senaryoların fiyatlanmaya başlanmasına ABD’deki borç limiti sorunu da eklenince uıluslararası piyasalarda altının ons fiyatını da 1620 doların üzerine çıkarınca, altına yatırım yapan Türk halkı da oturduğu yerden zenginleşti.

Dışardaki krizin Türkiye’ye de yüksek cari açığı üzerinden etkileyebileceğinin tartışılmaya başlanması, bu ayın başında 1.60 TL seviyesinde olan doları, 1.70 TL’nin üzerine çıkarırken, 1 Temmuz’da 77 TL olan gram altının fiyatının da 90 TL’ye dayanması, en çok yastık altı yatırımcısına yaradı. Türkiye’deki yastık altı altın miktarı tam olarak bilinmemekle birlikte İstanbul Altın Borsası ve İstanbul Altın Rafinerisi’nin tahminlerine göre Türkiye’de yastık altında 5 bin ton civarında altın bulunuyor. Bu altının toplam parasal değeri altının gram fiyatının 71 TL seviyesinde olduğu bu yılın başında 357 milyar TL idi. Diğer bir deyişle dolar kurunun 1.55 TL seviyesinde olduğu yılbaşında yastık altında 230 milyar dolarlık altın bulunuyordu.

Altın fiyatlarındaki “büyük ralli” öncesi olan 1 Temmuz’da gram altın 77 TL, yastık altındaki toplam tutar ise 385 milyar TL’ye ulaşmıştı.

444 MİLYAR TL OLDU
Son 3 haftalık süreçte altının onsunun 1620 doları geçmesi, gramının ise 90 TL’ye dayanmasıyla altın yatırımını yastık altında tutan Türk halkının serveti de 261 milyar dolara (444 milyar TL) fırladı. Yaklaşık 3 haftalık bu süreçte yastıkaltındaki altının değeri TL cinsinden 59 milyar TL, dolar olarak ise 21 milyar dolar birden artış göstermiş oldu.

REKORA RAĞMEN ÇÖZÜLMÜYOR
Altın fiyatlarının tarihi seviyelerine ulaşmasına rağmen yastık altı altında herhangi bir çözülme gözlenmiyor. Türkiye tarihinde ilk defa kriz nedeniyle ve fiyatların zirveye ulaştığı beklentisiyle 2008 yılı son çeyreği ve 2009 yılı ilk çeyreğinde yastık altında ciddi bir çözülme olduğunu ve 400 tonluk altın satıldığını belirten uzmanlar, şu anda söz konusu dönemlerdekine benzer bir satış olmadığına hatta düğün mevsiminin de etkisiyle talebin belirli bir oranda devam ettiğine dikkat çekiyorlar.

Temmuz ayı başından bu yana geçen 3,5 haftalık süreçte yaşananların tam tersi olarak gram altın fiyatının 54 TL’ye çıktığı 2009 yıllı başında yastık altında belirli bir miktarda çözülme yaşanmıştı. Diğer yatırım araçlarının getirisinin düşük olması ve altın konusunda sürekli “Daha da çıkacak” beklentisinin canlı tutulduğuna değinen uzmanlar, bu beklenti senaryolarına karşın dolardaki hızlı yükselişin durması ve yeniden 1.60 TL seviyesine inmesi durumunda altın fiyatlarının da bir miktar düşme olasılığının bulunduğunun altını çiziyor.
kaynak:GAZETE HABERTURK- HT EKONOMİ
28 Temmuz 2011 Perşembe

ya niye yazık olsunki adamlara:)

üstelik bende çalışıyorum,kuaföre desen gitmem,saçımı kendim keserim,ağdamı kaşımı bıyığımı kendim alırım,

manikürümü kendim yaprım,kıyafet desen 5 iş günü kıyafetim var;)tamam biraz daha fazla olabilir;P

makyaj malz.desen az makyaj yaparım (özel günler dışında)belki yılda bir masrafı olur..

ve tüm bunlara rağmen hala yüzüne bakılacak bir eş olmayıda başarıyosam daha Allahtan daha ne istesinler:)

aynen bencede bende senın gıbıyım güzellik salonlarına gitsek inan cıkamayız cok masraf bitmiyo yani süsümüz:1:gıtsemde kırkta yılda bir giderim kuaföre gecen ılk defa bacaklarımı aldırayım dedım yanı üşendim süreside geçmişti sadece dizden altına 10 tl verdim:53:eminim bu da uygundur cogu yere göre ee bi bacakla bitmiyo her yere el atsan para dayanmaz valla birikim hak getire o zaman:60:

kızlar zekat konusuyla ilgili şunları buldum

Ziynet eşyasına zekat verilir mi?

Altın ve gümüş dışındaki ziynet eşyaları zekata tabi değildir.

Hanefîler dışındaki üç mezhebin de dahil bulunduğu çoğunluğun ictihadına göre zinet, kadının temel (aslî) ihtiyaçlarından sayılır ve zekata tâbi değildir; yani bunlardan zekat ödenmez.

Ancak Hanefi Mezhebi’ne göre kadınların zinet ve takıları da nisap miktarına ulaşırsa zekatları verilmesi gerekir.

merhaba arkadaşlar...

farmasii haklısın canım. bir ihl li ve ilahiyatlı olarak konuya el atıyımmm... biras geç olmuş ama olsun ... eee napim bana bi adres verdin Güncel Döviz Kurları, Altın Fiyatları, Borsa, Endeks, Tahvil-Repo, Çapraz kurlar - Doviz.com 2 gündür orda takılıyorum kızım çıkamadım ki bi türlü...

özetle altın altındır yok ziynet yok bilmem ne die sınıflanmaz... ister adama iater kadına ister çocuğa ait olsun
80 gr. ı geçtiği an 1/40 yani biz buna = % 2.5 diyoruz :) zekatını vermek gerekir...
ha bu bizim inancımız vermeyen niceeee 80 değil 80000.... gr. olanlar vardır belkide... başımız gözümüz üstüne dicez vercez...
bu sadece altın ve gümüşe özel bi durum.

atıyorum benim mercedes im olsa ne bilim evim villam ...vs. 1 tanede olsa 100 tanede olsa onların hiç birine zekat vermem icab etmez...

ama altın böyle.... işine geliosa :9::9::9:
madem zekat vermeyelim dioruz o zaman başka bişeye yatıralım parayı... ne alırsan al en kısa zamanında değeri en az yarıya inecek ama altın öyle mi...

eee kaybetmeyi göze alamıyoruz o zaman kazandığımızdan devede kulak misali zekatımızı vericez kiiii hayrını görelim dimi ama...

ben bile düşündüm bi ara neden die :60::60::60: yani mesela kayınpederimin 10 tane evi 4 tane arabası vs.. i var ve o onlardan dolayı hiç zekat vermiyoken benyada başkaları 80 gr.cık altına bile veriyo die... sonuçta o mülkleri hesaplasan kaç trilyon yapar dimi.... ama oda annemin altınları için ve fazla fazlasıyla 2 basamaklı milyarları döküyo zekat olarak rabbimde d:60:ha çok veriyor elhamdülillah...

son bi örnek verip çıkıcam... bi ara bana da zor geldi vermek... şöyle düşünüyosun her sene vere vere atıyorum 10 yılda bütün hepsini vermiş gibi olcaksın... ama öyle değil işte....

ör. benim 400 gr var altınım.bundan 2 sene önce ilk evlendiğim sene bi ev mevzuu için satmak istedim kuyumcu 17 milyar verdi tamamına....eee şimdi 400 gr. x 85 desek 34 milyar yapıyo.... 2 senede bana 17 milyar kazandırdı mı evet.... eeee bunun senede 1000 tl den 2 senede 2000 tlsini vermek çok mu... yoksa zor mu... zaten 17 bin havadan gelmiş dimi ....

işte böyleeee...

o soran arkadaşım umarım okur adını da unuttum ya.. liseden beri biriktiriyorum demişti ama :9::9::9:

merhaba arkadaşlar...

farmasii haklısın canım. bir ihl li ve ilahiyatlı olarak konuya el atıyımmm... biras geç olmuş ama olsun ... eee napim bana bi adres verdin Güncel Döviz Kurları, Altın Fiyatları, Borsa, Endeks, Tahvil-Repo, Çapraz kurlar - Doviz.com 2 gündür orda takılıyorum kızım çıkamadım ki bi türlü...

özetle altın altındır yok ziynet yok bilmem ne die sınıflanmaz... ister adama iater kadına ister çocuğa ait olsun
80 gr. ı geçtiği an 1/40 yani biz buna = % 2.5 diyoruz :) zekatını vermek gerekir...
ha bu bizim inancımız vermeyen niceeee 80 değil 80000.... gr. olanlar vardır belkide... başımız gözümüz üstüne dicez vercez...
bu sadece altın ve gümüşe özel bi durum.

atıyorum benim mercedes im olsa ne bilim evim villam ...vs. 1 tanede olsa 100 tanede olsa onların hiç birine zekat vermem icab etmez...

ama altın böyle.... işine geliosa :9::9::9:
madem zekat vermeyelim dioruz o zaman başka bişeye yatıralım parayı... ne alırsan al en kısa zamanında değeri en az yarıya inecek ama altın öyle mi...

eee kaybetmeyi göze alamıyoruz o zaman kazandığımızdan devede kulak misali zekatımızı vericez kiiii hayrını görelim dimi ama...

ben bile düşündüm bi ara neden die :60::60::60: yani mesela kayınpederimin 10 tane evi 4 tane arabası vs.. i var ve o onlardan dolayı hiç zekat vermiyoken benyada başkaları 80 gr.cık altına bile veriyo die... sonuçta o mülkleri hesaplasan kaç trilyon yapar dimi.... ama oda annemin altınları için ve fazla fazlasıyla 2 basamaklı milyarları döküyo zekat olarak rabbimde d:60:ha çok veriyor elhamdülillah...

son bi örnek verip çıkıcam... bi ara bana da zor geldi vermek... şöyle düşünüyosun her sene vere vere atıyorum 10 yılda bütün hepsini vermiş gibi olcaksın... ama öyle değil işte....

ör. benim 400 gr var altınım.bundan 2 sene önce ilk evlendiğim sene bi ev mevzuu için satmak istedim kuyumcu 17 milyar verdi tamamına....eee şimdi 400 gr. x 85 desek 34 milyar yapıyo.... 2 senede bana 17 milyar kazandırdı mı evet.... eeee bunun senede 1000 tl den 2 senede 2000 tlsini vermek çok mu... yoksa zor mu... zaten 17 bin havadan gelmiş dimi ....

işte böyleeee...

o soran arkadaşım umarım okur adını da unuttum ya.. liseden beri biriktiriyorum demişti ama :9::9::9:

canım verdıgın bılgıler ııcn saol bende ıhl yım ama ılahıyat okumadım bırde benım bıldıgım kadarıyla zekat vereceğin malın üzerinden 1 yıl geçmesi gerekiyor yani 80 gr mı hesaplarken 1 yılı dolmamıs olanları katmıyoruz hesaba dogru deıl mı?:34:

Son düzenleme:
canım verdıgın bılgıler ııcn saol bende ıhl yım ama ılahıyat okumadım bırde benım bıldıgım kadarıyla zekat vereceğin malın üzerinden 1 yıl geçmesi gerekiyor yani 80 gr mı hesaplarken 1 yılı dolmamıs olanları katmıyoruz hesaba dogru deıl mı?:34:

evet canım aynen. mesela benim ilk nişanımda takılan bileziklerim direk 110 gr. dı. 80 gr.ı geçtiği için ben her sene o tarihteki gr. değerlerini baz alıp hesaplıyorum zekatımı....

80 gr. ı aşana kadar önemli diil. 80.gr. ve daha fazlası olduğu günden itibaren tam bir sene sonra elinde ne kadar varsa diyelim başta 80 gr.dı sen bir seneye kadar ilave yaptın 200 gr. oldu. 200 gr.ın zekatını vericeksin artık. bir yıl bitiminde elinde ne varsa hesaplıyosun. :16::16::16:

Back