Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
valla eşim borçları ödüyor bende kalan maaşımla evin giderlerini karşılıyorum..
heray altın çeyrekte alıyorum,eşiminde haberi var..
hatta bazen parasız kaldığımızda yeter bıktım senin şu çeyreklerden diyor:)
al diyorum sat aşkım senden kıymetlimi...bide diyorum altın gittikçe yükseliyor..
satmayalım diyor bende bikaç kuruş var:)
ee ekonomi yapıcaksak oyunu kurallarına göre oynucaz:)
Valla hanımlar sizden korkulur.Yazık eşlerimize
bravo canım
teşekkür ederim canım...
inşallah sizinde bol bol birikmiştir yada birikir..
bazen öyle şıkışıyoruzki hani 20 tl olsa işimiz görülecek
ne gerek var 140-150 tllik emeği bozdurmaya dimi ama?
şimdiden 5 tane oldular,doğalgaz faturasıda hazır az geliyoken
gelecek ay çeyrekte patlama yapmayı düşünüyorum:)
canım doğum için falan düşünüyorum hem daha cok küçük 3 aylık cinsiyetide kesn değil almıyım diyoru zaten anneler alalım biz eşyaları diyolar bilmiyorum bakalım onlara paslarsam elimde kalsn lazım olcak diyorum şimdidencanım 6 ay içinde bozduracaksan bılemıyorum yanlıs yönlendirmeyim seni ben bu ay basladım birikime ve 2 ceyrek 1 tam altın aldım sansıma grafıklere baktıgımda altın en cok bu ay artmıs ve su an düşüşe gectı yanı şimdiden zarardayım ama ben uzun süreli düşündüğüm için takmıyorum cok acıl bısey olmadıkcada bozdurmayı düşünmüyorum al-sat bana göre deil yaniama sen madem bebegın ıcın bırıktırıyorsun sımdıden onun eksıklerını alabılırısn o parayla hatta taksıde gırebılırsın o sekılde bırıkım yapabılırsın
yıl sonunda altının gramı 100 tlyi görür diyorlar.. ve ben hiç çok yüksek meblada düştüğünü görmedim canım.. senin yatırım 6 ay gibi çok uzun bir vade değil o yüzden bilemiycem..
o zaman kuşum sen vadeli hesap aç; ama 250 TL'yede vadeli hesap açmazlar diye biliyorum.
bence eşlerimiz çok şanslılar bulmuşlar böyle kirli çıkı hanımları daha ne istiyorlardün eşime dedim bbeni tırtıkladın anten parası diye aşkım sen benden zenginsin diyor
altın birkaç gündür çok dalgalı kızlar.
Biraz motive olalım
Valla hanımlar sizden korkulur.Yazık eşlerimize
ya niye yazık olsunki adamlara:)
üstelik bende çalışıyorum,kuaföre desen gitmem,saçımı kendim keserim,ağdamı kaşımı bıyığımı kendim alırım,
manikürümü kendim yaprım,kıyafet desen 5 iş günü kıyafetim vartamam biraz daha fazla olabilir;P
makyaj malz.desen az makyaj yaparım (özel günler dışında)belki yılda bir masrafı olur..
ve tüm bunlara rağmen hala yüzüne bakılacak bir eş olmayıda başarıyosam daha Allahtan daha ne istesinler:)
kızlar zekat konusuyla ilgili şunları buldum
Ziynet eşyasına zekat verilir mi?
Altın ve gümüş dışındaki ziynet eşyaları zekata tabi değildir.
Hanefîler dışındaki üç mezhebin de dahil bulunduğu çoğunluğun ictihadına göre zinet, kadının temel (aslî) ihtiyaçlarından sayılır ve zekata tâbi değildir; yani bunlardan zekat ödenmez.
Ancak Hanefi Mezhebine göre kadınların zinet ve takıları da nisap miktarına ulaşırsa zekatları verilmesi gerekir.
merhaba arkadaşlar...
farmasii haklısın canım. bir ihl li ve ilahiyatlı olarak konuya el atıyımmm... biras geç olmuş ama olsun ... eee napim bana bi adres verdin Güncel Döviz Kurları, Altın Fiyatları, Borsa, Endeks, Tahvil-Repo, Çapraz kurlar - Doviz.com 2 gündür orda takılıyorum kızım çıkamadım ki bi türlü...
özetle altın altındır yok ziynet yok bilmem ne die sınıflanmaz... ister adama iater kadına ister çocuğa ait olsun
80 gr. ı geçtiği an 1/40 yani biz buna = % 2.5 diyoruz :) zekatını vermek gerekir...
ha bu bizim inancımız vermeyen niceeee 80 değil 80000.... gr. olanlar vardır belkide... başımız gözümüz üstüne dicez vercez...
bu sadece altın ve gümüşe özel bi durum.
atıyorum benim mercedes im olsa ne bilim evim villam ...vs. 1 tanede olsa 100 tanede olsa onların hiç birine zekat vermem icab etmez...
ama altın böyle.... işine geliosa
madem zekat vermeyelim dioruz o zaman başka bişeye yatıralım parayı... ne alırsan al en kısa zamanında değeri en az yarıya inecek ama altın öyle mi...
eee kaybetmeyi göze alamıyoruz o zaman kazandığımızdan devede kulak misali zekatımızı vericez kiiii hayrını görelim dimi ama...
ben bile düşündüm bi ara neden die yani mesela kayınpederimin 10 tane evi 4 tane arabası vs.. i var ve o onlardan dolayı hiç zekat vermiyoken benyada başkaları 80 gr.cık altına bile veriyo die... sonuçta o mülkleri hesaplasan kaç trilyon yapar dimi.... ama oda annemin altınları için ve fazla fazlasıyla 2 basamaklı milyarları döküyo zekat olarak rabbimde dha çok veriyor elhamdülillah...
son bi örnek verip çıkıcam... bi ara bana da zor geldi vermek... şöyle düşünüyosun her sene vere vere atıyorum 10 yılda bütün hepsini vermiş gibi olcaksın... ama öyle değil işte....
ör. benim 400 gr var altınım.bundan 2 sene önce ilk evlendiğim sene bi ev mevzuu için satmak istedim kuyumcu 17 milyar verdi tamamına....eee şimdi 400 gr. x 85 desek 34 milyar yapıyo.... 2 senede bana 17 milyar kazandırdı mı evet.... eeee bunun senede 1000 tl den 2 senede 2000 tlsini vermek çok mu... yoksa zor mu... zaten 17 bin havadan gelmiş dimi ....
işte böyleeee...
o soran arkadaşım umarım okur adını da unuttum ya.. liseden beri biriktiriyorum demişti ama
canım verdıgın bılgıler ııcn saol bende ıhl yım ama ılahıyat okumadım bırde benım bıldıgım kadarıyla zekat vereceğin malın üzerinden 1 yıl geçmesi gerekiyor yani 80 gr mı hesaplarken 1 yılı dolmamıs olanları katmıyoruz hesaba dogru deıl mı?