• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Haydi hanımlar ayda 1 çeyrek alıyoruz nasıl mı?

merhaba arkadaşlar...

farmasii haklısın canım. bir ihl li ve ilahiyatlı olarak konuya el atıyımmm... biras geç olmuş ama olsun ... eee napim bana bi adres verdin Güncel Döviz Kurları, Altın Fiyatları, Borsa, Endeks, Tahvil-Repo, Çapraz kurlar - Doviz.com 2 gündür orda takılıyorum kızım çıkamadım ki bi türlü...

özetle altın altındır yok ziynet yok bilmem ne die sınıflanmaz... ister adama iater kadına ister çocuğa ait olsun
80 gr. ı geçtiği an 1/40 yani biz buna = % 2.5 diyoruz :) zekatını vermek gerekir...
ha bu bizim inancımız vermeyen niceeee 80 değil 80000.... gr. olanlar vardır belkide... başımız gözümüz üstüne dicez vercez...
bu sadece altın ve gümüşe özel bi durum.

atıyorum benim mercedes im olsa ne bilim evim villam ...vs. 1 tanede olsa 100 tanede olsa onların hiç birine zekat vermem icab etmez...

ama altın böyle.... işine geliosa :9::9::9:
madem zekat vermeyelim dioruz o zaman başka bişeye yatıralım parayı... ne alırsan al en kısa zamanında değeri en az yarıya inecek ama altın öyle mi...

eee kaybetmeyi göze alamıyoruz o zaman kazandığımızdan devede kulak misali zekatımızı vericez kiiii hayrını görelim dimi ama...

ben bile düşündüm bi ara neden die :60::60::60: yani mesela kayınpederimin 10 tane evi 4 tane arabası vs.. i var ve o onlardan dolayı hiç zekat vermiyoken benyada başkaları 80 gr.cık altına bile veriyo die... sonuçta o mülkleri hesaplasan kaç trilyon yapar dimi.... ama oda annemin altınları için ve fazla fazlasıyla 2 basamaklı milyarları döküyo zekat olarak rabbimde d:60:ha çok veriyor elhamdülillah...

son bi örnek verip çıkıcam... bi ara bana da zor geldi vermek... şöyle düşünüyosun her sene vere vere atıyorum 10 yılda bütün hepsini vermiş gibi olcaksın... ama öyle değil işte....

ör. benim 400 gr var altınım.bundan 2 sene önce ilk evlendiğim sene bi ev mevzuu için satmak istedim kuyumcu 17 milyar verdi tamamına....eee şimdi 400 gr. x 85 desek 34 milyar yapıyo.... 2 senede bana 17 milyar kazandırdı mı evet.... eeee bunun senede 1000 tl den 2 senede 2000 tlsini vermek çok mu... yoksa zor mu... zaten 17 bin havadan gelmiş dimi ....

işte böyleeee...

o soran arkadaşım umarım okur adını da unuttum ya.. liseden beri biriktiriyorum demişti ama :9::9::9:

canım kusura bakma ama eksik konuştun bence 10 evi bilmem kaç tirilyonu olan bi adam eger bunların zekatını vermiyorsa ayıp yani eskiden insanlar artan paralarını altın yaparmış o zamanlar arabalar villalar yokmuş ki napsınlar altın alınırmış zenginlik altınla ölçüldüğü için onun üzerinden zekat verilirmiş ama şuan öyle değil ilahiyatcılar der ki ihtiyacınız dışında kalan birikiminizn 40 da biri verilmeli o zaman zekat vermemek için altın almayıp ev alırlar öylemi adaletsiz bişey ve islamiyet buna asla müsade etmez benm bildiğim ve inandıgım şudur ki eğer bi evin yoksa hastalıgın bişeye ihtiyacın varsa durumun iyi değilse vermesende olabilr ama bunların dışında para paylaştıkça coğalır ve eger kıyıda köşede varsa bişeylerin sende onun zekatını vermek zorundasın bi hocam vardı bilginin bile zekatı vardır biliyorsan birilerine öğretmen zorundasın derdi sureyi kuranı vs herşeyi işte...umarım basınızı agrıtmamışımdır

bende ihl mezuyuum benim bildiğim mal mülkünde kira getirisi varsa onun yıllık kira getirisi oranından zekatı hesaplanıp verilir..zekat düşmez diye birşey yoktur..yada sadece altın olana düşer diye.

evveeet altın kızlar...

babam benim bozuklukları bütünletmiş:64::64:

160.5 tl vermiştim. 160 ı verdi.. 50 kuruşum nerde dedim.:60::60: sonra kumbişime 1 tl attı:60::60:

çok fena bi evlat oldumm.. kuruşumu bırakmadım... hem de babamda..

ama kumbişin yerini gördü:26::26: orta okul lise zamanı cüzdanıma bakardı, boş olunca para koyardı. şimdi de kumbişe atar mı acebaaa...

yarın bağkurlarımızı ödiycez, ayın sonuna kaldık. kumbiş parasını da bankaya yatırayım, gramlarımı alayım. farmasicime hemmen bi özel msj patlatıcam...

bereketli olsun taydin :64:

yazdıklarınıza sadece gülüyorum:)

yatım katım atım olacak zekat yok ama altınım oluca iş başka?

yahu siz önce zekatın anlamını öğrenin..sevap işlemenin ne olduğunu nasıl bir manevi huzuru olduğunu öğrenin...mercedesi villası olan adam zengindir ve İÇİNDEN GELİRSE zekatını zaten verir..

benim dünya kadar borcum var arkadaşlar gerçi bunlar hayırlı borçlar..başımızı sokacak bir ev derdindeyiz..
ama yinede tasarruf yapıyorum Allah yardım ediyor ve çeyrek atıyorum kenara....
ama dünya borcumuz var diyede ölmedik
internet şubesi kullanıyorum, maaşım yattığında da ve her fırsatta,darulacize olsun,lösev olsun fazla değil ama 5-10 lira bağışlıyorum..bağıştan sonra bir yazı çıkıyor..

"gösterdiğiniz hassasiyet için teşekkür ederiz" diye..nasıl huzur doluyorum anlatamam..

çünkü biliyorum benim için ufak bir meblağ ama birikince onlar için bir umut olacak...

bunları zekat olarak değilde ,başka insanlarıda düşündüğüm için yapıyorum..

çünkü borç içindekiler zekat veremesede olur diye biliyorum..

ve hatta ün.de bu sene mezun olan kuzenimede arasıra harçlık gönderdim..inanın pazar paramdan kısarak...
bunlarıda belki sizi teşfik eder diye yazıyorum,yanlış anlaşılmasın..

ben paramı paylaştıkça daha da çoğalıyor...Allah hepimize sağlıklı bereketli günler versin:)

merhaba arkadaşlar...

farmasii haklısın canım. bir ihl li ve ilahiyatlı olarak konuya el atıyımmm... biras geç olmuş ama olsun ... eee napim bana bi adres verdin Güncel Döviz Kurları, Altın Fiyatları, Borsa, Endeks, Tahvil-Repo, Çapraz kurlar - Doviz.com 2 gündür orda takılıyorum kızım çıkamadım ki bi türlü...

özetle altın altındır yok ziynet yok bilmem ne die sınıflanmaz... ister adama iater kadına ister çocuğa ait olsun
80 gr. ı geçtiği an 1/40 yani biz buna = % 2.5 diyoruz :) zekatını vermek gerekir...
ha bu bizim inancımız vermeyen niceeee 80 değil 80000.... gr. olanlar vardır belkide... başımız gözümüz üstüne dicez vercez...
bu sadece altın ve gümüşe özel bi durum.

atıyorum benim mercedes im olsa ne bilim evim villam ...vs. 1 tanede olsa 100 tanede olsa onların hiç birine zekat vermem icab etmez...

ama altın böyle.... işine geliosa :9::9::9:
madem zekat vermeyelim dioruz o zaman başka bişeye yatıralım parayı... ne alırsan al en kısa zamanında değeri en az yarıya inecek ama altın öyle mi...

eee kaybetmeyi göze alamıyoruz o zaman kazandığımızdan devede kulak misali zekatımızı vericez kiiii hayrını görelim dimi ama...

ben bile düşündüm bi ara neden die :60::60::60: yani mesela kayınpederimin 10 tane evi 4 tane arabası vs.. i var ve o onlardan dolayı hiç zekat vermiyoken benyada başkaları 80 gr.cık altına bile veriyo die... sonuçta o mülkleri hesaplasan kaç trilyon yapar dimi.... ama oda annemin altınları için ve fazla fazlasıyla 2 basamaklı milyarları döküyo zekat olarak rabbimde d:60:ha çok veriyor elhamdülillah...

son bi örnek verip çıkıcam... bi ara bana da zor geldi vermek... şöyle düşünüyosun her sene vere vere atıyorum 10 yılda bütün hepsini vermiş gibi olcaksın... ama öyle değil işte....

ör. benim 400 gr var altınım.bundan 2 sene önce ilk evlendiğim sene bi ev mevzuu için satmak istedim kuyumcu 17 milyar verdi tamamına....eee şimdi 400 gr. x 85 desek 34 milyar yapıyo.... 2 senede bana 17 milyar kazandırdı mı evet.... eeee bunun senede 1000 tl den 2 senede 2000 tlsini vermek çok mu... yoksa zor mu... zaten 17 bin havadan gelmiş dimi ....

işte böyleeee...

o soran arkadaşım umarım okur adını da unuttum ya.. liseden beri biriktiriyorum demişti ama :9::9::9:

CAnım bu parayı ne kadar sürede biriktirdin gerçektende süpermiş.Bence o tarihe kadar çoktan hedefine ulaşırsın gibime geliyor.Bu arada hamişlere hayırlı doğumlar en güzel zamanlarınız iyi değerlendirin doğduktan sonraki bir kaç yıl inanın çok zor hele çalışan ve yardım birisi yoksa şimdiden bol bol dinlenip uyuyup enerji toplayın benden size tavsiye Bu arada ben izmirliyim :80:

.................

Son düzenleme:
CAnım bu parayı ne kadar sürede biriktirdin gerçektende süpermiş.Bence o tarihe kadar çoktan hedefine ulaşırsın gibime geliyor.Bu arada hamişlere hayırlı doğumlar en güzel zamanlarınız iyi değerlendirin doğduktan sonraki bir kaç yıl inanın çok zor hele çalışan ve yardım birisi yoksa şimdiden bol bol dinlenip uyuyup enerji toplayın benden size tavsiye Bu arada ben izmirliyim :80:

Canım şöyle söyliyeyim eskiden ben hiç kasmıyordum öle elimde kalanı atıyordum bikaç ay öncesine kadar vademde 3200 tl vardı fakat ben bunun 2200 ünü afiyetle çar çur ettim telefona verdiğim 1500 tl dışında kısacası ben haybeden birde yaklaşık 4000 tl yedim sonra dank etti toparlanmalıyım dedim 1.5 senede birikmişti eski tutarlarım canım max :70::70::70:

canım darısı bize inş sen hedefi tutturursn benm daha hiç param yok :( inşallah bende bu kararlılığımı korurum senin hedef iyimş benmki ufacık bişey kaldı senn yanında bende 2014 de ev almak istiyorum hesaplarıma göre ancak o zaman alabilirim bebiş bi doğsun sonra ev için çalışmalara başlıcam borçlarımda bitiryor o zamana kadar krediler olmasa hiç sorun değilde borç olunca birikmiyor para allah saglık versn bakalım yapıcaz ufaktan bişeyler[/QUOTE]

İnşallah canım Allah herşeyi gönlüne göre verir sağlık olsunda canım para herzaman gelir hayırlısıylada bir evlat sahibi olursanda zaten o bıcırıkta bereketiyle gelir :38::38::38::38:

hayırlı cumalar bayanlar
bende sizden heveslendim kumbiş yaptım kendime.
bugün ilk 5 tl ile başladım mübarek cuma günü ilk açılışı yaptım.
kasıma kadar biriktiricem ,altın düşmüş olur inşlh,ata lira alcam nasip olursa.

kızlar şimdiden hepinize hayırlı ramaznlar diliyorum,,,,

allah ibadetlerimizi kabul etsin inşallah,,, =))

Yanlız bugün nasıl bereketli bir gündür herkesin mesajları 2 şer ikişer geliyor benimkide dahil :1::1::1: kumbiriklerimizi dolduralım cumanın bereketiyle belki onlarda 2 ye katlanır :1::1::1::1:

kızlar herkese zekat konusunda gösterdiklerini hassasiyet ve verdikleri bilgilerden dolayı ben şahsım adına teşekkür ederim.

malımızın temizlenmesi için elbette zekatın şart olduğunun bilincinde biri olarak umarım şu sitedeki bilgiler de sizlere için fayda sağlar.:34:

ZEKAT İLE İLGİLİ SIK SORULAN SORULAR VE CEVAPLARI - Şebinkarahisar İlçe Müftülüğü

Çok açıklayıcı bir bilgiymiş canım sağol bu konuya el attığın için anladığım kadarı ile bana düşmüyor ama olsun ben genede her seneki gibi içimden geleni veririm :16::16::16::16:

İnşallah canım Allah herşeyi gönlüne göre verir sağlık olsunda canım para herzaman gelir hayırlısıylada bir evlat sahibi olursanda zaten o bıcırıkta bereketiyle gelir :38::38::38::38:[/QUOTE]

sağol canım inşallah bakalım :))

Slm kızlar hepinize hayırlı cumalar ve bol bereketli günler Bu gram altın nasıl bir şeydir kızçeler bende bu ay 1 gr altın alayım diyorum satarken zarar edermiyiz?

Back