aynennnnnnnnnnnnnnnnnn bende
ben de borcum bitsin de kaldığım yerden cumhuriyet altıncıklarıma kaldığım yerden biriktirmeye devam edeyim diyorum
hayırlı uğurlu olsun canım.
aramıza hoşgeldin
canım altın şu 2 gündür düşüş yaşıyor
aynennnnnnnnnnnnnnnnnn bende
ben de borcum bitsin de kaldığım yerden cumhuriyet altıncıklarıma kaldığım yerden biriktirmeye devam edeyim diyorum
hayırlı uğurlu olsun canım.
aramıza hoşgeldin
canım altın şu 2 gündür düşüş yaşıyor
olur olur canım oda olur burası zaten bizi altın zengini edecek yakında piyasada altın kalmassa diyeceğim ki bu bizim kk'nın hanımları yüzünden oldu
Hahahahahah pintiliğe bağladık olayıborcunda sonuçta devremülk için ilerki zamanki yatırımlara olduğu için hiç üzülme buarada devremülk fikri süper devremülk fiyat olarak daha uygun ama getirisi daha fazla ve taksit olayı zaten şahane normal bir ev emlak alsan bukadar kar edemezdin bence akıllı arkadaşım benim :81::81:
gerçekten tebrik ederim gönülden..bana güzel ilham verdi msjın cnm :) bende bugünden itibaren başladım.günde ortalama ne kadar atıyosun kumbaraya?
Şimdi şöyle ki: Eşim maaşını alınca hemen 50 tl tırtıklıyorum. Ben aldığımda bir 50 daha koyuyorum bozuklar üstünü tamamlıyor zaten bekletmeden, harcamadan alıyorum altını. Bu genelde ay başında oluyor. Ayın kalan günlerinde bozukluk harcamıyorum. Bütçe yapmak çok işe yarıyor. Mesela pazar için 30 ayırdım diyelim 20 harcadıysam kalanı kumbaraya. 10 kuruş 5 kuruş demeden atıyorum. Gıda alış verişini nakit yapmanı tavsiye ederim. Böylelikle lüzumsuz birçok şeyi almadan çıkıyorsun. Çok fark ediyor dene. Krd krt kullanınca öyle olmuyor. İnsan gördüğünü atıyor sepete.
Atılan bozukluklar neredeyse bir çeyrek yapıyor. Böylelikle sıkıntıya düşmeden ayda 2 çeyrek almış oluyorum. Eğer çeyreğe yetmiyorsa param ederi kadar gr altın alıyorum. Yoksa harcanıyor.
Bazen hiç atmadım, yeri geldi 20 attım. Elimde olan paraya bağlı.
Bir yöntem daha söyleyeyim. Cüzdanımın bir köşesine para koyuyorum diyelim ki 20 lira. Sonra elime 50 geçince yirmiyi alıp 50 yi koyuyorum, 20 ile idare ediyorum. Böyle de güzel tasarruf ediliyor.
Bizim krd krt ödemesi çoktu neredeyse her alışverişimiz kartlaydı.
Sonra basit bir yöntemle kart kullanımını da en aza indirdik.
Örneğin kartla 20 liralik bir şey aldın hemen onu ayır kenara.Eğer nakit yoksa bir kağıda yaz ve koy cüzdana. Eline para geçince kağıdı at. Parayı koy.O parayla ödemesen de kenara para atmış oluyorsun.Onu ödemek önceliğin olsun.
Bu şekilde 3 kartımızı teke indirdik. Ve harcamalarımız düzene girdi.
Gelirine göre yaşayınca da inan hiçbir şeyden geri kalmadan tasarruf yapabiliyorsun.
Uzun oldu kusura bakmayın. Haddim değil elbet ama coştum işte.:))
Düşüş yaşıyor o ama benim paracıklarda düşüş yaşıyor
Ya ben senin kumbara tarifine baktım ama göremedim...:59:
Bi bakıyım canımda ben bizim topikcağzımız coştuğu için gerilerde kalmıştır çok bakıp hemen yazıyorum sana canım
Bi bakıyım canımda ben bizim topikcağzımız coştuğu için gerilerde kalmıştır çok bakıp hemen yazıyorum sana canım
Şimdi şöyle ki: Eşim maaşını alınca hemen 50 tl tırtıklıyorum. Ben aldığımda bir 50 daha koyuyorum bozuklar üstünü tamamlıyor zaten bekletmeden, harcamadan alıyorum altını. Bu genelde ay başında oluyor. Ayın kalan günlerinde bozukluk harcamıyorum. Bütçe yapmak çok işe yarıyor. Mesela pazar için 30 ayırdım diyelim 20 harcadıysam kalanı kumbaraya. 10 kuruş 5 kuruş demeden atıyorum. Gıda alış verişini nakit yapmanı tavsiye ederim. Böylelikle lüzumsuz birçok şeyi almadan çıkıyorsun. Çok fark ediyor dene. Krd krt kullanınca öyle olmuyor. İnsan gördüğünü atıyor sepete.
Atılan bozukluklar neredeyse bir çeyrek yapıyor. Böylelikle sıkıntıya düşmeden ayda 2 çeyrek almış oluyorum. Eğer çeyreğe yetmiyorsa param ederi kadar gr altın alıyorum. Yoksa harcanıyor.
Bir yöntem daha söyleyeyim. Cüzdanımın bir köşesine para koyuyorum diyelim ki 20 lira. Sonra elime 50 geçince yirmiyi alıp 50 yi koyuyorum, 20 ile idare ediyorum. Böyle de güzel tasarruf ediliyor.
Örneğin kartla 20 liralik bir şey aldın hemen onu ayır kenara.Eğer nakit yoksa bir kağıda yaz ve koy cüzdana. Eline para geçince kağıdı at. Parayı koy.O parayla ödemesen de kenara para atmış oluyorsun.Onu ödemek önceliğin olsun.
Gelirine göre yaşayınca da inan hiçbir şeyden geri kalmadan tasarruf yapabiliyorsun.
canım hoşgeldin tekrardan ve de hayırlı olsun aldığın kararBen çok yeniyim burda hatta ilk msjım :)
Arkadaşlar ne kadar güzel birikim yapıyosunuz..ben kendimi bildim bileli her ay altın alıcam diyorum ama almıyorum saçma sapan şeylere para gidiyo.ayrıca 2 aylık evliyim.şu anda çalışmıyorum.eşimin işi dolayısıyla tayinimiz çıktı kırklareliye.sanırım bende sizden biraz örnek alıp kenara para atıcam :)) inşallah yaparım..
bereketli olsun canımBurayı takip ettiğimden beri 9 çeyrek, 7 gr altın aldım.Kumbaramda da şu an bir çeyrek parası var.:86:
Bugün 5 tanesini bozduruyorum.Malum tatil zamanı yanımızda bulunsun.:)
Zaten bunun için biriktirmiştik.
Bu arada Nisan ayında krd krt ile bilezik almıştım 6 taksit.
Alırken çok tereddüt etmiştim vade farkından dolayı ama kendini çoktan amorti etti.
Son iki taksidi kaldı.Bitince tekrar alacağım.
Hepinize bol bereketli birikimler.
Benim kumbaram Aptamil kutusu.:86:
Kapağında delik açtım.Bozukları atıyorum.
379. sayfanın en sonunda tatlım ama fotoğrafı yok sadece tarif etmiştim hemen hemen seninkisi gibi birşey zaten
Süpermiş. Denersem resim koyarım. Ama önce aptamil kutusu dolsun.:)
olurmu hiç..muthiş oldu benim için bende yeni evli olduğum için napsam nasıl yola soksam diye uğraşıyorum.herzaman bi köşede paramın olmasını istemiştim..bakalım inşallah sizlerin sayesinde olucak tavsiyelerinizle..bende kredi kartı kullanıyorum 1 tane var market alışverişi olunca gerçektende ne görsem alıyorum nakit vermeyince tabi acımıyo insan.lüzumsuz harcamadan kaçınmam lazım.normalde ist.oturuyoduk ancak kırklareli babaeskiye taşındık eşimin işi dolayısıyla.burası küçük yer para harcanıcak yerde yok ama migros var benim için tehlike yaratıyo :) saolun kızlar tavsiyelerinize uymaya gayret göstericem..
canım benim bu konuda bir önerim olacak nacizane şöyle sıralamak istiyorum.
önceden kredi kartı kullanmaz sadece cebimde para olursa harcardım ama konrolü bizde olduktan sonra kredi kartının bize avantajı bile var.
öncelikle market alışverişine gitmeden önce mutlaka liste yapacağız ve bu listenin dışına çıkmayacağız ya da çok özen göstereceğiz.
kredi kartıyla yaptığımız alışverişlerde kazandığımız puanlar yeri geliyor bir ihtiyacımızı bile karşılamamıza yardımcı oluyor bu şu anlama gelmemeli puan toplamak için alış veriş delisi olmayacağız elbette. sadece bize verilen hediye ğuanları 40 yılda bir de olsa kullanma fırsatı yakalayacağız .
peşin para ile yaptığımız alışverişlerde böyle bir imkan yok nasılsa
ve tek kredi kullanmaya özen göstereceğiz ve mümkünse bütün alışverişleri eşimize yaptıracağız. ama alışverişi o bile yapsa kontrol bizde olacak
canım benim bu konuda bir önerim olacak nacizane şöyle sıralamak istiyorum.
önceden kredi kartı kullanmaz sadece cebimde para olursa harcardım ama konrolü bizde olduktan sonra kredi kartının bize avantajı bile var.
öncelikle market alışverişine gitmeden önce mutlaka liste yapacağız ve bu listenin dışına çıkmayacağız ya da çok özen göstereceğiz.
kredi kartıyla yaptığımız alışverişlerde kazandığımız puanlar yeri geliyor bir ihtiyacımızı bile karşılamamıza yardımcı oluyor bu şu anlama gelmemeli puan toplamak için alış veriş delisi olmayacağız elbette. sadece bize verilen hediye ğuanları 40 yılda bir de olsa kullanma fırsatı yakalayacağız .
peşin para ile yaptığımız alışverişlerde böyle bir imkan yok nasılsa
ve tek kredi kullanmaya özen göstereceğiz ve mümkünse bütün alışverişleri eşimize yaptıracağız. ama alışverişi o bile yapsa kontrol bizde olacak
Ececikkk'imm sesin soluğun çıkmıyor derin hesaplamalaramı daldın yoksam???
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?