Haydi hanımlar ayda 1 çeyrek alıyoruz nasıl mı?

Hoşbuldumm..teşekkür ederim.gelişmeleri aktarıcam

Düşüş yaşıyor o ama benim paracıklarda düşüş yaşıyor

olur olur canım oda olur burası zaten bizi altın zengini edecek yakında piyasada altın kalmassa diyeceğim ki bu bizim kk'nın hanımları yüzünden oldu
kız beni gülmekten öldürdün gene Allah da seni ve hepimizi güldürsün canımmmmmm

çok sağol canım

gerçekten tebrik ederim gönülden..bana güzel ilham verdi msjın cnm :) bende bugünden itibaren başladım.günde ortalama ne kadar atıyosun kumbaraya?

Şimdi şöyle ki: Eşim maaşını alınca hemen 50 tl tırtıklıyorum. Ben aldığımda bir 50 daha koyuyorum bozuklar üstünü tamamlıyor zaten bekletmeden, harcamadan alıyorum altını. Bu genelde ay başında oluyor. Ayın kalan günlerinde bozukluk harcamıyorum. Bütçe yapmak çok işe yarıyor. Mesela pazar için 30 ayırdım diyelim 20 harcadıysam kalanı kumbaraya. 10 kuruş 5 kuruş demeden atıyorum. Gıda alış verişini nakit yapmanı tavsiye ederim. Böylelikle lüzumsuz birçok şeyi almadan çıkıyorsun. Çok fark ediyor dene. Krd krt kullanınca öyle olmuyor. İnsan gördüğünü atıyor sepete.
Atılan bozukluklar neredeyse bir çeyrek yapıyor. Böylelikle sıkıntıya düşmeden ayda 2 çeyrek almış oluyorum. Eğer çeyreğe yetmiyorsa param ederi kadar gr altın alıyorum. Yoksa harcanıyor.
Bazen hiç atmadım, yeri geldi 20 attım. Elimde olan paraya bağlı.

Bir yöntem daha söyleyeyim. Cüzdanımın bir köşesine para koyuyorum diyelim ki 20 lira. Sonra elime 50 geçince yirmiyi alıp 50 yi koyuyorum, 20 ile idare ediyorum. Böyle de güzel tasarruf ediliyor.
Bizim krd krt ödemesi çoktu neredeyse her alışverişimiz kartlaydı.
Sonra basit bir yöntemle kart kullanımını da en aza indirdik.
Örneğin kartla 20 liralik bir şey aldın hemen onu ayır kenara.Eğer nakit yoksa bir kağıda yaz ve koy cüzdana. Eline para geçince kağıdı at. Parayı koy.O parayla ödemesen de kenara para atmış oluyorsun.Onu ödemek önceliğin olsun.
Bu şekilde 3 kartımızı teke indirdik. Ve harcamalarımız düzene girdi.
Gelirine göre yaşayınca da inan hiçbir şeyden geri kalmadan tasarruf yapabiliyorsun.
Uzun oldu kusura bakmayın. Haddim değil elbet ama coştum işte.:))

Ne uzunu canım benim harika yazmışsın zevkle okudum akıllıca davranmaktasın

olurmu hiç..muthiş oldu benim için bende yeni evli olduğum için napsam nasıl yola soksam diye uğraşıyorum.herzaman bi köşede paramın olmasını istemiştim..bakalım inşallah sizlerin sayesinde olucak tavsiyelerinizle..bende kredi kartı kullanıyorum 1 tane var market alışverişi olunca gerçektende ne görsem alıyorum nakit vermeyince tabi acımıyo insan.lüzumsuz harcamadan kaçınmam lazım.normalde ist.oturuyoduk ancak kırklareli babaeskiye taşındık eşimin işi dolayısıyla.burası küçük yer para harcanıcak yerde yok ama migros var benim için tehlike yaratıyo :) saolun kızlar tavsiyelerinize uymaya gayret göstericem..

canım hoşgeldin tekrardan ve de hayırlı olsun aldığın karar
bereketli olsun canım
Benim kumbaram Aptamil kutusu.:86:
Kapağında delik açtım.Bozukları atıyorum.

çok güzellllllllllllllll hayırlısıyla dolsun taşsın kumbiğin

estağfirullah canım uzun olur mu hiç
aksine lütfen bildiklerimizi kendi ya da başkalarının gözlemlediğimiz tecrübelerini yazıp paylaşalım da hayatımıza çeki düzen verelim amacımız bu değil mi zaten
çok teşekkürler yüreğine eline sağlık

Türkler altına hücum etti
Mayıs ayında 29 kilogram olan altın ithalatı Haziran'da 3 bin 592 kilograma çıktı. Altın fiyatının yükseleceği beklentisi altına talebi artırıyor.

Altın fiyatlarının artmaya devam edeceği beklentileri ve düğün sezonu nedeniyle talebin artması sonucu, Türkiye'nin altın ithalatı Haziran ayında Mayıs'a göre belirgin bir artış gösterirken, geçen yıl yüksek tutarlı ithalat yapılmış olması nedeniyle Temmuz ayı verilerinin altın talebinin seyri konusunda daha belirleyici olacağı belirtiliyor.

Türkiye'nin altın ithalatı Haziran ayında 3 bin 592 kg, yılın ilk altı ayında ise 23.32 ton oldu.

Geçen yılın Haziran ayında altın ithalatı 300 kg, ilk altı ayında 1.47 ton, bu yılın Mayıs ayında ise 28.96 kg olmuştu.

Altın talebinin yaz ayları nedeniyle arttığını söyleyen üst düzey bir sektör yetkilisi, "Genel olarak baktığımızda ise yüksek fiyatlar nedeniyle kuyumculuk ürünlerine talebin azaldığını görüyoruz. Yatırım amaçlı altın talebi artıyor ancak fiziki altın talebinde azalma söz konusu. İthalatta geçen aya göre artış olsa da henüz veriler yönelmeyi net bir şekilde gösterecek seviyede değil" dedi ve şöyle devam etti:

"Geçen yılın Temmuz ayında ithalat yüksek olduğundan, bu yıl da Temmuz ayı verileri daha belirleyici olacaktır. Haziran'da fiyatların yüksek seyretmesi nedeniyle ithalat talebi ötelenmiş olabilir. Ayrıca fiyatların daha da yükseleceği beklentisiyle halk satmak için bekledi, dolayısıyla hurda dönüşü de yüksek olmadı. TL bazında da fiyatlar yüksek olduğundan belki de daha fazla olması gerek talep daha az oldu. Türkiye'nin altın ithalatı 2008 yılındaki 166 ton seviyelerinin çok gerisinde. Bu yılı muhtemelen 40-45 ton civarında ithalatla kapatırız."

Altın ithalatı geçen yılın Temmuz ayında 18.2 ton olmuştu. TCMB'nin uyguladığı para politikası ve cari açığa yönelik endişelerle artan yabancı çıkışları sonucu dolar/TL'de yaşanan yükselişin altın fiyatlarına da olumsuz yansımasıyla külçe altının gram fiyatı 80 TL'yi aşmıştı. Spot altının ons fiyatı 1,491.20 dolar civarında seyrediyor.

Garanti Bankası Altın Piyasaları Sorumlusu Alper Kalyoncu, "Halktan fiziksel talep var. Düğün sezonu etkisinin yanı sıra yatırım amaçlı talep söz konusu. Hem fiziki olmayan banka mevduatları artıyor hem de cumhuriyet altını alımı var. Halk birikimini altına kaydırıyor" dedi. Kalyoncu, "Doların artacağı beklentisi ve finansal krizin devam eden etkilerinden dolayı altın fiyatlarında da artış bekleniyor. Piyasaya güven azalıyor" dedi ve ekledi: "Global piyasalardaki olumsuz gelişmeler nedeniyle altın talebi önümüzdeki aylarda da devam edecek gibi görünüyor."

ALINTIDIR

canım benim bu konuda bir önerim olacak nacizane şöyle sıralamak istiyorum.

önceden kredi kartı kullanmaz sadece cebimde para olursa harcardım ama konrolü bizde olduktan sonra kredi kartının bize avantajı bile var.

öncelikle market alışverişine gitmeden önce mutlaka liste yapacağız ve bu listenin dışına çıkmayacağız ya da çok özen göstereceğiz.
kredi kartıyla yaptığımız alışverişlerde kazandığımız puanlar yeri geliyor bir ihtiyacımızı bile karşılamamıza yardımcı oluyor bu şu anlama gelmemeli puan toplamak için alış veriş delisi olmayacağız elbette. sadece bize verilen hediye ğuanları 40 yılda bir de olsa kullanma fırsatı yakalayacağız .
peşin para ile yaptığımız alışverişlerde böyle bir imkan yok nasılsa

ve tek kredi kullanmaya özen göstereceğiz ve mümkünse bütün alışverişleri eşimize yaptıracağız. ama alışverişi o bile yapsa kontrol bizde olacak

Ve bende birşey eklemek istiyorum kartla harcama yaptığımız fişleri asla atmıyoruz ve maximum harcama yapabileceğimiz limiti belirliyoruz maaşımızla indexli olmak koşuluyla elbette kredi kartı aklıllıca kullanıldığında avantajdır çünkü nakitte indirim yapılmadığı anlarda tek çekim yapılırsa para puan ile geri döner en çok benzin alımlarında işe yarıyor mesela o kampanyaları kaçırmamak gerek (ihtiyacımız varsa etbette) yoksa boşu boşuna nie 4 defa 100 tl lik akaryakıt alımı yapalımki

Puan işini bende seviyorum hatta kullandığımda oldu tatlım..tabiki gereksiz şeyler alınmadığı sürece çok karlı olabiliyo kk.ancak ben ne bulursam spete atıyorum bu sefer ama artık bırakıcam alışkanlığıda..nakit elde olması daha güzel tabi

Ececikkk'imm sesin soluğun çıkmıyor derin hesaplamalaramı daldın yoksam ???

yok tatlım yaa tam burayı okurken bir yıldırım düştüki aklım çıktıı hemen eşimin yanına koştum,yağmur başladıbu arada iyiki bugün gezmeye çıkmamışız her işte bir hayr vardır diye boşuna dememişleriş yerinden aradılar tatildi ya iptal olmuş eşim gece yine işe gidecek 3 gün gündüze gidecekti oda iptal oldu geceleri yine yalnızımyzarkenda arada bir kulaklarımı tıkıyorumm çok fena gökgürlüyor:18::18:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…