- 7 Nisan 2008
- 2.767
- 7.749
- 683
kızlar çeyrek alırken eski tarihli olanımı alıyosunuz yoksa yenisini mi hangisini tercih ediyosunuz
kızlar çeyrek alırken eski tarihli olanımı alıyosunuz yoksa yenisini mi hangisini tercih ediyosunuz
kızlar bende pazardan geldim 2 altın aldım 130 yl den eski tarihli 2010 dedi bende bakmadım şimdi eve gelince baktım birisi 2010 diğeri 2005 farkedermiki kendimi kandırılmış hissettimbu arada pazarada 13.50 tl harcadım 6.50 tl attım kumbarama hadi bakalım 10 temuuza kadar ne çıkacak:18:
ii bari canım saolfarketmez canım
masallah hanımlar ne güzel altın biriktiyosunuz bizvallahi bidaki aya kadar tıkı tıkına geçiniyoruz çok şükür kimseye muhtaç olmuyoruz ama çok istiyorum bende para biriktirmeyi okadar çokta alışveriş yapmam çok sık pazara gitmem bi tane oğlum var onada okadar masraf gitmiyo valla bende anlamıyorum nereye gidiyo bu paralar faturalar mutfak alışverişi harçlık derken birikim olmuyo gecen gün eşim arkadasının oğlunun sünnetine altın taktık temmuzdada benim akrabamın oğlunun sünneti var ancak hediye olarak altını yapabiliyoruz benimde şuan 6tane çeyreğe ihtiyacım var kelepçem vardı içine 6 tane altın istiyo ama biriktiremiyorum diyorum biriktiricem baslıyorum bişey çıkıyo gidiyo para yaaa
aylar sonra bozuk para biriktirmeye tekrar başladım,kağıt paralarıda kavanozuma atcam stajım bitti 2 aylık maaşıma el sürmedim bankada 450 kadar var eğer salıda yatırırlarsa 600 falan olur onlarada el sürmücem ilerde çeyizim için kullancam allah bereket versin birikimlerime devam ederim inşallah:)))))))
ah bu çeyizzz yokmuuu:82: canım çok iyi edersin şimdiden kenara çeyiz için bişeyler koymaklaa ben koymadım da nolduu şimdi bayağı sıkıntısını çekiyorum
bu arada 2 günde toplam 18 lira attım kumbarama
valla canım bende şu çeyiz olayını çözmüş değil doğrusu.
geçen sene bişiyler atıyım kenara dedim kardeşimin nişan döneminde çok zorlanmıştık kenarda bişiy yok diye.hem belki öyle bişiy olursa o zmanda çalışamazsam işim olmazsa kenarda bir kaç bişiy olsun dedim.
ama ortada söz nişan olmayınca aldım koydum hepsini şimdi valla modaları geçecek diye çok korkuyorum.çok abartmadım tabi.bazı ana şeyler var hani ne zman olursa kullanılacak ama yinede hergün ister istemez yeni bişiyler çıkarıyorlar ve bir derece geride kalıyor öncekiler.
geçen sene o taksitleri kapatana kadar hiç birikim yapamadım tabi.ama bu sene yılbaşındna beri taksitleri temizledim,artık para atmaya başladım kenara.o dönemde öenmli olan bişiy daha var ki cebinde paran varsa senin olmayacak bişiyde yok.o yüzden bir dur dedim artık çeyize...
canım çeyizin demirbaşlarını almak lazım dediğin gibi yoksa her geçen gün yenileri çıkıyo ve insanın zevkleride değişiyor keşke almasaydım diyosun gerçi ben 2 yıl önce bakıp beğendiğim ve kafaya taktığım yemek takımı ve çatal bıçak takımını gittim aradım buldum ve aldımmen iyisi kenara para atmak işte o da durmuyo işte çeyreğe felan çevirmek daha akıllıca..
eğer artıramıyorsan para varken kenara ayırmanı öneririm.ilk ay ufak bir meblağ koy kenara bi dahaki ay yükselt sonra sonra zaten birikim kapasitesini bulursun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?