allah bereketini arttırsınben bekarım, çeyiz için önce bi damat adayı olması lazmben düşünmüyorum açıkçası bişeyler almayı aksine parasını biriktireyim altın euro şu bu neyse yapayım zamanı gelince-gelirse- alırım diye düşünüyorum.
alsam bile Aldığım şeylerin modası geçecek ve uyumları nasıl olacak ki? misal mutfağım küçük olurda robot vs koyacak yerim olmazsa şimdi almamın anlamı ne? benim bi de bi ayağım yurtdışı oraya mı götürecem burdan alıp çanak çömleği?zaten şimdiki evde de koyacak yerim yok bi de bütün mutfak eşyasını ve beyaz eşyayı toptan aynı yerden alırsam birbirine uyumlu olur servisi bakımı aynı yerden olur ve daha uygun bi indirim filan olur belki diye düşünüyorum. Danteli havluyu filan yapmıştık senelerdir duruyor onlar satın alınacak şeyler de beklesin varsın para olsun yeter ki 2 günde alınır:76:
işte bu düşüncelerle ben de anneme 400 lira verdim bugün ve yarın bana 3 tane çeyrek alacak 3 çeyrekle başlamış olcam ben de birikim yapmaya taa ortaokul yıllarımdan kalma 3 tane vardı inşallah daha da çoğalır.
kızlar bende pazardan geldim 2 altın aldım 130 yl den eski tarihli 2010 dedi bende bakmadım şimdi eve gelince baktım birisi 2010 diğeri 2005 farkedermiki kendimi kandırılmış hissettimbu arada pazarada 13.50 tl harcadım 6.50 tl attım kumbarama hadi bakalım 10 temuuza kadar ne çıkacak:18:
masallah hanımlar ne güzel altın biriktiyosunuz bizvallahi bidaki aya kadar tıkı tıkına geçiniyoruz çok şükür kimseye muhtaç olmuyoruz ama çok istiyorum bende para biriktirmeyi okadar çokta alışveriş yapmam çok sık pazara gitmem bi tane oğlum var onada okadar masraf gitmiyo valla bende anlamıyorum nereye gidiyo bu paralar faturalar mutfak alışverişi harçlık derken birikim olmuyo gecen gün eşim arkadasının oğlunun sünnetine altın taktık temmuzdada benim akrabamın oğlunun sünneti var ancak hediye olarak altını yapabiliyoruz benimde şuan 6tane çeyreğe ihtiyacım var kelepçem vardı içine 6 tane altın istiyo ama biriktiremiyorum diyorum biriktiricem baslıyorum bişey çıkıyo gidiyo para yaaa
aylar sonra bozuk para biriktirmeye tekrar başladım,kağıt paralarıda kavanozuma atcam stajım bitti 2 aylık maaşıma el sürmedim bankada 450 kadar var eğer salıda yatırırlarsa 600 falan olur onlarada el sürmücem ilerde çeyizim için kullancam allah bereket versin birikimlerime devam ederim inşallah:)))))))
ayy kızlar ne güzel topikmiş burası daha önce farketseydim belki kurdeleye dizili 5 bir yerdem olurdu
ilk işim kumbara almak şimdi çalışıyorken para biriktirmek daha kolay olsa gerek.eşim kenara 3-5 atıyor ama bende minik paralarla biriktirsem iyi olur.kötü gün için allah korusun hem eşimin bilmediği bekarlıktan kalan 400 yakın kredi kartı borcum var onuda öderim
bundan sonra burdayım kızlar allah paralarımızın berketini versin inş.:81:
bugün 3 TL :) evde olduğumdan oturduğum yerden kimse para vermiyor :26: üniversite sınavım geçsin inşallah babamın yanında yardım etmeye başlıcam o zaman günde 10 TL verse ayda 300 benden iyisi yok :) 3 ay kadar yardım etsem 900 TL :) 100 lirada kenarda var :) etti 1000 TL :) hemen bankaya yatırırım valla :) sonra yine aynen devam harçlıktan artan kenara :)
ben bekarım, çeyiz için önce bi damat adayı olması lazmben düşünmüyorum açıkçası bişeyler almayı aksine parasını biriktireyim altın euro şu bu neyse yapayım zamanı gelince-gelirse- alırım diye düşünüyorum.
alsam bile Aldığım şeylerin modası geçecek ve uyumları nasıl olacak ki? misal mutfağım küçük olurda robot vs koyacak yerim olmazsa şimdi almamın anlamı ne? benim bi de bi ayağım yurtdışı oraya mı götürecem burdan alıp çanak çömleği?zaten şimdiki evde de koyacak yerim yok bi de bütün mutfak eşyasını ve beyaz eşyayı toptan aynı yerden alırsam birbirine uyumlu olur servisi bakımı aynı yerden olur ve daha uygun bi indirim filan olur belki diye düşünüyorum. Danteli havluyu filan yapmıştık senelerdir duruyor onlar satın alınacak şeyler de beklesin varsın para olsun yeter ki 2 günde alınır:76:
işte bu düşüncelerle ben de anneme 400 lira verdim bugün ve yarın bana 3 tane çeyrek alacak 3 çeyrekle başlamış olcam ben de birikim yapmaya taa ortaokul yıllarımdan kalma 3 tane vardı inşallah daha da çoğalır.
hanımlar hepiniz süpersiniz
benimde kumbaram var para biriktiriyorum ama
lazım olur diye altın yapamıyorum
şimdilik kumbaramda 180 tl var
3.25 tl attım bugün de
merhaba hanımlar aranıza yeni katıldım para biriktirme konusunda süperimdir.o yüzden sizden manevi destek almaya geldim.hep birlikte inşallah bol para biriktireceğiz.ben geçen gün kumbaramı açtım içinden 200 tl çıktı hemen bankadaki hesabıma yatırdım.geçen ayki maaştan artırdığım 500 liranın da üstünü tamamlayıp bütün altın alacağım.hadi hayırlısı bakalım
bize de fikirler verirsen seviniriz gaza gelelim hep berabermerhaba hanımlar aranıza yeni katıldım para biriktirme konusunda süperimdir.o yüzden sizden manevi destek almaya geldim.hep birlikte inşallah bol para biriktireceğiz.ben geçen gün kumbaramı açtım içinden 200 tl çıktı hemen bankadaki hesabıma yatırdım.geçen ayki maaştan artırdığım 500 liranın da üstünü tamamlayıp bütün altın alacağım.hadi hayırlısı bakalım
saol canım hepimizin bereketli olsun inşlhoh ohh bereketli olsun inşallahhbende bu akşam 6,50 lira attım
wawwww benim 1 ayda biriktirdiğimi atmışsın maşallahhhhBugün benden 120 tl daha kumbaraya..
katılıyorum canım,bereketli olur inşlh az boz demeyelimçalışan hanımlar biriktirme konusunda daha şanslı
biz ev hanımları ancak pazar parasından kalanı
artırabiliyoruz.bugün benden 1 tl
evett fikir lazım bizlere ve de gezpara biriktirme konusunda süperimdir demişsiniz:26:
bizlerle de paylaşır mısınız nasıl yollar izlediğinizi..
bu tür paylaşımlar bizleri daha da gaza getiriyor çünkü
süpperBugün 2.20 attım,çalışmadığım için evdekilerden tırtıklıyorumumarım damlaya damlaya göl olur :))))))))))))))))
çok güzel fikirmiş canım kendi nişanına 2 altını garantilemiş olursun hembu arada benim hedefim değişti ablam yakın zamanda allah izin verirse evlenceği için 2 altın yapmak istiyorum nişanda eniştemle ablama takmak için annemlerde alır ama ben kendim yapmak istiyorum:)))))))) ablamın işi bitsin kendime döncem :))))
çok güzel fikirmiş canım kendi nişanına 2 altını garantilemiş olursun hem
hehe ileriye dönük yatırım yapıyorum gibi olduPP
para biriktirme konusunda süperimdir demişsiniz:26:
bizlerle de paylaşır mısınız nasıl yollar izlediğinizi..
bu tür paylaşımlar bizleri daha da gaza getiriyor çünkü
elbette canım:)
ben küçüklüğümden beridir elimde para tutmaya çok meraklıyımdır.şimdi de çalıştığım için elime iyi para geçiyor.ama öğrenciyken de çok sağlam para biriktirirdim.
şu anda izlediğim yolları size basitçe anlatayım.
öncelikle kumbaramı evde kapı girişine koyduğum için gelen geçen elindeki bozuklukları içine atıyor.o benim büyük bir avantajım.eşimin ceplerinde her zaman birsürü bozuk para olur ve onları asla harcamaz sağa sola bırakır veya pantolon ceplerinde kalır,sağolsun kendisi hiç kirli sepetine cebi boşaltılmış pantolon koymadığından dolayı onları da mecburen toplamak zorunda kalıyorum.elime geçeni kumbaraya atıyorum tabiiki haber vererek yoksa cep karıştırmak değil tabiiki.diğer bir yöntemim yaza girerken kışlık paltoların ceplerinde para bırakmak.paltoları kaldırınca o paraları unutuyorum ve bir dahaki kış başında bulduğum için kış mevsiminde alınması olmaz olan şeyleri alabiliyorum veya yakıt masrafına katkıda bulunuyorum.5-6 ay önceden biir yerde unutulmuş para sonra toparlandığında iyi işlere yarayabiliyor.
diğer bir yöntem maaşımı alır almaz 100 lirasını falan görmezden geliyorum hemen kumbaraya atıyorum.bu sayede o parayı harcamadan kurtarmış oluyorum.
başka bir yöntem her ay paralı günüm var.100 lira da oraya ayırıyorum.8 ay sonra sıra bana geldiğinde 700 lira para fazladan elime geçiyor ve hemen o parayı altına çeviriyorum.
aynı zamanda diyet yaptığım için dışarıda yemek yemiyorum ve o paraları kumbarama atıyorum.şimdilik aklıma gelenler bunlar.tekrar yazarım sizlere hatırladıkça.herkese bol birikimli günler diliyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?