4 gr 4 grmdır cnm az yada çok hiç farketmez yeterki kenara bişeyler atabilelim
sağol canım
tabi öyle 1 gr bile alabilsek şükür..
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
4 gr 4 grmdır cnm az yada çok hiç farketmez yeterki kenara bişeyler atabilelim
Altın son düşüşüyle beni fena ters köşe yaptı.
Şu anda yorumlarıma ben bile güvenemiyorum.
Sadece gözden kaçmasın diye belirttim.
Bu arada sürekli söylediğim şeyi tekrarlayacağım:
Eğer aldıktan sonra uzun vade yani en az 6 ay bekleyecekseniz hiçbir alım yüksek değildir.
İlla ki kâr getirir.
Ama al sat yapacaksanız durum farklı.
Kararınız sonrası pişmanlık duyarsanız çok üzülürüm.
tam ve yarım altınlarım uzun vadeli cnm. Gramları çeyizim için değerlendirmek istiyorum. Düşükken alıp yükselince satayım ki elimde daha çok bulunsun. Şuan elimde bir tane yarım altın var geçen hafta 340 TL den almıştım yavaş yavaş farkım kapanıo. 2 sene sonra ihtiyac olursa bozdurucam.
Gram için al-sat yapmayı düşünüyorum. O yüzden biraz daha beklemem daha iyi değil mi ?
Şimdi bir düşüş bekliyorum aslında ama bu hafta azıcık toplasın kendini öyle düşecek galiba.
Bu da dolarla alakalı olacak bence.
Eğer yükseliş sıçrama şeklinde olursa satış fırsatını kaçırırsınız.
Bu yüzden kendinize sınır belirleyin zarar etmemek için.
Örneğin gr başı 2 tl kardan önce satmayın.
101 den aldım 103-104 olmadan satmam deyin.
Al satta kaybetmek çok kolaydır. Bu kaybın tek sebebi telaştır.
Birçok kişi altın sıfırlanacakmış gibi düşüşlerde alelacele satıp yükselince almak zorunda kalıyor.
Altın düşerken alınır,yükselirken satılır.
Ben bu zararların sınır belirlememekten olduğunu düşünüyorum.
Kaç gr alacaksınız bilmiyorum ama, al satta temel kural paranın tamamıyla altın almamaktır.
Kenarınızda bir miktar nakit bulunsun ki düşerse alırsınız.Alımlarınızı kademeli yapmanız da önemli.Düştü diye üzülmezsiniz.Hepsini birden almak ve satmak kısa vadede risktir.
canım uzun vadeli düşünülüyorsa her zaman almak mantıklı ama kısa vadeli al-satlar için beklemekten yanayım panikle hareket etmemek lazım .O zaman şuan almak daha ii değil mi cnm ?
ne güzellllllllllllllllllllll bereketli olsun canımMerhaba arkadaşlar... Bu hafta para lazım olucak 20 gr kadar bozdurucam diye üzülüyordum. Çok şükür başka şekilde hallettim işimi. Bozdurmadım altınlarımı :) 1 gr daha aldım dün öpüyorum hepinizi a.s.
farmasi liste çok güzel olmuş. Baştaki altınlar da harika görünüyor
canım uzun vadeli düşünülüyorsa her zaman almak mantıklı ama kısa vadeli al-satlar için beklemekten yanayım panikle hareket etmemek lazım .
ama dün şunu duymuştum dolara 2 tl ye kadar müdahale yapmıyacaklarını devletin cari açığı kapatmak için doların yükselmesini olumlu karşıladığını filan.
böyle olunca keşke ons 1800 e doğru atağa geçse dolar kuru da bu seviyelerde kalsa ama kar satışları da beklerim ben.
kendi altınları ortalama alış fiyatım 101.22 tl o nedenle dursun varsın bir köşede en azından 105-106 seviyelerini görmek isterim öncelikle parça parça satışa geçmek için.
sonraki seviyeyi 107-108 olarak görmek isterim
sonrası 109-110 olsun sonra da
geriye kademeli düşsün gelsin 100 e doğru
çok şey mi istiyorum acaba ?
Canımcım onsun 1800 e fırlaması için doların düşmesi şart.
Yoksa böyle yatay gidiş devam eder.
He şu olur tl gr farketmez.
Mesela dolar 1.89 dayken ons 1720-1750 olsa gr 106-107 civarı oluyor.
Tl ile iş yapan için pek bir fark olmuyor yani.:)
bitanem zaten altının gramı 106 tl civarında olsun da
ister kur düşsün ons yükselsin
isterse kur yükselsin ons düşsün benim için sorun değil
1800 olsa bir de kur 1.89 tl de kalsa 109 tl yi geçer onun için öyle diyorum fena olmaz yani
Fena olmaz mı süper olur süper.:)
Dolara dokunmadan onsu yükseltecek bir şey lazım o vakit bize.:)
kızlar ekim ayı nasipse bereketiyle gelecek inşallah
bu hafta ekders
15 ekimde maaş
570 tl eğitim ödeneği
bu ay bir de günüm var 9 çeyrek altın bedeli para toplamda yaklaşık 4150 tl civarı olacak.
ayrıca bugün eşimden mutfak giderleri için 400 tl aldım.
geçen ay başta 300 tl vermişti sonradan 100 tl daha verdi.
ama ben geçen ayki paradan sadece 25 tl kadar para artırdım mahsus . eşim nasıl gidiyor dediğinde yalan söylemem anca yetiyor ucu ucuna diyebilmek için o nedenle de bu ay deterjan filan ucuz bulduklarımı aldım stok yapmış oldum ekim ayında daha fazla biriktireceğimi düşünüyorum.
kızlar bende altının çok yüksek olduğu zamanlarda altın yaptım 182den çeyrek aldığımı biliyorum şuanda düştü ve çok üzüldüm sizce dahada düşmeden bozzdurmalımıyım?yoksa çıkmasını beklemeliyim ama ya dahada düşer ve çıkmazsa diye endişelerim var sizce neyapmalıyım?:26::26: