- Konu Sahibi hulyabaskurt
-
canm omo matik yanında yumoş konsantre de kullanabılrsn cok güsel kokusu var uzun sure etkılı :)
canım benim eşim de gömleklerini illa marka alır. (ben her telden)
neyse hele levis falan jean markalarının ki çok zor ütülenir.
sana tavsiye:
çamaşırları attın yıkandı. biter bitmez makineden aldın bekletmedin. gömlekleri hemen elinde silkele iyice sonra askılara tak. askıyı da kapı koluna, çamaşırlığa as.
diğer çamaşırları da silkele. katla leğene koy. ben gece yıkarım mesela akıllı sayaç olduğunda daha ucuz gece elektrik. neyse sabah kalkana kadar leğende bekle katlı şekilde. sabah asarım.
nevresim falan ise eşimden yardım ister güzelce katlarım asarken bile katlı asarım.
yumuşatıcı her zaman kullanırım. yumoş yoğunlaştırılmış var. 1 kapak yetiyor.
bu şekilde gömleklerin çok daha kolay ütülenecek.
arkadaslar bilgilerden dolayı cok tesekkur ederım uygulayacagım ve bır soru daha
-eşimin iki üç tane markalı gömleklerı var fakat makınede yıkadıktan sonra ütü tutmuyor hemen kırısıyor ( pierre cardin ve hatemoğlu - kiğılı ) markaları gömlekler eşim bana elde yıka hıc sıkmadan as ütü istemıyormus dıyor acaba bu konuda fıkrı olan varmı tesekkur ederim şimdiden..
bendeçalışıyorum sabah 11 akşam 11 iş çıkışım..o nedenle izin günüm hariç bütün işimi akşama sığdırmam gerekiyo bazen..eve gider gitmez çamaşırlarım varsa onları muhakkak yıkıyorum omonun kokusu çok ağır geliyor bana rinsonun sarısı sıvı deterjanı yada alo yada persil kullanıyorum...son şu dönem persil aldım sıvı kokusuda güzel ekstra yumuşatıcı koymuyorum bazen..gece açıyorum makinemi? hep gündüze göre fazla elektrik gelmez gece açarsan.çok sıcakta yıkamıyorum ön yıkama yapmıyorum zaten hergün üzerimizi değiştiğimiz için çok kirli olmuyor çamaşırlarım renklileri 40 da beyazları çok kirliyse 60da yıkıyorum..90da yıkamak artık rafa kaktı makine içinde cebimiz içinde çok zararlı..üstelik çamaşırları çabuk yıpratır..özellikle gömlek yakalarını havluları....çarşaflarımı haftada bir muhakkak değişirim..bazen izin günümde bazen yine akşamdan..duruma göre.. bulaşık makinem fazla dolmaz 2 günde bir açarım geceden mutfağımıda toplarım..çok yorgun olursam sabah erken kalkıp işlerimi hallederim..ev temizliğini toz almayı falan izin günüme bırakıyorum..pazar alışverişimi falanda.. banyomu kirli gördüğüm an temizlerim.. sevmem kirli fayans görmeye dayanamam..azda olsa çokta olsa yaptığım iş insan istesin yeterki herşeyi yapar...
ben de şunu merak ediyorum renkliler için ayrı beyazlar için ayrı deterjan mı kullanıyorsunuz?... benim bazı beyaz çamaşırlarımdaki lekeler çıkmıyor çamaşır suyu da kullanmak istemiyorum bunun için bir fikri olan var mı acaba ?...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?