haydi ev hanımları çalışanlar bana fikirler verin size minnet duyayım!! :)

hulyabaskurt

Seni Bekliyoruz PAŞAMM:)
Kayıtlı Üye
14 Mart 2011
1.874
24
66
Zonguldak
calısıyorum bu nedenle ev işlerinde okadar pratık değilim ama ben herseyde pratık olmak istiyorum hareketlı bır yapım vardır aslında ve pratık ve faydalı bilgiler istiyorum aklınıza gelebılecek hertürlü bilgiyi yazarsanız sevınırım...

camısırlarımdan baslamak istiyorum cok güzel kokmalarını istiyorum ve omo matık kullanıyorum acaba daha guzel fikri olan varmı ??

rc ederm cnm ne demeq artı bir tavsiye daha ütülersen tüm çamaşırlarını kokusu dhaa uzun süre kalıo çekmece yada dolabı actıgın zaman aldıgın koku süperr

Ben de çalışıyorum.hafta içi eve geldiğimde ev işlerine ayıracak enerjim kalmıyor.bazen yemek yaparken bile çok yorgun oluyorum:2:bu halimi hiç sevmiyorum.yuvayı dişi kuş kurar ve dişi kuşun enerjik olması gerekir.çalışan bayanlar ben de düzenli ev için pratik önerilerinizi bekliyorum.günde kaç saatinizi ev işlerinize ayırıyorsunuz?

bende yumoş kullanıyorum cnm birde ütü suyuna birkaç damla damlat mis mis olacak göreceksin.
ev temizliginden sonrada sulandırıp sprey gibi fıs fıs sıkıyorum heryere herkes soruyo bu ne kokusu senin ev hep mis gibi diye :))) halbuki yumoş konsantre kırmızııııı :))

canım bende vernel ın koyu mor rengınde olan yumusatıcıyı kullanıyorum çamasırlarımı asıyorum bır gun hıc cıkmıyor kokusu ev mıs gıcı kokuyor gecen mısafırım geldı ev les gıbı dıokı ev cok guzel kokuyo bu ne dıye bıde onu sulandırıp spreyle dolaplara felan fıslatıyorum ıkı kapak at yumusacık oluyorlar evıde o suyla sılıyorum yuzey temızleyıcı felan kullanmıyorum ben ıkı gunde bı temızlık yaparım ıkı saatımı alıyor ama evım buyuk bı süppursen toz alsan lavobaları yıkayıp camasırları ve bulasıkları makınaya atsan hemen bıtıyor bnımde tek derdım utu saatlerımı alıyor

Son düzenleme:
arkadaslar bilgilerden dolayı cok tesekkur ederım uygulayacagım ve bır soru daha

-eşimin iki üç tane markalı gömleklerı var fakat makınede yıkadıktan sonra ütü tutmuyor hemen kırısıyor ( pierre cardin ve hatemoğlu - kiğılı ) markaları gömlekler eşim bana elde yıka hıc sıkmadan as ütü istemıyormus dıyor acaba bu konuda fıkrı olan varmı tesekkur ederim şimdiden..

canım benim eşim de gömleklerini illa marka alır. (ben her telden)

neyse hele levis falan jean markalarının ki çok zor ütülenir.

sana tavsiye:

çamaşırları attın yıkandı. biter bitmez makineden aldın bekletmedin. gömlekleri hemen elinde silkele iyice sonra askılara tak. askıyı da kapı koluna, çamaşırlığa as.

diğer çamaşırları da silkele. katla leğene koy. ben gece yıkarım mesela akıllı sayaç olduğunda daha ucuz gece elektrik. neyse sabah kalkana kadar leğende bekle katlı şekilde. sabah asarım.

nevresim falan ise eşimden yardım ister güzelce katlarım asarken bile katlı asarım.

yumuşatıcı her zaman kullanırım. yumoş yoğunlaştırılmış var. 1 kapak yetiyor.

bu şekilde gömleklerin çok daha kolay ütülenecek.

cok tesekkur ederim bilgilerın ıcın :) bende hertelden alırım da beyfendı bazen marka giyiniyor işte :) uygulyarım dediklerini bakalım calısıtıgım için zaten aksam eve gıder gıtmez atarım makıneye gunduz atamam bende...

bendeçalışıyorum sabah 11 akşam 11 iş çıkışım..o nedenle izin günüm hariç bütün işimi akşama sığdırmam gerekiyo bazen..eve gider gitmez çamaşırlarım varsa onları muhakkak yıkıyorum omonun kokusu çok ağır geliyor bana rinsonun sarısı sıvı deterjanı yada alo yada persil kullanıyorum...son şu dönem persil aldım sıvı kokusuda güzel ekstra yumuşatıcı koymuyorum bazen..gece açıyorum makinemi? hep gündüze göre fazla elektrik gelmez gece açarsan.çok sıcakta yıkamıyorum ön yıkama yapmıyorum zaten hergün üzerimizi değiştiğimiz için çok kirli olmuyor çamaşırlarım renklileri 40 da beyazları çok kirliyse 60da yıkıyorum..90da yıkamak artık rafa kaktı makine içinde cebimiz içinde çok zararlı..üstelik çamaşırları çabuk yıpratır..özellikle gömlek yakalarını havluları....çarşaflarımı haftada bir muhakkak değişirim..bazen izin günümde bazen yine akşamdan..duruma göre.. bulaşık makinem fazla dolmaz 2 günde bir açarım geceden mutfağımıda toplarım..çok yorgun olursam sabah erken kalkıp işlerimi hallederim..ev temizliğini toz almayı falan izin günüme bırakıyorum..pazar alışverişimi falanda..banyomu kirli gördüğüm an temizlerim.. sevmem kirli fayans görmeye dayanamam..azda olsa çokta olsa yaptığım iş insan istesin yeterki herşeyi yapar...

leğende sıvı deterjanla ılık suya bas bi gece sabah as...fazlada sıkma o kendi kendine kurur zaten....

evet haklısınız insan isterse daha cok iş yapabılıyor ben sabah 9 bucukda evden cıkıyorum aksam 5de işten cıkıyorum eve 6 bucuk 7 gibi ulasıyorum aksamları eşim nöbette olursa temızlık yaparım evım daima derli toplu kalır cocuk olmayınca ıkı kişi olunca böyle oluyor demekkı bırtek odam dagılır onuda sabah aksam yarım saatte hallederım bı işe girdikden sonra benım elım cok hızlıdır temız ve pratık yapabılıyorum ama ıste bu eşimin gömleklerı falan vaktımı alıyor ve ütü genelde vaktımı alıyor dediklerini uygulayacagım bakalım bı leğene ıslayıp falan kendımden cok eşime özen gösterırım cunku o gömlek gıyer sureklı ben hırka kazak sweet türü seylerle duruyorum zaten aslında 1. senemde ne eve ne işe yetişebiliyordum işde kendımızın yanı ağır gelıyordu personelemı yetıseyım iş yerındekı sorunlaramı yoksa evemı derken agırdı ama bu sene beya bı yatkınlastım herseyın altından kalkabılıyorum nasip işte zamanla oluyor tsekkur ederm yorumunuz iin sevgiyle kalın..

pamuklu gömlekleri nemliyken önce tersten sonra düzden ütülerseniz kolay açılır.Kurutmaya sakın atmayın sileleyerek asın.Ev işlerinin hızlı bitmesi için düzen şart her yapılan işten sonra mutfakta çıkan yıkanıp yerine kalkarsa, yatmadan evvel ortalık düzelirse sabaha mutfak hazır ortalık toplu olunca işler kolay halledilir.Düzen tertip çalışan çalışmayan kadınn için şart pratiklik düzenle alakalıdır.Ertelemeden hemen halletmek lazım erteleme hemen yap iş büyümesin gözünde.

ben de şunu merak ediyorum renkliler için ayrı beyazlar için ayrı deterjan mı kullanıyorsunuz?... benim bazı beyaz çamaşırlarımdaki lekeler çıkmıyor çamaşır suyu da kullanmak istemiyorum bunun için bir fikri olan var mı acaba ?...

ben öyle yapıyorum. zaten beyazlar için olan deterjanı renklilere kullanırsan renkleri solar gider. inan 2-3 yıkama bile çok farkettirir. ben genelde beyazlara omo renklilere de rinso veya persil kullanıyrum. ama leke çıkarma açısından rinso persilden daha iyi bence.hem fiyatlarıda diğerlerine göre uygun. zaten günde kaç kat değiştiriyoruz çok kirli olmuyor.beyazlarda çıkmayan lekeler içinse, eğer ayrıca beyazlar için deterjan kullanmadıysan al bi dene derim. eğer olmuyorsa domestosu öneririm.

kızlar kızçeler :) ütümü yapıyorum jilet gibi oluyor eşimde begenıyor :) ben bim deki bulut adlı pembe kablı yumusatıcıyı kullanıyorum bilginiz olsun evım resmen bahar kokuyor giyerkende kokusu kalıyor parfum kullanıyorum hemde hamılelıkden dolayı cok ışime yaradı :)

sıra ütümde

arcelık ütüm var hedıye gelmıstı altından su akıtıyor acaba yaptırabılırmıyım ki ?
birde kettle varya su ısıtıcı salaklıgıma verin onun ısıtıcı tabanında bende buna kireç sökücü döktüm o gün bugundur su akıtıyor kullanamıyorum ama sevıyorum ceyızıme almıstım acaba bunuda yaptırabılırmıyım kı tamir olurmukı garantılerı bıttı ikisininde.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…