• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

HAYDİ BİRLİKTE BİRİKTİRELİM KIZLAR :)

Canım sen ne alemdesinbiriktiriyor musun :)

Eveet harika gidiyor hem de.

Sistemim şöyle;

Yol masrafını ayır, geriye kalan kağıt paralar kumbaraya. Dışarı çıkarken küçük bir bozuk para cüzdanı alıyorum yanıma. Arkadaşlarımla konuştum, genelde buluştuğumuzda yemek yerdik artık yemiyorum çay içiyorum sadece. Su şişemi de sabah evden dolduruyorum. Şekerimin düşmemesi için her ihtimale karşı çantamda meyve kurusu, ceviz vs. oluyor, bazen sandviç hazırlıyorum. Saçımı artık boyamıyorum (zaten ara verecektim çok yıpranmıştı), hedefim kuaför işlerini minimuma indirmek. Giyim ve kozmetik alışverişini tamamen bıraktım, bakım ürünlerimi idareli kullanıyorum. Kitaplığımdaki kitaplar bitene kadar yeni kitap (ders kitapları hariç) almayacağım. Sinemaya gitmek yerine evde film seyrediyorum.

Abarttığımı düşünenler olabilir. Asıl alışveriş yaparken abartıyormuşum, bunu anladım. Harcamalarımı düzenlemeye başladıkça elimdekilerin "fazla fazla" olduğunu gördüm. (7 tane far paleti, 3 ayrı dermokozmetik markasının güneş koruyucu kremi vb.) Sistem tüketim üzerine kurulu, televizyon ve internet (özellikle biz kadınları) devamlı bir şeyler satın almaya teşvik ediyor. Zaten ayıla bayıla ürün tanıtımı yapan insanlara baktığınızda farkedeceksiniz ki bu ürünler onlara reklam yapmaları amacıyla ücretsiz olarak gönderiliyor yani sponsorlular.

Beni bu konuda cesaretlendiren Selma Hekim'in TEDx konuşması olmuştu (internette bulabilirsiniz). Anladım ki satın almanın sonu yok. Elindekiyle yetinmeyi bilmek farkındalığı arttırır, birikim yapmak ise parayı doğru yerlere harcamayı sağlar.
Hep beraber birikime devam... :KK200:

Sistemim şöyle;

Yol masrafını ayır, geriye kalan kağıt paralar kumbaraya. Dışarı çıkarken küçük bir bozuk para cüzdanı alıyorum yanıma. Arkadaşlarımla konuştum, genelde buluştuğumuzda yemek yerdik artık yemiyorum çay içiyorum sadece. Su şişemi de sabah evden dolduruyorum. Şekerimin düşmemesi için her ihtimale karşı çantamda meyve kurusu, ceviz vs. oluyor, bazen sandviç hazırlıyorum. Saçımı artık boyamıyorum (zaten ara verecektim çok yıpranmıştı), hedefim kuaför işlerini minimuma indirmek. Giyim ve kozmetik alışverişini tamamen bıraktım, bakım ürünlerimi idareli kullanıyorum. Kitaplığımdaki kitaplar bitene kadar yeni kitap (ders kitapları hariç) almayacağım. Sinemaya gitmek yerine evde film seyrediyorum.

Abarttığımı düşünenler olabilir. Asıl alışveriş yaparken abartıyormuşum, bunu anladım. Harcamalarımı düzenlemeye başladıkça elimdekilerin "fazla fazla" olduğunu gördüm. (7 tane far paleti, 3 ayrı dermokozmetik markasının güneş koruyucu kremi vb.) Sistem tüketim üzerine kurulu, televizyon ve internet (özellikle biz kadınları) devamlı bir şeyler satın almaya teşvik ediyor. Zaten ayıla bayıla ürün tanıtımı yapan insanlara baktığınızda farkedeceksiniz ki bu ürünler onlara reklam yapmaları amacıyla ücretsiz olarak gönderiliyor yani sponsorlular.

Beni bu konuda cesaretlendiren Selma Hekim'in TEDx konuşması olmuştu (internette bulabilirsiniz). Anladım ki satın almanın sonu yok. Elindekiyle yetinmeyi bilmek farkındalığı arttırır, birikim yapmak ise parayı doğru yerlere harcamayı sağlar.
Canım çok doğru yazmışsın katılıyorum sana mesela bende söyle düşündüm elimdeki kozmetik ürünler bitene kadar almayacağım ama alıncada mesela 1 tane alıp iyisini alacağım ucuz diye eskiden bir sürü fondöten vs topluyordum kullanıyor muydum hayır herşey bizde olsun istiyoruz kullanmasakta...
bu arada hedefin varmı mesela biz çeyrek altın biriktirmeye çalışıyoruz ya sen :)

Canım çok doğru yazmışsın katılıyorum sana mesela bende söyle düşündüm elimdeki kozmetik ürünler bitene kadar almayacağım ama alıncada mesela 1 tane alıp iyisini alacağım ucuz diye eskiden bir sürü fondöten vs topluyordum kullanıyor muydum hayır herşey bizde olsun istiyoruz kullanmasakta...
bu arada hedefin varmı mesela biz çeyrek altın biriktirmeye çalışıyoruz ya sen :)

Forumda daha önce konu açmıştım gram mı çeyrek mi biriktirmek mantıklı diye, tavsiyeler gram yönünde olmuştu o yüzden gram altın biriktiriyorum ben. ^.^

Forumda daha önce konu açmıştım gram mı çeyrek mi biriktirmek mantıklı diye, tavsiyeler gram yönünde olmuştu o yüzden gram altın biriktiriyorum ben. ^.^
Evet kimse çeyreği tavsiye etmiyor bende internetten altın satın alıyorum gram altın hem daha uygun fiyatlı oluyor hemde gramı biriktirmek daha kolay çeyreğe göre

Ben de katılabilir miyim size?

Benim de tasarruf politikam şöyle:

Gereksiz lambaları söndürüp televizyonu kapatıyorum.
Modemi gece kapatıyorum, telefonu bilgisayarı şarjda gereksiz tutmuyorum.
İşyerinde tost poğaça yemektense evden kahvaltı götürüyorum. Böylelikle hem sağlıklı besleniyorum hem de tasarruf ediyorum.
Evden suyumu meyvemi de götürüyorum.
Dışarda yemekleri epey azalttım.
Kıyafet alışverişini azaltmak için dolabımı düzenledim, neyim var neyim yok hepsini yerleştirdim, ihtiyaç fazlası kıyafet almıyorum.

Kitap alışverişi yapıyorum çünkü elimde okumayı bekleyen en fazla 5 kitap oluyor, aylık alıyorum okuyacağım kitapları.

Bireysel emekliliğim var aylık 350 lira.

Saçımı evde boyuyorum.

Bu aralar bebek alışverişi yapıyorum. Bir kızım var 14 aylık, ona kışlık kıyafet ayakkabı mont şapka almam lazım. Ayrıca ilk kızım yaz bebeği idi, şimdi doğacak olan kızım kış bebeği olacak. Ablasından kalanlar hariç bir şeyler almam gerekecek

Merhaba canım aramıza hoşgeldin kızlar bu arada bence her ay bir gün belirleyelim hedefimize ulaşıp ulaşamadığımızı görelim bir tablo yaparız hedefimiz ocağa kadar devam etmek şimdilik :)

Merhaba canım aramıza hoşgeldin kızlar bu arada bence her ay bir gün belirleyelim hedefimize ulaşıp ulaşamadığımızı görelim bir tablo yaparız hedefimiz ocağa kadar devam etmek şimdilik :)

Aynen.
Mesela tabloda o ay kumbaraya attığımız para, aldığımız altını yazalım.

Ben varım

O zaman kızlar bu günü baz alalım her ayın 17si kontrol günümüz olsun ama tabiki burayada yazın sık sık. o gün tabloları açıklarız excellde düzenleyip herkese uygunsa tabi , 17 Eylül'de bakalım kimler ne kadar sarı lira toplayacak :halay:

Çok iyi olur bende varım 17 Eylül de bakalım NE kadar birikim yapmışız?

Ben de katılabilir miyim size?

Benim de tasarruf politikam şöyle:

Gereksiz lambaları söndürüp televizyonu kapatıyorum.
Modemi gece kapatıyorum, telefonu bilgisayarı şarjda gereksiz tutmuyorum.
İşyerinde tost poğaça yemektense evden kahvaltı götürüyorum. Böylelikle hem sağlıklı besleniyorum hem de tasarruf ediyorum.
Evden suyumu meyvemi de götürüyorum.
Dışarda yemekleri epey azalttım.
Kıyafet alışverişini azaltmak için dolabımı düzenledim, neyim var neyim yok hepsini yerleştirdim, ihtiyaç fazlası kıyafet almıyorum.

Kitap alışverişi yapıyorum çünkü elimde okumayı bekleyen en fazla 5 kitap oluyor, aylık alıyorum okuyacağım kitapları.

Bireysel emekliliğim var aylık 350 lira.

Saçımı evde boyuyorum.

Bu aralar bebek alışverişi yapıyorum. Bir kızım var 14 aylık, ona kışlık kıyafet ayakkabı mont şapka almam lazım. Ayrıca ilk kızım yaz bebeği idi, şimdi doğacak olan kızım kış bebeği olacak. Ablasından kalanlar hariç bir şeyler almam gerekecek
Hoş geldin canım evden bişeyler götürmen cok iyi olmuş hem sağlıklı hem cebine yarar... benimde eşim bazen öğlende gelir yemeye hemen bir 10 TL Yemek parası alırım. Onu DA hemen kumbaraya

Gideyim de kağıt para kumbarası yapayım
Kavanoz DA kullanabilirsin benim kumbaramda çay kutusu
IMG_5885.JPG

Sistemim şöyle;

Bayıldımmmm hiç de abartmıyorsun dediğin gibi biz abartıyoruz alışveriş yaparken artık bende markete ne almak için gidiyorsam onu alıp çıkıyorum eskiden indirim var die bir sürü şey alıp çıkıyordum

Benimde evde böyle bir bozuk para kutum var annem hep pazara gider maydonoz yeşillik va alır bunlarla bana tümler paramı

Eklentiler

• IMG_0970.JPG
    IMG_0970.JPG
    30 KB · Görüntüleme: 81
  • IMG_0971.JPG
    IMG_0971.JPG
    47,7 KB · Görüntüleme: 87
Bugun 5 TL mi kumbarama attım çok şükür

26 TL Bugun harcadım

Benimde yapabileceklerim tasarruf adına

Yemekleri fazla yapmamak

Haftalık yemek planı yapmak

Her hafta kadın alıyordum 15 de 1 düşürmek

Her ay manikür pedikür yaptırmayacağım

Kozmetik uzun bir süre almak yok en az 6 ay

Hafta sonları dışarda yemek yememek

Çamasır makinesini kısa programda çalıştırmak

Uygun marketleri araştırmak
(Bu konuda artık farklı markaları da deneyebilirim)

Bugun A101 de bir yag ayçiçek 7.95 di
Mahalle bakkalımda bizim ayçiçek yağ 6,95
Gibi araştırıp almak

Bu kış kıyafet alabilirim kilo verdiğim için mont kazak olmayabilir

Bu bayram NE çocuklara NE de kendime bayramlık almayacağım çocukların var bemimde gecen sene aldığım bir pantolonumu daralttıracagım

Aklıma geldikçe yazarım

areser areser teşekkür ederim. Bizim bir tane bozuk para kumbaramız var. Metal kutu, açmak için kesmek gerekir, ona para biriktiriyoruz. Geçen sene 1300 lira biriktirdik, bu sene kurbanımızı alıyoruz o parayla.

Dün ilk 20 lira mı attım.

Akşam kız arkadaşlarımızla buluşacağım, 1 senedir buluşmuyorum, yemek yer çay içeriz

Günaydın kızlar nasılsınız? :)
Ben an itibariyle 87tlye sahibim şuanda birikim için yani Buda 0.5 gram altın demektir.
Hiç internetten altın siparişi veren oldu mu fiyatlar kuyumculara göre daha makul geldi bana ama güvenilir mi:KK64:

Back