Hayattan zevk almıyorum-anksiyete

Lou Clark

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
30 Mayıs 2016
285
242
103
26
herkese iyi geceler.. ben 22 yaşındayım fakat hayattan hiçbir zevk almıyorum. Bu durum yaklaşık 4 aydır var. Dışarı çıksam mutlu değilim arkadaşlarımla ailemle mutlu değilim. Bazen ölmek istiyorum hayat çok sıradan çünkü. Benim için her şey aynı. Kimseye karşı hiçbir şey hissedemiyorum. İnsanları üzen şeyler beni üzmüyor mesela ama mutlu da değilim.Örneğin 2 senelik sevgilimden ayrıldım ama üzülmedim. Arkadaşlarımla küstüm üzülmedim bile. Yani hayatımı yaşayıp bitireceğim ve neden üzüleyim ki diye düşünüyorum.Sağlıklı düşünemiyorum.Ne üzüntü ne mutluluk var sadece stabil hissediyorum.Hissizim. Bu öyle kötü bir durum ki annem bile beni anlamıyor. Faturaları mı ödeyemedin sanki neyin var diyor. Halbuki ölmek istiyorum yaşamak istemiyorum çünkü her şeyden yoruldum. Konuşmak bile sıkıcı. Psikiyatriye gidiyorum ilaç kullanıyorum ama geçmiyor. Sadece derdimi paylaşmak istedim.

Hayatta herhangi bir amacınız yok belli ki halbuki ne güzel yaşlardasın kardeşim
Okul iş filan neler yaparsın

Hayat anormal büyük sürprizlerle dolu. Muhtemelen annen yaşındayım ve milyon tane tecrübem var bu konularda. O yaşlarda ben de senin gibiydim. Spesifik bir neden söylemeyeceğim ama zamanla geçti gitti o ruh halim.
Acılara karşı aşırı üzüntü göstermemen bence kötü değil. Realist biri olduğunu düşünüyorum.

Hayatına renk katmak, tamamen senin büyük keyif alacağın bir konuya odaklanmakla mümkün olur. Arkadaşların belki sana hitap etmiyor. Geleceği de düşünme bence çünkü asla düşündüğün şeyleri yaşamıyorsun.

teşekkürler cevap için. atlatacağımı düşünüyorum başka çarem yok.. yoksa ölmeyi düşünmeye başlıyorum istemsizce

teşekkürler cevap için. atlatacağımı düşünüyorum başka çarem yok.. yoksa ölmeyi düşünmeye başlıyorum istemsizce
Senin yaşlarında hep toto cutugno dinleyip ağlardım ve ölmek isterdim. Şimdi gülümseyerek hatırlıyorum. İlerleyen yaşlarda öyle büyük sorumluluklar biniyor ki sırtına şimdi yazık diyorum, keşke o en çıtır yaşlarımı o şekilde geçirmeseydim. Ancak o süreçten geçiliyor illaki. Hayat Ne kadar güzel biliyor musun? İnşallah yakın zamanda sen de bileceksin

Aklına ölmek geldiginde aileni düsün. Bunu onlara yaşatmamalısın . Bir anne baba için evlat acisi geri kalan hayatlarinin kararmasi demektir. Ben öyle yapardim. Derdimi kendim yaşarak cekerim ama anne babama bu yükü yükleyemem derdim.ayrica hayat acisiyla tatlisiyla bir bütün ölmeyi düsünüp napcaksinki kime anlatcan orda. Tak kulakligni ac sevdgin bi müzigi rahatina bak

Ayni gamszliktan bana da litfen sikayt edilck bsie mi herseyi takip napacan okuluna yoluna bakman en iyisi yaşlanmassin

Bu anksiyete değil ki , anksiyete çok farklı bir şey.. Sadece hayattan zevk almayı bilmiyorsun , ailen hayatta ve sağlıklıysa, kimseye muhtaç değilsen, gençsen hayat çok güzel bişey

Herkes üzüldüğü ya da acı bir olay yaşadığında ölmek ister yani en kolay yolu seçer önemli olan nefisine yenik düşmemen o düşünce aklına geldiğinde hemen silkelen kendine gel yaşın çok genç bende mesela zorlu bir süreçten geçiyorum ilaç kullanıyorum sana en iyi gelen doktoru bulana kadar tedavi ol en önemlisi asla pesss etme kendine de ki “ beni üzenlere rağmen üzen şeylere rağmen ben yaşıcammm ben mutlu olcam de “ Allah yardımcın olsun.

universite son sinifta misiniz. son sinifta bana da oyle bir kaygi gelmisti. hayata atılma kaygisiydi herhalde. beraberinde gelecek korkusu da sarmisti beni. o zamandan sonra çok seyler degisti ama bazi duygular bazi kaygilar kalici oldu sanki.

Bu senin bakis acinla alakali.Su dünyada yasayip gitsek de ben hep su sekilde düşünürüm.Rabbim iyiki bana bu anne babayi bu kardesleri vermis ve ayni zamanda esimi.Ama esim olmadan oncede annemi babamı yada ablami gördüğümde iyiki benim ailem baskasi degil onlarmış diyorum.Boyle dusununce insana bir huzur geliyor.Hayata duz bakma, guzellikleri gormekle basla mesela.Bütün kalbinin kapılarını dunyaya kapatmissin sen.Madem su dunya da bir hakkimiz var onu da adam akilli tamamlayalim.Herseyden evvelde sagligina şükret.Sağlık olmadan hayatin tadi asil o zaman olmuyor.Rabbim tum hastalarımıza acil sifalar versin.

Anksiyeti böyle mi ya ben başka bir şey sanıyordum ne bileyim sınav için aşırı stres olup ders çalışamamak gibi bir şey sanıyordum mesela
Neyse onu bir kenara koydum da tamamen psikolojinizden bu ruh haliniz ilaçları sabırla kullanıp ilginizi bu tür düşüncelerden dağıtacak şeyler yapsanız geçer zamanla bence

Anksiyete bu değil. Anksiyete tam tersi her şeye kaygı duymaniza neden olur. Siz hissizlestim diyorsunuz. Daha çok insanla görüşün. Fiziksel aktiviteler yapın. Gelecek planları yapın.

Bende senın yasında üniversiteni başından beri çıktığım adamdan ayrılmıştım. Kahrolup, ölmek istiyodum. Şimdi düşününce keşke o zamanlarımı öyle geçirmeseydim diyorum. Ama insan böyle bir dönemden geçiyor illaki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…