hayattan aldığınız en büyük ders nedir?

Küçük bir yerde yaşıyorum insan el memlekette birilerine guvenmekbistiyir ama malesef çok kişiye sarsıldı ama mecburum katlanmaya kimsem yok sadece arkadaş çevresi. ....yakın gördüğüm biri vardı ev arkadaşların her sorunun en derin şeylerin bana anlatırdı kız dertli içini döküyor derdim. Sonra bende bir iki problememi anlatmıştım mesala birine kırılıyorum gidiyor o kişiye böyle böyle anlatmış en olmadik şeyleri. ...aslinda daha derin mevzular var ..ama uzak memlekette tek hemşerim. .birlikte gidip geliyoruz. ...tek yapacağım havadan sudan çiçekten böcekten konuşmak. ..üzüntümü sıkıntımi paylaşacağım biri değilmis
Aynı seyleri bende Yaşadığım icin biliyorum tatlım, bide insan oglu nankör olur derler ya, en ufak bi kızgınlıkta ne kadar sırrın varsa ortaya Dökme kabiliyetine sahip insanlar var, ailemdede var böyle insanlar. Zamanındada en güvendiklerim, demediğim bicok seyi ben demişim gibi baskalarına anlattığından artık kimseye bişeyimi anlatmıyorum. arkadaşlığını bitirme ama merhaba merhaba, hic bişeyini anlatma. Ben bu kararı aldığımdan beri kafam rahat ve arkadaşlıklarımı rayına oturtmuş hissediyorum kendimi. herkese gerektigi kadar kelime sarfediyorum, israfın lüzumu yok :)

Konu seni kardes en acı ne yapabilir ki...kardeşin söylediği laf söz kiriksan da unutulup gidiliyor. ..acı olay paylaşmak ister misin ? Aklıma en acı yaprak dokumundeki leyla ile Necla geliyor .

Önceden paylaşmıştım. Kardeşim beni şehrin ortasında rahatsızlandığım halde yapayalnız bıraktı her zaman görüştüğü arkadaşlarıyla buluşmak için. Bana yardım eden oldu şükür ama resmen travma yaşadım çok zor toparlandım. Sonra konuştuğumuzda sen ablasın ben sana senin bana gösterdiğin ilgiyi gösteremem dedi. Bunu neden yaptığını hala bilmiyoruz çünkü ne bir tartışma ne de bir sorun yoktu aramızda. Ben mi bir şey yaptım diye sorguladım kendimi fazla fedakarmışım!

Ben ne anne ne de babama, sadece kardeşlerime güvenirdim bu dünyada. Şimdi kendime bile değil, sadece Allah'a güveniyorum.

inşaAllah daha aci seyler yasamam ama son iki yilim bana sunu ogretti; kendin olacaksin, dogru bildigin yolda yuruyeceksin.. cunku karsidaki insanlar kotu niyetliyse sen melaike de olsan yaranamiyorsun, iyi niyetliyse zaten iyi bsy bulmak icin cabaliyor.. yani sanmayacaksin ki, sen şoyle yaparsan şoyle olur, herkes kapasitesi karakteri kalitesi kadar anliyor.. degmeyecek kisilere taviz ve egilmek yok; bu kadar net..

Size katılıyorum. Bir de şunu öğrendim ben; herkesin iyi ve kötü yönleri var. Biri size iyi yönünü göstermeye karar vermişse sizin o kişi hakkında kötü demeniz çok zor. Dikkatli olup insanların gerçek niyetlerini ve karakterlerini anlamak lazımmış.

Hayattan aldığım en büyük ders sırf yalnız kalmaktan korktuğum için hiç hak etmedikleri halde insanlara gereğinden fazla değer verip kukla olmak!!!!herkes benimle arkadaş olsun diye her türlü ezikliğe katlanıpta sadece katlanmakla kalmak!!ama artık kimse umurumda değil kimseye güvenmiyorum yalnız takılmak etrafında gereksiz çıkarcı insanların olmasından daha iyi!!!bi tuvalete bile 10 kişi gitmek,bugün kardeşim dediğinle yarın çıkmaksa COOL olmak istemez kalsın!!!!!

Başkalarının kötülükleriyle baş etmenin, onlara karşı direnmenin en iyi yolu, aynı şekilde karşılık vermek yerine, kendi önüne bakıp, bildiğin yolda devam etmektir. Zira bir süre sonra onlar kendi çukurlarının içinde debelenmeye devam ederken, sen çok yol katetmiş, onların kötülüklerinin ulaşamayacağı yerlere gelmiş oluyorsun. Hayatım boyunca böyle yapmanın çok faydasını gördüm.

Bende bu hayatta kimseye buna annem de dahil guvenmemeyi ogrendim.ne yasiyorsam kendi kendime cozmeye calisiyorum.suda var esimden destek aliyorum bazi konularda ama sonucta o da erkek ne kadar yardimci olabilirki.herkes guvenip darbe yiyor guvendigi insandan.

acıma yetime döner koyar g...ne atasözünün aynısını yaşadık ailecek ! yetimler diye her işlerine koştuk yardım ettik benim namusuma varana kadar iftira attılar babamı doldurdular annemi sinirden bayılttılar bunlarda en yakınım ölen dayımın geriye kalan artıkları ! Kimseye iyilik yapmaya acımaya gelmiyor.

hayat bana çok konuşmamayı öğretti.
öyle insanlar varki konuştuğun herşey aleyhinde oluyor.
o yüzden az ve öz konuşmak lazım.
insanlara güven konusunda zaten ailem dışında kimseye güvenemem.
güvenip, herkesi kendim gibi sanıp üzülmüşlüğüm çoktur.

Çoğunluk güvenmemek demiş. Benimse hayattan aldığım en büyük ders, güvenmiyorum diye önyargılı olunmaması gerektiği.Güvenememek çok şey götürüyor da benden.

kımseye acımamayı öğretti,nedenı de acıdığın yardım ettiğin ınsandan köülük görmek değil(bu benım zoruma gıtmez,bekletısız yardım ederim,)acıdığın ınsanın,yanı paketın içinde neler olduğunu bılmemenden acımamayı öğretti,çok aşırı merhametli,hassas bırı ıken artık değilim,ınsalar ektiğini biçer,hal böle ıken kımseye dışardan işin içini bılmeden acımamak lazım,

Hayattan aldigim oyle cok ders var ki
Simdi dusununce gozlerim doldu
Oncelikle mutlulugumu ve maddi kazancimi annem disinda hicbir aile uyesiyle paylasmamayi ogrendim
Sonra da kimseye borc vermemem gerektigini ogrendim

kımseye acımamayı öğretti,nedenı de acıdığın yardım ettiğin ınsandan köülük görmek değil(bu benım zoruma gıtmez,bekletısız yardım ederim,)acıdığın ınsanın,yanı paketın içinde neler olduğunu bılmemenden acımamayı öğretti,çok aşırı merhametli,hassas bırı ıken artık değilim,ınsalar ektiğini biçer,hal böle ıken kımseye dışardan işin içini bılmeden acımamak lazım,

size katılıyorum. bende de vicdan, merhamet mefhumu biraz fazla işlek ne yazıkki ama sonunda yanlış yaptığımı görmek üzüyor.
keşke duyarsız olabilsem insanlara karşı.

size katılıyorum. bende de vicdan, merhamet mefhumu biraz fazla işlek ne yazıkki ama sonunda yanlış yaptığımı görmek üzüyor.
keşke duyarsız olabilsem insanlara karşı.
ol tatlım hasta olursun ciddiyim,bak çok basit bir örnek,evlilik bağı ile akraba olduğumuz biri sizofren ve paranoyak,raporku,çok vukuatı var,bırı ile 3. evliliği yaptı,ama varya,bir şehır halkı düşün,raporları götürdüler,yalvardılar,kız bekar 40 yaşında alma dediler,senı öldürür dedi doktor,kız aldı,kızı ölmekten beter etti,yazamıcam,sen o olayı duy,izle tv den,kıza bır acırsınki,oysa hak etti,acıma,çeksın cezasını,ben orda kafama dank etti,içini bilmesem kadına acıyacam,oysa kendı etti buldu,sonra bu gözle bakmaya başladım herşeye,aaa bır ne göreyim her durum kendı içinde bir paket,biz içini bilmıyoruzki,ve düzeldim,ohh ne rahatım,tavsıye ediyorum

Size katılıyorum. Bir de şunu öğrendim ben; herkesin iyi ve kötü yönleri var. Biri size iyi yönünü göstermeye karar vermişse sizin o kişi hakkında kötü demeniz çok zor. Dikkatli olup insanların gerçek niyetlerini ve karakterlerini anlamak lazımmış.
bazen de anlamak mumkun olmuyor.. Rabbim kotu niyetlilerden korusun..

X