hayatınızı kolaylaştıran sırlarınız..

Nora22

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
26 Mayıs 2008
4.321
3.283
698
herkesin vardır mutlaka, hem pratik hem de gün içinde huzurlu olmanızı sağlayan şeyler.benim için en önemlisi evin derli toplu olması ama başta mutfak tezgahım..isterse bi sürü işim olsun yapıcak mutlaka tezgah işini ilk sıraya alırım, üstünde hiçbirşey bırakmam.çaydanlığım sürahim herşeyimi kaldırırım o tezgah boş ve temizse ev de tertemiz gibi geliyo bana nedense
bi de aklıma gelen kızım bazen çok huzursuz oluyo tam misafir gelicek çok işim var ya da bi yere gidilcek anlıyo bütün yaramazlıklarını yapıyo, son zamanlarda karar verdim ona söylemiyorum o misafir zili çalana kadar haberi olmayınca o kadar iyi oluyo ki:))tabi her çocuk aynı olmaz benimki böyle..
aklıma geldikçe yazıcam sizde neler var nasıl kolaylaştırıyorsunuz hayatı??

Mutfak benim için de çok önemli.nbenim hayatı kolaylaştırman sırrım ki buna kayınvalidem de annem de bayılıyor, yemek yaparken çıkan bulaşıkları anında yıkamam ve sonraya çok is bırakmamam. Derli toplu yapınca yemekten sonraya yapacak bı is kalmıyor

evet aynen, ben de ilk evlendiğimde inanılmaz batırırdım heryeri, yemek yapardım üstüne çay içip mutfağı toplamaya giderdim bütün gün mutfakta geçerdi.artık her girdiğimde işimi bitirmeden çıkmıyorum.
bir de gerçekten evde her eşyanın bir yerinin olması çok önemli.bazen eşim giriyo mutfağa.bulaşık mak boşaltıyo çay kaşıklarını tatlı kaşığıyla karışık koyuyo benim bütün düzen bozuluyo gibi geliyo.çünkü öyle öyle her yer karman çorman oluyo, iş biriktirmemek lazım

herşeyin yerli yerinde olması aranıldığında bulunmasını kolaylaştırıyor,mutfak derli toplu,banyo temiz olmalı.bir de evde toza tahammül edemiyorum evim cok güneş aldığı için tozlar bi gün öncede silsem el sallıo olduğu yerden cıldırıcam.beni en rahatlatan seylerden biri de çalıştığım için ertesi günün yemeğini bi gün önceden yapmak ertesi gün için dolaba koyuyorumısıt ve ye.ütü olayını falanda biriktirip yapanlardan değilim mesela çamasırları toplarken bi yandan ütünün fişini takarım o arada ısınır ütülenecek kıyafetleri hemen ütüler ve kaldırırım.buzluğa bişeyler atmak da iyi oluyor şimdilik aklıma gelenler bunlar.

Benim de vardır kendime işlerimi kolaylaştırmak için uyguladığım yöntemler fakat şuan aklıma sadece şu geldi:
Ben çamaşırları kuruduktan sonra ipten toplarken hepsini sepete katlayarak koyarım sonrada direk dolaba yerleştiririm.Ütü harici olanları tabi.

temizlik yaparken oda oda giderim her oda bittiğinde kapıya ıslak havlu koyup kapısını kapatırım en azından giren terliğini silip girer.banyoyu sona bırakırım buarada kafam temizlik yaparken hep maskeli olur yağ, maske ne varsa artık güzelce streçler onunla yaparım temizliğimi banyo da bitince girer duşumu alırım bi taşla 2kuş olur

bende bahar temizliği falan yapmadan önce şöyle gözüme çarpan yerleri silip cifleyip bi yerleştiririm tabi kolay olan yerleri böylece büyük temizlik anında vaktimi ve gücümü boşa harcamamış oluyorum bide aklına gelen işi aklına geldiği anda yapmak çok ii oluo yani bi rahatlıo insan ohhh....

süper fikir peki bahar temizlği için nelerden başlayabiliriz mesela ben nisanda yapmayı düşünüyorum acaba mutfak dolaplarımı falan şimdi mi yapsam kirlenir mi başta yapınca:44:

ütü ve çamaşır günümü ben de nihayet kesinleştirdim böyle çok rahat oldu ctesi pazar çamaşır yıkıyorum ptesi hepsini ütülüyorum 1hafta bile ütü yapmasam öteki hafta inanılmaz yorucu oluyo.tabi bu kalabalık ailelerde daha zor olur çamaşır 2günde bir birikir:18:

şimdi pat diye aklıma gelmedi ama
çok basit bişey bulaşık makinesine bulaşıkları yerleştirirken kaşıklığa bir göze yemek kaşıklarını birine çatalları diye sırayla yerleştiriyorum geri yerlerine yerleştirirken vaktimi almamış oluyor.

önceden çamaşırların hepsini çamaşır sepetine atardım şimdi kafama göre sıra yaptım. bi beyazları b renklileri sıra hangisindeyse mesela renklilerde hiç sepete koymadan direk makineye atıyorum. çamaşır seçmek durumunda kalmıyorum birde çocuk olunca zaten hemen hergün yıkanıyor

yaptığım börekti çörekti eğer o gün bitmemişse kalanını direk dondurucuya atıyorum zor günümde imdada yetişiyor. fırında 50 derecede yavaş yavaş çözdürüyorum hem çıtır çıtır oluyor tavsiye ederim

aaa birde ben yeni buldum şu 5 li gömlek askıları pantolon askıları falan var dolap içi dizaynında çok yardımcı oldu bana. artık dolaba askılar sığmaz olmuştu sıkış tepiş olduğundan ütüleride bozuluyordu ama artık öyle bir derdim kalmadı

ben evi genelde akşam yatmadan toplamaktan yanayım sepetle toplarım bi oda da ki bütün dağınıklığı oda dışıysa eşyalar sepete atarım her odanın eşyasını ona göre yerleştiririm bu bana cokzaman kazandırıyo evde 2 bebeğim var pratik olmak :)
bende buzluga kek poca börek atanlardanım kolay oluyo bi misafir geldiğinde.şimdilik aklıma gelen bunlar geldikce paylaşırım kızlar

5li askı nasıl bişey ki ben hiç görmedim ama bize de lazım, sepet fikri de güzel her odada bi sürü oyuncak oluyo bizim de.ben oturma odasında oyuncak sandığı tutuyodum ama daha da kötü dağılıyodu oda, şimdi bütün oyuncaklar çocuk odasında en azından bi odaya atıyorum hepsini biri gelince ortadaysa

oyuncaak işi zor veçözüm bulamadım bir iş. bazen hiç dokunmuyorum ortada kalıyor çok pratik bir çözüm dimi.
ayşegül günde bir ürün diye nette arat bazı siteler çıkıyor bende onlardan birinde bulmuştum. bazı pratik eşyalar çıkıyo vede ucuz.

birde ben evde çocuk olduğu için bi zarara sebep vermesin diye bütün bıçakları topladım ve kaşıklıklar var ya tezgah üstü onun içine koyup tabakları koyduğum üst göze kaldırdım. böylece çocuğum mutfakta oyun oynarken içim çok rahat. bebekken kullandığım yemek önlükleri vardı uzun kollu ve muşamba gibibi özelliği var. oğlum suyla oynamak istediğinde onu giydiriyorum üstü başı ıslanmıyo hem o üşümemiş oluyo hemde ben oyun sonrası üst değiştirmek zorunda kalmıyorum

hayırlı olsun aysegulcum :)) sevdim ben burayı...

herkes ne hamaratmış meger ... aklıma geldikçe yazarım bende

vallahi en önemli topikte yazı yok, kaynana şikayeti olsaydı kaynardı buralar:)))))))))))))

şu büyük 4-5 priz girişi üstünde olan genellikle yuvarlak şekilli olanları mı kastettin

şu büyük 4-5 priz girişi üstünde olan genellikle yuvarlak şekilli olanları mı kastettin

ince uzun oluyor metre metre satılıyor.... kabloyu içinden geçiriyorsun duvara monte ediliyor plastik ... prize kadar gidiyorsun öyle hiç kablo olmuyor ortada

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…